е-бюлетин #83
  • Offers

е-бюлетин #83

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Ноември 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Textur3D ефекти с новия RIP ColorByte9

Награда за най-добър продукт от Mutoh по време на SGIA 2012

High-Power фрезоващ модул за режещи маси Kongsberg XP  (HPMU)

Нови термо-преси Hotronix Air Fusion от STAHLS'

Цени

Специални оферти за широкоформатни принтери ValueJet

Textur3D ефекти с новия RIP ColorByte9

3D texture logo   В комбинация с мастилено-струйните принтери на Direct Color Systems - Direct Jet UV LED , последната версия на софтуера Color Byte Rip 9 дава ново измерение на вашите проекти. Сред многото нови функции, е и режимa на печат TEXTUR3D™. Вместо да работи с няколко минавания, за да положи лака, бялото и различните цветове, при RIP 9 принтерът ви може да използва едновременно и трите групи канали на печатащата глава. При DirectJet 1014/1024 UV може да използвате  в inline режим всяка комбинация от два или три от тези канали едновременно и да полагата с едно минаване:
(2 групи канали)
  * Първо бяла подложка след това цветовете
  * Първо цветовете след това бяло покритие
  * Първо лак след това цветовете
  * Първо цветовете след това лак
(3 групи канали)
* Първо бяла подложка след това цветовете и най-отгоре лак
* Първо лак след това бяло и най-отгоре цветовете 
   Чрез този иновативен процес, RIP 9 е в състояние да предложи забележителни еднопасови възможности за формиране на релефна текстура и да изведе проектите ви до нови висоти. Имате възможност да създавате  текстурирани надписи и лога, като ги отпечатате на калъфи за мобилни телефони, запалки, USB флашки и други рекламни елементи, които карат посланията на вашите клиенти да се открояват от обикновения тампонен и сито-печат. Въможен е печат върху пластмаса, плексиглас, дърво, метал, керамика, гума и ред други видове материали, като за оптималната здравина на захващане може да е необходима допълнителна обработка и задължителна проба.
Обадете се или ни посетете за да почувствате разликата при TEXTUR3D™  отпечатъци! 
3D texture 

 TechTipLogo   Технически съвет за TEXTUR3D ™ Inline печат
С принтер Direct Jet UV от Direct Color Systems и мощния RIP 9 е лесно да се създадат текстурирани обемни разпечатки, които да накарат Вашите проекти да се открояват. Следвайте съветите стъпка по стъпка за импортиране на вашето изображение, настройте количеството на текстурата в продукцията си и създйте зашеметяващи TEXTUR3D™ отпечатъци в Inline режим на вашия DirectJet UV принтер!
3D texture1 

________________________________________
Вижте този съвет в PDF формат »
 

 DCS-UV2

DirectJet 1024UV

Към началото

Награда за най-добър продукт от Mutoh по време на SGIA 2012

   През 2012 Mutoh отбелязва 60 години от създаването си и на изминалото специализирано изложение SGIA в Лас Вегас, Невада един от продуктите бе удостоен с наградата на Graphic Imaging Association (SGIA) „Продукт на годината" за печат с ValueJet 1628 TD на текстилни медии - Deko-Green 100%, които са от рециклиран плат. Конкурсът разгледа и оцени най-съвременни техники и консумативи, налични към момента на пазара и които допринасят за ускоряване на производството на специализирани изображения.

   Тридесет и осем компании от цял свят участваха в съревнованието с подадени 80 продукта в 21 категории. Оценените по време на SGIA 2012 Expo  продукти този година представляват най-иновативни цифрови продукти за производство.
Mutoh Америка, Inc, използва 64-инчов ValueJet 1628TD принтер за директен печат на плат, който е предназначен както за директен печат на полиестерни,памучни и други неразтегливи платове, така и за термо-сублимационна хартия. С новата архитектура на двойни глави от Mutoh, можете да печатате с 41 м2/ час, както и да избирате дали да работите едновременно два вида мастило,  2 комплекта CMYK или осем цвята. ValueJet TD може да се използва с мастило за сублимация, дисперсни мастила за директен печат, реактивни мастила за печат на памук или пигментни мастила на водна основа модифицирани за универсален печат на плат.
   Deko- Green 7058RCFLBS е европейска материя, която осигурява безупречно качество на печат и жизненост на цвета, което не е било постигнато от друго съдържание на рециклиран плат досега на пазара. Това 6.4oz оптично избелен плат идеално пригоден за банери, декори, дисплеи, търговски изложения, както и места на продажби.
   Deko-Green е еднакво добър за вътрешна и външна употреба. Той е UV стабилизиран и има отблъскващо пламъците покритие.
Възможностите бяха демонстрирани от Pacific Coast Fabrics на които бе възложено отпечатването на печелившата комбинация  
 SGIA AWARD  

# # #
  Mutoh Industries, Ltd. е основана през 1952 г. в Токио и празнува 60 години от началото на бизнеса си като производител и дистрибутор на механични изделия за измервания. Оттогава, сертифицираната по ISO 9000 Mutoh Industries, Ltd и се превърна в световен производител на пиезоелектрични принтери за широкоформатен печат. През април 2007 г. е създадена Mutoh Holdings Co, като холдингова компания на филиали, включително Mutoh Industries, Ltd. Mutoh има центрове за инженеринг, производство и разпространение в Япония, Белгия, Германия, Сингапур, Австралия и САЩ

Към началото

High-Power фрезоващ модул (HPMU) за режещи маси Kongsberg XP

    Въвеждането на фрезоващ модул с висока мощност за серията режещи маси Kongsberg XP означава, че операциите с натоварени фрези значително се разширяват. 3 киловатовата фреза на HPMU предлага 2-3 пъти по-високи работни скорости от това, което е възможно със стандартния 1kW шпиндел.
   По-големият шпиндел предлага също така до голяма степен увеличаване на устойчивостта срещу претоварвания, благодарение на по-големите размери на лагери и валове.
    Шпинделът предлага регулируема скорост до 60 000 оборота, което позволява високоефективно рязане по контур, маршрутизация, пробиване и гравиране директно от CAD и графични дизайни. Общо казано, с 3kW шпиндел е възможно да се работи  с по-високи обороти от това, което се препоръчва за 1kW HSMU, като по-здравата конструкция има по-добра поносимост за известен дисбаланс в инструментите. Това увеличение отново дава възможност на по-висока линейна скорост в много материали.
   Материали с дебелина до 50 мм (2 ") вече могат да бъдат фрезовани с XP. За фрезоване на дебелини над двадесет и пет милиметра се препоръчва да се използват фрезери с диаметър на опашката 8 мм, които може да се използват в HPMU с допълнителен патронник, с който се заменя стандартния 6 мм патронник.

    „Мускулестият“шпиндел прави HPMU чудесен избор за инсталации, където има продължителни цикли на фрезоване и непрекъснато натоварване с тежки материали.
Фрезоващия HPMU шпиндел са охлажда с вода, за да използва пълния си
енергиен потенциал. Охладителният модул се инсталира в отделен корпус, който може да бъде поставен близо или далеч от машината. От оперативна гледна точка, водното охлаждане е много незабележимо, тъй като маркучите за вода са постоянно свързани, дори когато фрезата не е в употреба.
За повече детайли, моля, консултирайте с документа „Подготовка на мястото за XP инсталация“.
    Фрезоващият инструмент се предлага с функция за надзор и контрол на тока на шпиндела, която е полезна за коригиране настройките на линейната скорост и оборотите при нови материали. Той също така разполага със същия механизъм за захващане, който позволява бърза и без инструменти смяна на фрезерите, както е при 1kW HSMU. В комбинация с модула на XP за автоматично разпознаване на височината на инструмента, смяната на фрезера наистина е безопасна, ефективна и елегантна.
Поради високото ускорение (до 1.5 G) на масите XP, фрезоващия инструмент се предлага със свободно стоящи носачи за маркуча, засмукващ стружките и за електрическите кабели за шпиндела. За да се достигне по цялата площ на XP масата, окачвачите трябва са доста високо, 2500 милиметра за XP44 и  100мм по-ниски за XP20 и 24.
3kW фреза с HPMU е идентичен на фрезата на MultiCUT HP за Kongsberg XN.  

 

Охладителен модул (размери: В:430mm, Ш:1000mm, Д:520mm)

HPMU CillUnit

  Съвместимост и надстройка на съществуващи XP маси:
   HPMU ще бъдат достъпни като опция за надстройка на всички съществуващи XP маси.
Моля, обърнете внимание, че ако съществуващ потребител с HSMU иска ъпгрейд до HPMU, инвертора (честотния контролер) трябва също да се смени.

Стартов пакет:
Заедно с High-Power фреза идва набор от 6 мм фрезери:
  - 1x Акрилен, един улей, 3 mm връх, 11 mm дължина на улея
  - 1x Акрилен, един улей, 6 mm връх, 22 mm дължина на улея
  - 1x многоцелеви, 3 mm връх, улей с дължина 11 mm
  - 1x многофункционален, 6 mm връх, улей с дължина 22 mm
Патронници
   Фрезоващия шпиндел идва стандартно с 6 мм патронник.
Предлагат се следните размери патронници като опция: 3мм, 1/4" и 8мм.
Моля, обърнете внимание, че фрезерите за патронници за 1kW (HSMU) (HPMU) фрезоващи шпиндели не могат да се използват на и 3kW шпинделии обратно.
Подложки за фрезоване
   Заедно с High-Power фреза идва и набор от подложки, изработени от силно пресован филц. Размерите и номерата са изброени в таблица за съответните модели. Подложката от кече е около 3 мм дебела и се поставя върху стандартната подложка за рязане или конвейерния ремък.

Към началото

Нови термо-преси Hotronix Air Fusion от STAHLS'

   Новите термо-преси STAHLS' Hotronix Air Fusion предлагат производителност, ефективност и надеждност на високо ниво.
Новата серия пневматични преси Air Fusion предлагат още по-голяма функционалност от серията с ръчно затваряне  Fusion, а чрез помощта на въздушния компресор се обезпечават натоварените производства. Air Fusion са проектирани да посрещнат нуждите на нарастващи производства и са оборудвани с патентована и иновативна функция за автоматична настройка на налягането между плочите спомагайки за перфектни работни настройки при апликация върху дрехи с различна дебелина. Откритата долна плоча позволява на потребителя да нахлузи и апликира върху лицето и гърба на фланелката само със завъртането й, без да я сваля от пресата. Регулируемата стойка предлага удобно нагласяне за работна височина, при ползването на пресата от 2 или повече оператори, а автоматичното завъртане на горната плоча подобрява производителността и комфорта при работа с Air Fusion.

Видеоматериал за STAHLS' Hotronix Air Fusion

Чувствителен на натиск дисплей, дигитално управление и програмируеми настройки

 Hotronix-Temp   • Изобразяване на време температура и натиск
  • Въвеждане и запазване на стотици работни настройки
  • "Sleep mode" режим и броя на ударите по време на работната смяна
  • Автоматична настройка на натиска
  • 120 PSI за апликации изискващи силен натиск
  • Запаметяване на до 4 независими настройки на натиска

 Автоматично отваряне и завъртане на горната плоча

 Hotronix-T-shirt   • Завъртане на горната плоча за безопасно поставяне на артикула за апликация/трансфер
  • Повишава комфорта на работа и намалява умората
  • 40х50см нагряваща плоча
  • Качествен тръбен нагревател
  • 2см тефлонова нагряваща плоча
  • Сменяема долна плоча
  • Удобна за работа долна плоча
  • Отворен дизайн за бързо и удобно нахлузване на дрехите
  • Веднъж нахлузена дрехата може да бъде въртяна, без нужда от изхлузване и повторен монтаж

Удобна стойка

 Hotronix-Stand

  • Регулируема височина между 94 и 112см.
  • Удобна за работа и ергономична 
  • Рамка от лят алуминий с прахово покритие
  • Крачен педал
  • Осигурява комфорт на оператора и повишава производителността
  • Гладко автоматично връщане на горната плоча

Hotronix 

Към началото

Специални оферти за Adcobe CS6 и  Wacom Intuos L Touch

Специални оферти за ValueJet принтери

Специални оферти за режещи плотери Graphtec и GCC Expert LX

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe