е-бюлетин #85
  • Offers

е-бюлетин #85

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Януари 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Два модела QualiJet принтери за дигитален печат върху текстил! 

3 нови, високо - скоростни документни скенера от Microtek

60-милиметров инструмент за биговане с MultiCUT (-HP) и FlexiHead

InkMark™ - третирани пластмаси и метали за директен печат с UV LED принтери

Mutoh пусна монтажна маса към каландера UniFixer 65.

Цени

Специални оферти за оборудване за печат и рязане по контур

Два модела QualiJet принтери за дигитален печат върху текстил! 

   QualiJet R500 е най-новият модел принтери за високоскоростен печат на текстил с размер 1.8 метра и използва последното поколение глави Rocoh Gen5.
R500-small

QualiJet HS е друг модел високоскоростен принтер за дигитален печат върху текстил, също изцяло проектиран и разработен в модерната фабрика на La Meccanica. Той е идеалната машина с работна ширина до 1.6м при производствени скорости над 40м2/ч. Стотиците произведени дигитални принтери за печат върху плат дават на La Meccanica опитът и средствата да внедрят в QualiJet HS най-добрите компоненти, в резултат на което предлагат високо качество, ефективност и производителност. QualiJet HS открива нови възможности при дигиталния печат върху плат с потенциала си от скорост и прецизен контрол на цвета, в съчетание с конкурентна цена!

Qualijet-HS

Висока скорост на печат, надеждност и качество
QualiJet HS е оборудван с висококачествени печатащи глави от Epson с 1440 дюзи всяка. Отстоянието на главите от плата се контролира автоматично от сензор, а лазерно устройство проверява в движение състоянието на всяка една дюза и предпазва от нежелани резултати при печат.
Перфектна точност при управлението на ремъка
Лепилния ремък предотвратява дори най-малките движения на плата. Прецизният развиващ механизъм с двойна ролка и фотосензори за медията направляват и подават плата прецизно към лепилния ремък, чието лепило се активира от топлина. QualiJet HS е идеалният принтер за печат върху еластични платове.
Почистване на лепилния ремък
Ротационна четка в отворен воден кръг премахва остатъчното мастило по лепилния ремък. Системата за почистване е монтирана върху релси и може да бъде извадена с лекота за проверка и почистване.
Два инфрачервени нагревателя с горещ въздух
Единият нагревател е за изсушаване на плата и е разположен преди отпечатания плат да бъде навит, а другият нагревател  се намира след секцията за измиване на лепилния ремък и служи за изсушаването му и подгряването на повърхността му за постигане на оптимална работна температура на термопластичното лепило.
Отворена система за мастилата
QualiJet HS може да печата с киселинни, реактивни, дисперсни и сублимационни мастила съвместими за работа с Epson печатащи глави.  Мастилата могат да са заредени в обикновени рефилни касети или опционална професионална рефилна система.
Качество и иновативност на високо ниво
QualiJet са проектирани и произведени с видимо висок стандарт за качество и рентабилност и това се вижда от пръв поглед.


QualiJet-HS-back

QualiJet HS поглед отзад
От тази гледна точка се вижда солидната и масивна основа на машината както и развиващото устройство за плата с двойна ролка. Ето и някой от хитрите и практични идеи, приложени за воденето на плата: специално устройство с цилиндричен профил се грижи за елиминирането на изпъването на плата и пълното му разстилане преди да влезе в контакт с лепилния ремък. Предвидено е и опционално лазерно устройство, което може да проследи евентуални гънки по плата да не влезнат в контакт с печатащите глави.

Към началото

  Високоскоростни документни скенери от Microtek

   Новите модели ArtixScan DI 6240S,  ArtixScan DI 6250S и ArtixScan DI 6260S са високо-скоростни sheetfed документни скенери. Формата им е А4 и сканират в едностранен и двустранен режим. Разделителната им способност е 600 dpi, а скоростта на сканиране са съответно:
      ArtixScan DI 6240S – 40 стр. в мин. при едностранен режим и 80 изображения в мин. при двустранен.
      ArtixScan DI 6250S – 50 стр. в мин. при едностранен режим и 100 изображения в мин. при двустранен.
      ArtixScan DI 6260S – 60 стр. в мин. при едностранен режим и 120 изображения в мин. при двустранен.

ArtixScan DI 6260S
  

Листоподаващото устройство е с капацитет 100 листа, а максималното дневно натоварване е 5000 страници. С функцията Long Paper Mode могат да бъдат сканирани документи с дължина до 1651 mm
   И трите модела имат вграден регулируем ултразвуков сензор, който може да бъде настроен за подаването на различни дебелини на хартията, чрез софтуерна функция. Няма никакво съмнение, че новите компактни, но много бързи скенери са в състояние да посрещнат всяка нужда на вашите изисквания за сканиране на документи.

   Основните отличителни черти на моделите ArtixScan DI 6240S,  ArtixScan DI 6250S и ArtixScan DI 6260S са:

Ултразвуково сензор
  С вградения ултразвуков сензор се определя дебелината на поставените листове, както и се предотвратява поемането на повече от една страница. Освен това има софтуерна функция за регулиране на чувствителността на сензора.

Верижно свързване с друго USB устройство
  Към скенера може да бъде включено друго външно USB устройство (например друг скенер), посредством стандартен USB порт.

Енергоспестяваш LED светлинен източник
 
При използването на светодиоди за източник на светлина няма нужда от подгряване на лампата, което води до по-висока производителност и намалява разходите за енергия. Дори и след време качеството на сканираното изображение остава същото, благодарение на стабилните експлоатационни качества на този вид източник на светлина.
 
Лесни за достъп програмируеми функционални бутони
  Скенера има 3 бутона: Select, Scan/Stop и Favorite, които са разположени на горния капак и се използват за автоматизиране на определени предварително зададени операции.

Нов и усъвършенстван сканиращ софтуер – ScanWizard DI software
  Новия контролен панел - All-in-one предлага множество от функции и настройки за подобряване на изображението. Поддържането на TWAIN модула, както и другите функции на ScanWizard DI допринасят за по-лесното управление на скенера и повишаване на ефективността.

Автоматично завъртане на документа
   С тази функция скенера автоматично завърта листа в четимата посока, като се използва и предварително зададения език за разпознаване от OCR програмата..

Подобрение на четливостта на документа
  С тази функция се повишава четливостта на текста, като автоматично се премахва нежелания фон от документа. 

Към началото

60-милиметров инструмент за биговане с MultiCUT (-HP) и FlexiHead

   Новият биговащ инструмент за влагане в режещи маси Kongsberg XN / XL предлага подобрено качеството при биговане на велпапе

   60-милиметров биговащ инструмент за велпапе предлага подобрено качество на биговане в сравнение с по-малки диаметри на колелата. Увеличената челна площ (виж скицата) позволява по-дълбоко навлизане в материала без напукване на лицевите страни, което е особено важно за материали с високо рециклирано съдържание.
 Инструментът се предлага с три различни биговащи ролки, една с 4-пункта, подходяща за E-вълна и микровелпапе, 6-пункта ролка, подходяща за B-и C-вълни, и U-образна за дву-слойно велпапе.

60-mm crease tool

   Поради големия диаметър, ролката трябва да бъде монтирана към инструмента, след като е той бил сложен в работната глава. Тя лесно щраква на място без никакви изисквания за допълнителен инструмент.
   60-милиметровия биговащ инструмент може да бъде монтиран на работните станции за стандартни инструменти на FlexiHead, MultiCUT (HP) и PowerHead. Той ще представлява особен интерес за потребители, които с помощта на MultiCUT правят различни комбинации от рекламни знаци, дисплеи и стелажи от велпапе, без да се налага прибягване до употреба на PowerHead, която предлага наред с отличната производителност при биговане, но също така и възможността за различни други мощни инструменти.
   Инструментът може бързо и лесно да се добавя към всяка Kongsberg маса от сериите XN, XL или i-XL, без изискване за обновяване на софтуера.
Продуктовият код e 97AR5408
   Окомплектовката на "Комплект за рециклирано велпапе за FlexiHead / MultiCUT" (97AR863) е променена и вече съдържа 60-милиметровия биговащ инструмент, заменяйки биговащия инструмент за 26мм ролки.

Към началото

InkMark™ - третирани пластмаси и метали за директен печат с UV LED принтери

   Нови третирани пластмаси и метали InkMark™ за директен печат с UV LED сувенирните принтери на DirectColorSystems. DCS разшириха асортимента от популярните си предварително третирани субстрати InkMark™, предлагайки и пластмаси и метали за директен печат с UV сувенирни принтери.

Ink-Mark-logo

  InkMark UV третираните метални и пластмасови субстрати могат да бъдат печатани на всеки UV плоско печатащ принтер, но са оптимизирани за печат с UV LED мастилата на DCS без нужда от предварителното им третиране с химикали и свързващи агенти. Отпечатаните InkMark UV субстрати са с изключителна устойчивост на драскане и третиране с разтворители, включително и 100% изопропилов алкохол. Третираните субстрати са устойчиви и на белене на мастилото при рязане или гравиране. Приложенията на InkMark UV включват производството на знаци за безопасност, значки, визитки, награди, означения, табели за офиси, етикетиране на машини, етикетиране на чанти и много други.

     InkMark UV металните пластини са третирани алуминиеви субстрати и се предлагат в бяло, платина, сребро и злато. Пластмасовите субстрати InkMark UV се предлагат в две разновидности (ABS и DR) и различни цветови комбинации. Пластмасите са подходящи за външни или вътрешни приложения и могат да бъдат извършвани довършителни операции като лазерно рязане, сгъване, пробиване. InkMark UV се предлагат в размери от 25.4мм x 76.4мм до 609мм x 1219мм, както и в размери и форми по поръчка.
InkMark UV са идеални за печат с най-новият модел сувенирен принтер на DCS Direct Jet 1024UVHS с TEXTUR3D™ обемни изображения.
   За повече информация за  Ink Mark UV субстратите, включително списък със стандартните размери и цветове, моля посетете линковете по-долу:
   • InkMark UV Metals
   • InkMark UV Plastics
Ink-Mark-sample

Към началото

Mutoh пусна монтажна маса към каландера UniFixer 65.

Unifixer-Table

   Mutoh пусна една полезна опция към техния каландер UniFixer 65.
   Новата маса позволява да се използва по-високата производителност на каландрите, без да се прибягва до преси за трансфер при сублимация, когато се използват отделни парчета от плата. 

   Каландерът е с работна ширина от 1700мм и се предлага на конкурентна цена под 19000 евро. Unifixer е универсална машина за топлинен трансфер на отпечатъци от сублимационна хартия върху плат или фиксиране на отпечатъци от директен печат върху полиестерен плат. UniFixer 65 е съвместим с цялата продуктова гама от дигитални принтери за директен и трансферен печат на Mutoh като фиксира и трансферира изображения отпечатани както със сублимационни мастила, така и с директни дисперсни мастила на водна база за печат върху плат.

 Mutoh Unifixer 65 e идеалното решение за производство на текстилни банери и знамена за външна и вътрешна реклама, спортни облекла, декоративни рекламни приложения и много други. С новата маса той става още по-гъвкав като разширява спектъра на приложение.

Unifixer 65 е отлично допълнение към принтерите на Mutoh от сериите ValueJet TD и ValueJet 1638W, които позволяват при високо качество и производствени скорости между 25 и 50 м2/ч да печатат както на плат така и на трансферна хартия.

 

  Acces Unifixer table

Към началото

Специални оферти за оборудване за печат и рязане по контур

Специални оферти за режещи плотери Graphtec и GCC Expert LX

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe