е-бюлетин #64
  • Offers

е-бюлетин #64

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Април 2011
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

НОВО: Xerox Color 550/560

Оптимизиране на работния процес при широкоформатен печат на рекламна графика!

NUCoat решение за полагане на лак върху ролни и плоски отпечатъци от широко-форматни принтери

Скенер за книги Microtek XT-3300

Нови цветни принтери от Xerox

Нова патентована технология за печат на MUTOH

Интернет семинар на Datacolor

Документен скенер Microtek ArtixScan DI 3130c

Цени

Microtek ScanMaker i900 Silver на специалната цена от 995 лв. без ДДС

Преносим скенер на Plustek – Mobile Office S400 с 20% намаление

Преносимия скенер на Plustek – OpticSlim M12 на специалната цена


Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

СПЕЦИЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ АДКОМ И XEROX: ПОДНОВЕТЕ ВАШЕТО ОБОРУДВАНЕ

20 години АДКОМ! - специално предложение

НОВО: Xerox Color 550/560

Качеството на печат, необходимо за вашия успех

Xerox Color 550 е устройство, чиято производителност и технически характеристики напълно отговарят на съвременните пазарни изисквания към цветния печат. Машината е изградена на базата на еднопасова технология, осигуряваща високо качество и скорост на печат.

Xerox Color 550/560 е продук който да направи връзката между GAI и офисните нужди и да усигори плавен преход между двата пазара. Той предлага качествено изображение, разширено управление на цветовете и високи натоварвания, както и разнообразие от възможности за довършителни работи на изключително конкурентна цена.

Производителност
Xerox Color 550/560 печатат с: 50 стр. cцветно /55стр. черно и респективно 60стр. цветно /65стр. черно и ще заменят DC242/252/260. Color 550/560 ще заеме място в продуктовото портфолио на Xerox между DC700 и WC75xx. Времето за излизане на първата цветна страница е 7,8 секунди. Средномесечното натоварване е от 10 до 50 хиляди отпечатъка.

SMart Kit™ са определени консумативи и части, които могат да се заменят от оператора на машината, без да е необходима намесата на сервизен техник, което води до повишаване на производителността на системата. Конструкцията на машината предвижда възможност за инсталиране на две черни касети, които могат да бъдат заменяни в процеса на печат.

Серията Color 550/560 предлага висококачествен печат и копиране с разделит. способност 2400х2400 dpi на хартия с тегло до 300 г/м2. Enhanced Gloss Mode - повишаване степента на гланциране при копиране или печатане.

EA Ultra Low Melt
В машината Color 550 EA-HG (Emulsion Aggregate High Grade Toner) - тонер е генериран по химически път. Той се състои от много малки частици (3-5 микрона) с еднакъв размер. Това е една от причините за точното предаване на оттенъците и плавността на преходите на цвета. В състава на тонер-касетите (заменяеми от клиента модули SMart Kit™) влиза девелопер, който се подава равномерно, което осигурява постоянно във времето качество на печат и копиране.

EA-HG-тонер спечелил награда за екологичност и сертификат Energy Star и Environmental Choise
Тонер с разнороден състав и частици (7-10 микрона).

Устойчивата калибровка на цвета е бърза и лесна за изпълнение операция за калиброване чрез скенера или чрез денситометър или спектрофотометър в зависимост от избрания сървър/контролер на цветовете. Тази функция дава възможност да се получат реалистични цветове на широк диапазон материал.
За Color 550 се предлагат различни опции от модули за довършителни операции и касета за подаване на хартия с голям капацитет. Финишърите са с различен капацитет и възможности:
  • Усъвършенствано довършващо устройство (Advanced Finisher) горен контейнер за 500 листа, стекиращ контейнер за 3000 листа, перфорация и многопозиционно скопчаване с телбод
  • Професионално довършващо устройство (Professional Finisher): горен контейнер за 500 листа, стекиращ контейнер за 1 500 листа, перфорация, многопозиционно скопчаване с телбод, изработване на брошура чрез двойно сгъване, изработване на брошура чрез скопчаване с телбод по прегънатия ръб
  • Допълнително висококапацитетно подаващо устройство (Ovesized High-Capacity Feeder) / HCF за 2000 листа - до 13 х 19 инча/SRA3 с тегло до до 300гр/м2.

Контролер:

Integrated EFI® Fiery® Controller
Вграденият контролер на печат гарантира високо качество на цвета, лесна организация на работата, улеснения при предпечатната подготовка, управление на цвета, редактиране на цветови профили с помощта на Colour Editor, RGB Separation за конвертиране на данните в цветово пространство, растери и lpi.
  • Intel PentiumE5300- 2.6 GHz/ 2 GB RAM / 160 GB HDD
  • Управление на цвета: ColorWise
  • Управление работния процес: Command WorkStation 5
  • Вградени средства за печат на променливи данни: FreeForm
  • Инструменти: Downloader, WebTools, Remote Scan, Spot-On Color, Auto Trapping
  • Поддържани езици: Adobe PostScript 3, PCL 6C
  • Мрежово обслужване: Ethernet 10/100/1000Base-T

Други възможности за контролери с богати възможности управление на печатния процес:

EX Print Server,
Powered by Fiery®
CX Print Server,
Powered by Creo®
Xerox FreeFlow™
Print Server
За допълнителна информация натиснете тук.

Към началото

Оптимизиране на работния процес при широкоформатен печат на рекламна графика!

Оптимизиране на работния процес при широкоформатен печат на рекламна графика!

i-cut е професионален софтуер за управление на потока на цифрова продукция - от дизайна, през всички операции, до готовия продукт, елиминирайки всички критични моменти в продукцията.
i-cut Suite премахва грешки, спестява време и намалява отпадъците. i-cut Suite е колекция от софтуер за предварително производство, насочен специално към потребители на големи дигитални принтери и / или дигитални довършителни системи.

Премахва затрудненията
i-cut Suite взима пред вид всички затруднения в работния процес. От анализирането на PDF файлове, през изготвяне на графика и създаване на шаблоните до печата и довършителните операции в отлично напасване едно към друго. i-cut Suite опростява всяка стъпка от пътя.

МОДУЛИ

ПРЕГЛЕД И АНАЛИЗ
PDF preflighting спестява време и решава проблеми, преди да е станало твърде късно. Не е необходимо да си губите времето при определяне на причините защо някой PDF не се печата, просто го пуснете през PDF preflighting и ще се поправи.

РЯЗАНЕТO ПО КОНТУР става лесно
Не е необходимо отварянето в Adobe Photoshop или Illustrator за да се създадат контурите за рязане. i-cut Layout предлага едно решение за създаване и почистване на контурните пътеки.

Генериране на Автоматични раздувки
Понякога, грешни регистрации създават досадни бели линии между контура на рязане и графиката. i-cut Layout идва с автоматичен инструмент за генериране на раздувки.

Добавяне на маркери
Ръчното добавяне на маркери (маркери, име на файл и др. ...) отнема време и може да доведе до грешки. i-cut Layout го прави автоматично.

Гнездене
Модула предлага разполагане на всяко едно задание по най-икономичния начин: напречно, с коректни фигури, двустранни дизайни... Модула за оптимизирано Nesting оформление спестява материал и намалява времето за производство.

Разделяне
i-cut Layout е идеален за големи работни задачи и билбордове. Несъбиращите се части могат да бъдат насочени за специални приложения: ъгли на изложбен щанд, тапети, различни дисплеи ...

Перфектна регистрация
Често с други методи, може да се стигне до неприемливи резултати с по-големи или незначителни разминавания между печатаната графика и контура на нарязания в следствие линейни или нелинейни разминавания при печата. I-Cut Vision Pro регистрира действителните размери и позиции на печатния оригинал. След това за довършителните операции се прочитат маркерите и съгласно формата на графиките се съобразява и контура на рязане или биговане.

Към началото

NUCoat решение за полагане на лак върху ролни и плоски отпечатъци от широко-форматни принтери

NUCoat N500 e еднокомпонентен лак на водна основа със съдържание на 40 процента смола. Лакът се отличава с гланцов ефект. Използва се за допълнителна защита на отпечатъците изложени на външни условия. N500 се полага бързо и лесно ръчно или чрез течен ламинатор, а времето за съхнене е между 3 и 120 минути в зависимост от това дали се използва инфрачервена сушилня или се фиксира на стайна температура.
Лакът е съвместим за апликаране върху голям набор от медии, отпечатани с мастила на UV, солвентна или латексова основа. N500 разбира се има чудесна адхезия върху PVC фолиа, като могат да се полагат последователно и два слоя за постигане на оптимална плътност. Разходната норма на лака при оптимално покритие от 20 микрона е 1л/20м2, а издръжливостта на външни условия е до 2 години.

Към началото

Скенер за книги Microtek XT-3300

Microtek XT3300 е гъвкавo, икономиченo, удобнo и иновативно решение за сканиране на книги и подвързани материали. С патентования Zero дизайн на XT3300 , лесно се отстранява проблема за сканиране на подвързани документи с текст и снимки в близост до вътрешната граница на някоя страбица. Независимо дали става дума за книги, списания, бизнес и образователни документи, XT3300 позволява на потребителя да получи лесен за четене текст и ясни изображения в цялата страница. XT3300 позволява максимум производителност чрез бързата му скорост на сканиране, която е по-малко от 3 секунди за цветно сканиране на 200 dpi. Тя спестява на потребителите време и пари, когато има за дигитализитане голямо количество книги..
Microtek XT3300 е идеален за всички библиотеки, копирни студия, студенти, преподаватели, университети, адвокатски кантори и публицисти, където производителността и качеството са от важно значение за успеха.

Към началото

Нови цветни принтери от Xerox

Xerox ColorQube 8570

 

Нов цветен принтер от Xerox на базата на Solid Ink технологията: висока скорост точно възпроизвеждане и наситеност на цветовете. Възможност за широка гама от печатни материали

Простотата и надеждността на печатния механизъм, създаден на базата на твърдомастилните технологии, постигна впечатляваща скорост и характеристики:

  • Висока скорост на печат - до 40 страници в минута (30 двустранен печат), както за цветен така и за черно-бял печат;
  • Кратко време за първа страница - 5 секунди, което е рекорд сред цветните принтери;
  • Мощен и ефективен процесор с честота 1 GHz и 512 MB RAM, възможност за надграждане до 2048 MB;
  • Висока надеждност на печатния механизъм , за достигане на до 85 000 страници на месец;
  • възможност за допълнителнен твърд диск 160 GB.
  • Общият капацитет на входяща хартия може да достигне до 2200 листа с възможност за подаване на медия от четири различни тави.
  • Всички тави за хартия имат възможност за подаване на медии до 220 g/m2.
  • Свързване: USB 2.0, 10/100/1000 Base-TX Ethernet и безжична връзка за 802.11 (опция).

Xerox Phaser 6000/6010n

Компактен размер, Висококачествен и бърз цветен печат ( възможност за мрежа при модела 6010n)
С компактния си размер, който спестява ценно офис пространство, плюс най-добрата в класа скорост на печат, Xerox прави цвета лесен избор с Phaser 6000.
  • Доказани Hi-Q LED печат е енергийно ефективен и екологичен.
  • разделителна способност при печат до 600 х 600 х 4 dpi доставя невероятните 16 нюанса на цвета за пиксел. Това означава по-широка цветова гама за по-впечатляваща графична работа.
  • Уникална Xerox EA еко тонер технология ви дава отчетлив текст и печатни изображения с изключителна детайлност и яснота. Същият висококачествен тонер се използва в професионалните графични печатни машини.
Функции, спомагащи за надежност и простота на използване
  • Печат върху различни носители от лепенки до пликове
  • Лесното инсталиране и предварително заредените тонер касети правят принтера наистина plug-and-play
  • Изключително тихата работа на принтера позволява той да се разположи близо до вас
  • Функция "Run Black" позволява да се печата черно, ако са свършили цветни тонери

Основни характеристики:
  • Скорост на печат А4: 10 цветни страници в минута, 12 чернобели страници в минута
  • Разделителна способност до 600 x 600 x 4 dpi
  • Капацитет за зареждане с хартия: 150 листа
  • Двустранен печат: с ръчно подаване (през драйвер)
  • Процесор: 192 MHz
  • Памет: 64 Mb
  • Възможности за свързване: USB 2.0
  • Съвместим с Windows (включително Windows 7) и MacOs
  • В комплект с USB кабел

Към началото

Нова патентована технология за печат на MUTOH

Патент №: WO 2009/015921 A1
Регистриран на MUTOH за мастилено-струен печат с матрична технология за полагане на мастилото при печат на плат и с UV мастила върху плоскости.

Известно е, че при конвенционалната технология на печат с полагането на пасовете мастило в прави линии са видими доста артефакти в готовите отпечатъци (бендинг, разливане на мастило и др.)
Настоящата патентована технология за печат на MUTOH има за цел да контролира и сведе до минимум бендинг ефектите и разливането на мастило, заимствайки технологията на матричния печат.
Технологията позволява качествен печат при високи скорости върху голям диапазон медии (конвенционални медии за външна реклама, печат на плоскости, печат върху текстил и др.)

Настоящото изобретение е по-малко свързано с премахване на появата на разливане на мастило само по себе си, а по-скоро с използването на матрични методи за печат, които правят разливането на мастило по-малко видимо за човешкото око и в които разливането на мастилото може да се контролира. Откривателите са разработили специални матрични методи за печат, както е посочено в приложените обяснения, които са открити за пренос на видими въздействия, причинени от разливането на мастило за целия печат. В резултат, тези ефекти, които обикновено са различими по границите на една група, са изградени по контролиран начин в целия печат и не се възприемат вече като нежелани или периодично настъпили артефакти.
На фигурите по долу са част от начините на формиране на детайлите в дадена задача за печат на текстил в зависимост от режима на печат и характеристиките на самия материал

Революционната патентована технология (WO 2009/015921 A1) може да бъде използвана при ролни и плоско-печатащи широко-форматни мастило струйни системи, работещи с мастила на водна, солвентна или UV база.

Към началото

Интернет семинар на Datacolor

Уважаеми клиенти на Datacolor,

Бихме желали да ви информираме и поканим за датите на предстоящите web-инари (Тази хубава българска дума означава семинар в Интернет). В няколко сесии треньори от Datacolor ще направят обучение и ще предоставят полезна информация за продуктите на фирмата и управлението на цвета като цяло.
Моля, вижте по-долу възможните дати по-долу. Ще се радваме да бъдем от полза. За съжаление изборът на езици е само между Английски и Немски

Webinars на английски език
Date Online Seminar Language
11.04.2011 8:00 pm (UTC +1) Assure correct colors from print services English
19.04.2011 8:00 pm (UTC +1) Razor sharp images with a calibrated autofocus - with SpyderLensCal English
10.05.2011 8:00 pm (UTC +1) Your camera will see what you see - shade guide for your camera with SpyderCheckr English
25.05.2011 8:00 pm (GMT +1) Razor sharp images everywhere with SpyderLensCal and NIK Sharpener English
07.06.2011 8:00 pm (GMT +1) Professional print quality with own color printer English
21.06.2011 8:00 pm (GMT +1) Color Management - as easy as 1, 2, 3... English

Може да се регистрирате за семинарите на Английски език на следния линк: http://www.datacolor.eu/en/learning/online-seminars

Webinars in German
Datum Online Seminar Sprache
11.04.2011 19:00 Uhr Richtige Farben von Druckservices sicherstellen Deutsch
19.04.2011 19:00 Uhr Messerscharfe Bilder mit kalibriertem Autofokus - mit SpyderLensCal Deutsch
10.05.2011 19:00 Uhr Reale Farben aus der Kamera - mit SpyderCheckr Deutsch
25.05.2011 18:00 Uhr SpyderLensCal und NikSharpener - Fotos knackscharf Deutsch
07.06.2011 19:00 Uhr Professionelle Druckqualität mit dem eigenen Drucker Deutsch
21.06.2011 19:00 Uhr Farbmanagement - einfach und verständlich Deutsch

Може да се регистрирате за семинарите на Немски език на следния линк: http://www.datacolor.eu/de/wissensbereich/online-seminare

Към началото

Документен скенер Microtek ArtixScan DI 3130c

Мощен документен скенер за вашия бизнес с малки размери и универсален дизайн, което прави ArtixScan DI 3130с идеален за поставяне на бюрото до вас, на плот или на места където има тесни пространства. С вграденото Автоматично подаващо устройство за документи, което побира до 100 листа и поддържа двустранно сканиране, ArtixScan DI 3130с е перфектен за сканиране на пакерт документи. Ултразвуковия сензор в ArtixScan DI 3130с помага да се открие разликана между припокриващи се страници, както и помага за недопускането няколко страници да бъдат поети едновремеенно , ефективно предотвратява слуяаи на неправилно или двойно подаване, когато документите се пускат пред ADF. Възможност за сканиране на визитки , пластик карти и документи до 8,5 "х 65" инча .

Никога не е било по-лесно да сканираш твоите документи !!!

Към началото

СПЕЦИЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ АДКОМ И XEROX: ПОДНОВЕТЕ ВАШЕТО ОБОРУДВАНЕ

Към началото

Microtek ScanMaker i900 Silver на специалната цена от 995 лв. без ДДС

Към началото

Преносим скенер на Plustek – Mobile Office S400 с 20% намаление

Към началото

Преносимия скенер на Plustek – OpticSlim M12 на специалната цена

Към началото

Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

Към началото

20 години АДКОМ! - специално предложение

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe