е-бюлетин #198
  • Offers

е-бюлетин 198

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Май 2022

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

FESPA GLOBAL PRINT EXPO | 31 МАЙ - 3 ЮНИ 2022г

Новата B2+ дигитална режеща маса

Mutoh отново залага на еко-солвента

XEROX пeчели първото проучване на keypoint intelligance за устойчивост на производството

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Април 2022
Екосолвентен принтер Mutoh XpertJet 1341 SR
xpertjet 1341sr pro banner

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Май 2022

STAHLS Color of the month May main pic

FESPA GLOBAL PRINT EXPO | 31 МАЙ - 3 ЮНИ 2022г

С почти 57-годишен опит в организирането на изложби, Global Print Expo на FESPA се утвърди като водещото изложение за печат в Европа, предоставяйки на посетителите достъп до изложители за широкоформатен цифров, сито и текстилен печат, както и възможността да открият разнообразието и творческия свят на специалния печат.
Посетителите могат да споделят знания, да изследват нови тенденции, да инвестират в нови машини за печат или консумативи, да общуват с хора с единомислие и да открият различни приложения за печат.
От края на май 2022 FESPA Global Print Expo ще привличе посетители от широк спектър от специалности, включително производители на рекламни знаци, графични продукти, производители на принтери и машини за рязане и довършителни процеси, както и много други видове оборудване.
След почти 3 годишна пауза с едно междинно издание през 2021, на предстоящото издание в 8 различни палати ще участват голяма част от основните партньори на Адком: Adobe, AGFA Graphics, B-Flex, Direct Color Systems, Hanglory group, Inedit, Kiian Digital, Kongsberg, Mutoh, Multicam, Nazdar, Onyx, PigmentInc, RollsRoller, SAi, Sappi, Stahls, STS inks, Transmatic, Valiani, Schulze


Agfa LogoAGFA Graphics ще представи на своя щанд освен флагмана Jeti Tauro H3300, също така още няколко машини - AvinciCX3200, Oberon RTR3300 с тяхната платформа за управление Asanti.

Agfa Tauro

На щанда (Hall: 3.2 Stand: 3.2-D20) могат да бъдат видени различни индустриални решения като InterioJet в областта на производството на ламинирани плоскости, Alussa при декориране и оформаяне на различни продукти от кожа (обувки, чанти, тапицерии и др), индустриални водно-базирани и UV мастила и др.
Повече информация можете да намерите на тяхната специално оформена страница за Fespa

Kongsberg LogoНа щанда на Kongsberg (Hall 2.2 - Stand C50) ще могат да бъдат видени в действие модели в две от сериите C24 и X24, както и за първи път новия Multicam APEX3r CNC Router от следващо поколение, зареден със стандартни функции, които обикновено са налични при по-скъпи машини.

c64
През 2022 Mutoh отбелязва 70 години Mutoh Japan, 50 години Mutoh Deutschland и 30 години Mutoh Europe, което ги слага в редиците на ветераните, с иновациите и базираните на тях нови модели, Mutoh твърдо стоят в редиците на пионерите в областта на широкоформатния печат.
Mutoh LogoПрез последната година Mutoh изцяло обновихa своята гама от принтери за графични знаци и дисплеи на солвентна и UV база, както и сублимационните принтери, базирани на тяхната нова стабилна платформа XpertJet. В началото на 2022 г. пуснаха XpertJet Pro модели - 1341SRP и 1641SRP , които бяха много положително приети на пазара. Техният RIP VerteLith спечели наградата на EDP в категория RIP и всичко това без съмнение дава много поводи да посетите техния щанд (Hall 1.2 stand C40) на FESPA, където ще бъде представено и най-новото оборудване на Mutoh, произведено в Япония.

Mutoh XpertJet

Mutoh вече предлага своя модел XpertJet 1682SR с двойна глава на ширина 162 см в конфигурация от 8 цвята с оранжеви мастила (C, M, Y, K, Lc, Lm, Lk, Or).
Оранжевото мастило позволява отпечатване на богата гама от червени, оранжеви и жълти нюанси, непостижими с основните CMYK цветове. Благодарение на мастилата Lc и Lm, по-светлите цветове - особено тоновете на кожата и цветовите преливания - ще излязат перфектно. Светло черното мастило предлага предимството, сивите градиенти да се отпечатват много по-добре и без промяна на цвета.

 


PigmentInc LogoНа щанда (Hall: 27 Stand: 27-B30) които са носителите на марката DTG Digital ще бъдат представени принтерите от новата серия Q Hybrid, които могат да като използват както директни, така и косвени методи за печат на дрехи. Моделите Q1 Hybrid и Q2 Hybrid поставяt нов еталон в производителността на настолните DTG принтери. С тях можете да печатате повече дрехи на час с 2 или 4 печатащи глави, които осигуряват по-бързи скорости на печат при по-високо качество. Q серия ви позволява да разширете гамата от артикули, които можете да декорирате, като използвате технологията DTG и DTF в една платформа за печат.
На FESPA ще бъде и премиерата на новата платформа за DTF печат Q1-T, която ще позволява няколко пъти по-висока скорост на ролки филм за печат чрез DTF технология.

PigmentInc DTF DTG

Част от новите модели са налични в демо центъра на Адком и ще се радваме да можем да ви ги демонстрираме

Към началото

Новата B2+ дигитална режеща маса

Intec FB775 B2+ - Бърз, Мощен, Бюджетен!

Добавете рязане и биговане на формат B2 към вашето оборудване!

ColorCut FB775 на Intec е бърз, мощен, компактен и бюджетен!
Тази първокласна режеща маса предлага изключително висока скорост на работа с чисти срезове и силни и отчетливи бигове.
Проектиран и създаден да осигурява точност, бързина, лекота на използване и надеждност. Позволява на потребителите да реагират незабавно на всяка пазарна възможност, без да е необходимо да чакат производството на скъпи конвенционални матрици – можете да започнете да изрязвате на момента от необходимия векторен контур за изрязване!

Intec boxes

Високо специализиран B2 unit – идеален за малки и средни поръчки.
FB775 може да обработва хартии и картони и с по-малък и с по-голям размер от B2 - SRA2 до SRA3. Специално проектиран е да заема минимално пространство и лесно може да се побере във почти всяко пространство, отделено за довършителни процеси.

FB775 основни характеристики:
• 100% дигитална режеща маса
• Реже и бигова всякакви форми
• Реже картони, хартии и медии до 1000 микрона / 800 gsm
• Едновременно реже и бигова, със сила съответно на биговане - до 1.5 кг и рязане - до 1.2 кг
• Висока производителност с 3 режима на скоростта – Бърз, Стандартен и Висока разделителна способност за възможно най-голяма ефективност.
• CCD Video камера за по-голяма точност при рязане/биговане
• Вакуум, спомагащ за закрепването и на най-малките елементи.
• Ефективна площ за рязане с QR - 480 x 715 (Effective QR cutting area 480 x 715mm)
• Разполага с ColorCut Pro софтуер за рязане и биговане, с plug-in за Adobe® Illustrator® или CorelDRAW®
• Опция - ColorCut Pro Server Station предлага улесняване на работния процес и включва лесен софтуер за дизайн на опаковки.

Intec sheets

Intec cut wobler

Към началото

Mutoh отново залага на еко-солвента

Статия в списание SignPro Europe от Tony Rombout
Преведохме я за вас, а оригиналът на английски можете да видите по-долу.

 Mutoh XpertJet SR PRO

Приятна изненада в началото на тази година бе обявяването от Mutoh на новото поколение принтери XpertJet Pro, които за сега са два модела - XpertJet 1341SR Pro и XpertJet 1641SR Pro. И двата принтера са оборудвани с 4-цветен комплект еко-солвентни мастила, споделят една и съща технология, но се различават по ширината и възможностите за печат. Аз успях да разгледам и двата принтера в шоурума в Остенде, Белгия.

От Mutoh запазват дизайна на принтерите си и са заложили на добре познатото и в серията XpertJet Pro, която беше представена. Виждаме черен корпус с тънка червена линия и този корпус разкрива малка част от това, което се намира под капака. И така стигаме до там, където може да се открие най-голямата промяна:

Ново поколение печатаща глава
Принтерите от XpertJet Pro серията са оборудвани с ново поколение, наречена от Mutoh AccuFine Head Technology. Тя е с 33% по-широка и благодарение на това покрива по-голяма на един пас. Преди бяха необходими два реда дюзи да нанесат достатъчно мастило за плътен цвят, а сега един ред е напълно достатъчен.

Тези глави произведени от Epson за Mutoh имат по-различни свойства от предходните. Най-забележителната им характеристика е високата точност на изстрелване на капките мастило и по-високата физическа разделителна способност.

Тези подобрения, заедно с адаптираната за главите вълнообразна технология на печат, наречена от Mutoh – i-screen, водят до ново ниво в качеството на печат.
Предоставеният RIP софтуер Vertelith също допринася за повишеното качество.
Използваният тук скрининг алгоритъм успешно намалява нивото на шума в пълноцветно изображение.
Сензорът, разположен върху каретата непосредствено до печатащата глава спомага за пълното автоматизиране на калибрацията при двупосочно подравняване и подаване на медията. За печат на по-огънати или по-плътни медии, главата вече може да се сложи на поне 3 височини (1.5, 2 и 2.5 мм). XpertJet 1641SR Pro има и четвърта позиция – 4 мм.


Mutoh XpertJet1341SRPRO

XpertJet 1341SR Pro

The XpertJet 1341SR Pro е наследникът на ValueJet 1324X, който се предлагаше успешно повече от десет години, с ролки за печат до 137,1 см ширина.

Скоростта на печат при новата серия е почти удвоена. Но двата модела не могат да бъдат съпоставени и сравнени, заради променената разделителна способност и подобрената точност при позиционирането на капките мастило. Това ще предпостави избор на по-бърз режим на печат. При разделителна способност 600х1200 dpi, скоростта на принтера е приблизително 10 м2/час. В практиката това е един от най-разпространените режими, използвани за много различни задачи. Стандартно идва с навиваща ролка без регулиране, която може да събере до 19 кг медия. Допълнително може да бъде поставена моторизирана навиваща ролка, издържаща от 20 до 30 кг.
По отношение на мастилото, има избор между касети от 220 мл или пликове от 1 л. Мастилото MS 31 за тези принтери има срок на годност 2 години. XpertJet 1341SR Pro заема относително малко пространство, благодарение на компактната си конструкция, като задната част трябва да остане достъпна за зареждане на ролките медия.

Mutoh XpertJetSRPRO Showroom

XpertJet 1641SR Pro

XpertJet 1641SR Pro е наследник на XpertJet 1641SR и е по-нов модел, с чувствителен скок в скоростта на печат.

Печатащите глави AccuFine осигуряват по добро качество на печат и потенциална по-висока скорост. Скоростта е малко по-висока от тази на по-малкия модел 1341SR Pro. Главата може да нанася много повече мастило на едно преминаване, така че почти не променя силата на цвета с по-малко пасове. За приложения на открито можете да изберете по-ниска разделителна способност за печат, което дава възможност за скорост от 16 м2/час до 29 м2/час.
XP-1641SR Pro е с моторизирана навиваща система, която стандартно издържа до 30 кг медия. Като опция се предлагат 40 и 100 килограмови подаващи и навиващи устройства. Принтерът работи с пликове мастило MS-41 от 1 л, което е подобно на MS31. И двата типа мастило са получили златен GREENGUARD сертификат, което показва, че тези мастила могат да бъдат използвани в специфични среди, например класни стаи или болници. Те са подходящи както за вътрешни, така и за външни приложения.

Mutoh XpertJetSRPRO 1l ink

Устройство за проверка на дюзите (Nozzle Check Unit)

1641SR Pro разполага с възможност за добавяне на Устройство за проверка на дюзите (Nozzle Check Unit). То открива липсващи дюзи и ако има наличие на такива следва автоматично почистване, резултатът се проверява отново и след това принтерът продължава работата си. В случай, че няколко дюзи не се появят, устройството ги изключва, така че принтерът да може да довърши задачата безпроблемно. Това може да предотврати скъпоструващи грешки, особено в комбинация със 100-килограмовите подаващи и навиващи устройства. Въпреки че в комбинация със стандартните или 40 кг ролки Устройството за проверка на дюзите (Nozzle Check Unit) също е изключително полезно. Това се вписва в тенденцията да има повече функции, извършвани от оборудването, така че качеството на печат да е по-малко зависимо от бдителността и уменията на оператора.

Mutoh XpertJetSRPRO Calibration1

VerteLith RIP или друг RIP софтуер

Печатащите глави от ново поколение в тези XpertJet модели осигуряват значително подобрение както на качеството така и на скоростта на печат.
Дали да бъде включен VerteLith RIP софтуерът на Mutoh, зависи най-вече от конкретната ситуация на потребителя. Много от производителите на знаци използват успешно други RIP софтуери от години, с които са свикнали да работят и да управляват принтери от различни производители.
В много от случаите тези софтуери могат да управляват и оборудване за рязане с различни видове машини.
RIP софтуерът VerteLith, от своя страна улеснява употребата на принтерите и допринася за оптималното качество на печат, благодарение на използваната скриининг технология Harlequin. С този софтуер получавате много повече функции и опции, за разлика от базовата версия, която идва с принтера. Това също би могло да бъде решаващ фактор в полза на VerteLith RIP софтуерът.
Моделите XpertJet Pro са предвестник на още новини, които ще бъдат обявени на FESPA 2022 в Берлин. Очакванията са за появата на XpertJet 1682SR Pro с две печатащи глави, след като Mutoh оборудва настоящия XPJ-1682SR с конфигурация за оранжево, поради голямото търсене на потребителите.
Също така се очакват и новини в сферата на мастилата. В допълнение на настоящия комплект мастила, се очаква да бъде въведено ново мастило, адаптирано към най-новите стандарти и с ускорено време за сушене.

Mutoh XpertJetSRPRO rolls distance1Mutoh XpertJetSRPRO media consumption1

Оригиналната статия на английски можете да прочетете тук

Към началото

XEROX пeчели първото проучване на keypoint intelligance за устойчивост на производството

Устойчивото производство и потребление е тема, която е особено актуална днес. С оглед на недостига на природни ресурси в световен мащаб „постигането на по-добри резултати с по-малко средства“ се е превърнало в основното предизвикателство за производителите, наред с бързо настъпващото изменение на климата и нарастващо търсене на енергия и ресурси.
В рамките на Европейския зелен пакт, и по-специално на новия план за действие за кръговата икономика, e обявена законодателна инициатива за политика за устойчиви продукти, която да направи продуктите годни за неутрална по отношение на климата, ефективна по отношение на ресурсите и кръгова икономика. (1)

Анализ на Keypoint Intelligence от Април 2022, обхваща темата „Устойчивост на производството“ и корпоративните стратегии и цели на водещи пет производители на дигитално оборудване за производствен печат.

Това е първият по рода си пазарен анализ разглеждащ ключови тенденции в дигиталното производство на устойчивост на печата. Покриват се категории, като визия, цели и постижения, продуктови иновации, еко етикетиране, управление на околната среда, маркетинг и ангажираност.

БЕЗСПОРЕН ЛИДЕР В ОБЛАСТТА НА УСТОЙЧИВОТО ПРОИЗВОДСТВО Е XEROX.

Фигура 1: Как въглеродната неутралност може да намали въздействието на изменението на климата до 2050г.

Xerox chart
Източник: ООН


Докато другите участници изостават много назад, Xerox се оказва победител в това първо проучване за устойчивост на производството, поради силното представяне на компанията в различните категории.

Един основен диференциатор на Xerox е нивото на намаляване на емисиите на CO2 спрямо предишните три години. Всъщност емисиите на CO2 в цялата компания са спаднали с 28% през този период, което е най-високото ниво сравнено с останалите компании.
Xerox също така получава особено висока оценка в категорията „надграждане на продукта“. Според компанията, всички продукти имат „заложено инвестиционно производство и възможност за надграждане, заложени като принцип при разработката на продукта.”

Xerox iGen5 Press и Baltoro HF Inkjet Press са два такива примера, осигуряващи възможност за надграждане в няколко направления – включително скорост и цветови възможности при iGen, медия диапазон. Важно е да се отбележи, че цветово надграждане е достъпно и при модели във входен и среден производствен клас.

Xerox притежава сертификат от INGEDE за обезмастиляване.

Друга особено силна позиция на Xerox за устойчивост на производството е фирмената визия и силна ангажираност с темата за изменението на климата - един от определящите проблеми на нашето време, заплашващ населението, икономики, продоволствената сигурност и ресурси, играеща важна роля за защита на здравето на планетата.

Xerox се фокусира върху постигането на нетно нулеви CO2 емисии до 2040г. (което е период с 10 години по ускорен от приетия, вж. фиг.1), регистрирайки 100% от новите продукти с Energy Star и EPEAT и постигане на 100% избягване на депонирането на хардуер и консумативи. В допълнение, Xerox се стреми да използва своята технология за разширена реалност CareAR да помогне на компаниите да постигнат по-добри екологични резултати.

Що се отнася до постиженията в етикетирането на продуктите, Xerox може да се похвали, че 100% от новите производствени решения на компанията отговарят на условията за производствени печатни продукти за Energy Star и EPEAT (ниво злато или сребро) сертификати. Това включва Xerox C60/70; Xerox D95A,110,125,136; ED 95A/125; PrimeLink C9065/9070; PrimeLink C9100/9110/9125/9136; Versant 180; Versant 3100; Versant 280; и Versant 4100. PrimeLink C9065/9070 също получи сертификат Blue Angel.

В допълнение, фактът, че устойчивостта е неразделна част от процеса на разработване на продукти и програми, гарантира че Xerox остава в челните редици на корпоративните постижения.

Xerox печели първото проучване на Keypoint Intelligance за устойчивост на производството, следван от производители като HP, Konica Minolta, Canon и Xeikon.

Източници:
(1) Устойчиво потребление и производство
(2) Market Insights: Production Sustainability. APRIL 2022 Keypoint Intelligence

Към началото

Каталог '21/'22

Разгледайте обновения ни каталог, с част от новите продукти, които предлага Адком.

catalog 2020

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe