Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #10 - Октомври 2006

В този брой:

  Технологии:
  · HexPress от Hexis

  Продукти:

  · Xerox DC5000
  ·
ArtMarker oт Wacom

  · Рефил система за текстилните принтери на Mutoh

  Цени:
  · Специални оферти за Реклама Експо и БАИТ Експо

  Накратко:
  ·
BAIT EXPO

 
Xerox DC5000
Нова цветна цифрова печатна система от Xerox за за печатници със среден обем продукция


През тази седмица бе премиерата за България на новата цифрова преса DocuColor® 5000, която има скорост на печат 50 цветни страници в минута. Xerox DocuColor® 5000 е печатна система, разработена за предприятия със средни обеми на натоварване, които имат повишени изисквания към функционалните възможности на машината и качеството на печата.

Системата е оптимизирано решение като производителност и цена и разкрива нови възможности в сегмента на печатниците със среден обем продукция. Xerox DocuColor 5000 предлага константно качество и надеждност, а също и възможност да се работи с широк набор медии, типични за високият клас индустриални машини.

Xerox DocuColor 5000 обезпечава 2400 x 2400 dpi резолюция на печат чрез 32-лъчева лазерна технология. Безкомпромисно качество, което Xerox въвежда като стандарт за цветните производствени машини.

DocuColor 5000 е с възможности за изготвяне на разнообразна полиграфическа продукция като брошури, плакати, листовки за директна поща, етикети и други разнообразни пълноцветни рекламни материали.

Xerox DocuColor 5000 е стандартно снабдена с устройство за подаване на хартия с голям капацитет - 4000 листа, но опционално има възможност за допълнителна, което увеличава общия капацитет на 8000 листа.

Системата позволява in-line довършителни процеси - устройство за подреждане на отпечатъците и устройство за сгъване и подшиване.

Интуитивен "user friendly" потребителски интерфейс прави работата с DocuColor 5000 много лесна. Системата позволява гъвкаво управление и възможност за създаване на работни профили по медии.

Чрез възможността за избор на високофункционален цветен сървър Creo или EFI, DocuColor 5000 може много лесно да се интегрира към съществуващия работен процес. Контролерите са снабдени с професионални инструменти за управление на цвят и задание.

На края, но не на последно място много привлекателна е специалната програма на Xerox за пълно сервизно обслужване FSMA, според която клиентите получават пълно сервизно обслужване на място и заплащат по цена на страница, като в тази цена са включени всички консумативи без хартиите. Това дава една предваритена известност за разходите за даден тираж, което позволява да се пускат до 400-500 копия на по ниска цена от тази на офсет и с качество, превъзхождащо това, което се получава при офсетовия печат.

Към началото

BAIT EXPO
Единадесетото поредно издание на БАИТ ЕКСПО ще стартира на 31 октомври в Интер-експо център на Цариградско шосе и ще събере в 3 зали последните новости от света на информационните технологии. На площ повече от 3000 м2, над 100 фирми изложители ще демонстрират най-различни продукти, обединени от едно нещо наречено, компютър и което помогна за осъществяването на интектуалната революция.

Основни тематични направления при представянето на фирмите се фокусират около:
* Хардуер - компютърни системи и компоненти, приферни продукти, офис-оборудване и др.
* Софтуерни разработки, нестандартни решения, услуги, приложен софтуер
* Телекомуникации, мрежи и Интернет услуги
* В рамките на изложението се предвижда тематична изложба "Мултимедия и цифров дом". Идеята е посетителите да немерят на едно място решения за създаване и обработка на цифрови изображения, звук, мултимедийни продукти и други приложения за дома и свободното време
Освен дигиталните преси на Xerox, Адком ще демонстрира и последната серия режещи плотери Graphtec CE5000, скенери за бизнес нужди и професионални модели. Не само дизайнерите и художниците, а и любителите ще могет да опитат последните модели таблети, а по-претенциозните потребители ще намерят решения за калибрация на монитори, принтери и дори телевизори.

Към началото

ArtMarker oт Wacom
Повечето дизайнери познават класическия маркер с неговите способности, които позволяват да се правят плътни и прави линии, чрез завъртането му на 180 градуса по надлъжната му ос. Работейки с Art Marker потребителите получават чувство за работа с истински маркер, съчетан с предимствата на цифровите технологии. Маркерът реагира дори на завъртане от 360 градуса около оста му, и ако изпозлвания софтуер поддържа чувствителност при завъртане, можете лесно да симулирате ефекта постигнат от истинския маркер. Може да ползвате вашия Art Marker и като заместител на автоматична писалка. Устройството е снабдено с три резервни писци, като единия е пластмасов, което на практика означава, че разполагате с два различни вида. Този тип писалка, както и другите модели, предназначени за таблетите на Wacom от серията Intuos 3, са създадени специално за оптимизиране и подобряване на ефективността при създаване и обработка на изображения. Комбинацията от широката гама писалки, високата разделителна способност от 5,080 lpi, нивата на натиск - 1024, бутоните за бърз достъп (Express Keys) и зоните за контакт (Touch Strips), правят продуктите от серията Intuos една добра инвестиция за дизайнери, художници и всички, които ползват компютъра за чертана и рисуване.

Към началото

Рефил система за текстилните принтери на Mutoh
Mutoh Европа обяви излизането на нова рефил система за принтерите от серията Viper и Viper TX
На 15 Септември 2006г. Европейския клон на Японският производител Mutoh в Белгия обяви стартирането на Bulk Ink System (BIS) рефил система, която ще е опция към моделите Viper и Viper TX.
Новата (BIS) система ще се предлага в два варианта, с 4 и 8 бутилки.
Новата (BIS) система ще се предлага в два варианта, с 4 и 8 бутилки. Модификацията с 4 бутилки може да бъде използвана на модела Viper TX, настроен в режим на четирицветен печат, докато модела с 8 бутилки може да се използва в 2 х 4, 6 или 8 цветен режим. Всяка една от бутилките в новата рефил система е с капацитет от 4,3 литра, като те могат да бъдат дозареждани, дори в процес на работа. BIS системата е изключително компактна, като не се нуждае от допълнително място, защото тя лесно може да бъде позиционирана под принтера.

В стандартната окомплектовка влизат и 8 несменяеми каести, които се поставят в гнездото на принтера, като всяка една от тях се захранва с мастило от бутилките посредством мастиловоди. Всеки един от тези мастиловоди разполага с филтрираща помпа, която предотвратява попадането на прах в системата.
Плавното и постоянно подаване на мастило към касетите гарантира едно балансирано налягане в печатащите глави, което от своя страна резултира в подобряване на качеството на разпечатките.
В стандартния пакет на новата BIS система на Mutoh влиза и самостоятелен софтуер за контрол и наблюдение, извършвани от персонален компютър. Той позволява инсталация, настройка и управление на системата. По този начин, оператора на машината може да следи и управлява нивото на мастилото, статуса на връзката и др., директно от своя компютър. Дисперсните мастила на водна основа (C, M, Y, K, Lc, Lm), предлагани от Mutoh за рефил системата, са достъпни в разфасовки от 1, 5 и 25 литрови бутилки, което позволява повече от 2 пъти по-нисъка себестойност в сравнение с досегашните 220 милилитрови касети

Принтерите от серията Viper на Mutoh са ориентирани към дигитално печатане на знамена, банери от текстил, по-меки материали, трансфер върху текстил и по-твърди материали.
Серията Viper TX има възможност да печата директно на неразтегливи платове, като е основно предназначен за обеми на производство от 1 до няколкостотин м2.
Двете серии Viper и Viper TX се предлагат на две ширини 65''(165см.) и 90''(220см.).

Към началото

HexPress от Hexis

HEX'PRESS спестява време и пари.

Синтетичният гръб на медията и подобреният лепилен слой разширяват приложенията на продукта, като позволяват лесно отстраняване на въздушните мехурчета, и дават възможност за оптимизиране на работния процес.

Вече без мехурчета и набръчкани повърхности при залепване, благодарение на новата система за обезвъздушаване

Благодарение на обратно пропорционалната пирамидална структура на лепилото, вече не е нужно да се ползва вода или други средства за да се пробождат мехурчетата с цел отстраняване на въздуха, което окончателно елиминира риска от нараняване. С HEX'PRESS правите вашата работа сигурна и лесна.

HEX'PRESS запазва своята форма дори и след залепване.
Благодарение на тези качества можете лесно да поправите неправилно позиционираното фолио дори и без намесата на вода или други течности.
С HEX'PRESS се справяте гарантирано от първия път!

Към началото

Специални оферти за Реклама Експо и БАИТ Експо

Очаквайте специалните промоции на фирма ADCOM

Rockhopper 3 /65
Viper TX
SignJet Pro
CE5000-60
SignJet Pro + FC7000-130

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg