е-бюлетин #157
  • Offers

е-бюлетин 157

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Януари 2019

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Принтер за директен печат върху дрехи G4 от DTG 

UV LED принтери Signracer с линейни мотори и Kyocera печатащи глави

MUTOH представи UV LED принтери на изложението Viscom 2019

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Декември 2018
Adcom POM December 2018 Wacom intuos medium bluetooth black
Графичен таблет Wacom Intuos Medium Bluetooth Black

Принтер за директен печат върху дрехи G4 от DTG


DTG G4 Direct To Garment printer
Новият модел принтер G4 на DTG с размер 40 х 50 см. за директен печат върху дрехи поставя нов стандарт за професионално декориране на дрехи. Проектиран и произведен от подразделението DTG Digital® на Pigmentinc B.V., G4 DTG е разработен да бъде най-достъпният индустриален DTG принтер. DTG G4 осигурява скорост, производителност и невероятни отпечатъци.

DTG Digital е част от групата фирми в Impression Technology и е един от пионерите в разработката на принтери за печат на тениски. Преди 14 години те пускат първия принтер от този тип и скоро стават законодатели в тенденциите за DTG (direct to garment) принтери директен печат върху дрехи.
DTG G4 Highlights

Висока производителност

При печат на бели тениски без използване на бяло мастило, щампа с размери 25,4 x 20,3 см ще се отпечата за 28-36 секунди, т.е приблизително 70+ броя на час.
При печат на тъмни тениски с подложка от бяло мастило и същите размери на щампата - 25,4 x 20,3 см, производителността ще е между 32-36 броя/час.
При печат на по-големи дизайни време, скоростта за печат е между 1.45 минути и 1.55 минути, което се равнява на 30-32 броя тениски/час.

RIP Software IQ Print Pro

Нов RIP софтуер IQ Print Pro Color

Изборът на качествен хардуер на принтера е само половината от уравнението - избирайки лесен за използване RIP софтуер с интелигентно управление на цветовете, ще даде живот на дизайните и отпечатъците.
Новият IQ RIP за G4 серията принтери е точният избор на софтуер.

DTG G4 Printheads

Индустриални печатащи глави

Всяка печатаща глава на G4 DTG има демпери с 2 сензора, които измерват температурата и обема на мастилото и регулират формата на вълната. Чрез регулиране на формата на вълната на мастилото за всеки цвят и за всяка отделна глава, G4 DTG осигурява минимално отклонение на дюзите с превъзходен поток на мастило, като едновременно балансира вискозитета на всички дюзи в печатащата глава.
Демперите са конструирани да работят под налягане, така че излишният въздух в системата се освобождава автоматично чрез вградена мембрана. Дегазираната система пропуска много по-малко количество въздух в производствения цикъл, като по тази начин драстично се намалява времето за сушене на пигментираните мастила.

DTG G4 Better Colour Faster Printing

DTG G4 Inks

Новите мастила в касети се характеризират с по-малко утаяване на бялото, отличават се с по-висок вискозитет и повърхностно напрежение, които позволяват последователност и точност при печат на повтарящи се поръчки.
• По-малко утаяване на бяло мастило
• По-висок вискозитет за равномерен поток на мастилото към дюзите на печатащата глава
• Без мигриране на цветовете при нагряване

Почистване на отделни печатащи глави

DTG G4 Printheads Color Channels

DTG G4 принтера има възможност автоматично да почиства в два режима всяка печатаща глава поотделно. Потребителят може да почисти отделните глави или всички заедно както в автоматичен, така и в ръчен режим.

Спецификации

Макс. размер на печат 40,6 х 50,8 см.
Печатащи глави 4 бр. пиезо мастиленоструйниRicoh (CMYK + бяло)
Брой дюзи за цвят 192 дюзи / цвят
Брой дюзи за бяло мастило 768 дюзи (192 х 4 реда)
Макс. резолюция на печат  1200 x 1200 (16 паса) 
Мастила 200 / 500 мл. касета с чип 
Мастила конфигурация 6 Касети (CMYKWW)
Макс. обем на капката До 37 pl.
Скорост на печат при щампи с размер 25,4 x 20,3 см Fast - 28 сек (цвят) / 55 сек (цвят + бяло)
Normal - 53 сек (цвят) / 102 сек (цвят + бяло)
Quality - 79 сек (цвят) / 165 сек (цвят + бяло)
Контролен панел  7" чувствителен на натиск дисплей (Android ICS 4.03)
Регулиране на височината на масата  Автоматично до 50 мм. 
Комуникационен интергфейс 10/100 Base-T Ethernet
Ел. захранване  AC 100V или AC 200V 
Размери и тегло  1358 x 978 x 465 мм / 98 кг

Брошура за DTG G4Към началото

UV LED принтери Signracer с линейни мотори и Kyocera печатащи глави 


SignracerLogo

След представянето на високоскоростните принтери Hydrospeed с индустриалните печатащи глави Kyocera и линейния мотор през 2018 г., швейцарска компания Signracer сега обновява и UV LED принтерите си за печат с по-високи скорости.

Топ моделите хибриден и плоскопечатни принтери Signracer 3200, Signracer 3116 и 3020 ще се предлагат със симетрична конфигурация на печатащите глави и високотехнологичен линеен мотор от януари 2019 г.

Signracer LinearMotor

Технологията на линейния мотор позволява много по-висока скорост на придвижване на каретата с печатащите глави от 1,5 м / сек. в сравнение с 1,0 м / сек. при ремъчната система.
Също така ускорението на каретата е по-бързо и има много по-малко вибрации и шум при движението ѝ.

Симетричната конфигурация е с 4 печатащи глави Kyocera в един ред - по една глава за цвят (CMYK) и може да се добави пета печатаща глава за бяло мастило. Не е възможно да се сложи печатаща глава за лак в тази високоскоростна конфигурация.

Signracer UV LED

Високо производителната LED система е допълнително подобрена за фиксиране на мастилата при по-високи скорости на печат.

С по-високата скорост на придвижване на каретата от 1,5 м / сек. и по-ниската резолюция на печат от 360 х 600 dpi, гореспоменатите модели имат 50% по-висока скорост на печат в сравнение с моделите с 2 реда Ricoh печатащи глави.
Например модела Signracer 3116 ще увеличи скоростта на печат от 50 м2/ч на 74 м2/ч при Draft режим на печат с 4 паса.

Новите модели ще бъдат показани на специализираното изложение Fespa 2019, което ще се проведе в Мюнхен, Германия от 14 до 17 Май 2019. 

Към началото

MUTOH представи UV LED принтери на изложението Viscom 2019


Mutoh Viscom 2019

На специализираното изложение Viscom 2019, което се проведе в Дюселдорф, Германия от 8-10 Февруари, MUTOH Deutschland  представи  супер успешните си модели сувенирни принтери за директен печат върху сувенири с UV LED мастила, в тясно сътрудничество с трима от сертифицираните си партньори за Гермация (MCP) Ludwig Lockamp Vertriebs GmbH (Essen), M & C GmbH (Trier) и Wespitec (Eschweiler).  На щанда също бе показан новият модел широкоформатен шестцветен принтер ValueJet 1638UR, с ширина 162 см за печат върху ролни медии с UV LED мастила - CMYK + бяло и лак.
 
Посетителите видяха редица приложения на UV LED принтерите за директен печат върху сувенири плюс решенията за печат и рязане по контур, неограничените възможности за уникални декорации и персонализации с оборудване от японската компания.
Mutoh Deutschland бе и ключов партньор на Live Signmaking Workshop (Die Werkstatt) събитието по време на изложението, където посетителите видяха най-успешният модел принтер за директен печат върху сувенири Mutoh ValueJet VJ-426UF. Моделът е шест цветен, формат A3+ дигитален принтер за директен печат с UV мастила върху сувенири. Предназначен е за качествена персонализация на подаръци, предмети, сувенири, награди, табели, стикери, етикети, опаковки и други с дебелина до 70 мм. и тегло до 4 кг.

Нов модел UV LED ролен принтер Mutoh ValueJet 1638UR
Mutoh ValueJet 1638UR
Новият модел ValueJet 1638UR, който е проектиран и произведен в Япония е с ширина 162,5 см, две шахматно разположени мастиленоструени печатащи глави с резолюция на печат до 1440 x 1440dpi и две UV LED лампи за фиксиране на мастилата. Широкоформатния принтер е точното решение за производство на висококачествени отпечатъци за рекламни знаци и дисплеи за постери, банери, светещи дисплеи, подова графика, тапети, POP дисплеи, беклит приложения и др.ValueJet 1638UR работи с новите гъвкави UV LED мастила US11, които не съдържат летливи органични вещества, предлагат се в разфасовки от 220 мл касети и 800 мл пликове (500 мл за бялото мастило) и имат отлична адхезия с много широка гама ролни медии.
Отпечатъците от VJ-1638UR са готови за последваща обработка веднага след приключване на печата. Високата добавена стойност се постига чрез използването на бяло мастило и лак, които дават възможност за печат върху прозрачни и цветни медии с персонализиран и специфичен ефект. Опционално принтера може да бъде окомплектован със навиващи системи за ролки с тегло до 30 и 100 кг.

Mutoh ValueJet 626UF UV LED принтер за директен печат върху сувенири

Mutoh ValueJet 626UF LED UV

Mutoh ValueJet VJ-626UF e 6-цветен (CMYK, бяло и лак) A2 формат LED UV принтер с площ 594 x 483 мм. Печата върху голямо разнообразие от твърди субстрати с дебелина до 150 мм и тегло до 6 кг.
Опционална ротационна приставка позволява 360° директен печат върху цилиндрични обекти с диаметър между 30 и 120 мм и дължина до 360 мм.
Многофункционалния ValueJet 626UF отпечатва уникални прототипи, персонализирани подаръци, опаковки, награди, сувенири, специализирани индустриални табелки, стикери, етикети и др. Новият модел е базиран на доказалия се супер успешен принтер за директен печат на сувенири с UV LED мастила Mutoh ValueJet 426UF.С разделителна способност на печат до 1440x1440dpi, принтерът VJ-626UF има вградено вакуумно легло, система за автоматично повдигане на масата, LED указател за точно позициониране на субстратите и посочване на начална точка за печат. Дебелината на заредения субстрат също се измерва автоматично.

Mutoh ValueJet 426UF Application

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe