Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #18 - Юни 2007

В този брой:

   Продукти:

   •
ColorExcel - софтуер на ScanVec Amiable за проверка на ICC профили

   Накратко:

   •
Д-р Николас Хелмут от FLAAR публикува своя доклад за новата технология на Mutoh i2
   •
FESPA 2007 с рекорден брой изложители и посетители
   •
Адком стартира партньорство с ESKO
   •
Evolon - нов продукт за екзотични приложения
   •
АДКОМ в нов офис


 
Д-р Николас Хелмут от FLAAR публикува своя доклад за новата технология на Mutoh i2


1,6M

ColorExcel - софтуер на ScanVec Amiable за проверка на ICC профили
За подобряване на контрола върху цвета Scanvec създадоха своя фирма Colorific, която разработва няколко нови продукта, които се очаква да облекчат работата на потребителите, които използват техните продукти - PhotoPrint, Flexi и Engroute и значителни да ускорят процесите при генериране и настройка на цветни профили. До месец се очаква пускането на новия спектрофотометът Sprint, който може да чете и обработва повече от 20 цветни ивици с секунда. В началото на юни по време на FESPA в Берлин бе премиерата на ColorExcel, с който ще ви запознаем накратко по-долу.

Система за крайна проверка:
   • Отстранява разногласията с клиентите по повод на неточните цветове
   • Увеличава ефективността от работата ви, като отстранява цветовите грешки
   • Позволява повторяемост в цветовете
   • Позволява да се установи стандарт на цветовете в целия работен процес

ColorExcelTM е система за проверка на точността на цветовете и наличие на евентуални проблеми. ColorExcel ви позволява да направите тест на цветовете за да сте сигурни, че са правилни като използвате три лесни и бързи стъпки. Не трябва да се доверявате на възприятията си, за да докажете, че цветовете са правилни, това може да стане чрез цифровата стойност на цветовете. Проверете цветовете в началото, по време на операцията и след това като използвате устройствата. Ако се притеснявате, че нямате база за сравнение на всички места където правите тестовете, ColorExcel ви позволява да използвате установен стандарт на цветовете, за да правите съпоставка.

http://www.colorificinc.biz

Към началото

FESPA 2007 с рекорден брой изложители и посетители
На тазгодишното изложение FESPA 2007 са участвали 661 изложители (от които 185 са били нови фирми, участващи за първи път) от 140 страни от целия свят. Щандовете на изложителите са посетени от почти 50 000 души.
5 зали за дигитален печат, 4 зали за ситопечат, 2 зали за печат върху текстил, изпълнени с хора, които правят бизнес и показващи нови продукти.
За сравнение, през 2006г. на изложението FESPA са участвали 523 изложители, а посетителите са били 33 088 души от 121 държави.
Сред многото новости, които бяха показани на изложението, впечатление правеше нарастващия брой на производителите, които предлагат UV curablе принтери за печат на плоскости, все повече производствени линии, които позволяват печат, рязане и други довършващи операции с капацитен повече от 200 м2/ч. (двеста квадратни метра в час)
.
От продуктите, които Адком предлага се отличаваше една предпремиера на mild solvent принтера Mutoh Blizzard, който печаташе с 38 м2/ч при 720 dpi. Максималната скорост на маханиката позволява 80 м2/ч. Официалното обявяване се очаква да бъде през есента на 2007г.

Към началото

Адком стартира партньорство с ESKO
 

След поредица от срещи по време на FESPA 2007 и Принтком 2007 "Адком - печатни решения" ООД започва да маркетира и предлага за България и Македония продуктите на белгийския производител, които са свързани с проектирането, дизайна и производството на различни видове опаковки, обемни рекламни материали и др. Режещите плотери на фирмата са познати под марката Kongsberg и включват няколко серии с различни размери в диапазона 80 х 110 см до 220 х 480 см. Различните видове глави и инструменти, които може да се сложат в тях позволяват обработката на множество материали с дебелина до 5 см и прецизност 0.2 мм. Системата i-Cut позволява разпознаването на маркери и последващо рязане по контур. Максималния натиск варира в зависимост от използвания инструмент до 22 кг, а при биговане XL моделите позволяват до 50 кг. сила на натиск.

Към началото

Evolon - нов продукт за екзотични приложения

Немската фирма Freudenberg направи технологична революция при производството на микровлакна, като създаде нова генерация микрофибърен текстил - Evolon, който е със състав полиестер и полиамид. Микровлакната са 30 до 100 пъти по-тънки от човешки косъм.
Различните платовете имат множество приложения:
   • В медицинската сфера - с антибактериално покритие
   • Кърпи за почистване
   • Кърпи за дома
   • Торби за прахосмукачки
   • Пликчета за чай
   • Щори
   • Шумоабсорбиращи дамаски за автомобили
   • В рекламата - платове за директен или трансферен печат и др.

Текстилните медии, използвани в рекламата са високоустойчиви (предназначени за външни и вътрешни условия), за трансферен или директен печат със солвентни, еко-солвентни, UV или мастила на водна основа.
Медиите се предлагат в различни ширини и грамажи - EVO 100 - 100 гр/м2, EVO 130 - 130 гр/м2, EVO 170 - 170 гр/м2. и могат да бъдат шити, което позволява да се правят освен банери и други рекламни пана също и тапицерии, щори, завеси и ред други приложения за офисни и обществени помещения, тъй като Evolon се предлага и във FR (flame retardand) вариант, който отговаря на противопожарните изисквания.

Към началото

АДКОМ в нов офис

От 21 май фирма АДКОМ e на нов адрес:

София 1408
Ул. "Майор Първан Тошев" 18-20 (вход откъм прохода)
Това е 50 метра от входа на бившия офис по посока Първа инвестиционна банка.

Телефоните са нови:
Тел.: 02/ 8181 081 GSM: 0888 831 690
        02/ 8181 070 GSM: 0897 871 857
Факс: 02/ 958 61 35

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg