Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #13 - Януари 2007

В този брой:

  Технологии:
  •
Решения за широко-форматен копир
  •
Бърз сублимационен печат на ниска цена
  
  Продукти:
  •
COLORVISION - PrintFIX Pro в два варианта
  •
COLORSPAN - Diplaymaker 9840uv

  Цени:
  •
INK TECHNOLOGIES Ltd. - Нови цени

 
Уважаеми клиенти,

Нека Новата 2007 година ви донесе крепко здраве, лични и професионални успехи. Нека новите промени, свързани с Европейското членство на България, доведат до по-добри условия за живот и бизнес в страната.

Съдейки по обажданията и запитванията,. които получаваме след всеки нов брой на "e-бюлетина", разбирам, че сме ви от полза с предлаганата информация. Макар и "мъртав" сезон за технологични новости, ние сме подбрали за новото издание няколко новини, които биха представлявали интерес за вас.

Благодаря на всички, които ни писаха и изпратиха своите препоръки.

С уважение

Васил Василев

Към началото

Решения за широко-форматен копир
Mutoh Европа и SCP Software обявяват партньорство

Тези усилия за обединяване, са за да увеличат своя дял на CAD и други инжинерни услуги на пазара на ксерокопиране, като предлагат съвсем ново решение за отпечатване и копиране. Mutoh Europe и SCP Software Co. създадоха стратегическо партньорство фокусирано върху принтерите на Mutoh Drafstation RJ-900C и RJ-901C. Новото партньорство се състои в това Mutoh Europe да продава два специално създадени SCP софтуер пакета през своя оторизиран канал за EMEA партньори. DaylightRIP PS Mutoh Edition е самостоятелен RIP софтуер за растер и Postscript/PDF/EPS файлове, съдържащ драйвер за Mutoh Drafstation. Пре-дефинирани калибриращи профили и лесен за ползване калибриращ софтуер за генериране на допълнителни профили. Заедно с Mutoh Drafstation, DaylightRIP PS Mutoh Edition формира идеален тандем за по-високия клас CAD приложения. Colorado MX Mutoh Edition свързва Mutoh Drafstation с широко-форматни скенери, за да представят бързо и високо-качествено сканиране. Софтуерното решение поддържа Graphtec, VIDAR, Contex и Colortrac скенери и включва драйвери за Drafstation както и драйвери за черно/бял LED принтер, позволяващ на потребителя да отпечатва първокласни цветни и монохрамни копия. И за двата пакета софтуер ще има възможност за ъпдейд.

Към началото

Бърз сублимационен печат на ниска цена

Посредством Upgrade Kit последния модел CAD принтери на Mutoh се превръща в бърз и ефтин вариант за печат на трансферна хартия с дисперсни мастила. Само с 5900 Евро може да се оборудвате с машина, която печата до 37 м2/ч при ширина 1.08м. Максималната резделителна способност е 2880 dpi, но производствените режими са при 360 и 720 dpi и скорости между 9 и 18 м2/ч. Посредством рефилната система себестойността на отпечатък със средна наситеност върху 100 гр/м2 трансферна хартия може да бъде свалена до 1.5 Евро/м2. PostScript L3 RIP-софтуера позволява голяма гъвкавост в настойките, включително и стандартен полутоно растер, който симулира този при ситопечата и позволява управление на ъглите и линеатурата на растера. В началния комплект освен принтера и RIP-а е включени рефил касети 8 литра мастило и 100-метрова ролка с трансфертна хартия.

Към началото

COLORVISION - PrintFIX Pro в два варианта

Спектрофотометъра на Color Vision - PrintFIX Pro е с нова версия на софтуера и се предлага в два варианта

За професионалистите и ентусиастите в цвета уреда се предлага в сомостоятелен вариант и в комбинация със Spyder 2 Pro като PrintFix Pro Suite на цена 599Евро или 499 Евро във вариант като самостоятелен уред..
Продуктът създава спектро-базирани принтерски профили, които поддържат цялата гама RGB, сублимационни, термични, мастилено-струйни и лазерни принтери. Технологията на спектрофотометъра предлага възможността да избирате от широка гама медии, особено от трети производители на художествени хартии, мастила и неограничен обхват на RGB принтери.
Базирайки се на последните спектро-технологии, PrintFIX PRO прецизно генерира с помоща на цветни таблици (150, 225 & 729 контрол

ни полета) в различни размери сега вече може да се генерират и добре балансирани в сивата гама профили. Това ще помогне не само при черно-белите отпечатъци, ни при черно бялата фотография с неутрални тонове.

COLORSPAN - Diplaymaker 9840uv

Нов модел UV-curable принтер за печат на плоскости

В края на 2006 г американският производител на широко-форматни принтери Colorspan направи първите инсталации на своя най-нов модел принтер DiplayMaker 9840UV, който работи с мастила, фиксируеми с UV светлина. Освен възможността за печат 2.5 м на твърди плоскости с дебелина до 70 мм ново при този модел е начина на подаване на медията.

Посредством разделена на 15 зони, вакуумна транспортна лента има възможност да се печата на едно или повече малки или големи парчета от различен материал, като пластмаса, керамика, дърво, пенокартон и др. Естествено машината печата и на всички неспециализирани медии като PVC, винил, плат, хартия и др.
Разделителната способност на главите в DiplayMaker 9840UV е 600x600dpi и постига максимална скорост на печат на плоски или ролни материали 75.4 м2/ч Малкият обем на капката - 25 pl позволява да се печатат финни изображения и плавни преливки.
Важна особеност за серията DiplayMaker са вградените CCD камери, с помощта на които може да се правят настройки по сходимостта межу отделните глави и и цветове. Цветната камера разпознава запушени и/или изгоряли дюзи и машината може да компенсира до 10 бр. неработещи дюзи от всеки цвят. Мастилата SolaChrome UV имат много висока плътност и в следствие на това дават цветови нюанси както при 6-цветен печат и разходната норма е съответно с 30% по-ниска. Друга вжна характеристика на тези мастила е високата им пластичност, което позволява отпечатъците върху гъвкави медии да не се напукват при прегъване. Colorspan предлага няколко модела в средния клас за печат на плоскости DisplayMaker 72UVR, 72UVX и 98UVX, както и солвентните модели DisplayMaker 72si и 98si, които печатат със скорости до 60 м2/ч.

Към началото

INK TECHNOLOGIES Ltd. - Нови цени
През изтеклата 2006 година английският производител на мастила Ink Technologies (ITL) откри офиси в Австралия и САЩ. Това помогна не само за увеличаване на обемите повече от два пъти, но и позволи да се оптимизират производствените мощности, което доведе до по ниска себестойност на продукцията.
По-ниските цени, които влизат в сила от януари месец 2007 г. не означават занижаване в качествените показатели.

Напротив ITL бе сертифицирана по ISO 9001-2000 през началото на 2006,a вмомента е впроцес на сертифициране по ISO 14000, което е критерии за чисти и стриктно спазвани процеси по отношение на околната среда.

Най-осезателен е спада в цените на Eco plus GFX мастилатa


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg