е-бюлетин #113
  • Offers

е-бюлетин #113

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Май 2015

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

MUTOH ще представи три нови модела принтери на FESPA 2015

Spyder5 ново поколение калибратори за монитори от Datacolor

T-REX 320 текстилен принтер с ширина 320 см от Luscher-Tschudi

Широкоформатни студени ламинатори EMBLEM EASYLAM

Официални премиери за България на продукти на Xerox и Wacom

Два нови модела режещи маси от Valiani

Цени

Специални цени за входен клас 60 см режещи плотери GCC Expert 24 и Expert 24 LX
GCC Expert 24 24LX Promo full

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Април 2015

Широкоформатен екосолвентен принтер Mutoh ValueJet 1324 

Mutoh ValueJet 1324 product April

MUTOH ще представи три нови модела принтери на FESPA 2015

Fespa 2015
Производителят на широкоформатни принтери MUTOH ще представи на FESPA 2015 три нови модела: ValueJet 405GT - настолен DTG принтер за директен печат върху текстил, ValueJet 1628X - 8 канален екосолвентен принтер с 165 см ширина на печат с бяло и металик мастило и ValueJet 1938WX - широкоформатен сублимационен принтер с 190 см ширина на печат. Изложението се провежда в Кьолн, Германия от 18 до 22 Май, където трите нови модела ще бъдат представени на щанда на Mutoh в зала 6, T30.
Заедно с тях Mutoh ще покаже цялата си серия широкоформатни принтери за производителите на знаци и дисплеи - ValueJet, заедно с новия модел сублимационен принтер Mutoh RJ-900XG. Посетителите ще могат да видят също и LED UV моделите от семейството ValueJet - VJ-1626UH хибриден принтер за висококачествен ролен и плосък печат с CMYK, лак и бяло мастило с ширина 162 см и VJ-426UF - А3+ принтер за директен печат и персонализиране на сувенири, който наскоро спечели награда за най-добър нов продукт на изложението в САЩ - ISA 2015.
Mutoh ще има и собствен щанд и в Printeriors зоната на FESPA, където посетителите ще видят широка гама от интериорна декорация и креативни творби, отпечатани с Mutoh принтери в зала 9, щанд Z105. Mutoh ще бъде част от спонсорите на състезанието по брандиране - FESPA Wrap Hub (зала 6, T85).

Европейска премиера за три нови принтера от Mutoh 

VJ405GT ValueJet 405GT е първият принтер на Mutoh за директен печат върху бял и цветен текстил. Петцветният модел (CMYK + Бяло мастило) е проектиран за директен печат върху тениски, шапки, платнени чанти и др.
Компактният ValueJet 405GT предлага високо качество на печат и има широка печатна зона с интуитивен и лесен за работа чувствителен на натиск LCD дисплей. Принтерът може да се оборудва с различни размери сменяеми долни плочи. Пигментните мастила за директен печат върху текстил, с които работи VJ-405GT позволяват печат върху памучни бленди и 100% памучни дрехи.
Mutoh ValueJet1938WX
ValueJet 1938WX с ширина на печат 190 см е високопроизводителен широкоформатен принтер за печат на сублимационна хартия и директен печат върху ролки полиестерен плат. VJ-1938WX е по-големия брат на популярния модел VJ-1638WX широкоформатен сублимационен принтер, който се предлага от началото на 2014. Високопроизводителния модел е оборудван с две шахматно разположени пиезо мастиленоструйни печатащи глави и е подходящ за производство на домашен текстил - дамаски, пердета, флагове, банери и транспаранти, покривки, дамаски, стенни пана, висококачествени деко платове, модна и спортна екипировка.
Mutoh ValueJet1628X Екосолвентният принтер ValueJet 1628X с ширина на печат 162,5 см предоставя на потребителя ефектен, висококачествен бутиков печат с метализирано и бяло мастило. Принтерът предлага 4 конфигурации на мастилата с до осем цветен печат (CMYKLcLm + бяло и металик мастило) за безкрайни творчески продукции

Mutoh във Fespa Printeriors и Fespa Wrap Hub зоните

PrinteriorsSmall Mutoh ще има и щанд на Fespa Printeriors зоната (Зала 9 – Z105). Посетителите ще видят широка гама от интериорна декорация и креативни творби, отпечатани с Mutoh принтери. Като част от спонсорите на Fespa Wrap Hub съревнованието за брандиране (Зала 6 – T85), Mutoh ще демонстрира силата на ValueJet серията си принтери за печат върху качествени фолиа за брандиране. 

wrapmaster Най-добрите професионалисти по брандиране от цял свят ще се състезават за приза Fespa World Wrap Master 2015. Състезателите ще облепват с фолио от 3M® отпечатан на Mutoh ValueJet 1638X широкоформатен екосолвентен принтер зареден с лек солвент мастила Mutoh Universal Mild Solvent.


Mutoh широкоформатни LED UV принтери

Посетителите на FESPA ще видят на щанда на Mutoh и LED UV принтерите от ValueJet серията. Компактния модел за директен печат върху сувенири ValueJet VJ-426UF е шестцветен (CMYK + Бяло мастило и лак), размер A3+ с вградена вакуум система за прикрепване на субстратите и предлага печатна площ от 483 мм (19”) x 329 мм (13”). VJ-426UF печата върху субстрати с дебелина до 70 мм (2.75”). Другата машина е широкоформатния хибриден модел LED UV принтер ValueJet 1626UH с ширина на 165 cm за директен печат върху плоски (с дебелина до 15 мм) и ролни материали.

 

Сувенирния LED UV принтер ValueJet 426UF спечели наградата на ISA асоциацията за най-добър нов продукт на изложението International Sign Expo във Лас Вегас

Компанията Mutoh America, Inc., лидер сред производителите на широкоформатни принтери, бе удостоена с престижната награда за „Най-добър нов продукт на годината“ за UV-LED принтера си ValueJet 426UF за директен печат върху сувенири на ISA експото, което се проведе в Лас Вегас.
Клиентите и професионалистите в индустрията гласуваха за номинираните в тази категория и ValueJet 426UF спечели приза.
“Това е една невероятна награда” споделя Brian Phipps, вицепрезидент и изпълнителен директор на Mutoh America, Inc. “Има толкова нови страхотни продукти в индустрията, така че наградата за Най-добър нов продукт на годината е страхотно признание. Тя потвърждава, че ние от Mutoh държим на качеството на нашите принтери. Бихме искали да благодарим на всички, които гласуваха.”
Mutoh VJ426 award
UV-LED модела за директен печат върху сувенири ValueJet 426UF печата върху различни субстрати, включително триизмерни обекти с дебелина до 70 мм. Сувенирният шестцветен принтер (CMYK, лак и бяло мастило) Ви позволява да персонализирате качествено рекламни и промоционални предмети и сувенири, протектори на телефони, химикалки, тефтери, запалки, награди, табели, стикери, етикети и много други.

Адком - официален дистрибутор на Mutoh за България

Към началото

Spyder5 ново поколение калибратори за монитори от Datacolor

Datacolor представя Spyder5 - Ново поколение устройства за калибриране на монитори на професионални фотографи
Spyder5-slider
Новата серия включва следните модели устройства Spyder5EXPRESS, Spyder5PRO и Spyder5ELITE
Datacolor®, световен лидер в решенията за управление на цвета представи най-новото поколение на популярните си Spyder®5 калибратори за монитори.
Datacolor Spyder5 са проектирани и произведени от фотографи за нуждите на фотографи - да получават всеки път точни и последователни резултати, както и да разглеждат, споделят и отпечатват своите снимки. Всички Spyder5 калибратори коригират или калибрират мониторите към референтен стандарт за точни и прецизни цветове, нюанси и детайли, включително в сенките и светлите тонове. С истински и точни цветове на дисплея, фотографите могат прецизно да редактират изображенията си и да постигнат по-добро съвпадение при печат.
Новите колориметри Spyder5 са компактни, мобилни и качествено изработени за калибриране на всички дисплеи на настолни и преносими компютри. Моделите на Datacolor са с патентован дизайн, който предоставя до 55% по-добро визуализиране на детайли в тъмните полутонове и по-качествени и гладки преливки.
“Снимката е много повече от фотографиране – тя представя емоционалната връзка между фотографа и сцената, която заснема. От изключителна важност е дисплея на монитора на фотографа да е калибриран, така че той да разглежда, споделя и отпечатва снимките си без да се двоуми дали цветовете са коректни” казва Heath Barber, Imaging Market мениджър в Datacolor. “Spyder5 е важен инструмент за всички фотографи. Когато потребителя вижда точни цветове на калибриран монитор, редактирането на изображенията става лесно и бързо, осигурява се по-добро съвпадение при печат и се оптимизира разхода на мастило и хартия при печат. Spyder5 пести време и усилия на фотографите, за да могат те да отдадат на това, което обичат да правят – да снимат.”
Spyder Office
Spyder5EXPRESS е ценово ефективен инструмент за сериозни фотографи, който търсят надеждно решение за управление на цветовете, с което се работи много лесно. Потребителите могат да сравнят резултатите чрез новата функция за показва
не на изображението преди и след калибриране на дисплея - Datacolor composite image. Spyder5EXPRESS модела поддържа също калибриране на няколко дисплея.
 Spyder Pro Spyder5PRO модела е идеално решение за фотографи и креативни професионалисти, които искат да усъвършенстват уменията и артистичните си виждания, постигайки точни и коректни цветове. Допълнителните функции включват интегриран сензор за замерване и наблюдение на светлината в помещението, голям набор от настройки за калибриране, анализиране на дисплея и възможност за оценка на изображения преди и след калибриране на дисплея.
 Spyder Elite Spyder5ELITE предлага най-високо ниво на персонализация на професионалните фотографи и фото студия, които изискват най-високи нива на точност на цветовете. Spyder5ELITE има статив за калибриране на проектори. Многобройните функции включват неограничен набор от настройки за калибриране, цялостен анализ на дисплеите, детайлна оценка на изображението преди и след калибрация на дисплея, калибриране на дисплеи спрямо референтен такъв, фина настройка на сивия баланс.

 
Брошура на Spyder5 калибратори

Към началото

T-REX 320 текстилен принтер с ширина 320 см от Luscher-Tschudi

Luscher-tschudi logo T-REX 320 индустриален широкоформатен мастиленоструен принтер за директен цифров печат върху текстил с работна ширина 320 см.
t rex 320
Няколко години преди стартиране на официалните продажби на индустриалния мастиленоструен принтер T-REX 320, той е щателно разработван и изпробван във високотехнологичния отдел на Luscher-Tschudi GmbH във Ватвил, Швейцария.
• Проектирани и произведени в Швейцария от най-качествените индустриални компоненти на водещи марки.
• Направени от екип текстилни специалисти, принтерите са със специално проектирана система за водене на плата, чрез която се осигурява безпроблемен печат върху повечето текстилни субстрати.
• Много стабилен и масивен дизайн, който елиминира всякакви вибрации по време на печат.
• Принтерите са оборудвани последно поколение печатащи глави Konica Minolta KM 1024i MAE
• Печатат с текстилни мастила на водна основа, сублимационни, дисперсни, реактивни и др.
• Скорости на печат до 230 м2 / ч при режим на печат от 2-паса и 360/720 dpi разделителна способност.
• CE сертифицирани
Компанията Luscher-Tschudi GmbH разполага с опитен екип от известни специалисти с много години практика в дигиталната печатна индустрия. 

Модерният технически център на компанията в Швейцария гарантира професионално, интензивно и индивидуално обучение на всеки отделен клиент.
luscher-tschudi 1 luscher-tschudi 2 luscher-tschudi 3

Освен практическите демонстрации на T-REX 320, клиентите могат да видят и целия работен процес от подготвянето на файла през отпечатването му и фиксирането на цветовете. Периферното оборудване за индустриалния принтер като устройството за термофиксиране на отпечатания плат QUICKFIX NEO също е на разположение и може да бъде демонстрирано във всички производствени стъпки.
Техническия отдел в компанията Luscher-Tschudi GmbH е така изграден, че всеки заинтересован клиент допълнително може да бъде обучен - изчерпателно и индивидуално.
training luscher-tschudi  training luscher-tschudi 2

Специален акцент в техническо обучение на клиентите на компанията е професионалната техническа подготовка за извършване на поддръжка при пълно натоварване (24/7) на T-REX 320.
Всички заинтересовани клиенти към високотехнологичните иновативни принтери на Luscher-Tschudi GmbH са добре дошли в демонстрационния център на компанията, след предварително уговорена среща. В демо центъра специалистите ще покажат технически и качествени способи, усвоени през годините за различни текстилни рекламни приложения чрез модерни принтери и устройства.
Към началото

Широкоформатни студени ламинатори EMBLEM EASYLAM

Адком представя ламинаторите с марката DATAPLOT, които са обединени в серия Easylam за ламиниране на широкоформатни отпечатъци и производство на рекламни материали, автомобилна, подова и друга графика. Няколкото различни модела  предлагат гладко, прецизно и равномерно ламиниране на всякакви медии. Моделът EASYLAM EXPERT 140C е най-достъпният от тях и предлага автоматични функции, които осигуряват безпроблемен и гладък работен процес и гарантират безопасната му експлоатация дори и при трескавите моменти, типични за ежедневната работа.
Expert 140C
Голям спектър от приложения
EASYLAM Expert 140C работи с материали с ширина до 1400 мм, която в почти всички случаи е достатъчна за ламиниране. Типичните приложения са:
ламиниране на фолиа за транспортна реклама, ламиниране на твърди и гъвкави дисплеи за външна и вътрешна реклама, ламиниране на фолиа за подова графика, ламиниране на отпечатъци за lightbox дисплеи и popup дисплеи.
Широка гама от материали
Ламиниращите ролки са с висококачествено гумено покритие, което се грижи за перфектно ламиниране. Разстоянието между ролките се регулира електрически, като допустимата дебелина на материалите за ламиниране е 40 мм. Натиска между ролките може да бъде “optimized” или “soft” в зависимост от вида на материалите за ламиниране.
Гъвкавост
Скоростта се настройва от 2.5 м/мин до 3.5 м/мин, в зависимост от материала за ламиниране. Също така ламинаторът може да бъде управляван в автоматичен или ръчен режим чрез педал. Специализирана подаваща ролка и моторизирано устройство за пренавиване позволяват удобно и прецизно ламиниране на дълги и широки отпечатъци.
Гладко и плавно ламиниране
Вала за навиване на медията е с автоматично захващане и позволява перфектно позициониране на носителя.
В допълнение, един регулируем плот позволява лесно боравене с дебели материали. Вградения спирачен механизъм се настройва прецизно, за да осигури гладко и прецизно ламиниране и дори може да пренавива подложката.
Expert 140C front web
Характеристики
                            
Дължина 1420 мм
Диаметър на валовете 80 мм
Дебелина на материала 0 - 40 мм
Скорост макс. 3.5 м/мин
Захранване 220 V
Размери 175 x 135 x 50 см
Тегло 170 кг

DATAPLOT Since   EMBLEM Logo

21 причини да се сдобиете с широкоформатен ламинатор EASYLAM EXPERT 140 C от Emblem

1. Солидна конструкция
2. Произведен в ЕС
3. Напълно асемблиран и опакован в дървен кашон, готов за свързване и започване на работа
4. Лесна инсталация
5. Интуитивно управление
6. Фрикционни съединители и спирачки на осите за прецизно синхронизиране при воденето на ламината и подложката
7. Самозастопоряващи се оси за материала за лесно и без усилие фиксиране на ламиниращия филм към поемащата ролка.
8. Лесно напасване на ламината към поемащата ролка.
9. Лесно махане и поставяне на осите за материала.
10. Отварянето на ролките е моторизирано и се контролира от клавиатурата на панела
11. При отварянето долната ролка се снижава, така че заредения ламинат, който е захванат на горната ролка няма нужда да се подравнява отново при затваряне на ролките
12. Просвета между ролката и плота може да се настройва произволно до 40 мм, за да гарантира оптимално подаване на материала.
13. Сензорно автоматично затваряне на притискащите ролки чрез клавиатурата на панела.
14. Избор на подходящ натиск (optimal) между ролките при ламиниране на тънка хартия, тънко PVC фолио или друга отпечатана медия от клавиатурата на контролния панел
15. Избор на подходящ натиск (mild) между ролките при ламиниране на пенокартон от клавиатурата на контролния панел
16. Ламинаторът има 4 оси.
17. Оси 1 и 2 (от горната част) са за зареждане на ламината и подложката.
18. Третата ос (намира се отпред в долната част) поема ролка отпечатана медия директно от навиващото устройство на широкоформатния принтер. От нея отпечатаната ролка медия може да бъде подадена към горните оси за ламиниране. Четвъртата ос (отзад в долната част) е за поемане на ламинираните отпечатъци.
19. Оси 3 и 4 могат да се ползват за зареждане на още един ламинат и подложка, за да се ламинира лицето и гърба на отпечатаната медия едновременно.
20. В задната част зад притискащите ролки може да се сложи на позиция режещ нож
21. EASYLAM EXPERT 140 C работи с всички студени ламинати, които се предлагат на пазара с ширина до 140 см и различни гланц ефекти.

Брошура за широкоформатен ламинатор Easylam Expert 140C

Към началото

Официални премиери за България на продукти на Xerox и Wacom

"Ако идеите имаха вкус!" - под това мото, екипът на Aдком организира за своите клиенти вечерен коктейл, посветен на идеите и творците, на което присъстваха над 70 гости. 
VV opening За премиерите на две от своите нови машини, гост-партньори бяха:
Юлиан Григоров - генерален мениджър на Xerox Central Eastern Europe Distributor Group
и
Хайналка Гал - Channel Development Manager South Eastern Europe, които след встъпителното приветствие на Васил Василев споделиха визията на своите компании за иновативността в техните продукти и професионалния подход при представянето им от специализирания партньор Адком.
Събитието се проведе в демонстрационен център Show How на най-големия вносител на професионално кухненско оборудване в България за ресторантьорския и хотелиерски бизнес - фирма Томеко. 

Audience Left part  

В тази лаборатория за готвене бе пресъздаден целия производствен цикъл от възникването на една идея за място за италиански специалитети и създаването на негов талисман, до отпечатването на рекламните му материали, за да стане това място разпознаваемо, запомнящо се и прието.

Corcodilo at pizza box Drawing Cocodrilo1  

След презентациите на Студио Артомат и Адком, гостите имаха възможността да се докоснат до най-новите модели графични таблети на WACOM Cintiq Companion 2 и Cintiq 27 QHD Touch и да получат „топли“ отпечатаните менюта на новата дигитална машина за къси тиражи на Xerox – Colour C60.
Cintiq27 in action c 60-Happy printsc 60-Presi

Демонстрация на пица-акробатика направи Chef Радостин Кирязов, председател на Българската асоциация на пицарите. Тестото беше оцветено в цветовете на логата на нашите партньори – WACOM и XEROX.

 

Друга атракция на вечерта бе представянето на италиански вина и кафе от Маурицио Ферерри, член на Италианската федерация на готвачите, Италианската федерация на сомелиерите и на Международния институт на дегустаторите на кафе, превърнал страстта си към хубавите вино и кафе в своя професия.

Chef Rado and Mauricio wine Ideas box

На гостите бяха поднесени заедно с вкусната пица и паста също и една „кутия за пица“ с менюто на виртуалното ни място за италиански специалитети и с материалите за презентираните продукти, отпечатани на Xerox Coluor C60, изрязани и биговани на машините, на които Адком акцентира в своето портфолио. На място беше отпечатано и „дневното меню“ със специални пролетни оферти, които бяха обсъждани докато гостите получиха своя десерт – надписан фин шоколад

Тук може да намерите допълнителна информация
Към началото

Два нови модела режещи маси от Valiani

Режеща маса Valiani Optima V с две глави и осцилиращ нож за материали до 20 мм
Valiani Optima VРежещата маса Optima V представлява най-ново поколение дигитална машина за рязане, биговане и други довършителни операции в широкия диапазон от продукти на Valiani. Optima V е създадена, за да изненада с невероятна гъвкавост и изключителна прецизност; идеалният продукт за дигитално щанцоване, производство на опаковъчни прототипи и малки серии, примерни оформления, знаци, етикети, стикери и др.

Масата е оборудвана с две независими и модулни глави за инструменти и работа без прекъсване за смяна по време на работния цикъл.

Тези характеристики, съчетани с вакуумна маса и нова система за захващане осигурява висока работна гъвкавост върху широк спектър от материали и несравнима точност, за да посрещне предизвикателствата на днешния ден в бутиковото производство на опаковки.
Valiani Optima V 20mm
Optima V може да се използва ефективно за широка гама от материали, като например:

Картон, Мукава и ПДЧ
Велпапе и опаковъчни мостри
Твърди плоскости от разпенено PVC, Forex и полипропилен
Пластмаси и синтетично велпапе
Пенокартон и Gator плоскости
Стикери за кристал декорация
Пясъкоструйна гума
Светлоотразителни фолия - Diamond Grade
Кожа
Уплътнения и каучук
Honeycomb и Re-Board плоскости

Optima V идва стандартно с камера за откриване на маркери и може да бъде използвано в комбинация с допълнителен софтуер за точно рязане по контур и биговане на предварително отпечатани медии, дори и материали с изкривен печат.
Valiani Optima V features
(1 и 4) Две независими и модулни глави. Допълнителен осцилиращ инструмент (по желание) за рязане до 20 мм дебелина.
(2) Вакуум маса с 4 независими работни зони.
(3) Иновативна сгъваемо затягаща система
 
Режеща маса Valiani Mat Pro Utra BC
Valiani MatPro Ultra BC up
Ultra BC моделите режещи маси предлагат всички функции на Mat Pro® серията и имат оптимизирана система за захващане на материалите чрез щифтове, за да се намали фирата  като се осигури максимално ефективна работна площ. Чрез многото хардуерни и софтуерни аксесоари Ultra BC могат да се персонализират според индивидуалните производствени изисквания на клиента.

Гъвкавост
Цифровата режеща маса на Valiani модел Ultra BC работи с богат набор от сменяеми режещи глави / инструменти. Тя е идеалния избор за всички клиенти, които се нуждаят от гъвкаво решение за производство на опаковки, персонализирани и уникални макети, мостри и др. от различни материали в днешния ценово ориентиран пазар. Чрез богатата гама от инструменти и материали, Ultra BC прави на 90°, 45° и 40° срязове, бигова, перфорира и създава уникален и фин релеф.

Качество, надеждност и издръжливост
Ultra BC са направени от висококачествени инструменти с надеждна технология; Масивната и здрава алуминиева конструкция на Valiani Mat Pro Ultra BC. Изключително прецизните стъпкови мотори, солидните релси и стоманени лагери в комбинация с ниските експлоатационни разходи, обезпечават инвестицията за режещата маса в дългосрочен план.

Работен процес
Ultra BC модела се предлага в два размера и са оборудвани със софтуер за работа, който е изцяло разработен от Valiani. Софтуерът използва специфични приложения, които ускоряват работния процес.
Cutting Capability Valiani Ultra BC Table   Packaging manufacturing  Valiani Ultra BC button clamp system
Дебелина на материалите
Прецизна и фина настройка на дълбочината на рязане в стъпка през 0.1 мм. Максимум дебелина на медията за рязане е 5 мм.
 Производство на опаковки
 Направа на опаковки, дисплеи,    папки, макети и други
 Оптимизирана система за  захващане на материалите
 Системата за захващане на  материала чрез щифтове  позволява рязане до ръба му ,  намалявайки фирата при  рязане.
Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe