Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #14 - Февруари 2007

В този брой:

    Продукти:
  •
Новo поколение UV-curable принтери за печат на плоскости
  •
Голямо-форматни, цветни копирни машини от Graphtec
  •
Нови модели от Xerox

  Цени:
  •
Промоция за печат и рязане по контур до 30ти март

  Накратко:
  • Френският производител Hexis получи наградата за постоянен годишен ръст

 
Френският производител Hexis получи наградата за постоянен годишен ръст

La Tribune, един от водещите финансови вестници във Франция, избра Hexis сред много компании, конкуриращи се за наградата.
Наградата Hexis получи за поддържането на постоянен ръст на продажбите, над 35% за последните 7 години.
Компанията произвежда широко-форматни винил и медии, използвани за отпечатването на изображения.
Hexis насочват техните усилия към продължително развитие и опазване на околната среда. През 2006г. компанията инвестира 400 000 евро за построяване на пещ за цялостно елиминиране на солвента използван за изработката на техните продукти. Те се изгарят и от тях се отделя само вода и малки количества въглероден диоксид в атмосферата.
Hexis има 2 завода в Южна Франция, които генерират 40% от общите продажби в над 40 страни. Hexis имат продажби на стойност 29млн. Евро за 2006г.
Централния завод на Hexis има R&D лаборатория с най-ново оборудване и се гордее с тяхното иновационно развитие на винила с име HexPress, което позволява отстраняването на балончетата с въздух.
Hexis е основана през 1989г. от сегашния президент на компанията Майкъл Матю. Компанията е установена в Frontignan, близо до Montpellier. Има подразделение в Калифорния САЩ, а също така и в Италия, Холандия и Великобритания.

Към началото

Новo поколение UV-curable принтери за печат на плоскости

Максимално качество, производителност и цена
Представете си, че сте имали нужда да комбинирате високото качество на мастилено-струйните принтери с мастила на водна база, трайността на солвентните принтери във външна среда и приспособимостта към медията на UV мастилено-струйни принтери? Сега вече можете. Запознайте се със сериите на ColorSpan 5400uv на мултифункционалните мастилено-струйни принтери. Създадени, за да задоволяват малки и големи обеми на производства. Те комбинират компактен дизайн с висока производителност. UV принтерите от тази серия са бързи, с широчина 1.37 м., с високо-качествен печат на изображенията директно върху, безкрайно разнообразните, евтини, неспециализирани материали на ролка или плоскости.
Пиезо глави изтрелващи различни по големина капки
Сериите на ColorSpan 5400uv използват последно поколение пиезо-електрически глави изстрелващи различни по големина капки. Всяка глава може да изтрелва микро-капки с различна големина за възпроизвеждане на различни резолюции 600x300, 600x600 и 1200x600dpi. Шестцветните модели 5460uv и 5465uv могат да печатат с разделителна способност до измерима с 1800dpi.
SolaChrome UV пигментни мастила за лесно опериране и трайност
Пигментните мастила с цветове: cyan, magenta, yellow, black, light cyan и light magenta са създадени за надеждно нанасяне на мастилото върху медията, дълъг живот на главите и издръжливост на изображението на външни условия от 2 до 7 години, в зависимост от изображението.
Производствено-ориентирана скорост
Проектирани и произведени за печат на рекламни материали, моделите от 5400uv серията на ColorSpan използват до 348 дюзи за един цвят или до 2304 дюзи общо, което позволява да се по стигне производствената сорост при 600dpi от 36м2/ч.
Опции на медията
Моделите от серията 5400uv на ColorSpan имат възможност за опечатване на най-широко разнообразие от неспециализирани материали до 1инч (2,5 см.) дебелина както на гъвкави материали, включително банер винил, самозалепващо PVC, плат, хартия и др. така и на необработени плоски материали като Coloplast, Sintra, Gatorboard, Fоme-Cor, пенокартон, микровелпапе, метал, дърво и др.
Система за калибрация
За разлика от предшестващите модели, които включваха CCD камери принтерите от серията 5400uv имат вграден епектрофотометър с който се прави настройка на сходимостта на главите и отделните цветове, разпознава и компенсира запушени дюзи, позволява линеаризиране и цветово калибриране, както и разпознаване края на твърдите медии, което позволява печат от край до край.

Технически характеристики:

Технология на отпечатване:
Печата със 192 до 384 дюзи с точки с променлива големина.
Мастило:
SolaChrome UV пигментни мастила: cyan, magenta, yellow, black, light cyan и light magenta по 1л., включвайки в комплекта по един филтър
Медия:
Вградени предна и задна маса с ролка за прокарване на плоски медии до 3м. дължина и 15.9кг. тегло подаващи ролки при ролен печат
Дебелина на медията:
До 1инч (2,54см) с автоматична настройка на височината на главата
Широчина на медията:
От 46 до 137 см.
Широчина на печат:
При ролки до ширината на ролката минус6.35мм общо за десен и ляв маржин на медията и при плоски материали от край до край
Електричество:
220- 240 VAC, една фаза, 50/60 Hz, 16Amps максимум.
Условия на работа:
20°C до 30°C
20% до 80% влажност на въздуха.
Гаранция:
1 година.

Към началото

Голямо-форматни, цветни копирни машини от Graphtec

Голямо-форматни мултифункционални устройства за сканиране, отпечатване и копиране, които са в клас аофис оборудване.
1. Висока производителност на ниска цена, леснота на използване.
- мастилено-струйна отпечатваща система, която е лесна за поддръжка.
- Цената на устройствата е привлекателна както за малки и средни предприятия, така и за големи корпорации.
2. С използването само на Scan Print Wide система можете лесно да конвертирате документи, рисунки, снимки, карти и други изображения в електронен вид.
- генериране на PDF файлове.
- Мащабирането на копия също е много лесно.
- Документи Формат А1 могат да бъдат отпечатвани дирктно от CAD и Adobe Acrobat сотуер.
- Може да се копират както цветни, така и монохромни оригинали.
- Конвертиране на карти в електронен вид.
- Отпечатване от CAD и офис софтуер.

Характеристики:

Голямо-форматни мултифункционални устройства за сканиране, отпечатване и копиране, които са в клас офис оборудване.
Леки, с компактен десктоп
Спестено е място с компактното подреждане на скенера и принтера, дори скенера да е размер А0.
Това са мултифункционални периферни устройства, като е достъпен дори модела висок клас SP200W-60H.
Три устройства за разнообразни операции
Три устройства Scan, Print и Copy. Изберете Scan за конвертиране на снимки в електронен вид, Print за отпечатване на CAD рисунки и плакати и Copy, за да правите цветни и монохрамни копия.
3 начина за зареждане на хартията
От ролка, ръчно подаване на хартията от предната страна, за А2 формат като използвате касетата за листоподаване (за обикновена хартия).
Лесно опериране със софтуера за сканиране ARTS SP
Със софтуера за сканиране ARTS SP за модела SP200W, вие можете да сканирате, отпечатвате или копирате като със специализираната офис техника. Вие можете да използвате следните формати, PDF, JPEG и BMP за запазване на документа след сканиране.
Сканиране на А0 формат с лицето нагоре
Тази опция ви позволява да проверите документа докато сканирате, и позволява да отстранявате малките грешки като поставянето на документа в неправилната посока и т.н.

Нови модели от Xerox
Xerox подсилва пазара на мрежови печатащи устройства със своята най-бърза до сега A4 мултифункционална система WorkCentre® 4150 - 45 страници в минута. Тя предлага принтиране, копиране, сканиране и факс, за целите на малки и средни работни групи.
Черно белият WorkCentre 4150 се предлага в гъвкави конфигурации, от базисния модел, който има само копир, до цялостния, който съдържа принтер, копир, скенер и факс. Той е единственият в своя клас, който предлага автоматично двустранно принтиране при всички конфигурации.
Отличително за устройството е, че позволява на потребителите в един офис да копират, сканират, принтират и изпратят факс едновременно, без да се изчаква предишната задача да приключи.
Това е единственото А4 мултифункционално устройство, което съдържа функции като Print Queue Management и Automatic Print Around, които позволяват да се размества приоритета на задачите и да се избягва задръстване, чрез ръчно подаване на специални видове и размери хартия. Всичко това дава възможност за повишаване на продуктивността в един офис с високо натоварване от подобни задачи.
Допълнителната функция ID Card Copy дава възможност за двустранно преснемане върху една страница на документи за самоличност.

Новият офисен цветен принтер - Xerox Phaser 6110 покрива изискванията на малки офиси и персонални потребители, които обичайно работят с черно-бели документи, но периодично се нуждаят и от цветен печат.
Наред със своята изключителна компактност, Xerox Phaser 6110 е на път да се сдобие със славата на най-безшумния цветен принтер в своя сегмент. В апарата се използва система за пасивно охлаждане, което го прави изключително тих и приятна компания за работещите в близост до него.

Скоростта на новата машина е 16 страници А4 в минута, при монохромен режим и 4 странци в минута - при цветен. Принтерът е снабден с процесор 300 MHz и работи с ефективна резолюция от 2400 x 600 dpi. Phaser 6110 може да поеме месечно максимално натоварване от 24 000 страници. Устройството ще бъде достъпно в две конфигурации: Phaser 6110 с пряко включване към компютъра и Phaser 6110N - мрежов с Ethernet 10/100Base TX. И двата модела работят с интерфейс USB 2.0.
Phaser 6110 MFP е МФУ (мулти функционално устройство) с автоматично листоподаващо устройство с 50 листа и цветно сканиране към мрежа, e-mail и PC. Phaser 6110 MFP разполага с USB порт за директно принтиране от USB памет.
В края на миналата година Xerox спечели девет награди за своите цветни принтери и мултифункционални продукти от две водещи организации за независими тестове и проучвания, с които крайният брой награди на световно ниво за 2006 г. достигат 208.
Част от наградите са за чернобелия мултифункционален принтер WorkCentre 4150xf и за цветните мултифункционални устройства WorkCentre 7132, WorkCentre 7655 и WorkCentre 7665. За целта са проведени интензивни конкурентни тестове върху печатащи устройства, сравнявайки производителността, надеждността и лекотата на работа.

Към началото

Промоция за печат и рязане по контур до 30ти март

Rockhopper I 62 норм. цена = € 10.990
Ultima 1400 норм. цена = € 7.990
------------
€ 18.980
Специална цена = € 14.990
Допълнителна информация...

Rockhopper I 48 норм. цена = € 8.990
Ultima 1400 норм. цена = € 7.990
------------
€ 16.980
Специална цена = € 11.990
Допълнителна информация...

ValueJet VJ-1204 нормална цена = € 14.300
Ultima 1400 нормална цена = € 7.990
------------
€ 22.290
Специална цена = € 15.990
Допълнителна информация...

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg