е-бюлетин #57
  • Offers

е-бюлетин #57

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Rhinestone System - Решение за апликация на камъни

SpyderLensCal™ - Система за корекция на автоматичния фокус

Нова  възможност  за разплащане с кредитни и дебитни карти

Цени

Специални оферти

 

Rhinestone System - Решение за апликация на камъни

“StoneCut” е цялостно решение за дизайн и декорация на текстил с изкуствени кристали или камъни. Пакетът предлага софтуер за дизайн, библиотека с шаблони, колекция от шрифтове и векторна графична колекция. Произволни шарки от камъни могат да бъдат създавани  от текущия векторен дизайн или от библиотека с готови макети за дизайн с камъни както и настройка на  шрифтове с такива. Системата може да бъде използвана с помощта на режещ плотер или лазерен гравир и да добави нови възможности към бизнеса с апликация на текстил.

Как работи системата StoneCut?

rhinestonecat1      rhinestonecat2
 Създадените векторни графики в CorelDraw или Adobe Illustrator могат автоматично да бъдат прехвърлени в StoneCut.  Софтуерът преработва графиката или шрифта на кръгчета с големината на избраните камъни за апликация и изпраща проекта към режещия плотер или лазерен гравир, който изрязва проекта от специализиран материал за шаблони.
 
 rhinestonecat3  rhinestonecat4
 След като, шаблонът бъде подготвен се покрива с камъни или кристали и с помощта на четка се избутват в изрязаните дупки.  Камъните винаги попаднат в дупките с лъскавата страна нагоре и лепилната страна надолу. Дизайнът се сваля от шаблона с помощта на трансферна лента и се апликира със стандартна термотрансферна преса.
 rhinestonecat5  rhinestonecat7

  Предимства на StoneCut System
• Няма изискване към марката плотер или лазерен гравьор.
• Не изисква сложни или скъпи настройки и устройства.
• Свобода при създаването на текст или графика в CorelDraw или Adobe Illustrator и лесно изпращане и създаване на шаблон в StoneCut.
• Изработване на трансфери без минимални количества и с ниски производствени разходи.
• Изработка на трансфери с различни големини и цветове.
• Възможност за работа с различни видове кристали и камъни (rhinestones, rhinestuds, nailheads, metallic domes и други елементи), които се фиксират температурно.

Производство на широка гама продукти
• Изработка и декорация на дрехи и предмети за подаръци включително тениски, якета, шапки, чанти и др.
• Възможност за съчетаване на няколко различни техники за декорация пр. директен печат, бродерия, апликация.
• Производство и продажба на готови за трансфер апликации.

Необходими компоненти
• Софтуерен пакет за дизайн и производство - StoneCut Rhinestone  Design за CorelDRAW или Adobe Illustrator. Включва ръководство в pdf формат и видео обучение.
• StoneCut Rhinestone образци, колекция шрифтове, включително TrueType шрифтове и специализирани векторни библиотеки за производство на произволни дизайни с камъни.
• Пълен комплект с всички необходими инструменти и материали, включващи материал за шаблони, силиконова трансферна лента, твърда подложка, четки, тави.
• Старт пакет включващ над 30 000 разнообразни кристали и  камъчета. Материалите са с различна големина и цветност.

Към началото

SpyderLensCal™ - Система за корекция на автоматичния фокус

Проблем. Решение. Функции. Предимства

Въведение
С развитието на дигиталния пазар и популяризирането на т.нар color management systems (CMS) – системи за управление на цвета, се увеличи и търсенето на достъпни, точни и лесни за употреба методи на калибриране. Основната стратегия на Datacolor е да вложи задълбочените си познания за фотографския работен процес в създаването на такива инструменти за калибриране и управление на цвета, които да помогнат на фотографите да изразят по-добре своята визия, да спестят време и да намалят разходите си. Datacolor продължава традицията да произвежда ориентирани към фотографите продукти и посреща нуждите на пазара с новия SpyderLensCal. SpyderLensCal™ осигурява бърз и надежден метод за измерване на качеството на фокуса на апарата и комбинациите от лещи. Той позволява на фотографите да постигнат остро фокусиране чрез модерно DSLR автофокусно микро напасване.


Фотографите говорят с повече или по-малко емоция и страст за своите снимки. Прохождащият DSLR фотограф е жаден да улови образите на своите деца, семейни събития и почивки. По-напредналите любители имат страст към снимките, които правят и се опитват да постигнат професионален вид на работата си. Професионалният фотограф притежаващ освен страст и умения, изкарва прехраната си чрез креативните си занимания. Всички те искат лесни за ползване решения за работата си. Всички те искат оптимален образ и точни цветове от снимките, дисплеите и разпечатките си.

Datacolor дава на любителите и професионалните фотографи калибриране, на което могат да разчитат. Spyder3 продуктите им позволяват да възпроизведат достоверно това, което са уловили с фотоапарата си на компютърния дисплей. Продуктите на Datacolor предлагат по-ефективен работен поток и позволяват на потребителите да постигнат творческите си идеи бързо и точно, без да има нужда да са специалисти по цветове.

Проблемът:
Вече 25 години фотографите се ползват от предимствата на автоматичния фокус, но много все още се борят с точността и повторното възпроизвеждане на същите резултати. Авто-фокусът е огромно удобство, особено в ситуации, в които се изисква бързо заснемане на образа. Типичната първа стъпка при преглеждане на файловете обаче е изстриването на всички снимки, които не са добре фокусирани. Може да става дума за размазване на движещ се обект или други проблеми, но една от най-честите причини е грешка при автоматичното фокусиране. Имаме навика да хвърлим вината за това върху фотоапарата: избрал е грешен обект, или грешна точка на фокусиране върху обекта, но има и друга възможност, която никак не обичаме да взимаме предвид заради цената на високия клас обективи, които ползваме, а именно: че авто-фокусът може просто да е зле настроен. Когато снимаме плосък обект перпендикулярен на камерата и той не е с достатъчно добра рязкост, трябва да приемете, че може би това е причината.

SpyderLensCal Logo1 lowres

Решението:
Много нови DSLR апарати сега предлагат начини за коригиране на този проблем, позволявайки ни да съхраним информация за корекции върху авто-фокуса за няколко от най-важните обективи, които ползвате. Много е вероятно тази функция да стане все по-достъпна и да се появи и при други видове фотоапарати.
SpyderLensCal е създаден, за да подпомогне коригирането на авто-фокуса на вашите апарат и комбинации от обективи, както и съхраняването им в персонализираните настройки на апарата ви.


 

SpyderLensCal™ включва:
• SpyderLensCal™ 
• Quick Start Guide
• Ръководството Quick Start Guide е налично на 10 езика: английски, испански, френски, немски, италиански, руски, традиционен китайски, опростен китайски, корейски и японски

Системни изисквания:
• DSLR или друг апарат с възможност за запазване на корекции на автоматичния фокус
• Авто-фокусни обективи, контролирани от апарата
• Няма изисквания за операционната система, тъй като устройството се управлява изцяло чрез менюто на самия апарат


Функции:
SpyderLensCal осигурява на фотографите бърз и надежден метод за измерване на фокуса на апарата и комбинациите от обективи. Той позволява на фотографите да постигнат рязко фокусиране, използвайки съвременно микро напасване на автофокуса. Устройството е на достъпна цена, компактно, леко и устойчиво с интегрирана поставка за триножник.

Предимства
SpyderLensCal позволява на фотографите да калибрират лесно сменяемите си обективи и наскоро ползваните DSLR. Няма нужда да изпращате обективи и тела обратно на производителя ако сте недоволни: разполагате с инструмент, с който сами да се справите с проблема.

Извършването на калибрация всяка от лещите ви с автоматично фокусиране може да подобри броя на снимките, които са годни за ползване от сесиите, които сте направили. Освен това с портативно устройство като SpyderLensCal за фотографите е лесно да го взимат със себе си на терен и дори на сафари, в случай че калибрирането трябва да бъде проверено или коригирано в следствие на екстремни природни условия и агресивна употреба, които биха могли да се отразят на обектива.

Към началото

Нова  възможност  за разплащане с кредитни и дебитни карти

С цел улесняване покупките на продаваните стоки  вече разполагаме с ПОС терминално устройство за плащане с дебитни и  кредитни карти.
Можете да извършите разплащания с  местни банкови карти в национална валута, носещи знака „БОРИКА” и/ или „MAESTRO”, както и международни  банкови карти “VISA” и „Master Card”.
За сега възможността за разплащане с карти от споменатите видове е само чрез терминала в офиса на Адком, но се работи по възможността и за картово разплащане през интернет, за което ще ви информираме своевременно.

Към началото

Специална оферта за оборудване за печат и рязане

     Graphtec Mutoh
CE5000-60 CE5000-120 Kona 1400 SC Pro 1400
€ 1 250 € 2 790 € 3 495 € 5 990
VJ 1204 € 8 990 € 8 920 € 10 280 - -
VJ 1304 € 10 990 € 10 680 € 12 040 € 12 190 € 13 990
VJ 1614 € 15 795 - € 16 270 € 16 490 € 17 590
PhotoPrint se € 990 RIPPhotoPrintSEе включен в цените за комплект

Специалните цени важат до 20 Декември 2010 

Моля, обадете се за допълнителна информация.

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe