е-бюлетин #70
  • Offers

е-бюлетин #70

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Октомври 2011
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Нов модел плосък принтер AGFA :Anapurna M2540 FB

Адком демонстрира на Print Imaging & Sign Expo решение за мобилен печат от Xerox

Mutoh представи нови принтери за директен печат на плат

Адком показа уникален по дизайн и изпълнение щанд на PRINT IMAGING & SIGN EXPO 2011

Цени

Специално предложение на Mutoh за печат и рязане

Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

Първите винаги печелят!

Нов модел плосък принтер AGFA :Anapurna M2540 FB

 Гъвкавост и производителност са ключови характеристики на новата :Anapurna M2540 FB

ANAPURNA M2540 sideview small  

AFGA LogoНовият плосък принтер от Agfa Graphics е проектиран за оптимална производителност при печат на най-различни плоски материали

 Последното допълнение към успешната серия широко-форматни UV мастилено-струйни принтери на Agfa Graphics: Anapurna е чиста плоско-печатаща механика, предназначена да поеме  нарастващите нужди на пазара за печат върху твърди повърхности. : Anapurna M2540 FB е нова, спестяваща време машина с революционна вакуум технология за бързо превключване на вакуумното легло, шест цвята (CMYKLcLm) и бяло мастило. Тя е ценово позоционирана за стартиращи сега потребители от входно ниво, както и потребители, които преминават към най-новата UV технология.

 С максимална скорост на печат от 45 м2/час: Anapurna M2540 FB може да печата до размер 2,54 х 1,54 метра, на материали до 4,5-сантиметра дебелина и 80 кг тегло. Машината разполага с единадесет прибиращи се щифтове за регистрация, което позволява бързо и точно позициониране, особено когато се прави двустранен печат.

 Гъвкавостта на Agfa Graphics :Anapurna M2540 FB  е такава, че тя е проектирана да поема както малки, така и големи по обем приложения. Това отговаря на нарастващото търсене за една по-тясна ниша, като например производството на рекламни стоки и подаръци, подложки за чаши, DVD-та, лентикуларни плоскости за „стерео картички“ и др. Отличната адхезия на UV-фиксируемото мастило и неговото бързо и ефективно съхнене означава, че могат да бъдат отпечатани стъкло, керамика, метал и дърво, което го прави подходящ за архитектурни интериорни приложения, както и външни знаци, дисплеи и реклама.

 "Когато проектирахме и разработвахме :Anapurna M2540 FB, ние подсигурихме тя да се характеризира с всичко, от което един потребител има нужда, когато се работи с твърди субстрати", твърди Вили Ван Дром, директор "Маркетинг Wide Format“ в Agfa Graphics. "Резултатът е специализиран плосък принтер с конкурентно ниво на цените за входния клас, което го прави идеалната машина за компании, които искат да отпечатат всички размери на приложения до максимум на 2,54m ширина, с бърза възвръщаемост на инвестициите си. Със същата ниска консумация на мастило от 8,1 ml/m2 както :Anapurna M2050, той осигурява най-ниски за този клас разходи за мастило на м2 ".

 Благодарение на здравата инженерна конструкция, :Anapurna M2540FB опростява работата с твърди субстрати, които трябва да останат напълно стабилни по време на производствения процес, но също така дава възможност за бърза смяна. Мощното вакуумно легло включва две зони, всяка от които съдържа четири превключваеми отделения, които се допълват от обратната функция на въздушния поток и за бързото премахване на готовите отпечатъци и преместване на тежки материали.

 Промишления дизайн на принтера разполага също с йонизиращи елементи, за да се предотврати натрупването на електростатичен заряд върху медиите, които могат да повлияят на контрола на капката и последващо прецизно полагане на мастилото. За защита на печатните глави от контакт с медията, в двата края на каретата са разположени сензори за безопасност, като по този начин се предотвратяват нежелани удари.
"Ние сме отделили много внимание на детайли като по-голяма гъвкавост на  вакуумното легло, щифтове за регистрация и възможността за бързо и лесно зареждане и сваляне на материалите", продължава Ван Dromme. "както и възможността за производство с високо качество на продукция върху всички твърди материали. Ние знаем, че спестяването на време е жизненоважен елемент за всеки печатен бизнес и новата :Anapurna M2540 FB се вписва в  тези елементи на  работен процес и производство за по-голяма цялостна ефективност."

 Новият производствен принтер на Agfa Graphics ще се хареса не само на производителите на рекламни дисплеи, но също и на други пазарни сектори, движени от необходимостта за високо качество, траен пълноцветен печат, с помощта на UV-curable мастилено-струйна технология. Той е подходящ за прототипи на опаковки, производителите на промоционални стоки, както и за промишлени специалисти, които се нуждаят от голяма пропускателна способност и способността да работи с широка гама от твърди материали.

 Решението, което :Anapurna M2540 FB дава, допълва семейството на ценово-ефективните UV-curable широкоформатни принтери :Anapurna. Agfa Graphics предлага също цялостната гама от :Jeti машини и високия  клас мастилено-струйни преси :M-Press Tiger и :M-Press Leopard.

Към началото 

Адком  демонстрира на Print Imaging & Sign Expo решение за мобилен печат от Xerox

Adcom@Print&Imaging Expo 11 P1020089 - Xeroxw.table  По време на изложението Print Imaging & Sign Expo, Adcom представи решението на Xerox за мобилен печат.
Решението за мобилен печат на Xerox бе демонстрирано на щанда на Адком (№ C5) в Интер Експо Център и всеки посетител можеше да изпробва услугата, достъпна чрез мултифункционалната система Xerox WorkCentre 7545. Най-често използваният пример за това, как работи решението бяха снимките, които посетителите правеха със своите телефони на фона на кабриолета и атрактивния щанд и получаваха своя отпечатък от машината, веднага след като са изпратили е-mail със снимката.

 До скоро офисният печат беше възможен само от преносими и стационарни компютри. Сега - от всяко устройство, с което потребителят има достъп до пощата си, като смартфон, таблет, лаптоп или стационарен компютър, при това лесно, удобно и сигурно. Няма нужда да бъдат инсталирани драйвери или други софтуерни инструменти. С решението Mobile Print на Xerox всеки може да контролира как, кога и къде печата.

 За да отпечатат своите документи “в движение”, потребителите просто изпращат файл по имейл в оригиналния му формат - Microsoft Word или Adobe PDF. Веднага след това потребителят получава по имейл код за потвърждение, след което документът се изпраща за печат през защитена връзка до всяко мултифункционално устройство с разширяема интерфейс платформа (Extensible Interface Platform® - EIP). EIP е уеб базирана технология на Xerox, която позволява лесно създаване на софтуерни приложения за персонализиране и опростяване на работния процес.

 Решението Xerox Mobile Print се инсталира на частния сървър на компанията, за да бъде в пълна съвместимост със съществуващата инфраструктура за IT сигурност.

Технологията на Xerox за мобилен печат предоставя:
• достоверно и точно конвертиране на Microsoft Office® документи, без опасност от загуба на данни;
• преглед на документите за печат;
• лесен и удобен избор на печатните настройки през мултифункционалното устройство.

IDC очаква броя на мобилните служители да нарасне от 919,4 милиона през 2008 г. до повече от 1,9 милиарда през 2013-та, съставлявайки почти 35% от работната сила по света.

Към началото

Mutoh представи нови принтери за директен печат на плат

 По време на най-голямата в света изложба за текстил ITMA 2011 (Барселона, Испания, 22-29 септември, 2011), Mutoh представи изцяло нова серия широко-форматни принтери ValueJet TD.
ValueJet 1628TD smallValueJet 1628TD - 162 см и ValueJet 2628TD - 264 см. могат да печатат както на плат с отворена и затворена структура , така и на трансферна хартия за сублимация. Новите механики са подходящи за производители на рекламна продукция на плат, спортни облекла, сигнализация, работно облекло и промишлени приложения като например дамаски, пердета и друго обзавеждане за дома и офиса.
 Новите 8-канални принтери ValueJet TD, включват две пиезо глави от най-ново поколение с по 1440 дюзи и печат на гравитационен принцип. Всяка от двете глави има 4 цветни секции, с по 360 дюзи на всеки раздел. Последна модификация на главите DX5 предлага променлив размер на капката между 3.5 и 40 пиколитъра, което позволява отлично пресъздаване на фините детайли, както и на наситените равномерни зони на изображението. Съчетавайки разработената от Mutoh Intelligent Interweaving (i2) технология, принтерите ValueJet TD позволяват, типични производствeни скорости от 24 квадратни метра/час. Това прави машините, подходящи за по-големи обеми за печат, както и за потребителски еднократни проекти. Механиката постига скорости до 41 м2/ч.

 Проектирания за директен печат на плат, ValueJet TD може да печата върху разтегливи тъкани с отворена или затворена структура (банери, знамена, текстил за декорация, ...). Това е възможно благодарение на включения канал за мастило, поставен под печатната област, където се събира всичкото мастило, което не е абсорбирано от тъканта. ValueJet TD може да се използва за сублимационен печат върху хартия за трансфер.
 Принтерите използват безпроблемните, базирани на водна основа, директни дисперсни мастила на Mutoh (за директaн печат на плат) или високоскоростните сублимационни мастила на Mutoh (за печат на трансферна хартия), които се предлагат в 1 литрови бутилки. Принтерите използват система за непрекъснато подаване на мастило, което позволява равномерно налягане в мастиловодите и намалява себестойността на продукцията. При използването на тези мастила не се изисква принудителна вентилация, тъй като те не съдържат вредни летливи органични съединения (VOC), каквито може да проникнат в работната среда.
 Произведените в Япония, ValueJet TD принтери се предлагат в два размера: ValueJet 1628TD с ширина 1.62 м и ValueJet 2628TD на ширина 2.6м.
 Безнадзорен печат от ролка към ролка е възможен, благодарение на специалната система за опъване на медиите и различните моторизирани системи за водене на материала.
ValueJet 2628TD включва система за разролване и навиване на готовите щампи за ролки с тегло до 100 кг, а по-малкият модел ValueJet 1628TD предлага система за навиване до 30 кг.
Моделите са налични за поръчване от октомври 2011г.

Към началото

Адком показа уникален по дизайн и изпълнение щанд на PRINT IMAGING & SIGN EXPO 2011

PrintExpo-Logo         За 10-ти пореден път, Адком участва в юбилейното издание на специализираното изложение за дизайн, фотография, печат, реклама и визуални комуникации - PRINT IMAGING & SIGN EXPO 2011.

Този път Адком показа уникален по дизайн и изпълнение щанд. Идеята за този тип щанд идва от богатия спектър на оборудване, което Адком предлага. С оформлението на щанда бяха демонстрирани на практика част от възможните приложения на оборудването, което Адком предлага.
Adcom@Print&Imaging Expo 11 P1020085 - Front Adcom@Print&Imaging Expo 11 P1020074 - BL
Adcom@Print&Imaging Expo 11 P1020076 - BR Adcom@Print&Imaging Expo 11 P1020084 - Xerox

Към началото

Специално предложение на Mutoh за печат и рязане

Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

Първите винаги печелят!

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe