е-бюлетин #105
 • Offers

е-бюлетин #105

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Септември 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти


Режещо-печатащ плотер GCC JC-241UV с бяло мастило и лак

SpyderCHECKR 24 скала с шаблони за калибриране на фотоапарати и видеокамери от Datacolor

Новият RIP софтуер ОNYX 11.1

Направа на щанц-форми в ArtiosCAD 14

 

Специални предложения до 30.10.2014г.

Черно-бели лазерни мултифункционални устройства Xerox WorkCentre 3325 и Xerox WorkCentre 3615

Хоби режещ плотер Silhouette CAMEO с промо окомплектовка

Очаквайте промо оферти във връзка с предстоящето специализирано изложениe COPI'S (08-10.10.2014г.)

 

Режещо-печатащ плотер GCC JC-241UV с бяло мастило и лак

 Един от лидерите областта на режещите плотери и лазерни гравири, тайванската фирма Great Computer Corporation (GCC) обедини опита си от своите StellarJet UV принтери и режещите плотери от висок клас в една достъпна режещо–печатаща машина, работеща с UV мастила.
JC-241UV-Printer

Характеристики 

 • Печатна разделителна способност: 1440 dpi с Lc, Lm цветове
 • Макс. ширина на медия: 610 мм (24 ") за ролни медии; 625 мм (24.6 ") за листови медии
 • Макс. ширина на печат/рязане: 590 мм (23.2 ") за ролни медии; 600 мм (23.6 ") за листови медии 
 • Макс. скорост на рязане: 720 мм/сек (28.3 инча/сек)
 • Макс. сила на натиск при рязане: 600 гр
 • Дебелина на медията: до 10 мм (0.39 ")
 • Печатащи канали: 8 броя
 • Цветност: CMYKLcLm + Бяло, Лак (опция)
 • Капацитет на мастилата: 440 мл за всеки цвят
 • Интерфейс: Ethernet 10 / 100 / 1000 Base T
 • RIP Софтуер: FlexiPRINT DX-GCC Edition (в окомплектовката на режещопечатащия плотер), FlexiPRINT Server Pro-GCC Edition (опция)
Режещо-печатащия принтер JC-241 UV предизвика голям интерес у посетителите на последното специализирано изложение FESPA в Мюнхен и впечатли с високо качество на отпечатъците, както и способността да печата върху плоски медии с дебелина до 10 мм.
Новият модел има ефективна площ на печат и рязане до 610 мм, комбинирана UV LED лампа за фиксиране на мастилата и лесна за монтаж табла при печата на плоскости. Модулите за режещата част в GCC JC-241 UV са взети от най-високия клас RX режещи плотери на компанията и превъзхождат конкурентните модели Versa UV LEC на Roland. Печатащата част на плотера ползва механиката от Stellar Jet UV моделите на GCC с всички възможни функции.

JC-241UV-Sample-Contour varnish JC-241UV-Sample
Полагането и печат с лак в различни режими създава специални и уникални дизайни с гланцов ефект, матов ефект, ефект с водни знаци , полугланцов ефект, както и обемно контурно лакиране, за да спестите време за ламиниране на отпечатъка и той да има специален 3D ефект с релеф.
JC-241UV-Heads
Печатащата пиезо-мастилоструйна глава от Konica Minolta, която изстрелва капки мастило с 14 пиколитра обем, печата със същото или дори по-високо качество от 6 или 4 пиколитровите Epson печатащи глави и има 3 пъти по-дълъг живот от тях.

Режещо-печатащия GCC JC-241 UV е идеален инструмент за отпечатване на знаци и дисплеи, етикиране на различни субстрати, печат на персонализирани и ефектни опаковки, персонализирани и ефектни подаръци, декориране, печат на уникални дизайни и други. Материалите, които могат да бъдат отпечатани на принтера включват PVC и текстилни (флекс/флок) фолиа, винили и всякакви ролни медии за широкоформатен печат, kappa пенокартон, акрилни плоскости (плексиглас), дибонд, дърво, керамика, канава, филми за задно засветяване (беклити) и други. Цените на мастилата и принтера са конкурентни, и са с 50% до 60% по-ниски от тези на Roland LEC серията.

Към началото

SpyderCHECKR 24 скала с шаблони за калибриране на фотоапарати и видеокамери от Datacolor  

SpyderCHECKR® 24 скала с еталони за цветова калибрация на фотоапарати и видеокамери
SpyderCheks-landscape

Datacolor пусна в продажба на 5-ти Август SpyderCHECKR® 24 скалата за прецизно калибриране на цвета при фото и видео апарати и баланс на бялото, която е задължителен инструмент за професионални фотографи и оператори. SpyderCHECKR 24 е мобилно и достъпно решение за точно и надеждно управление на работните потоци при статични и видео изображения.SpyderCHECKR 24 – предназначение и употреба:
 • Като инструмент за калибриране на камери с новия SpyderCHECKR софтуер
 • За настройка на баланса на бялото 
 • Референтна скала за точен цвят
SpyderChekr
Цветната скала за цветова корекция на статични и видео изображения SpyderCHECKR 24 е с 24 пигментни спектрално проектирани шаблона и се предлага на достъпна цена. Сивите шаблони на SpyderCHECKR 24 обезпечават с точна и фина настройка на експонацията и баланс на бялото, а цветните шаблони коригират цветовете на снимките автоматично в софтуерите на Adobe® Photoshop® ACR, Adobe® Lightroom®, Hasselblad® Phocus и Blackmagic® DaVinci Resolve.

Функции и ползи:

 • Достъпна: Професионално пигментно формулирана цветна и сива скала на конкурентна цена.
 • Мобилна: SpyderCHECKR 24 се доставя в тънък и устойчив пластмасов калъф и се побира лесно в чантата в чантата с оборудването на всеки професионалист
 • Професионална: SpyderCHECKR 24 предлага пълен размер спектрално проектирани пигментни шаблони и много точен HSL софтуер за корекции
 • Лесна за работа: SpyderCHECKR 24 предлага лесен за работа софтуер, който автоматично завърта скалата от всяка от възможните 4 ориентации
SpyderChekr-open

SpyderCHECKR 24 окомплектовката съдържа:

 • SpyderCHECKR 24 скала
 • SpyderCHECKR 24 калъфче
 • SpyderCHECKR 24 сериен номер за софтуера и линк за сваляне
 • Линкове за Кратко и Пълно ръководство за работа

Поддържани езици: Английски, Испански, Френски, Немски, Италиански, Руски, Традиционен Китайски, Опростен Китайски, Корейски, Японски.

SpyderChekr-Box

 

Към началото

 Версия 11.1 на RIP софтуера от ОNYX с нови допълнителни възможности

RIP софтуер от ONYX последна версия - 11.1

Предлага усъвършенстван контрол на цветовете, създаване на ICC цветови профили в ONYX Postershop и Adobe APPE 3 принт енджин в ONYX Thrive софтуерите на управление на работния поток
ONYX-11 web homepage v6
Солт лейк сити – Onyx Graphics, Inc., лидер в областта на софтуери за управление на работния поток в дигитални широкоформатни печатници, анонсира актуалния ONYX 11.1 софтуер. Новата версия притежава 6 нови функции в добавка към 21-те броя иновации в ONYX 11.0 софтуера за рационализиране на работния поток при доставчиците на широкоформатни печатни услуги. ONYX 11.1 продуктовата линия включва пакетите ONYX Thrive™, ONYX ProductionHouse™, ONYX PosterShop® и ONYX RIPCenter™ RIP софтуера.

Иновация в управлението и възпроизвеждането на цветовете & автоматизация
Onyx Graphics компанията е известна с иновациите си в управлението на цвета и с ONYX 11.1 софтуера предлага на потребителите подобряване на качеството на продукцията, ползвайки новата обогатена цветова гама в модула за профили. Разширената цветова гама дава на потребителите възможност за лесно възпроизвеждане на корпоративни лога, постигане на по-плътни цветове и печат на голям обхват цветове. Допълнителните подобрения на цветовете в ONYX 11.1 включват улеснено лимитиране на количеството мастило при чистите цветове с новa динамична многоканална рестрикция. Така се подобрява качеството при печат без да се жертва цвят. Например потребителите могат да контролират начална точка на печат с оранжево или други специфични (HiFi) цветове, за да се елиминират зърнестите области в изходния файл чрез ограничаване на количеството мастило. Автоматизираните подобрения в ONYX 11.1 включват оразмеряване и непропорционално мащабиране в Job Properties менюто, както и mirror и print reflection control функции. Автоматизирането на тези функции пести време, опростява се подготовката на задачите и се редуцират скъпо струващи грешки.
Нова функция на визуализиране на пътеката на рязане повишава увереността на потребителя в изпълнението на задачата. Способността за преглед на пътеката за рязане в Job Editor, RIP-Queue и Job Properties модулите е комбинирана с нова функция само за рязане. Управлението на работния поток за рязане е много важен при потребителите, които режат предимно PVC фолиа и им позволява да импортват задачи за рязане директно в cut-server модула.

Създаване на цветови профили в ONYX PosterShop софтуера
ONYX PosterShop 11.1 вече предлага възможност за генериране на ICC цветови профили и прецизно оптимизиране на файловете за печат. Модулът за генериране на профили на ONYX предлага опростено, лесно и автоматизирано управление с ONYX Print > Read > Next работните процеси. Потребителят разполага и с мощни инструменти за контрол и фина настройка на усъвършенствани ICC профили.

Най-новият Adobe принт енджин
Софтуера за управление на работните потоци ONYX Thrive 11.1 работи с последния Adobe® PDF принт енджин (APPE) 3.2. Според Adobe, APPE 3 енджина съчетава оптимизирана производителност с мащабируемост, за да обслужва високоскоростните дигитални преси и широкоформатни принтери. Доставчиците на печатни услуги ще се възползват от най-бързата обработка на файлове за надеждно възпроизвеждане на сложно и богато графично оформление.

Наличност
За да закупят софтуерен лиценз за ONYX 11 или да се ъпгрейднат през ONYX Advantage™ програмата за софтуерна поддръжка, клиентите трябва да се свържат с местния партньор на ONYX или да посетят www.onyxgfx.com.
Програмата за актуализиране и защита ONYX Advantage предоставя последни актуализации и версии на ONYX софтуера, нови драйвери за принтери и достъп до персонални обучения и видеоматериали за поддръжка и ръководства за работа. Настоящите ползватели на ONYX Advantage споразумението могат да получат ONYX 11.1 RIP-а като се свържат с Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  и поискат сериен номер.

Към началото

 Направа на щанци в ArtiosCAD 14

Направа на щанци в софтуерния пакет за дизайн и производство на опаковки ArtiosCAD 14
ArtiosCAD-logo
ArtiosCAD е най-популярния и мощен софтуер за структурен дизайн на опаковки в света. Със специализирани инструменти предназначени за професионалисти по структурен дизайн на опаковки, продуктово разработване, виртуално прототипиране и производство. ArtiosCAD пакета увеличава производителността в компанията ви.

Ефективен дизайн на щанц форми
С ArtiosCAD проектирате бързо щанци. Нещо повече - софтуера предлага оптимално оформление на щанц формата с най-малка фира и най-ниски разходи. Предложените оформления могат да бъдат сортирани като ‘отпадачни форми’ и ‘брой на дизайните в една форма’. ‘Near miss’ решението, което изисква редуциране на дизайна също се показва, като позволява на дизайнерите да направят малки корекции за най-ефективно оформление на щанц формата и намаляване на разходите.

Автоматизирано проектиране на инструменти
AutoDevTool
ArtiosCAD предоставя мощни и всеобхватни възможности за производство на матрици, контрабигове, въртящи се инструменти, профили за изхвърлящи гуми и др.
Проектиране на щанц-форми и линии за ножове, готови за лазер. Бърза направа на ротационни инструменти (включително разделители, правила и мостове за ножовете) готови за всякакъв изход, включително лазери и die saws.
ArtiosCAD генерира сложни дизайни за контрабигове, готови за производство, включително и контрабигове от едно цяло парче. Профилите за изтласкващи гуми за щанците се генерират с едно кликване с мишката. ArtiosCAD включва също пълен набор от инструменти.
Пълен набор от инструменти за направа на щанци
dieForm
 • Бързо и лесно създаване на качествени плоски и ротационни щанц-форми и форми за частичен лак директно от дизайна.
 • Динамична обратна връзка за силата на задържане от отворите за щанцформата, която пести време и гарантира сигурна работа на щанцата.
 • Автоматизирано решение за производство на профили за изтласкващи гуми, профили за щанц-форма с автоматично подреждане за оптимизиране на формата чрез мощни инструменти за "гнездене", които балансират ефективното използване на формата с елементи на групиране.
 • Автоматично създаване на цялостно проектиране за индивидуални подложки.
 • Автоматизирани инструменти за създаване на контрабигове от едно цяло парче.
 • Бързо проектиране на мъжка и женска част, както и предния почистващ разделител.
 • Пълен набор инструменти за лесно генериране модули със специално приложение.


Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe