Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #16 - Април 2007

В този брой:

   Продукти:

   •
ABBYY FlexiCapture 8.0 Professional
   •
'Wireless Pen Tablet' на Wacom - неограничена свобода за вашия компютър
   •
Официално представяне на WACOM PL-521
  •
Пo-бърз печат и повече свободно място на бюрото
   •
Скенер за книги А2 формат

   Цени:

   •
Специални оферти от Mutoh

   Технологии:

   •
Пещ за изгаряне на Hexis

   Накратко:

   •
Нова инициатива на Adobe
   •
I.T Strategies: Дигиталния текстилен печат се развива и в нови области
 
Пещ за изгаряне на Hexis
Производителя на самозалепващо се фолио Hexis S.A., с централен офис във Франция, полага големи усилия насочени към опазване на околната среда. През 2006г. компанията е вложила 400 000 евро за построяването на крематориум, който развива температури от 800°C до 1000°C, като напълно унищожава замърсителите на атмосферата, най вече солвент, който се използва в производствения процес. Постига се 99,6% изгаряне на замърсителите като в атмосферата се отделят само капчици вода и малко количество въглероден диоксид. В същото време отделената топлина по време на процеса, се използва за стабилизиране на температурата във фабриката, като по този начин се получава по еднородно качество на продуктите. По този начин отделените вещества в атмосферата по време на процеса са 8mg/Nqm (милиграм на кубичен метър под нормалните атмосферни стойности), като позволения лимит е 50mg/Nqm. Компанията разполага с 2 фабрики и оперира в над 40 страни по света като само за миналата година операциите в Европа нахвъртлят 29 милиона Евро.

Към началото

Нова инициатива на Adobe
Adobe System Inc. обяви, че BBC заедно с техните технологични партньори от Siemens, са избрали Adobe Creative Suite 3 Production Premium като предпочитано решение за обработка на видео файлове, аудио, изображения и уеб страници.
Този продукт ще съпътства новия продукт на BBC Creative Desktop Initiative, чрез който компанията цели да подобри максимално ефикастността на работното пространство.
Пакета Adobe Creative Suite 3 Production Premium съдържа: Adobe AfterEffects CS3 Professional, Adobe Premiere Pro CS3, Adobe Encore CS3, Adobe Photoshop CS3 Extended, Adobe Illustrator CS3, Adobe Flash CS3 Professional, Adobe SoundBooth, Adobe DynamicLink, също така включва и Adobe OnLocation CS3 за директно записване на файлове върху CD и наставления за ползване и Adobe Ultra CS 3 софтуер за настройки на цветността.

Към началото

I.T Strategies: Дигиталния текстилен печат се развива и в нови области

Дигиталния печат върху текстил се практикува от средата на 90-те години с електростатични или мастилено-струйни принтери, както чрез директен печат (в случаите с мастилено-струйни принтери), така и със сублимационен трансферен печат (и за двата вида принтери). Проучването на I.T. Strategies посочва, че през 2005г. 2300 машини за текстилен печат са отпечатали повече от 900млн. кв.м. От тези показатели 75% (малко под 700млн. кв.м.) са използвани за банери и др. а 25% (233млн. кв.м.) в текстилната промишленост.
Според предвижданията на I.T. Strategies до 2010г. тези стойности ше се увеличат до 5000 машини за текстилен печат и над 2 милиарда отпечатъни кв.м. което е средно годишно увеличение с по 19%.
I.T. Strategies Inc. е консултантска фирма, която се занимава и с мащабни проучвания на пазара за дигитален печат. Също така те доста допринасят и за разпространението на такъв печат по света.

ABBYY FlexiCapture 8.0 Professional

ABBYY представи FlexiCapture 8.0 Professional - първият динамичен софтуер за разпознаване на огромното разнообразие от документи. FlexiCapture 8.0 може ефикасно да поставя информацията в база данни и различни бизнес приложения, включващи таблици и различни формати. Рентабилен и лесен за използване, този софтуер може да се ползва в различни бизнес сфери като банкиране, образование, здравеопазване, застраховане, счетоводство и много други.
FlexiCapture 8.0 разполага с богато меню, за да може да разпознава многобройните видове документи. Чрез FlexiLayouts може да разпознава както текст, така и изображения и прикрепени файлове.
FlexiLayouts използва логика и многобройни хипотези, за да разпознава полетата на документа въпреки техните разностранни разположения.
FlexiCapture 8.0 използва технологията Intelligent Document Classification (IDC), за да сортира групи от различни видове документи, включително и прикрепени файлове. IDC заедно многократно награждаваните технологии на ABBYY за разпознаване на печатни и раъкописни символи (OCR & ICR), технологията за разпознаване на бар-кодове и тинтелигентно0 разпознаване на документи (IDR )дават отлично автоматизиране на целия процес. Като резултат клиента спестява време и пари.
FlexiCapture 8.0 насочва стъпка по стъпка оператора чрез гъвкав интерфейс. След сканиране програмата класифицира групите документи по вид. След това автоматично разполага документите във файлове или бизнес апликации.
FlexiCapture 8.0 на ABBYY се очаква да бъде готов за поръчване през лятото на 2007г.

Към началото

Официално представяне на WACOM PL-521
С модела PL-521 Wacom представя новия привлекателен PenDisplay с висока резделитена способност и 15" LCD екран, окомплектован с дигитална писалка. Тя може да се използва като писалка, мишка или курсор.
PL-521 е с 15" дисплей с резолюция 1024x768 пиксела и 16.2 млн. цвята. Стойката на дисплея му позволява движение от 140? хоризонтална до 130? вертикална позиция. Снабден е и с програмата JustWriteOffice, която се използва за презентации, която позволява ръкописни бележнюки и коментари, към докъменти от Word, Excel и PowerPoint.
ScreenMarkup позволява да пишете директно върху самия дисплей, да променяте изображения и др., и да ги запазвате като изображения.

Ако провеждате презентация можете да пишете или ограждате различни изображения върху дисплея докато върви видео или анимация, да рисувате диаграми.

Също така можете да запазите всички промени, които сте направили ръчно по време на вашата презентацията. Ако желаете ползвайте курсора и като лазерна показалка и това влиза в кръга на неограничените възможности на новия дисплей на Wacom PL-521.
В окомплектовката е включен и VGA(RGB) конектор, за да можете да свържете вашия PL-521 с проектор. Очакваната цена ще бъде под 1000 Евро.

Към началото

Специални оферти от Mutoh

До 20 май 2007 може да бъдат закупени 3 модела принтери на 1.6м, които използват новата технология I2 за вълнообразен начин на печат при специални условия:

ValueJet 1604 за 16995 Евро с включени консумативи (мастило и PVC фолио) за отпечатването на 500 м2.

Rockhopper 3 Extreme с включенa Т30 система за навиване на отпечатъците и PhotoPrint se с модул Nesting за 19990 Евро.

Spitfire Extreme с включенa Т30 система за навиване на отпечатъците, професионална система за подаване на мастилото (BIS) и PhotoPrint se с модул Nesting за 22790 Евро.

Към началото

Пo-бърз печат и повече свободно място на бюрото
Предлагаме ви два нови модела настолни принтери с множество подобрени характеристики и постоянно качество на печат при големи обеми.
Това са Xerox Phaser 3124 и Xerox Phaser 3125 - монохромни лазерни принтери от входния клас, предназначени за малки офиси, като адвокатски кантори, агенции за недвижими имоти, лекарски кабинети и предприемачи от всички сфери на производството и услугите. Основните предимства на двата модела са конкурентните цени на машините и на отпечатъците, компактните размери и надеждността при големи обеми печат. Дори и при максималното месечното натоварване от 20 000 страници, те запазват високото качество на печат, което ги прави едни от най-надеждните лазерни настолни А4 принтери.

Phaser 3124 е един от най-бързите персонални GDI (хост-базирани) принтери в своя клас, в същото време един от най-компактните (35,8 / 29,8 / 25,3 см.).
Xerox Phaser 3125 e един от най-бързите настолни лазерни PCL принтери. Машината се предлага в две конфигурации - базов модел Phaser 3125 и мрежов принтер Phaser 3125N. И двата модела са снабдени с 32 МВ памет - повече от конкурентните модели от този клас, и 400MHz процесор, който позволява работа в натоварена и динамична среда. Phaser 3125 осигурява качество на изображението от 1200 dpi и поддържа принтерските езици PCL и Postcript.
Скоростта на печат на двата принтера е 24 страници в минута, а дългият живот на тонера и голямата вместимост на тавата за хартията - 250 листа, допринасят за бърз печат без прекъсване. Сред другите времеспестяващи характеристики на принтерите са времето за загряване на устройството - 15 сек. и времето за излизане на първата страница - по-малко от 9 сек. Инсталирането на принтерите е лесно и бързо - само четири клика и са готови за печат.
И двата модела превъзхождат аналозите си по редица функции: поддържат широк набор от медии в т.ч. пликове, етикети, прозрачни фолиа, производство на брошури, добавяне на воден знак, отпечатване на постери, чрез принтиране на един документ върху 9 страници, които се сглобяват във формата на плакат.

Към началото

Скенер за книги А2 формат
Немската фирма Imageware, специализирана в производството на скенери за специфични нужди, пусна моторизиран вариант на леглото за книги към своя най-популярен модел скенер BookEye А2.
Леглата Bookeye® правят много лесно и удобно дигитализирането на големи по формат и ценни исторически книги, ръкописи, атласи без каквато и да е повреда. Благодарение на автоматичното позициониране на нивата не се налага прегъване нито на страници, нито на корица,. Оригинали, които преди не бяха възможни за копиране или репродуциране сега могат да бъдат вкарани бързо и удобно в електронен вид.

Максималните размери са 630 x 420 мм, което е повече от A2. Дебелината на книгата, която може да бъде поета е 350 мм.
Разделителната способност на скенера е 200,300,400 или 600 dpi, като в зависимост от размера скоростта може да бъде 2 до 3 сек за А4 - А2 страница. Скенера има интегриран 1 Gbit мрежов интерфейс и специализиран софтуер.

Към началото

'Wireless Pen Tablet' на Wacom - неограничена свобода за вашия компютър
Лъскав, атрактивен дизайн комбиниран с безжична технология.
Новият безжичен таблет на Wacom е перфектния инструмент за хора на дигиталното изкуство. Независимо дали рисувате, пишете или добавяте изображения и видео клипове, Wireless Pen Tablet опростява вашето работно място като елиминира ненужните кабели и позволява неограничена свобода да творите и работите.
азделителната способност от 2000 dpi дава естествено усещанепри работа с Wireless Pen Tablet , като в пакета влиза ергономична писалка. Тя е безжична и без батерия като възпроизвежда 512 нива на натиск за оптимален контрол във всички приложения.

Двата програмируеми бутона - ExpressKeys върху таблета и страничните бутони на писалката позволяват бърза навигация. Също така вие може да ги настроите по ваше желание. Наслаждавайте се на достатъчно време за работа с вашия таблет благодарение на вградената презареждаща се литиево полимерна/LiIon батерия позволяваща до 25ч. работа с безжичната технология. Формата А5 предоставя достатъчно голяма и удобна работна площ, което наред с другите неща превръща Wireless Pen Tablet-а в желаното устройство не само за потребителите на Mac, а и за тези на Windows.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg