е-бюлетин #42
  • Offers

е-бюлетин #42

 
 
     
Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #42 - Юни 2009

В този брой:

Продукти:

  • Ново! Mutoh ValueJet широко-форматни дигитални принтери, работещи с мастила на водна база
  • 
Софтуера на ESKO ARTWORK ArtiosCAD вече се работи и със Strata Foto 3D
  • Как да печатаме правилно използвайки icc профили в Adobe Photoshop
  • Новия ArtixScanDI 3010c
  • Видео презентации
  • Погледни цвета по нов начин!

Цени:

  • Специални оферти

 
Ново! Mutoh ValueJet широко-форматни дигитални принтери, работещи с мастила на водна база

С удоволствие Ви представяме новата серия широко-форматни дигитални пиезо инкджет принтери от световноизвестната серия VALUEJET на японския производител Mutoh, работещи с мастила на водна база!
Произведени на базата на ValueJet еко-солвентни принтери, моделите ValueJet 1304W (ширина 1371.5 mm - 54") и ValueJet 1604W (ширина 1625 mm - 63.97") са целево насочени към сферата за производство на висококачествени отпечатъци за интериорна и краткосрочна външна реклама, както и потребители за процеса сублимация на полиестерни платове.

Основни характеристики:

  • Добре познат световноизвестен дизайн
  • Печатаща глава с променлив размер на капката, състояща се от 8 реда с по 180 дюзи всеки и предлагаща резолюция от 1440 dpi.
  • I2 вълнообразната технология за печат предлага на потребителя и неговите клиенти безпроблемно принтиране и висококачествени отпечатъци.
  • Принтерът е оборудван с нож, който автоматично отрязва готовият отпечатък.
  • За по-големи и продължителни обеми печат се предлагат добре познатите прецизни автоматични навиващи и развиващи/навиващи системи с товароносимост до 30 и 100 кг.:
      o За ValueJet 1304W : 30 kg автоматична навиваща система
      o За ValueJet 1604W : 30 kg автоматична навиваща система и 100 kg автоматична развиваща/навиваща система с обтягане на медията.
  • VJ-1304W производствени скорости на печат: от 3.3 до 13 м2/ч
  • VJ-1604W производствени скорости на печат: от 3.3 до 15 м2/ч

Основни характеристики на CMYK dye, пигментни и дисперсни мастила на водна база:

  • Мастилата на водна база не съдържат летливи органични вещества.
  • Mutoh Dye мастилата са с много богата цветова гама и са подходящи за висококачествени интериорни отпечатъци.
  • Пигментните мастила са идеални за дългосрочна интериорна реклама и краткосрочни отпечатъци във външната реклама.
  • При използване на дисперсни мастила може да се печата на трансферна хартия, от която изображенията се прехвърлят с топлинна преса или каландер върху платове на полиестерна основа

Наличност

Модели от серията VJ-1604W вече могат да бъдат поръчвани!
VJ-1304W принтерите ще бъдат достъпни за продажба в началото на месец Август 2009г.

Софтуера на ESKO ARTWORK ArtiosCAD вече се работи и със Strata Foto 3D
Strata and EskoArtwork започнаха партньорство и първите резултати са вече налице:
  • Import/export функционалност между софтуерите ArtiosCAD и Strata Foto 3D CX.
  • Strata Enfold 3D CX вече включва технологии от EskoArtwork.


Импортиране на Strata Foto 3D CX данни


Strata Foto 3D CX прави напълно текстурирани 3D модели от снимки, създадени със стандартна цифрова камера. Може да се въвеждат живи форми както и обекти с дупки.
Триизмерните снимки биват изпращани чрез нова команда 'Send to ArtiosCAD', като по този начин лесно могат да бъдат създавани сложни дизайни за опаковки във виртуална среда.
Например: обсъждате продукт статуетка на ваш клиент, който е сниман/обработен с триизмерна технология от компанията Strata. 3D моделът може да бъде импортнат директно във виртуалната среда на ArtiosCAD.

В ArtiosCAD, продуктът може да бъде поствен в подходящата опаковка, която автоматично бива оразмерена.
Работейки в 3D среда и с 3D модели, не само, че се увеличава ефективността на работния процес и разработката на подходяща опаковка, но се премахва и евентуален брак, които може да се получи на база проба-грешка, докато бъдат напаснати продукта и опаковката за него.

EskoArtwork технология в Strata Enfold 3D CX

Enfold 3D CX използва част от софтуерната технология, разработена от EskoArtwork.
Плъгините в Enfold 3D CX позволяват на потребителя да създаде професионални триизмерни дизайни за опаковки директно в Adobe ® Illustrator ® .
Потребителя може да свърже графични обекти от Photoshop® с двумерен дизайн от Illustrator ®, да дефинира линиите на сряз и биговане и след това да види нещата в 3D формат директно в Illustrator®.
Как да печатаме правилно използвайки icc профили в Adobe Photoshop

Преди да започнете да се занимавате с цветови профили, трябва да запомните едно основно правило, което гласи:
Можете да сте сигурни, че ще получавате висококачествени отпечатъци и възпроизводими резултати само, ако контролирате управлението на цвета през целия работен процес.
Цветове, които виждате на монитора са различни от цветовете, които виждате на отпечатъка.
Като цяло хората мислят, че с калибриран монитор подходящ цветови профил за принтера цветовете на отпечатаната картинка ще съвпадат напълно, с цветовете, които монитора им е изобразил. Но това не е така.
Към днешна дата, все още не е произведен принтер, който е в състояние да възпроизведе абсолютно всички цветове, които виждаме на монитора си. С използването на CMYK или дори шест и повече цветове, това е физически невъзможно.
По-долу може да видите графика на два ICC цветови профила. Тя показва сравнение между всички цветове, които могат да бъдат изобразени на монитора (прозрачната форма) и всички цветове, които могат да бъдат напечатани с мастиленоструен принтер върху гланцова хартия. Сами виждате, че има цветове, които се изобразяват на монитора ви, но не могат да бъдат отпечатани от принтера.

Даден ICC профил на принтер изобразява цветовете, възпроизводими от принтера от по отношение на два компонента - дадено мастило и дадена медия. На база горе написаното, вие можете да сте сигурни, че когато печатате ще възпроизведете всички цветове точно и неутрално. Ако използвате друго мастило или хартия, ще получите различен цвят на отпечатъците, което може да бъде поправено с нов ICC цветови профил.
В тази статия са засегнати следните теми:
  • Soft-Proofing симулация на печат
  • Как да печатаме с ICC профил за принтер?

Soft-Proofing симулация за печат

Преди да гледате картинката в soft-proof-режим, първо се уверете, че монитора ви е калибриран и изобразява точни цветове. Екрана трябва да бъде калибриран регулярно - около 2 пъти месечно. Soft-Proofing режима представлява симулация на печат. Някои производители на принтери дават на потребителите си заедно с драйверите за машината и профили за различни медии. По-големите производители на медии също предлагат ICC профили за продуктите си, като потребителя има безплатен онлайн достъп до тях. Разбира се трябва да се уверите, че профилите са за вашият модел принтер. Подобни ICC профили дават доста добри резултати при печат. Въпреки това всеки принтер има различно поведение. Поради факта, че тези профили не са създадени за вашият принтер винаги има вариации в цветността. Ако искате да имате винаги точно отпечатани цветове, независимо от вида медия, който използвате, то се нуждаете от професионален уред за калибрация като Spyder3Print.
За да видите симулацията на печат на монитора, се нуждаете от подходящ ICC профил отговарящ на комбинацията: принтер-медия-мастило. Ако този ICC профил е свален от Интернет, то той трябва да бъде запазен в компютъра ви на следното място:
Windows операционни системи: C:/windows/system32/spool/driver/colors
Mac операционни системи: HD/Library/ColorSync/Profiles

Ако сте създали профил със Spyder3Print, то той автоматично ще бъде запазен в подходящата директория.

Както е показано на картинката по-горе, трябва да кликнете на View -> Proof
Setup и да изберете Custom...

Ще ви се отвори прозореца Customize Proof Condition, след което трябва да изберете подходящият ICC профил в полето Device to Simulate:. Изберете и подходящите настройки от падащото меню на Rendering Intent: Освен Saturation настройката, която Datacolor препоръчва да бъде избрана, когато се ползват профили генерирани с устройството Spyder3Print, Perceptual и Relative Colorimetric също могат да бъдат използвани.
Rendering Intent настройката изобразява поведението на цветовете, когато те бъдат трансферирани и конвертирани от цветовото пространство на калибриран монитор към цветово пространство на калибриран принтер. Тази настройка също така определя какво ще се случи с даден цвят, който принтера не е в състояние да отпечата/възпроизведе точно (т.нар. Gamut mapping). Datacolor препоръчва опцията Black Point Compensation да бъде размаркирана, а Simulate Paper Color да бъде избрана. За разлика от цветовете изобразени на екрана ви, които са "непрестанно грейнали", цветовете възпроизвеждани от мастилата биват извличани от комбинация и "грейват" в отпечатъка единствено и само при отразена светлина. Ето защо контрастът между черно и бяло, изобразяван от монитора е в пъти по-богат, сравнен със същия контраст отпечатан от принтера. За да се компенсира тази разлика възможно най-успешно спомага настройката Simulate Paper Color.
След тези настройки вашият екран изобразява симулация на отпечатаното изображение. Чрез клавишни комбинации Cmd-Y за Mac или Ctrl-Y за PC операционни системи, можете лесно да превключвате между картинката и Soft-Proofing симулацията на печат. По този начин много лесно може да видите, кой цвят не може да бъде възпроизведен от принтера ви.
Можете да коригирате картинката директно от Soft-Proofing - например да промените яркостта.
В случай, че ползвате услуга за печат в специализирани студия, агенции или печатници, то уверете се, че картинката е конвертирана и запазена в RGB (1998) или sRGB цветово пространство.
Сега вече можете да сравните готовият отпечатък, с изображението от soft-proofing модула на монитора ви. Ще видите, че и двете изображения съвпадат напълно (в зависимост от източника на светлина).
За да може да се съди качеството и коректността н отпечатъка, то трябва да използвате т. нар. светлинна кутия, която ползва светлина с фиксирана цветова температура от 6500 Келвина.

Как да печатаме с ICC профил за принтер?
За да отпечатате изображението изберете File, а след това Print...

Както е показано на картинката по-горе, изберете следните настройки от прозореца Print на Photoshop:
  • Color Management: "Document"
  • Color Handling: "Photoshop Manages Colors"
  • От лявата страна, долу под print preview, маркирайте "Match Print Colors" and "Show Paper White"
  • Printer Profile: изберете подходящия ICC профил за комбинацията принтер-медия-мастило.
  • Rendering Intent: изберете "Saturation" за ICC профили, създадени със Spyder3Print.. За профили предоставени директно от производители, изберете "Perceptual" или "Relative Colorimetric".
  • Black Point Compensation: размаркирайте опцията
  • Кликнете "Print…"

Желателно е да отворите и настройките на драйвера за принтера ви и при нужда да ги промените. Например, дори при ползване на ICC профили, предоставени от производителя на принтера, ще трябва ръчно да деактивирате Color Management опцията от драйвера на принтера. Само по този начин ще възпроизведете немодифицирани и линейни цветове. Снимката по-долу ще помогне на всеки потребител да настрои коректно принтера си:

Първо, кликнете на полето "Layout"...

...след което изберете "Color Matching".

"ColorSync" опцията е избрана, но е неактивна.

След това трябва да изберете "Print Settings"...

...в полето "Media Type:" изберете подходящата медия.
За "Color:" изберете "Color" и изключете "Color Settings:" "Off" (No Color Adjustment).
В "Mode:" посочете "Advanced".
След преглед, проверка и приключване на всички необходими настройки, кликнете "Print". Вашата картинка ще бъде отпечатана с коректните цветове. При въпроси и коментари относно продукти на Datacolor, моля посетете следния линк: http://support.datacolor.com/index.php?languageid=1

Новия ArtixScanDI 3010c

Заемащ минимално пространство, но с възможности за максимална продуктивност
Цветния документен скенер ArtixScanDI 3010c е специално произведен за фирми или потребителски групи, чиито цели са висока продуктивност при сканиране на големи обеми документи. Той е проектиран с мисълта да заема малко пространство - и наистина ArtixScanDI 3010c заема само наполовина от мястото на нормален скенер, което го прави перфектен за малък офис. Той поддържа различни формати на хартията, което дава възможност на потребителя да сканира многообразие от различни документи.

Оптическата разделителната способност на ArtixScanDI 3010c е 600 dpi, а дълбочината на цвета е 48-bit, което ви гарантира, че при сканирането са хванати всички детайли и коректните цветове на оригинала. Освен това високоскоростния интерфейс Hi-Speed USB (USB 2.0) Ви осигурява лесно свързване към работната станция.

Отличителни характеристики и предимства

Ефективен дизайн за намаляване на заеманото място ArtixScanDI 3010c заема само наполовина място, в сравнение с нормален скенер, което го прави перфектен за малък офис.
Висока скорост на сканиране на документи С високата скорост на сканиране, ArtixScanDI 3010c е идеалния скенер, за потребители нуждаещи се да сканират огромен брой документи. Скоростта на сканиране е 40 стр. / мин. в черно-бял режим.
Листо подаващо устройство за 100 листа Капацитета от 100 страници на листо подаващото устройство повишава ефективността на скенера. Препоръчителното дневно натоварване е до 2000 страници.
48-битов вход и истински 600-dpi 48-битовия цвят допринася за по-достоверното възпроизвеждане на оригинала и откроява детайли, които не могат да бъдат изкарани при черно-бяло сканиране. Оптичната разделителна способност от 600-dpi дава изключително качество на сканирания документ.
Усъвършенстван ScanWizardDI сканиращ софтуер Осигурява лесен и ясен контрол по време на процеса на сканиране. С новите включени функции и подобрени възможности, драйвера ScanWizardDI Ви позволява да извършите бързо и прецизно сканиране, което спестява Вашето време и прави вашата работа по-ефективна.
   • Предефинирани настройки
Тази функция Ви позволява да запазите текущо сканираната картинка с определени настройки като Preset Setting с дефинирано от Вас име. Когато имате нужда, тези настройки може по-късно да бъдат заредени, с което спестявате време и Ви създава удобство ако работите със специфични формати, сканирате еднотипни изображения или скенера е достъпен за използване от други, които имат техни изображения със запазени настройки.
   • Страниране на лист
Тази функция Ви позволява да определите настройките за различните страни на документите по отделно, когато имате нужда да сканирате двустранно.
   • Подобрена Auto-crop функция
Функцията автоматично определя размера на оригинала, отрязва пълната рамка в която е разположено изображението и премахва нежеланите черни очертания по краищата на листа след сканиране.
   • Подобрена функция за автоматично коригиране на изкривени изображения
С новия алгоритъм, функцията автоматично завърта и коригира изкривените изображения в правилното положение след сканиране.
   • Четливост на сканирания документ
Тази функция подобрява четливостта на текста в документа, който включва други елементи като цветност, картинки или.
   • Автоматично възстановяване на цвета
Тази функция е полезна, когато трябва да сканирате стари/архивни снимки или документи с различен от бяло, фон на хартията
   • Премахване на цвят
Червените, зелените и сините цветове могат да бъдат отстранени от сканирания документ, спомагайки за лесно и безпроблемно автоматично разчитане на текста.
   • Multiple scan frames
Тази функция Ви дава възможност да създадете толкова прозорчета в главния прозорец, колкото бихте искали и да разположите толкова различни сканирани изображения, колкото са Ви необходими. По-този начин Вие можете да сканирате документ, в който има и текст и картинки в различни прозорци за постигане на Вашите нужди
   • Запазване на няколко сканирани документа в един файл
Позволява Ви да запазите множеството сканирани изображения в отделен.
   • Сканиране директно в PDF
Позволява след сканирането на какъвто и да документ да го запазите директно в Adobe Portable Document Format (PDF) файл с различни нива на компресиране.
   • Функция за незабавно принтиране на сканиран документ
Позволява ви след сканиране на оригинала да го изпратите към принтера, което превръща Вашия скенер и принтер в копирна машина. Независимо дали сте в офиса, в къщи или в училище Вие лесно можете да разпечатате или копирате Вашите ръкописи, записки, документи, фотографии и др.
   • Функция за незабавно разпознаване на текст от сканиран документ (Optical Character Recognition)
С включения софтуер за разпознаване на символи - OCR (Optical Character Recognition) можете моментално да преобразувате сканирания документ в текстов формат, който може да бъде редактиран във всяко приложение за обработка на документи.
Видео презентации

  • Хибридният широко-форматен принтер Zephyr от Mutoh в действие:

Едно от уникалните свойства на дигиталния UV принтер Zephyr е неговата гъвкавост. Той дава на потребителя свободата да печата както върху ролни медии, така и върху плоскости.

Знаете ли, че със Zephyr може да изпечатате върху плоскост (с тегло не повече от 30кг) файл с големина 1.62х4м. наведнъж?

Вижте клипчето: Печатане на плоскости с Zephyr UV широко-форматен принтер


  • Работа с ArtiosCAD софтуер от Esko Artwork

Дизайн на опаковки

  • Най-новата и високо производителна серия Kongsberg XP режещи маси от Esko Artwork

Kongsberg XP в действие

За повече информация: http://web.adcom.bg/

Погледни цвета по нов начин!
Phaser® 8860 цветен принтер и Phaser® 8860MFP мултифункционално устройство използват технологията Solid Ink - твърдо мастило.
Принтирането с Phaser®8860 и Phaser®8860MFP е три пъти по-евтино от това с еквивалентни лазерни принтери на други производители, тъй като цената на цветния отпечатък е същата като тази на черно-белия.
При пускането им в Северна Америка и Западна Европа Phaser®8860 и Phaser®8860MFP бяха провъзгласени за Иновативен Офис Продукт от независима компания за анализ на офис оборудване, базирана в САЩ.
Проектирани за всякакъв вид
бизнес с печатни обеми между 1 000 и
10 000 страници на месец,
Phaser®8860 и Phaser®8860MFP са идеални за маркетингови компании, агенции за недвижими имоти и студия за дизайн, за които цветът е важен в изготвянето на предложения, маркетингови материали и доклади, документи и др.

С технологията Solid Ink - твърдо мастило на Xerox няма нужда от касети. Мастилата се поставят разделени по цвят в мастилените контейнери, също така изискват минимално пакетиране и отделят 90% по-малко отпадъци от конкурентни лазерни принтери от същия клас.
Phaser®8860 и Phaser®8860MFP
отговарят на строгите нови изисквания ENERGY STAR® на Агенцията за защита на природата на САЩ.
Phaser®8860 и Phaser®8860MFP
са със скорости на цветен и черно-бял печат от 30 страници в минута, 750 MHz процесор и Adobe PostScript3. Принтерът и мултифункционалното устройство печатат в цвят по Pantone, което означава, че качеството на изображението съвпада със строгите стандарти на цветната система Pantone. Автоматичният двустранен печат и N-up режимът, които позволяват на потребителите да отпечатват съдържанието на няколко страници върху една, дават възможност за вместването на повече изображения върху един лист хартия.

Цена на копие:

Писма 0,01 евро (чер.бял.) -3% покритие 0,01 евро (цветно) - 4% покритие
Календари 0,02 евро (чер.бял) - 5% покритие 0,015 евро(цветно )- 7% покритие
Презентации 0,02 евро(чер.бял) - 7% покритие 0,018 евро(цветно) -18%покритие
Бюлетини 0,06 евро(чер.бял) - 25% покритие 0,05 евро(цветно) - 45% покритие
Специални оферти

Специалнa оферта

Модел
Препоръчваема цена
Специална цена
Еко-солвентен принтер    
Rockhopper 3 Extreme    
Включва състема за навиване на медията до 30 кг
€ 22790
€ 16 990
Включва състема за подаване и навиване на медията до 100 кг
€ 24990
€ 20 990
Mild Solvent printers    
Blizzard 65    
Включва състема за подаване и навиване на медията до 100 кг
€ 32990
€ 28 000
Включва състема за подаване на мастило от 4.3 литрови резервоари
€ 36780
Позвъни
Софтуер за управление    
SAi PhotoPrint se RIP
€ 990
€ 690
SAi PhotoPrint se RIP + Nesting & Tiling
€ 1780
€ 1 180

Всички цени са без включен ДДС!


Решения за изработка на мостри и малки серии
опаковки

(от опаковачен картон, микровелпапе, поликарбонат, PVC и др)


Специална оферта
(до 30 юни 2009)

 
  FC4210-60 FC2250-60 VC
Работна площ: 86 x 60 см 92 x 60 см
Рязане по контур:
Система за разпознаване на маркери ARMS
Система за разпознаване на маркери ARMS
Операции: Чертане, рязане и биговане Едновременно рязане и биговане или
чертане
Захващане: Лепилно Вакуумно захващане на материала
Скорост: до 40 см/сек до 40 см/сек
Цена: 8990 Евро 11990 Евро
Специална цена: 5900 Евро 9500 Евро
ArtiosCAD DesignLab Bundle with MiniCAD Server: 6095 Евро
Библиотеки, структурен дизайн, проектиране и редактиране на форми за опаковки с допълнителна възможност за генериране на щанци, изхвърлящи инструмени и др.

Цена за комплект
  10900 Евро 12500 Евро


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe