е-бюлетин #106
  • Offers

е-бюлетин #106

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Октомври 2014

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Адком показва премиерни продукти по време на COPIs 2014

Xerox - 75 години след изобретяването на ксерографията

Mutoh Белгия с нов Изпълнителен директор

Wacom представя 4 нови писалки за сензорни екрани или iPad®

Нови текстилни фолиа от STAHLS' 

 

Цени

Специални оферти по време на COPIs

Адком показва премиерни продукти по време на COPIs 2014

От 8 до 10 октомври 2014 г. в зала 4, щанд B3 на ИнтерЕкспо Център, София ще се проведе поредното издание на специализираното изложение за печатна реклама и рекламен дизайн COPI'S.
Adcom invitation
Като един от водещите доставчици на решения за дигитален печат и реклама, и този път Адком предлага различни нови продукти от богатото си портфолио, съпроводени от различни специални оферти.
На това издание на COPI'S Адком използва отново нетрадиционен дизайн и конструкция за своя щанд, на който посетителите могат да открехнат завесата и да се докоснат до 3 премиерни за eвропейския пазар машини. От различните продуктови категории професионално оборудване като плоско-печатащи принтери на AGFA, мултифункционални режещи маси ESKO Kongsberg, дигиталните преси от Xerox, рекламни и текстилни принтери от Mutoh посетителите ще могат да опитат и да се насладят на „CMYK продукти“ по собствен вкус.
MutohValueJet1626UH Новият ValueJet 1626UH е широкоформатен хибриден LED UV принтер с ширина 165 см (64”) проектиран за висококачествен печат върху ролни и плоски медии с дебелина до 15 мм.
Принтера прави безупречни отпечатъци върху голям нaбор от субстрати - ABS пластмаси, стъкло, алуминиеви, поликарбонатни, полиетиленови, полиестерни, акрилни, полипропиленови, PS, PVC, Tyvek плоскости и други.. Хибридния широкоформатен VJ-1626UH печата върху широк диапазон от прозрачни медии и произвежда отпечатъци, които се отличават от другите. Може да създадете и уникални, релефни дизайни с няколко слоя лак.
• Енергийно ефективната LED UV лампа позволява печат и фиксиране на мастилата при специфични термочувствителни субстрати.
• Последно поколение печатаща глава с резолюзия 1440 dpi
Изстрелва капки мастило с променлив обем между 3,8 и 28 пиколитра. Състои се от 1440 дюзи или 8 канала по 180 дюзи и тъй като всички цветови секции са обединени в една печатаща глава няма нужда от времеемки процедури за калибриране и напасване.
• Безопасни при работа LED UV мастила за ясни и прецизни детайли и готови за използване отпечатъци веднага след отпечатване
Новите LED UV мастила - CMYK + бяло мастило и лак не съдържат летливи органични вещества и други замърсители на въздуха. Сравнена с класическия UV печат, лампата (LED UV) за фиксиране на мастилата осигурява безопасна работна среда - не генерира озон и не съдържа живак и олово.
• ValueJet 1626UH позволява бързо преминаване от печат на ролни към печат на плоски медии.

 

MutohValueJet426UF Многофункционалният VJ-426UF отпечатва уникални прототипи, персонализирани подаръци, опаковки, награди, сувенири, специализирани индустриални табелки, стикери, етикети и др.
ValueJet VJ-426UF е компактен А3+ формат дигитален сувенирен принтер с LED UV мастила и вградена вакуум система за прикрепване на субстратите. Принтера предлага площ 483 мм х 329 мм и директен печат върху предмети с дебелина до 70мм. Принтера прави безупречни отпечатъци върху голям нaбор от субстрати - ABS пластмаси, стъкло, алуминиеви, поликарбонатни, полиетиленови, полиестерни, акрилни, полипропиленови, PS, PVC, Tyvek плоскости и други.
• Енергийно ефективната LED UV лампа позволява печат и фиксиране на мастилата при специфични термочувствителни субстрати.
• Вакуумна маса позволява удобно захващане на предметите за печат
• Новите LED UV мастила - CMYK + бяло мастило и лак в комбинация с богатите режими на печат предлагат ниска себестойност на продукцията

MutohValueJet628 Mutoh ValueJet 628 e най-новия член на ValueJet семейството висококачествени широко-форматни еко-солвентни принтери. Принтера е гъвкава част от оборудването на стартиращи фирми и компании за дигитален печат, малки притншопове и рекламни агенции. Компактния, лесен за работа и рентабилен ValueJet 628 работи с ширина на медиите от 630 мм. (24") и покрива широк спектър от приложения от рекламен печат до печат върху флекс фолиа за апликация върху текстил. В комбинация с 60 см режещ плотер с оптика е идеално решение за печат на текстилни фолиа, рязане на щампите по контур и апликация върху дрехи.

Последно поколение революционна печатаща глава с 1440 dpi разделителна способност
Мастилено-струйната пиезо печатаща глава с променлив обем на капката от 3,5 до 35,2 пиколитра е в основата на зашеметяващите параметри на VJ-628. Разполага с 1440 дюзи, които формират 4 цветни секции. Всяка секция има 360 броя печатащи дюзи ( 2 реда по 180 броя).
ValueJet 628 се предлага и във вариант със сублимационни мастила. Големият диапазон от различни по обем капки, както и по-високата им скорост на изстрелване осигуряват по-бързи скорости на печат и високо качество на отпечатъците при скорости до 20 м2/ч.
Типични производствени скорости при 720x720 dpi са в диапазона 9 до 12.5 м2/ч, които предоставят безупречно качество на печат.
Color560 FC2250 През всичките дни на изложението COPI'S на щанда на Адком ще бъде демонстрирано премиерно решение на дигитална машина на Xerox Color 560 с RIP EFI, съчетана с малка режеща и биговаща маса на Graphtec FC2250-60VC, с което могат да се изпълнят къси серии уникални бутикови опаковки, покани, стикери при изключително атрактивно ценово предложение.
Моделите от серията Color 560/570 предлагат висококачествен печат с качество сравнимо с офсет върху xартии с тегло до 300 г/м2.
Adcom Wacom Day 5

wacom

По време на изложението ще има и богата съпътстваща програма от семинари и презентации. На 9 октомври 2014 г. (четвъртък) за пета поредна година ще се проведе събитието, превърнало се в традиция WACOM DAY.
Както и досега това ще бъде един ден на творчество и иновативност и всички присъстващи ще имат възможността да се докоснат и тестват най-новите продукти на световния лидер в производството на графични таблети – WACOM. Отново ще има Конкурс за рисунка с WACOM таблет, а най-добрите ще бъдат отличени. Ще бъде презентиран и уникалния PC дисплей – таблет Cintiq Companion. За подробности за събитието, моля вижте тук.

 

Към началото

Xerox - 75 години след визията на Честър Карлсон за ксерографията

Celebrating-75

Визията на Честър Карлсон


Преди седемдесет и пет години Честър Карлсон създава лесен начин да се дублира информацията на хартиен носител. Кръстено "ксерография", неговото изобретение революционизира как се споделя информация и в крайна сметка, как се върши офис работата. Изобретението на Карлсън също стартира и компанията Xerox.

Наследството на Карлсон остава сърцето и душата на днешния Xerox. Геният на изобретението и страстта му превръщат една идея в бизнес и те се предават на хората в Xerox вече над 75 години, откакто е направено първото ксерографско копие.
Празнувайки тази 75-годишнина, Xerox също почита и Карлсон. Човъркайки се в лабораторията си в Астория, Куинс, той е имал една проста цел в ума: "... да направи работата в офиса малко по-продуктивна и по-малко досадна." Преминавайки бързо напред до днешни дни: Опростяването на процеса на извършване на работата е в основата на Xerox и стойността, които предлага на своите клиенти - в 160 страни чрез подкрепата на 140 000 служители в Xerox.

 

Насладете се на 75-те години постижения на Xerox, в 75 секунден филм.

Celebrating-75-movie

________________________________________________________________________________

Знаете ли че...?

За 75 години, Xerox е променила по изненадващи начини света, в който живеем и работим. Ето няколко неща, които може и да не знаете за Xerox.
X1 X2 X3 X4
 X5  X6  X11  X13
 X14  X16  X17  X18
X21 X26 X27 X28

Към началото

Mutoh Белгия с нов Изпълнителен директор

Arthur Vanhoutte "предава щафетата" на Akio Kotake и поема нова роля като консултант на Mutoh group

Mutoh Белгия ( www.mutoh.eu), дъщерно дружество на Mutoh Holdings Co. Ltd., Япония, обяви новия си Изпълнителен директор, Akio KOTAKE. Akio Kotake, който поема отговорностите на Arthur VANHOUTTE, ръководил екипа на Mutoh Белгия през последните 24 години. A. Vanhoutte ще бъде старши консултант на Mutoh групата.Новият Изпълнителен директор и управител на Mutoh Belgium nv, Akio Kotake ще ръководи продажбите, логистиката, търговския и продуктов маркетинг, продуктовата поддръжка и следпродажбеното обслужване на клиентите. A. Kotake (58 години) се присъединява към Mutoh през 2011 като управител на звеното International Management Division в Mutoh Holdings Co. Ltd, Япония. От 2012 е изпълнителен директор на Mutoh Deutschland GmbH. Завършил университета Sophia в Токио, Япония, Kotake има богат опит в международния бизнес. Преди да се присъедини към Mutoh е заемал няколко ръководни позиции в сферата на маркетинга и продажбите на компанията JVC в Япония и Европа.

 

Nobumasa HAYAKAWA, Президент и Представляващ Директор на Mutoh Holdings Co. Ltd, Япония, коментира: “Бих искал да изразя искрената си благодарност с дълбоко уважение към Arthur Vanhoutte за положените усилия, отдаденост и постижения през всичките 25 години от основаването на Mutoh Belgium NV. Сега той ще помага на компанията като независим консултант, за да се гарантира удовлетвореността на клиентите. Бих искал също да приветствам Akio Kotake като новия Изпълнителен директор и управител на Mutoh Belgium и очаквам той да допринесе за по-нататъшен растеж на бизнеса ни заедно с този на партньорите и клиентите. Mutoh ще продължава да разработва и произвежда конкурентни продукти, като и да укрепва партньорството си с клиентите и партньорите. Високо ценим бъдещата подкрепа на г-н Vanhouette към новия екип”.

На 65 годишна възраст, Arthur Vanhoutte е в сферата повече от 43 години като през тях е заемал няколко висши позиции в производството, продажбите, разработката и маркетинга преди мандата му в Mutoh. Присъединява се към Mutoh през 1990 и започва основаването на Mutoh Белгия.“Да работиш за Mutoh е вълнуващо и предизвикателно”, казва Arthur Vanhoutte. “Горд съм с това, което белгийския екип постигна от основаването на Mutoh Belgium nv през 1991. Ключът към нашия успех винаги се е дължал на нашата гъвкавост и отличното обслужване на клиентите. Mutoh Белгия може също да разчита на подкрепата на много лоялните, професионални и опитни партньори от оторизираната мрежа за продажби”, продължава Vanhoutte. “В новата ми роля като консултант очаквам с нетърпение да помагам на Akio Kotake и мениджърския екип на Mutoh Белгия. Също така ще съм консултант на клоновете на Mutoh в Европа и на борда на директорите на Mutoh Holdings Co. Ltd. в Япония”, заключава Vanhoutte.

Новоназначения изпълнителен директор Akio Kotake коментира: За мен е част да заемам тази позиция, да поема отговорностите и щафетата като наследник на Arthur Vanhoutte“. Mutoh Белгия има солидни основи и мога да разчитам на опитен и завършен екип. С нетърпение очаквам да водя компанията, тя да остане успешна и да разрасне бизнеса със силен акцент върху за дългосрочни партньорства със съществуващите клиенти и партньори.”
Mutoh New MD От ляво надясно:
N. Hayakawa – Президент и Представляващ директор на Mutoh Holdings Co. Ltd., Япония
Arthur Vanhoutte, Консултант на Mutoh Group
A. Kotake – Изпълнителен директор на Mutoh Belgium nv (Белгия)
H. Aoki – Изпълнителен директор на Mutoh Holdings Co. Ltd., Япония

 

Към началото

Wacom представя 4 нови писалки за сензорни екрани или iPad®

Wacom stylus

New stylus


Bamboo™ Stylus fineline

 

Bamboo™ Stylus fineline е много прецизен инструмент за писане – стилус позволяващ фино нюансиране и автентично водене на записки, ръкописи, дудъл рисунки, и работа с iPad®. Благодарение на 1.9 мм писец и работата с водещи приложения за добавяне на бележки и коментари към PDF файлове, Bamboo™ Stylus fineline е входа към следващото поколение интелигентни писалки. Елегантния ѝ премиум дизайн в цвят по Ваш избор ще подчертае перфектно творчеството Ви. Писалката превръща iPad®-а в тефтер или бележник с Bamboo™ Paper приложението, а достъпа до Wacom Cloud услугите предоставя лесно копиране и поставяне на изображения между устройства и приложения.
New Bamboo stylus
 New Creative stylus
Intuos® Creative Stylus 2

 

Писалката Intuos Creative Stylus 2 има подобрено, по-тънко и nо-стегнато връхче, което осигурява по-добра видимост, създава сложни детайли и по-прецизна направа на линии.
Благодарение на 2048-те нива на натиск, Intuos Creative Stylus реагира и на най-лекото докосване на iPad®. Intuos Creative Stylus работи безпроблемно с любимите Ви творчески приложения с Bluetooth® Smart технологията.

 

Bamboo™ Stylus solo трето поколение

Третото поколение Bamboo™ Stylus solo има уникално, чувствително и сменяемо карбоново връхче и предлага на потребителя най-гладкия писец за Вашия таблет или смартфон.
Стилусът предлага разнообразие от модерни цветови опции и елегантен премиум
дизайн. Писалката превръща таблета ви в тефтер или бележник с Bamboo™ Paper приложението, а достъпа до Wacom Cloud услугите предоставя лесно копиране и поставяне на изображения между устройства и приложения.
 New Bamboo stylus solo

New Bamboo stylus Duo


Bamboo™ Stylus duo трето поколение

 

Какво е по-добро от една химикалка? Две-в-едно химикалка с красиви и модерни цветове. Третото поколение Bamboo™ Stylus duo предлага на потребителя удоволствие от писането на екрана и на хартия благодарение на сменяемото карбоново връхче и химикалката с пълнител висококачествено мастило. Можете да пишете лесно без усилие, просто да скицирате или да навигирате по тъч-дисплея. Лесно може да превърнете мобилното Ви устройство в тефтер с Bamboo Paper.

За повече информация - ADCOM, официален дистрибутор на WACOM

Към началото

Нови текстилни фолиа от STAHLS'

Американският производител STAHLS пусна наколко нови модела текстилни фолиа за широкоформатен екосолвентен печат, рязане по контур и апликация върху дрехи

cad color supertek matte clear

SuperTEK Matte Clear фолиото е с дебелина само 37 микрона. Този еластичен полиуретанов (PU) флекс за печат и рязане по контур е идеален избор за брандиране на ефирни текстили. Флекса SuperTEK Matte Clear се печата огледално и има матов ефект на отпечатъка. Прилепва към дрехата като щампата от материала е много ефирна и едва доловима с отлична еластичност, и след разтягане възвръща първоначалната си форма. 
CClr-SuperTEKmatteClear-gr Щампата се захваща при ниска температура на апликация към почти всяка текстилна основа, благодарение на патентования STiX2™ лепилен слой. Може да брандирате без проблем найлонови основи, Spandex, ликра и други материи, които имат склонност към горене или дори топене при по-високи температури.
Ширина / Дължина на ролката: 0,5 / 22,8 м.
Препоръчителни материи за апликиране на материала: Памук, Полиестер, Ликра / Spandex®, Найлонови материи, Cordura®, Кожа, Неопрен

cad color supertek opaque
100 микронен материал за печат с отлична плътност и реалистични цветове на щампите. Благодарение на революционния STiX2™  лепилен слой , SuperTEK™ Opaque слепва към почти всяка текстилна материя.
CClr-SuperTEK-opaque-gr Този флекс за печат със зашеметяващо възпроизвеждане на цветовете е оптимален избор избор за качествени щампи за брандиране на почти всички дрехи.
Ширина / Дължина на ролката: 0,5 / 22,8 м.
Препоръчителни материи за апликиране на материала: Памук, Полиестер, Ликра / Spandex®, Найлонови материи

cad color supertek sublistop
Елиминирайте мигрирането на багрила от вече сублимирани текстили върху дизайна на щампата при апликирането ѝ. Сивата подложка на SuperTek Sublistop™ текстилното фолио за еко-солвентен печат, рязане на плотер по контур и апликация върху сублимирания текстил служи като бариера и не позволява на цветовете от сублимацията да преминат по ръбовете на щампата.
CClr-SuperTEK-sublistop-gr Перманентна адхезия върху текстилни материи подходящи за спорт, туризъм и свободно време на открито.
благодарение на STiX2™ слоя. Този тънък полиуретанов филм, с който е брандирана екипировката остава гъвкав и ефирен при допир игра след игра, и пране след пране.
Ширина / Дължина на ролката: 0,5 / 22,8 м.
Препоръчителни материи за апликиране на материала: Сублимиран полиестер, Памук, Полиестер, Ликра / Spandex®, Найлонови материи

cad-color foiltek
Насладете се на магията от трите красиви цветове-металици (злато, сребро и бяло) и два с холограмен ефект  / променящи се цветове спрямо различния ъгъл на светлината (сребро и злато) с FoilTEK™ флекса за печат. Сега е по-лесно от всякога да направите  персонализирани лъскави щампи, които се открояват и на практика могат да бъдат апликирани върху почти всяка тъкан. Фолиото е много тънко с дебелина само 35 микрона.
CClr-FoilTEK-gr
Ширина / Дължина на ролката: 0,5 / 22,8 м.
Препоръчителни материи за апликиране на материала: Памук, Полиестер, Ликра / Spandex®, Найлонови материи


cad-color basic print

Бял 100 микрона полиуретанов (PU) флекс с матов ефект за качествен печат на дизайни и лога.
Basic Print™ се предлага на конкурентна цена, печата се и се реже безпроблемно, а дизайна се зачиства лесно и бързо.
CClr-BasicPrint-gr
Ширина / Дължина на ролката: 0,5 / 25 м.
Препоръчителни материи за апликиране на материала: 100% Памук, 100% Полиестер, Памучно-полиестерни бленди

Към началото

 

Специални предложения

За да се възползвате от специалните предложения по време на COPI'S заповядайте на щанда на Адком или се обадете в офиса

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe