е-бюлетин #206
  • Offers

е-бюлетин 206

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Януари 2023

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти


Една платформа, безкраен потенциал

Mutoh EMEA разшири гамата XpertJet Pro с
XpertJet 1682SR Pro
Sign & Display производствен принтер


Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Декември 2022

Автоматична цифрова щанца iECHO PK
pk front side 120x120

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Януари 2022

Color banner 1

Една платформа, безкраен потенциал


AFGA Logo small

На 1 юни 2022 Agfa - Gevaert Group приключиха придобиването на Inca Digital Printers, обявено по-рано на 20 април същата година. Това придобиване е важна стъпка към постигането на амбициозните цели за растеж на Agfa и укрепва позицията на групата на пазарите на рекламни знаци & дисплеи и индустриален печат.

Придобиването обхваща портфолиото от съществуващи високоскоростни принтери, включително силна сервизна организация, новопроектирана линия от еднопасови принтери за някои опаковъчни приложения, както и съвместна разработка на персонализирана inline печатна машина в сътрудничество с водещия производител на велпапе BHS Corrugated.

"Радвам се, че сега можем да започнем да интегрираме дейностите на Inca Digital в нашата организация. Това придобиване е важна стъпка в трансформацията на нашата група. Нашият двигател за растеж на дигиталния печат има огромен потенциал, който ще бъде допълнително ускорен от добавянето на Inca", каза Паскал Жуери, президент и главен изпълнителен директор на Agfa-Gevaert Group.

Inca By AGFA

Inca Digital Printers е базирана в Кеймбридж, Великобритания и е водещ разработчик и производител на съвременни високоскоростни технологии за печат и производство на рекламни знаци и дисплеи, както и за бързо развиващия се пазар за цифров печат на опаковки. 

Inca е идеален партньор за Agfa, като предлага допълващо се портфолио от решения за печат от най-висок стандарт и силна технологична платформа за индустриални печатни преси за пазара на опаковки.

Принтерите Eagle и Columbia определят ранните стандарти в UV мастиленоструйния плосък печат. Фабриката на Inca, включва научноизследователска и развойна дейност, поддръжка на клиенти, асемблиране и пускане в експлоатация на машини, специално съоръжение за обучение и чиста стая за сглобяване и обновяване на печатащите глави. 

Приблизително 25% от персонала е ангажиран в научноизследователска и развойна дейност и наред със значителни инвестиции, помага на компанията да запази позицията си в челните редици по производителност, иновации, качество и надеждност на машините. 
 
През 2007 г. стартирането на Inca Onset доведе до промяна в парадигмата в качеството на дигиталния печат, предоставяйки цифрова преса, която за първи път може да получи достъп до обема на ситопечат. Здрава, надеждна, с висока производителност, но гъвкава платформа, която се утвърди като истинският принтер, Onset продължава да се развива и постоянно предоставя на своите клиенти нови възможности.Onset X1, Onset X2 и Onset X3 с размери 1.6 х 3.2 м позволяват на доставчиците на печатни услуги да произвеждат най-широк спектър от POS графики, от ежедневните надписи до най-висококачествените дисплеи с подсветка, за взискателни пазари като козметика и луксозни потребителски стоки.

Onset X предоставя едноплатформено, мащабируемо решение, което потребителите могат да конфигурират точно както искат, за да осигурят комбинацията от скорост и / или цветове, от които се нуждаят. Те могат да започнат с Onset X1 и – с развитието на бизнеса – да надстроят първо до Onset X2 и в крайна сметка до най-високия клас Onset X3.

Уникален 14-канален потенциал  : Ключът към тази гъвкавост  и уникален сред широкоформатните плоски принтери от висок клас е 14-каналният дизайн на всеки Onset X. Това означава, че например осемканален Onset X1, с един комплект CMYK плюс LcLmWO, може да бъде снабден с допълнителен шестканална карета, за да се превърне в Onset X2 (добавяйки втори набор от CMYK), след което отново се трансформира в най-високия клас Onset X3 (3 x CMYK плюс W или O). И тъй като Inca е проектирала модулност в новата платформа, подобренията могат да се извършват на място при клиентите и да се завършат за няколко дни, като се сведе до минимум времето за престой.

Onset X1 : С максимална пропускателна способност до 420m²/hr* (еквивалентна на 82 плоскости/час), Onset X1 е идеален за компании, произвеждащи комбинация от кратковременни графики за гледане от разстояние и висококачествени изображения за гледане в близък план. От осемте канала четири печатат CMYK, а останалите могат да бъдат конфигурирани според нуждите с помощта на светъл циан (Lc), светла магента (Lm), бяло (W) и оранжево (O).

* Въз основа на приблизително 6 секунди време за зареждане на материалите.

Опции за автоматизация  : Използва роботизирана технология за решения спрямо различните изисквания за производство и обработка на материали и включва: робот за зареждане и разтоварване, Hostert® товарач и разтоварващ робот или двоен робот.

X3 with Automation

Dimatix Spectra™ печатни глави  : Осигуряват изключителна точност и надеждност на поставянето на капките. Може да бъде избран един от трите класа печатащи глави, предлагащи опцията за размери на капки 9-пиколитър, 14-пиколитър и 27-пиколитъра. Белите печатащи глави с рециркулация имат размер на капката 40 пиколитра.

AGFA Inks : Висококачествена гама от мастила, подходящи за различни приложения и материали и ниска себестойност.

Onset X2  : С разширението на вашия бизнес, Onset X2 може да осигури капацитет с добавянето на втори комплект CMYK и да осигури още по-висока производителност - до 707m²/hr* (еквивалентна на 138 плоскости/час) - докато опционалните шест канала могат да бъдат заредени със светъл циан (Lc), светла магента (Lm), бяло (W) и оранжево (O), за да се добави гъвкавост и превъзходно качество..

* Въз основа на приблизително 6 секунди време за зареждане на материалите.

При този модел изборът е между глави с обеми на капката 14 и 27-пиколитъра. Белите рециркулиращи печатащи глави имат капка 40 пиколитра

Onset X3  : Способни да печатат до 922 м² /ч * (еквивалентно на 180 плоскости / час), потребителите на аналогови линии за ситопечат могат да поемат по цифровия маршрут уверени, че могат да печатат дълги тиражи с висококачествен печат с превъзходна повтаряемост и надеждност. 14-те канала разполагат с три комплекта CMYK плюс избора на бяло (W) или оранжево (O).

Осигуряват изключителна точност и надеждност на поставянето на капките. Използва печатащи глави с 14 пиколитъра за цветовете, а белите печатащи глави с рециркулация имат размер на капката 40 пиколитра, за да осигурят оптимална скорост и качество на печат.

Onset X HS Series  

OnsetX3 HS

Супер бърза скорост : Трите машини, Onset X1 HS, Onset X2 HS и Onset X3 HS от новата гама предлагат забележително увеличение на скоростта и производителността – сега с печат до 1,450 м²/ч, с повече от 50% по-високи данни за пропускателната способност чрез използване на нов режим с един цикъл.

Съвместима с гамата от специфични за приложението роботизирани системи за обработка на Inca Digital и включва "30-секундна" настройка на заданието и режим на печат "един цикъл", новата гама HS осигурява още една "стъпка напред" в мастиленоструйния печат. Тази промяна на стъпката води до супер бързи скорости на печат и бърза смяна на задачите, което увеличава производителността и използването на машината.

Към началото

Mutoh EMEA разшири гамта XpertJet Pro с XpertJet 1682SR Pro Sign & Display производствен принтер


Mutoh Европа, представя XpertJet 1682SR Pro (64" – 1,6 м) високопроизводителен двуглав принтер за рекламни знаци и дисплеи, насочен към дълготрайни вътрешни и външни приложения за печат.

xpertjet 1682sr features


 

XpertJet 1682SR Pro (64" – 1,6 м) е високопроизводителен двуглав принтер за рекламни знаци и дисплеи, насочен към трайни приложения с високо качество.
Новият XPJ-1682SR Pro използва две печатни глави AccuFine HD, всяка с 3200 дюзи, нов алгоритъм за оформяне на пасовете и оригиналния софтуер VerteLith RIP на Mutoh, за да осигури значително подобрение, както в качеството, така и в скоростта на печат.

feature feature speed upfeature feature quality up


XPJ-1682SRP е подходящ за среда с висока производителност, осигурявайки висококачествени производствени скорости до 35 m²/h. Новият принтер също така интегрира автоматични подравнявания, за да осигури непрекъснато производство и постоянно качество.
Особено интересно за потребителите е, че принтерът работи с новите MS51 бързосъхнещи мастила на Mutoh, които отговарят на изискванията на днешните професионалисти по отношение на вътрешните и външните приложения за рекламни знаци, но не изискват пиктограми за здраве и безопасност, без gBL. Като такива те могат да се използват в офис, у дома и в търговските обекти. В сравнение с традиционните мастила за знаци и дисплеи, те предлагат същата цветова гама, отлично запазване на блясъка и устойчивост на атмосферни влияния, абразия и химическа устойчивост с UV издръжливост до 3 години без ламиниране, ниска себестойност и не изискват допълнителна поддръжка на принтера.
Мастилата Mutoh MS51 са сертифицирани по GREENGUARD Gold. Сертификатът е получен за категорията Wallpaper, което означава, че продукцията може да се използва при пълно покритие на стаята, дори в чувствителна среда като училища и болници.

feature icoon 35


Проектиран и произведен в Япония, XPJ-1682SR PRO обединява най-доброто от патентованите технологии на Mutoh за точност на полагане и качество на печат:
• Нова технология на печатните глави Mutoh AccuFine HD с 3200 дюзи
• i-screen - четвърто поколение интелигентна технология на Mutoh за оформяне на пасовете
• оригинален софтуер VerteLith RIP на Mutoh

feature feature accufine

Тези технологии са проектирани да работят безпроблемно заедно, за да дадат на потребителите най-точното полагане на капките в индустрията и всички те са на интегрирани в новия XPJ-1682SR PRO.
Новата печатаща глава гарантира подобрено качество на капките, заедно с по-точно позициониране при падане. Алгоритмите за вплитане i-Screen, които са вградени във фърмуера на печатния модул на Mutoh Pro-серия, използват повишеното качество на капките, за да подтиснат още повече бендинга.
Собственият растер на Mutoh VerteLith, наречен Clear Tone, използва подобренията в принтера и печатащата глава, за да осигури още по-добри градиенти и тонове на кожата, дори при 4-цветна настройка, без никакъв шум.
Ключов факт е, че потребителите ще получат значителни предимства по отношение на качеството и скоростта спрямо предишните модели във всички режими на производствен печат.

Принтерът с две глави XPJ-1682SR Pro е допълнение към съществуващите модели с една глава XPJ-1341SRP и XPJ-1641SRP, анонсирани през 2022.

Mutoh XpertJet 1682SR Pro – акценти на продукта

XpertJet 1682SR P web

• 2 нови печатни глави AccuFine HD 3200;
• Обхват на обема на капката между 3.44 -17.71 пиколитъра.
• Новото поколение технология за оформяне на пасовете i-Screen за подтискане на бендинга.
• Нов VerteLith Clear Tone растер, за да достави най-добри градиенти и тонове на човешка кожа
• Нов мастилен комплект MS51: без gBL, без пиктограми за опасност или безопасност, сертифициран от GREENGUARD Gold.
• Оригиналният софтуер VerteLith RIP на Mutoh:
> Изграден около Harlequin® RIP Core
> Ясен и мощен потребителски интерфейс
> Лекота на работния процес
> Включено ICC профилиране на медии
> Мощни функции за предварителен преглед за намаляване на грешки и брак (точен преглед преди печат “what you see is what you get”)
> Ефективност на работния процес и инструменти за довършителни работи (маркери, капси, автоматизирано и ръчно разделяне на части, функционалност за стъпка и повторение, точна многостранична PDF обработка, ...)
> Mutoh придружаващ софтуер за работен процес за печат за изрязване

• Моторизирани системи за навиване на медията: 30 кг, 40 кг или 100 кг

• Ненадмината помощ на потребителите за спестяване на време и отпадъци :
> Автоматизирано подравняване в bi-dir режим
> Автоматизирана настройка на стъпката на медията.
> Автоматизирано управление на дължината на ролката на медията чрез печат / сканиране на баркод.
> Nozzle Area Select позволява деактивирането на зони с неизправни дюзи на главата и продължаване на печата.
> 1682SR-P може да бъде оборудван с опционален автоматичен модул за проверка на дюзата: принтерът автоматично ще открие липсващите дюзи, ще опита възстановяване чрез почистване и ако е необходимо, автоматично ще активира функцията за избор на зона на дюзата, за да продължи производството, без да е необходима намеса на оператора

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe