Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #1 - Януари 2006

  В този брой:

  Технологии:
  · Конвертиране на принтери от серията Rockhopper за работа е мастила Eco-Solvent Ultra.
  

  Продукти:
  ·
COLORVISON - SpyderTV
  · HASSELBLAD - H2D-39
  ·
COLORSPAN - Diplaymaker 98UVX
  ·
XEROX – дигитални преси Olimpia
  · WACOM – таблети Intuos
  · INK TECHNOLOGIES
Ltd. – мастила EcoMAX

  · AVISION - AV 3850SU

  Цени:

  Накратко:
  · GRAPHTEC
  ·
Новите машини от моделите Rockhopper 38 и Rockhopper I вече се предлагат стандартно с Eco-Solvent Ultra!
  ·
Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg

 

Уважаеми клиенти,

Нека Новата 2006 година ви донесе крепко здраве, лични и професионални успехи.

В търсене на по-добрата комуникация, ние в Адком решихме да стартираме издаването на месечен технологичен и търговски информационен бюлетин, който нарекохме е-бюлетин поради простата причина, че той ще се разпространява в електронен вид. Ще се радвам ако с предоставяната информация отговорим на вашите въпроси и по този начин спомогнем за по-лесната ориентация в днешния динамично развиващ се технократски живот. Всеки месец ще получавате актуална информация за новостите в областта на технологиите за дигитален печат, системите за предпечат и графичен дизайн, системите за замерване и управление на цвета, специализиран софтуер, консумативи, технически тънкости и др.

В днешния свят базиран на икономика на знанието, ние искаме да бъдем до вас и да спомогнем за повишаване на вашата конкурентноспособност на прага на приемането ни в Европейския съюз. При сегашния ценово чувствителен пазар все по-трудно ще става за фирмите, участнички на пазара ако не се промени производителността на труда и ефективността на на производствения процес. Едно от необходимите условия за това е информираността.

И така пред вас е брой номер #1...

С уважение
Васил Василев

COLORVISION - SpyderTV
SpyderTV предлага сериозно подобрение на изображенията на вашата система за домашно кино
Забелязали ли сте, че на рафта в магазина изображенията на всички телевизори изглеждат различно? А опитвали ли сте да насртоите картината, така, че да постигнете релания оптимум? SpyderTV може да ви помогне.
В края на 2005 Colorvision добави към своята серия калибратори за монитори и колориметъра SpyderTV, който в комплект с неговия софтуер предлага лесно за употреба решение за оптимизиране на изображението на всеки телевизор.

SpyderTV замерва контраста, яркостта, цвят и цветна температура, предварителните настройки и Ви помага да направите необходимите настройки, за да подобрите качеството на изображението.

SpyderTV поддържа телевизори с плазмени, RPTV, DLP, LCD и ЕЛТ дисплеи. Той не разчита на човешкото око, което е субективно, а вместо това използва колориметъра Spyder, който го замества и позволява:
• Да гледате любимите си предавания във вида, в който продуцента ги е предвидил.
• Да повишите реалността на картината, повишавайки детайлите в светлите и тъмните области.
• Да подобрите видимостта на тъмните картини и ако сте любител на игрите, да постигнете пълно задоволство.
• Подобрете цялостната картина, постигайки коректен цвят и настойки

Към началото

HASSELBLAD - 39 megapixel DSLR camera
Новите продукти на Hasselblad предоставят на професионалните фотографи безпрецедентно качество на изображението.

Световният лидер създава един нов стандарт в качеството на цифровите образи за професионалистите със съобщението за новата камера и трите вида цифрови гърбове, базирани на комбинацията от новия 39 мегапикселов сензор и неговата уникална технология за корекция Digital APO Correction (DAC).

Тази нова продуктова линия характеризира решението за естествен цвят на Hasselblad, което извежда цветовото дигитално възпроизвеждане до едно изцяло ново ниво. Същевременно новите продукти предоставят изображения с ненадмината острота и разделителна способност, като в същото време намаляват ефекта моаре до минимум (Първите в историята на цифровата фотография). Базирайки се на камерата H2 на Hasselblad с нейните висококачествени лещи, базирани на централизирано управление и включвайки разширените цифрови качества като оптимизацията на лещите с технологията DAC и Instant Approval Architecture, H2D-39 е първата в света високотехнологична камера, 39 мега пиксела, притежаваща автоматичен фокус. Съвместима с цялата гама лещи от H серията на Hasselblad, най-добрата цифрова оптика в света, както и тези от V серията, H2D-39 предоставя най-високите нива на гъвкавост и интегриране на професионалния фотограф. Продуктите на новите 39 магапикселови цифрови гръбове на Hasselblad включват CFH-39, CF-39 и CF-39MS и са създадени да задоволяват изискванията на професионалистите търсещи най-доброто, както за мобилни, така и за студийни снимки. Продуктите на 39 мегапикселовия гръб съчетават дизайна и функционалността на камерата H2 и цифровия гръб CFH-39, който се поставя на View камерите използвайки платка с H–системен интерфейс за механично прикрепяне и синхронизация на светкавицата с бутона за заснемане. CFH-39 също е напълно съвместим със захранващата система на модела H2, така че камерата и дигиталния гръб да могат да бъдат захранвани от литиево-йонната батерия на H2 и да издържат до 8 часа в режим на снимане.

Към началото

COLORSPAN - Diplaymaker
Нов модел UV-curable принтер за печат на плоскости

В края на 2005 г американският производител на широко-форматни принтери ColorSpan обяви своя най-нов модел принтер DiplayMaker 98UVX, който работи със солвентни мастила, фиксируеми с UV светлина. Основни предимства на този модел е възможността за печат 2.5 м на твърди плоскости с дебелина до 13 мм и от различен материал, като пластмаса, керамика, дърво, пенокартон и др.

Естествено машината печата и на всички неспециализирани медии като PVC, винил, плат, хартия и др. DiplayMaker 98UVX печата с 600x600dpi при 40.7 м2/ч като използва глави с обем на капката 25 pl.Друга характерна особеност за серията DiplayMaker са вградените CCD камери, с помощта на които може да се правят настройки по сходимостта межу отделните глави и и цветове. Цветната камера разпознава запушени и/или изгоряли дюзи и машината може да компенсира до 10 бр. неработещи дюзи от всеки цвят. Мастилата SolaChrome UV имат много висока плътност и в следствие на това дават цветови нюанси както при 6-цветен печат и разходната норма е съответно с 30% по-ниска. Друга вжна характеристика на тези мастила е високата им пластичност, което позволява отпечатъците върху гъвкави медии да не се напукват при прегъване. За по-ниско бюджетни потребители Colorspan предлага модела DisplayMaker 72UVR, който е с аналогични параметри, но с ширина 1.8м и солвентните модели DisplayMaker 72si и 98si, които печатат със скорости до 60 м2/ч.

Към началото

XEROX – дигитални преси Olimpia

След обявяването през септември 2005 г. на модела на Xerox - DocuColor 250 (с кодово име Olimpia), вече има няколко инсталации в България и машината показва много добри резултати за месечни натоварвания в диапазона межу 10 и 20 хиляди страници/месец.
Освен високата скорост на печат (до 50 цветни стр/мин) особено ценна е вьзможността за довършителни операции като ламиниране. Визията на отпечатаните станици е с леко матиран вид, а за тези които обичат гланца има режим на печат Enhanced gloss. За рзлика от другите машини в този и по-ниския клас производствени преси, DC250 предлага възможност за печат на картони с грамаж 300 гр/м2 и размер 330 x 488мм.

Към началото

WACOM – таблети Intuos

WACOM обяви таблет Intuos3 A5 Wide във формат 16:10

В отговор на търсене от страна на потребителите и нарастващия пазар на LCD монитори и notebook-компютри с широки екрани, японския лидер в областта на чувствителните на натиск таблети пусна Intuos3 A5 Wide, който е с пропорции 16:10 и много по-точно отговаря на тенденцията при новите диспеи, включително и Apple cinema.

Intuos3 A5 Wide предлага същите технически характеристики и особености, както останалите модели от серията Intuos3, които интегрират бутони за бърз достъп (ExpressKeys) и зони за контакт (Touch Strips). ExpressKeys представляват две 4-бутонни клавиатури, разположени от всяка страна и които са предварително настроени за бързо извикване на определени функции и могат да бъдат донастройвани. Двете зони за контакт действат като scroll bar при навигиране или мащабиране в различни приложения. Тези функции позволяват да се улесни и повиши производителността на работата.
Intuos3 A5 Wide има изключително висока точност поради разделителната способност от 5,080 dpi и чувствителността на натиск от 1,024 нива, както за перото, така и за гумичката на работния инструмант. Таблетите разпознават наклона на писалката до 60 градуса всеки от инструментите има свой идентификационен код, който се разпознава от таблета и позволява индивидуални настройки за всяко от използваните приложения.
Intuos3 Art Marker е първата по рода си писалка, която не само има 1024 нива на чувастителност и разпознава наклона, но реагира и на завъртане около остта си, което позволява виртуално да се симулира всякакъв по форма и ефект връх на четка и да се симулира калиграфското перо.
За желаещите да извлекат максимума от възможности към стандартната окомплектовка могат да се изберат допълнителни инструманти като Art Marker, Airbrush, Classic Pen, Ink Pen и мишка.
Intuos3 A5 Wide е окомплектован с Corel Painter Essentials2.

Към началото

INK TECHNOLOGIES Ltd. – мастила EcoMAX
След успеха на екосолвентните мастила ECO Plus, aнглийската фирма Ink Technologies (ITL) обяви солвентни мастила ECO Max. Те могат да бъдат смесвани с оригиналните OEM еко-солвентни мастила, което позволява бърза и лесна смяна, без необходимостта от задължително промиване на мастиловодите.

Формулата на мастилата ITL ECO Max е с лек мирис, който не изисква специални вентилационни системи. Те не са запалими, което намалява допълнително разходите за транспорт и съхранение. ITL EcoMax мастилата дават на Вашия принтер възможността за печат на фотореалистични изображения на широк кръг от неспециализирани медии, с добра устойчивост на механично и химическо въздействие.
Високата плътност на цветовете, както и широката им цветова гама в комбинация с възможността за използване на оранжаво и зелено, дават резултати, които трябва да бъдат видяни, за да повярвате. ECO Max мастилата ще бъдат достъпни в касети по 220 мл и 440 мл, подходящи за употреба с принтери на Roland TM, Mimaki TM, Mutoh TM и др.. За тези, които разполагат със система или касети за пълнене, ще се предлагат и в бутилки по 500мл или 1 литър. Всички ITL мастила се произведени във Великобритания, като са използвани най-финни и качествени суровини, както и последните технологии за тяхното производство. Преди пускането на пазара минават през усилени няколкомесечни тестове, а в последствие се прилага строг качествен контрол и правила за поддържане на постоянна консистенция и цветност.

Към началото

Graphtec
От месец октомври 2005 Адком предлага продуктите на японската фирма Graphtec. Освен Roll-feed режещи плотери фирмата предлага плоски и широко-форматни скенери. Израз на качеството на японските продукти са не само отличните параметри, но и 2 годишната гаранция предлагана от фирмата производител.
Едни от най-добрите в своя клас, режещите плотери на Graphtec ппритежават отлични характеристики като:
- настройваемата сила на натиск за моделите FC7000 е до 600гр.,
- всички плотери от тази серия имат система ARMS (Advanced Registration Mark Sensor), която ви позволява да режете по произволен контур,
- максималния размер на рязане е 1626мм Х 50м, скоростта на рязане е 1485мм/сек.

Предлаганите плоски режещи плотери от серията FC 2230 имат следните преимущества:
- настройваемата сила на рязане е до 500гр,
- за модели „90” и “EX” иматe възможност да избирате метода на прикрепване на медията между вакуумно, електростатично и магнетично задържане,
- максималната широчина на медията е 1010мм, а максималната дебелина е 10мм, което ви предоставя въможност да изрязвате твърди материали като гума и картон.

Широко-форматните скенери на Graphtec използват новата технология на сканиране CIS(Contact Image Sensor), която предоставя високи нива на прецизност и точност на изображението дори при оптична разделителна способност от 600 dpi, ефективната площ на сканиране за всички модели е 1066мм х 16м, като максималната широчина е 1092мм, скоростта на сканиране за Pro модификациите при монохромен формат А0 на 400 dpi е до 8 секунди, модела CS600 притежава системата ITA(Intelligent Thickness Adjustment), чрез която можете да нaстройвате дебелината на оригинала за сканиране до 20.32мм, а за модификациите CS500 и IS200 тя е 1.5мм.

Към началото

AVISION
Водещата в областта на производството на документни скенери фирма AVISION, обяви два нови модела – AV 3850SU и AV 8300.
AV 3850SU има идентични параметри като AV 3800:
Оптична разделителна способност – 600 dpi, 48-битов цвят. Има включено листоподаващо устройство с капацитет – 50 стр.
Максималният размер на оригинала е 215 х 355 mm. Скоростта на сканиране е 40 стр./мин. в режим Simplex и 80 изображения в минута при режим Duplex. Новото при този модел, е че има два вида интерфейс: USB 2.0 и SCSI-II. AV 3850 SU е предназначен за потребители, на които се налага да сканират много големи обеми от документи – до 2500 страници дневно.

Вторият нов модел AV 8300 e А3 формат и също има възможност да работи в двата режима – Simplex и Duplex. Параметрите му са:

Оптична разделителна способност – 600 dpi, дълбочина на цвета – 48 бита, интерфейс – USB 2.0 Включеното листоподаващо устройство поема 100 страници. Максималният размер на оригинала е 299 х 432 mm. Скоростта на сканиране в Simplex режим е 40 стр./мин., а при Duplex режим 80 изображения в минута. AV 8300 е идеалният скенер за тези потребители, които имат нужда да сканират големи обеми, А3 формат оригинали.

Към началото

MUTOH

На Виском в Дюселдорф Mutoh Europe представи 3-то поколение мастила Еко солвент ултра (Eco-Solvent Ultra), както и новия ROCKHOPPER 3 -принтер предназначен за работа с новото поколение мастила.
Новите Eco-Solvent Ultra-мастила предлагат значителни предимства на потребителите, използващи Rockhopper 3.
Създавайки тези мастила Mutoh стартира и инженерна програма, с която да даде съвместимост на вече въведените в експлоатация Rockhopper принтери с новите Eco-Solvent Ultra мастила, така че и текущите Rockhopper-потребители да бъдат максимално облагодетелствани от новото поколение мастила.
„Ъпгрейд” на вече инсталирани принтери Rockhopper ще бъде възможен с помоща на преобразуващ комплект “Ultra”. Препоръчително е обновяването да бъде извършено успоредно с текущата техническа поддръжка на машината, естествено от упълномощен за целта техник.

В следващите няколко реда може да получите по-подробна информация за характеристиките и значителните предимства, които предлагат мастилата Eco-Solvent Ultra, както и пълната информация относно приспособяването на инсталираната база Rockhopper принтери към тях.

Преобразуване на вече работещи принтери от серията Rockhopper I/ Rockhopper II към Eco-Solvent Ultra:

Новите Rockhopper Eco-Solvent Ultra мастила включват някои впечатляващи качества, поставящи ги пред Eco-Solvent Plus-мастилата като: по-наситен цветови диапазон, по-бързо съхнене, по-силна фиксация на мастилото, повишена устойчивост срещу надраскване, подобрена химична устойчивост, по - висока скорост на печат върху неспециализирано самозалепващо се PVC и по-добра съвместимост с различните медии.
Печатaйки с Eco-Solvent Ultra-мастила намалявате значително цената на отпечатаното изображение.
Всъщност касета с Eco-Solvent Ultra мастило излиза над 20% по-евтина от сегашното Eco-Solvent Plus мастило.
Освен това с мастилата Eco-Solvent Ultra е възможен печат върху евтино PVC фолио с хартиена подложка (MPI 2900 easy print, Hexis V400WG, Mactac 5829P).

Преобразуванe на принтери от сериите Rockhopper I / Rockhopper II, за да могат да работят с третото поколение мастила на Мutoh, ще бъде възможно с помоща на преобразуващ комплект с части.

За повече датайли относно наличностите и цените на Eco-Solvent Ultra-пакетите за вече инсталираните Rockhopper-принтери се свържете с фирма Адком

Наличност на Ultra-преубразоващи пакети

Mutoh Europe ще пусне за всеки Rockhopper-принтер специален "Eco-Solvent Ultra Conversion Kit"-преобразователен пакет. С него принтерите от серията Rockhopper ще бъдат модифицирани хардуерно така, че да приемат мастилата Eco-Solvent Ultra.

Самото хардуерното приспособяване се състои в смяната на отходните маркучи, почистващи гумички (wipers) и попиващи гъбички (absorbents), като процедурата може да се извърши по
време на текущото сервизиране и профилактика на принтера от упълномощен техник. След това крайния потребител ще може да започне използването на Eco-Solvent Ultra мастила. Дори и да не сте изразходили напълно Вашите Eco-Solvent Plus мастила, след след хардуерната модификация е възможна тяхната употреба, без това действие да навреди по никакъв начин на машината.

Нужно е да се отбележи, че Mutoh Europe няма да приема остатъчни количества от Eco-Solvent Plus мастила.

По-долу Ви представяме информация за Eco-Solvent Ultra пакетите за инсталираните принтери Rockhopper II с четири нагревателя. Преобразуващият пакет Eco-Solvent Ultra дава възможност за хардуерната модификация. Пакетът FULL Eco-Solvent Ultra conversion kit съдържа горния пакет в комплект с мастила, инструменти и консумативи за извършване на седмична поддръжка на машината .

Eco-Solvent Ultra-преобразуващи пакети за инсталираната база Rockhopper II-принтери с четири нагревателя:

Eco-Solvent Ultra Conversion Kit for Rockhopper II 50 / 64 4 heater:
Conversion kit for 1x6 configuration. Цена : € 195
Conversion kit for 2x4 configuration. Цена : € 195

Наличност:
По-горе отбелязаните "Eco-Solvent Ultra conversion kits" ще бъдат достъпни от 25 януари 2006 след пристигане в склада на Адком.

Пакети Full Eco-Solvent Ultra Conversion за машините Rockhopper II с четири нагревателя:
Цената на инструментите и консумативите за извършване на седмична поддръжка на машината е 188 Евро.

FULL Eco-Solvent Ultra Conversion Kit for four heater Rockhopper II 50 / 64 :
Full conversion kit for 1x6 configuration. Цена: (195+540+188) : € 923
Full conversion kit for 2x4 configuration. Цена : (195+552+188) : € 935

Където 540€ и 552€ са съоветно цените за мастилата при съответните конфигурации за печат.

Наличност на пакети "Eco-Solvent Ultra Conversion" за Rockhopper 38, Rockhopper I:

За Rockhopper 38 и Rockhopper I, пакетът "Eco-Solvent Ultra conversion kit" ще бъде достъпен през втората половина на февруари 2006г.

План за извеждане от експлоатациа на мастилата Eco-Solvent Plus:

Излезналите на пазара през Юни 2003г Eco-Solvent Plus мастила бяха първите леки солвентни мастила на пазара, способни да печатат върху неспециализирано PVC фолио и винил.
Поради въвеждането на третото поколение мастила, Mutoh възнамерява да спре продажбата на мастилата Eco-Solvent Plus до средата на 2006г.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg