Този сайт използва бисквитки (cookies).

 

 

е-бюлетин #120

е-бюлетин #120

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Декември 2015

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти 

CMYK и спот цветове за TrafficJet 1638 принтера за печат на пътни знаци и табели

ArtiosCAD софтуера за дизайн и производство на опаковки с нова версия

Transmatic TFIX широкоформатни устройства за фиксиране на цветовете при директен печат на плат 

Pantone обяви цвета на 2016г. - Розов кварц & Серенити

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Ноември 2015
Висококачествени режещи плотери Graphtec CE6000
Adcom POM November Graphtec CE6000

CMYK и спот цветове за TrafficJet 1638 принтера за печат на пътни знаци и табели

Avery Dennison предлага вече и CMYK мастила за дигиталния широкоформатен принтер TrafficJet 1638 и предоставя на потребителите още по-богата функционалност и по-голяма гъвкавост за производството на постоянни и временни пътни знаци и табели. Широкоформатният принтер за печат на пътни знаци TrafficJet 1638 вече може да печата CMYK и спот цветове едновременно. Това подобрение ще позволи добавянето на персонализирани графики и лога към пътните знаци и възможността за създаване на търговски знаци върху светлоотразителни и pvc фолиа.
TrafficJet 1638
“Непрестанното усъвършенстване е ключът за оставане на гребена на вълната. Добавянето на CMYK функционалност към TrafficJet 1638 го прави изключително прецизно и рентабилно решение за печат на пътни знаци и табели,” казва John Peck, глобален продуктов мениджър в Avery Dennison. “Развълнувани сме от продължаващата еволюция в нашата индустрия, която се разраства съвместно с дигиталния печат и сме горди да сме начело на нововъведенията и подобренията.”
SignMaking web
Новите специализирани Mutoh Eco Ultra CMYK мастила осигуряват голяма издръжливост на отпечатъците. Спот мастилата за TrafficJet са с устойчивост на външни условия и светлоотразителност до 3 години без предпазен филм и до 12 години, когато са защитени с предпазен ламинат. Avery Dennison си партнират със SAi софтуерната компания, които са разработчик на RIP софтуера Mutoh Edition FlexiPrint DX за управление на TrafficJet 1638 принтера.
TrafficJet е надежден, достъпен и качествен дигитален мастиленоструен широкоформатен принтер за печат на светлоотразителни пътни знаци и указателни табели. Avery Dennison предлага цялостно решение, което е висококачествено, ценово ефективно и надеждно. То е пакет от широкоформатен дигитален мастиленоструен принтер, мастила и светлоотразителни филми за производство на постоянни и временни пътни знаци и табели.
TrafficJet Print System
Информация за Avery Dennison
Avery Dennison (NYSE:AVY) е световен лидер в решенията за опаковки и етикети. Продуктите на компанията са неизменна част от всеки по-голям пазар и промишленост. С представителства в над 50 страни и повече от 25 000 служители по целия свят, Avery Dennison обслужва клиенти с идеи и иновации, които работят за световно известни марки. Компанията е базирана в Glendale, California е отчела продажби от $6.3 милиарда през 2014.

Повече информация може да прочетете тукБрошура за TrafficJet широкоформатния принтер за печат на пътни знаци и табели

Към началото

ArtiosCAD софтуера за дизайн и производство на опаковки с нова версия 

Последната версия на ArtiosCAD 14.1.1 има нова концепция за ускоряване на работния процес за дисплеи и проекти за съставни опаковки! "Single Design Canvas" спестява всички главоболия за CAD дизайнери и графични дизайнери! Новият Canvas файл в ArtiosCAD е шаблон за глобален дизайн, с който дизайнерът може да създаде всички парчета на една обща основа и да види как те си взаимодействат
ArtiosCAD-7
1. Single Canvas работен процес в ArtiosCAD
Създаване на дисплеи и съставни опаковки е сложен въпрос. Проектирането може да се окаже не толкова сложна задача, колкото пълната последователност от действия зад него. При едно такова голямо предизвикателство графичният дизайнер трябва да бъде сигурен, че ще сложи съответните графики върху правилните части, а на цифровия принтер трябва да се укаже кои части върху кой субстрат да бъдат отпечатани, колко са необходими от всеки тип и т.н.
Задайте си следните въпроси:
• Как да се справите с дизайна на многокомпонентни дисплеи, които да бъдат произведени на различни субстрати?
• Колко време е необходимо, за да се създадат и подредят множество форми за всеки отделен материал?
• Случвало ли ви се е някога да направите грешка, при която случайно да попаднат на дадена подредба части за различни видове материал?
Да вземем един случай, който илюстрира как софтуер на Esko може да помогне за преодоляване на тези проблеми.
В този случай са използвани ArtiosCAD, Studio Designer и Automation Engine. Ето как те се допълват и комбинират;
I. ArtiosCAD - за създаване на съставен дисплей с много детайли
• Оформяне на дизайна в Single canvas
• Указване на уникалното съответствие на всяка част към кой материал/ плоскост принадлежи
• Указване на уникалната информационна база данни за всяка част
• Различни части - аксесоари могат да бъдат включени като непроизводствени части
• ArtiosCAD ще запази едновременно canvas файла и автоматично различните ARD файлове с компоненти, които могат да бъдат използвани в Illustrator и т.н.
ArtiosCAD-1  ArtiosCAD-3 
Едно работно платно може да покаже всички дизайни и спецификациите на всяка част, включително и частите - аксeсоари

II. Studio Designer – разполагане на графичните дизайни
• Разположете различните ARD файлове
• Оформете графиките за съответните части
• Експортирайте различните части като Normalized PDF – тези файлове съдържат XMP данни; като вид на материала, дебелина и т.н.
ArtiosCAD-2
Като графичен дизайнер можете да видите цялата композиция

III. Започнете работния процес - Automation Engine
• Стартиране на Automation Engine совалката
• Изберете правилния поток
• Пуснете петте току що запазени PDF файла с тип и размер (за всяка част)
• Сега опашката за печат ще бъде запълнена с файлове, като всичко е създадено чрез SmartNames въз основа на XMP данните от PDF файловете. С други думи, правилните части ще отидат в правилните опашки (тип плоскости).

Предимства:
• Дизайн на една работна площ, така че можете да видите всички части на POP дисплея в един общ екран и като резултат се елиминират грешките от липса на актуализации на единични части
• Уникална присвояване на плоскост за всяк задача на всяка една част, както и части със смесени плоскости могат да бъдат проектирани и разглеждани заедно, което съвместява работния процес за проектиране и производство на POP дисплеи
• Цялата информация за плоскостите се съхранява по време на целия работен процес, както и различни пълни листове (Cut и Print информация) се изчисляват по напълно автоматизиран начин
3. Studio Viewer
Споделете вашите резултати в дизайна чрез най-новото настолно приложение Studio Viewer!
Налично както за Mac, така и за PC! Сваля се безплатно от сайта на Esko! С тази програма за разглеждане можете да видите всичките си прекрасни 3D проекти, създадени с Esko софтуер.
Вижте всички реалистични материали и довършителни ефекти, Тя запазва фонове и осветление на Studio Visualizer среди. Можете да се придвижвате, мащабирате и завъртате и дори да движите осветлението на околната среда!
ArtiosCAD-4

Просто плъзнете и пуснете своите COLLADA файлове и ще имате пълен контрол
Тук може да се изтеглят плъг-ин и други свободни за ползване софтуери от Еско

Към началото

Transmatic TFIX устройства за фиксиране на цветовете при печат на плат 

Transmatic TFix
 

Италианския производител Transmatic SRL добави към широкия диапазон от преси и каландри за сублимация, нова серия T-Fix от няколко модела устройства за реактивиране / изпичане за платове отпечатани с директни дисперсни и пигментни мастила.
Моделите са на изключително достъпни цени и се предлагат в две ширини: 1.9 и 3.2 метра, като по-малкия модел се предлага в два варианта на инсталираната мощност, което позволява бюджетно и по-индустриално решение
• Устройствата разполагат с температурен контрол в две области
• Чрез лазер и управляващия PLC модул се осъществява прецизен контрол на диаметъра на ролката с плат, което позволява постоянна скорост в навиването и съответно в процеса за реактивация на мастилото
• T-Fix предлага лесно зареждане с автоматична система за увеличаване или намаляване на височината
• Аспиратора с двоен филтър позволява извличането на изпарените съставки от мастилата и пречистване на въздуха в помещението
Спецификации:
TFIX 200 TFIX 200 D TFIX 300 D
РАБОТНА ШИРИНА 190 см 190 см 330 см
ИНСТАЛИРАНА МОЩНОСТ 6 KW / 26 A 11,5 KW / 50 A 23 KW/ 100 A
СРЕДНА КОНСУМАЦИЯ KW 2,5  KW 5  KW 9,5 
ТЕГЛО 565 кг  670 кг  1540 кг 
РАЗМЕРИ 70/295/119 см 97/295/169 см 97/468/169 см

Брошура за Transmatic TFIX широкоформатни устройства за фиксиране на цветовете при директен печат на плат

Към началото