е-бюлетин #102
  • Offers

е-бюлетин #102

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юни 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

MUTOH с успешно представяне на FESPA DIGITAL 2014

DCS EasyCyl приставка за печат върху цилиндрични предмети

Esko разширява продуктовата си гама цифрови режещи маси с ценово ефективната серия Kongsberg V

Нова серия плоски апликатори от ROLLSROLLER

Серията режещи маси Кongsberg C спечели наградата на Европейската Асоциация за Дигитален Печат (EDP)

Цени

Специалнa офертa за ValueJet 1624

 

MUTOH с успешно представяне на FESPA DIGITAL 2014

Новите принтери от Mutoh бяха истински магнит за посетителите на изложението.

Производителя на широкоформатни принтери Mutoh съобщи за успешно представяне на провелото се изложение Fespa Digital 2014 в Мюнхен, на което дебютираха 3 нови принтера. Компанията получи много положителни отзиви за първия си еко-солвентен принтер с ширина 24” ValueJet 628 Eco Ultra и другите два нови LED UV модели принтери - A3+ VJ-426UF плоско-печатащия сувенирен принтер и хибридния 64” ValueJet 1626UH. 

VJ626UF-atFESPA
С пускането на новите модели LED UV дигитални широкоформатни принтери, Mutoh предлага решения за персонализация за подаръци, печат на опаковъчни прототипи, награди, специални индустриални продукти, както и етикети, стикери, табели и др.

ValueJet 426UF – VJ-426UF

Модела предизвика огромен интерес, тъй като това е първия сувенирен принтер на пазара, който използва новите DX7 глави и е изцяло проектиран като нова машина

VJ-426UF
ValueJet VJ-426UF е настолен A3+ плоско-печатащ LED UV принтер, който печата директно върху редица твърди материали и предмети с дебелина до 7 см и размери до 483 мм x 329 мм. Новоразработените LED UV мастила са без наличие на летливи органични вещества.

Този нов многоцелеви модел ValueJet е специално насочен към малки обеми предмети за персонализация на подаръци, опаковъчни прототипи, награди, специални индустриални продукти, както и етикети, стикери, табели и др. 

“Представихме се страхотно на Fespa Digital 2014. Щанда ни беше буквално препълнен от посетители през всичките 4 дни. Радваме се на положителните коментари, които получихме за новите ни принтери. Посетителите бяха впечатлени от качеството на печат, рентабилността и от възможностите, които предлагат новите ни LED UV дигитални широкоформатни принтери. Постъпиха поръчки за машините още по време на изложението и се генерираха многообещаващи прогнози за продажби. Очакваните резултати от продажби за идващото тримесечие изглеждат много позитивни” коментира Arthur Vanhoutte, Изпълнителен Директор на Mutoh Белгия.

“Друг важен момент за Mutoh е, че посетителите бяха много ентусиазирани от ненадминатото качество на печат при високи скорости при ValueJet X сериите 64” принтери", заключава Vanhoutte.

Към началото

DCS EasyCyl приставка за печат върху цилиндрични предмети

DCS logo

Цилиндрично отпечатване с дигиталните сувенирни принтери Direct Jet UV LED чрез специална приставка

Висококачествен печат върху кръгли обекти като бутилки, тубуси, очила и много други.
EasyCyl-MVP
Създавайте зашеметяващи пълноцветни плоски и обемни TEXTUR3D™ изображения с лекота чрез Direct Jet UV LED принтерите и приставката EasyCyl. Печатайте върху цилиндрични обекти като:
• Бутилки
• Чаши
• Награди
• Тубуси
• Дръжки
• Буркани
• Кутии
• И още много!
EasyCyl

С новата EasyCyl приставка за Direct Jet UV LED принтери, може да проектирате и отпечатате зашеметяващи, пълноцветни изображения с безпрецедентна лекота и бързина на цилиндрични обекти като бутилки, бидони, резервоари и много повече.
С EasyCyl печатате пълноцветно (CMYK + бяла подложка или едновременен печат на цветове и бяло мастило) както върху бели, така и върху цветни /тъмни цилиндрични субстрати
Лесна за употреба
Инсталирането и изваждането от принтера става само с един болт, като тази приставка изисква еднократно калибриране за пет минути при първоначалната употреба. С EasyCyl, потребителите на LED принтери Direct Jet UV може да започнат създаване и продажба на по-персонализирани цилиндрични продукти, за много по-малко време, отколкото преди
Безпрецедентна Скорост
Произвеждате повече продукция за по-малко време. Отпечатването на пълноцветно лого с приблизително 127 мм х 127 мм площ, върху цилиндър отнема по-малко от 3 минути.

EasyCyl-stripe

Изисквания за приставката EasyCyl 

Съвместими принтери Всички модели Direct Jet UV LED принтери  
Хардуерни изисквания Лесната за монтиране Direct Jet приставка за печат върху цилиндрични предмети (EasyCyl)  
Софтуерни изисквания Color Byte Rip 9.1 Build 3 или по-висока версия и софтуерна приставка (DCS UVCYL)  
Мастило DCS Multisolve™ UV-устойчиви IR2 UV LED мастила  
Размери на цилиндричната 
подложка
PrintObject
Минимален диаметър: 1.7" (43мм)
Максимален диаметър: 5" (125мм) 
Минимална височина*: 1" (25мм) 
Максимална височина*: 10" (254мм)
* Височина на цилиндричните обекти в изправено положение (виж картинката)
 
 Максимално тегло на субстрата  Модел  стандартен капацитет / С опционален Direct Drive мотор 
1014UV:         5 lbs. (2.2кг) / n/a
1024UV:       10 lbs. (4.5кг) / 20 lbs. (9.1кг)
1024UVHS:   10 lbs. (4.5кг) / 20 lbs. (9.1кг)
1024UVMVP: 10 lbs. (4.5кг) / 30 lbs. (13.6кг)

!Всички субстрати за печат се препоръчва да се тестват за приемственост на изображението, проникване на мастилото в повърхността и неговата устойчивост и се оценяват от клиента.

!!Отпечатъците върху чаши, чинии и други съдове, които се мият в съдомиялни машини трябва да бъдат подложени на тестове за издръжливост на отпечатъците.

Към началото

 Esko разширява продуктовата си гама цифрови режещи маси с ценово ефективната серия Kongsberg V

ESKO Logo 160x48
Esko представи новите модели Kongsberg V. Kongsberg V режещите маси са прецизни, надеждни и лесни за употреба от фирми и компании занимаващи се с довършителни операции при дигиталния печат и/или производство на опаковки, които се нуждаят от съвременно гъвкаво решение.
Надеждно проектирани, както и останалите маси от семейството на Kongsberg, новите V серии предлагат най-добро качество на изпълнение при довършителни операции в дигиталния печат при производството на опаковки.
V-series-MultiCut

“Kongsberg V допълва добре познатите Kongsberg X и наскоро представената Kongsberg C серии,” казва Marian Zincke от Esko VP Digital Finishing. “С пускането на V серията се разширява портфолиото от предлагани дигитални цифрови решения. Масите са достъпни за компании, които търсят входен клас машина на конкурентна цена, но не правят компромиси с качеството, прецизността и надеждността.”


Стандартните конфигурации предлагат добра окомплектовка и рентабилно рязане
Режещите маси Kongsberg V от Esko се предлагат в две стандартни окомплектовки, като всяка включва необходимите инструменти за довършителни операции на специфични приложения:

  • Kongsberg V за довършителни операции при дигиталния печат се предлага с MultiCUT глава за инструменти за рязане по контур и фрезоване. MultiCUT работа с пълна гама стандартни втулки за инструментите и свредел с въздушно охлаждане, със скорост от 45.000 оборота/минута, идеален за обработка на широк набор от материали за цифров печат, включително акрили и друга синтетика. Системата за работа с камера за рязане по контур и иновативния софтуер за управление правят новите маси идеално решение за производство на малки обеми дигитални табели и дисплеи.
  • Kongsberg V за производство на опаковки е специално конфигурирана за направа на мостри и персонализирани опаковки, макети, малки серии опаковки и други специфични опаковъчни приложения. Масите са оборудвани с FlexiHead глава, осигуряваща висока прецизност и мощна сила на рязане и биговане на опаковъчни материали като опаковъчен картон и велпапе. FlexiHead е свързана към много прецизна серво ос, като се контролират дълбочината на рязане, биговане и фрезоване. Три конфигуруеми станции предлагат работа с пълна гама стандартни втулки за инструментите.

“Esko пусна в продажба в Азия новите режещи маси през миналата година” обяснява Marian Zincke, Вицепрезидент на Digital Finishing отдела. “Резултатите ясно показаха, че пазара има глобална нужда от висок клас цифрови решения на атрактивна покупна цена. Точно това осигурява Kongsberg V серията. Новата уникална платформа се предлага в размери и стандартни окомплектовки, които отговарят на най-популярните пазарни спецификации и изисквания. Ние вярваме, че Kongsberg V са идеални за клиенти, които търсят продуктивност, надеждност и прецизност, характерни и емблематични за Esko Kongsberg масите”

Здрава монолитна конструкция
Kongsberg V имат монолитна конструкция като всички маси от серията Kongsberg и работят надеждно и безпроблемно дълги години. Kongsberg V се предлагат в 2 размера - V20 и V24 с два работни размера 1700 x 1300 мм / 66” x 51” (V20) и 1700 x 3200 мм / 66 x 126” (V24).
Kongsberg V режещите маси работят с широк набор инструменти и осигуряват качествена продукция при различни довършителни операции (рязане, биговане, фрезоване и чертаене) върху различни материали. Новите маси имат много функции и предимства, с които са популярни Kongsberg като i-cut Vision Pro система за управление с камера за точно разпознаване на регистрационните маркерите за печат, дори и при големи отклонения на напечатаните материали. Смяната на инструменти става бързо и без възможност за грешки, тъй като всеки инструмент се идентифицира с уникален баркод и се захваща сигурно в главата. Поставените остриета режат най-различни материали, вариращи от тънка хартия и синтетични листа до тежки опаковъчни материали и дисплеи. Прецизната и надеждна Rack & Pinion система от зъбни предавки балансира суровата мощ с възможно най-добрия контрол на движение по осите, с което осигурява скорост, трайност и здравина.

Esko Kongsberg продуктови серии
• Kongsberg C серии: Голямоформатни маси с висока производителност, предназначени за довършителни операции на отпечатъци от широкоформатни принтери с ширина 3,2 м. (гъвкави ролни и твърди плоскости) за рекламни знаци и дисплеи и производство на опаковки. Серията C е първата цифрова маса, която предлага голям работен размер при висока производителност.
• Kongsberg X серии: най-широката гама от висококачествени цифрови довършителни платформи. Продуктовата гама включва малоформатните Kongsberg XE режещи маси за довършителни операции на дигитално отпечатани рекламни знаци и дисплеи или производство на мострени до малки серии от 1000-2000 опаковки/ден. Най-гъвкавата Kongsberg XN платформа е за довършителни операции и високо производствено натоварване, а Kongsberg XP е за компании, които имат непрекъснато производство и много високо натоварване. Предлагат се и полу- и напълно автоматизирани XP конфигурации.
• Kongsberg V серии: входен клас цифрово решение за рязане със стандартна окомплектовка за обработка на дигитални отпечатъци и производство на опаковки, които осигуряват висококачествени довършителни операции на широка гама материали.

Довършителните маси Kongsberg V за България се предлагат от Адком.

Към началото

 Нова серия плоски апликатори от ROLLSROLLER 

ROLLSROLLER ENTRY е входната серия на плоски апликатори, които пусна наскоро шведския производител. Доставят се опаковани, готови за инсталация и с лесен достъп до почти всеки магазин за рекламни знаци. Бързата настройка и ниската стойност на инвестицията дава достъп до метода на ROLLSROLLER за производство на каширани плоскости.

ROLLSROLLER-Entry

Плоския апликатор ROLLSROLLER entry използва пневматично контролиран вал, който се настройва автоматично за субстрати с дебелина до 60 мм (2 2/5in) използва плоска работна маса с уникален дизайн и самовъзстановяваща се подложка за рязане. Серията използва държач за ролки върху плъзгащия се вал за монтажно фолио и ламинат; държач за ролки в края на плота за печатни или изрязани филми и комплект (кабел и магнит) за отстраняване на статичното електричество
Области на приложение
Каширане на плоскости; работна маса с подложка за рязане; нанасяне на монтажно фолио; студено ламиниране.
Предлагат се два различни размера
Дължина на плота  2 800 мм /  3 400 мм 
Ширина на плота    1 450 мм /  1 450 мм

ROLLSROLLER представиха също така различни потребителски-конфигурируеми решения като:

CustomRR CustomBeam CustomFrame
Специфични модели за определен тип приложения като например ROLLSROLLER® 150/100s Настройваема височина на вал от 0 до 260мм Специално уширение на конструкцията, носеща притискащия вал на нивото на плота

От юни 2014, всички модели RollsRoller Basic вече стандартно имат осветление, което е включенo в цената на машината (както Premium моделите). Освен това, осветлението вече е тип LED за всички Basic, както и Premium модели.

Към началото

Серията режещи маси Кongsberg C спечели наградата на Европейската Асоциация за Дигитален Печат (EDP)

Kongsberg C серията режещи маси на Esko "отряза" конкуренцията спечелвайки награда на Европейската Асоциация за Дигитален Печат (EDP)

Гент, Белгия, Май 2014 – Kongsberg C платформата на Esko за дигитални довършителни операции беше удостоена с награда за най-добра голямоформатна довършителна система от Европейската Асоциация за Дигитален Печат (EDP).
EDP

Marian Zincke, Вицепрезидент на звеното Digital Finishing Business каза: “Поласкани сме за признанието от индустрията. Знаехме, че Kongsberg C превъзхожда конкурентните маси по много параметри, но сега имаме официално признание от EDP асоциацията. Вярваме, че абревиатурата 'C' в Kongsberg C означава (Capability, Capacity, Consistency, Choice и Complete Solution) "Способност, Капацитет, Последователност, Избор и Цялостно решение" .От самото си пускане на пазара Kongsberg C се посреща с голям ентусиазъм от нашите клиенти.”

Esko Kongsberg C предлага висока гъвкавост при довършителни операции върху табели, знаци, дисплеи и изработка на опаковки. Една от най-забележимите нови функции е иновативната композитна траверса, която осигурява най-висока производителност в комбинация с най-високо качество и прецизност при рязане и фрезоване в сравнение с всички други маси със сходни размери. Масите се предлагат във вариант Kongsberg C64 която зарежда материали с размери 126” ширина x 126” дължина (3.210 мм х 3.200 мм); Kongsberg C60 модела работи с материали, с размери 126” ширина x 63” дължина (3.210 мм x 1.600 мм). Серията Kongsberg C за първи път е представена през 2013, а продажбите на масите в световен мащаб стартираха през 2014.

Надеждно проектираните и напълно функционални голямоформатни решения за дигитални довършителни операции са проектирани за постоянно 24/7 натоварване в промишлени и полу-промишлени пазари. Kongsberg C60 и C64 са оборудвани с уникална, изключително здрава, композитна въглеродна траверса, която осигурява висока прецизност и поддържа висока скорост, бързо ускорение, висококачествено биговане и ексклузивно и мощно (3 kW) фрезоване. Прецизните резултати са в следствие на нулевите отклонения на траверсата дори при голямо натоварване, както и на постоянното й ускорение при работа с трудни материали и способността на масите да се справят със най-сложните задачи без това да влияе на качеството и производителността им.

Дигиталната печатница от Австрия - Reproteam е сред първите потребители на Kongberg C, които са извлекли множество ползи. Michael Hansbaer, собственик и изпълнителен директор на Reproteam казва: "Сред нашите клиенти има много, които се занимават с изграждане на щандове. Те предпочитат да работят с директно напечатани (чрез дигитални широкоформатни принтери) плоскости и тъкани. С новите модели Kongsberg C64, посрещаме и отговаряме на постоянно нарастващите изисквания на клиентите ни, като превъзхождаме конкурентите ни и поддържаме позицията ни за доставчик на висококачествени дисплеи, промоционални и рекламни продукти.” 

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe