Тел. : 02/ 8181 081
            02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 690
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #19 - Юли 2007

В този брой:

   Продукти:

   •
Представяне на новите мастила EVOSol от фирма ITL
   • Xerox 4595 Copier / Printer

   Накратко:

   •
3M Commercial Graphics Europe и Mutoh Europe представят 3M Гаранционна програма MCS за принтерите от серията Mutoh Spitfire Extreme
   •
АДКОМ в нов офис
   • Швейцарският производител на хартии пусна в действие нова фабрика

   Цени:

   •
Специална лятна оферта за режещи плотери Graphtec

 
3M Commercial Graphics Europe и Mutoh Europe представят 3M Гаранционна програма MCS за принтерите от серията Mutoh Spitfire Extreme
Oostende & Brussels, Белгия - Производителите на широко-форматни принтери Mutoh Europe и 3M Commercial Graphics Division Europe обявиха, че обединяват сили.
3М избраха широко-форматните принтери на Mutoh SpitFire Extreme 65" и 90" да бъдат част от Matched Component System Graphics Warranty (MCS) на 3M в комбинация с техните нови мастила mild-solvent, наречени 3M Ink Series 600. Това ще позволи на хората, чиито бизнес е в производствени места тип Printshop да правят отпечатъци със SpitFire Extreme като използват 3M MCS Warranty. Програмата ще осигурява комплексно решение за мастилата, медията, принтера, софтуера, обучение и поддръжка. Може да се отпечатва подова и автомобилна графика, плакати постери и дисплеи за вътрешни ивъншни условия, табели, банери и др.
Възможна ще бъде гаранция от 5 години, която ще се базира на мастилата и медиите на 3М, които избраха за печатаща платформа принтерите на Mutoh от серията Spitfire Extreme поради тяхното впечатляващо качество и производствената скорост от 13 м2/ч, благодарение на интелигентаната технология за полагане на пасовете i2.
Новата програма MCS за принтерите SpitFire ще позволи и на двете компании да предложат един своеобразен оптимум на пазара, разчитайки на най-доброто на всяка в своята област. Имащи локални представители в повече от 30 страни в Европа, Средния Изток и Африка, Mutoh и 3М ще предложат за разпространение новата програма MCS за принтерите на Mutoh SpitFire Extreme базирайки се на своите дистрибутори в различните страни. Също така освен дистрибуция на медии и мастила ще има и курсове за обучение. Планирано е програмата да се предложи на пазара през лятото на 2007г.
Представяне на новите мастила EVOSol от фирма ITL
 

Новите мастила EVOSol на англииската фирма Ink Technologies Ltd са следващо поколение мастила напълно съвместими с широко-форматните принтери произвеждани от Mutoh, Roland, Mimaki, Uniform и др. Те са съвместими с OEM мастилата, както за цвета така и за изпълнението, като отчетливо се забелязва и подобрение в качеството на отпечатъните изображения.

Тези мастила са устойчиви на драскане, маханично въздействие както и тпене със спирт различни химикали.

Подходящи за високо-скоростен печат, новите мастила EVOSol нямат остро изразена миризма.

ITL винаги са се стремяли да създават продукти, които да не замърсяват околната среда. Опитните химици, създали мастилата EVOSol, подчертават, че те не са запалими и не отделят вредни емисии въглероден диоксит в атмосферата и най важното не съдържат емисии на вредни летливи вещества, които да застрашават здравето на работещите наоколо.

Мастилата EVOSol могат да се ползват с повечето широко-форматни машини, които се предлагат в момента на пазара. Разфасовките ще бъдат достъпни в 220мл. и 440мл. касети, както и в бутилки по 500мл., 1л. и 5л..

Към началото

Специална лятна оферта за режещи плотери Graphtec
и
официалният дистрибутор ADCOM предлагат
Специални оферти в сила до 31 свгуст 2007
 
Режещи плотери от серия CE5000
с вграден сензор за разпознаване на маркери,поставени
при печат и възможност за рязане по контур:

CE5000-60 на цена 1290 995 €

CE5000-120 на цена 2690  1995 €
Професионален режещ плотер от серия FC7000
• вграден сензор за разпознаване на маркери
• възможност за рязане по контур

• ширина на рязане 76 см, на цена 2690 €  1995 €

• ширина на рязане106 см, на цена 3690 €  2495 €

Към началото

Швейцарският производител на хартии пусна в действие нова фабрика
 

Швейцарската фирма Qualimage са горди да обявят, че преместиха своята фабрика за производство на хартии за плотери от Тенеро Южна Швейцария в Баар, като тя е в непосредстена близост до производствената мелница за дървесината. Новата фабрика се казва Converting Baar, и е осигурила нови работни места.

Фабриката е официално отворена на 1-ви Април 2007г. и заедно със скалда се помещава на производствена площ над 4000 кв.м. Тази площ помага за увеличаване на производството като предоставя отлични условия, за подобрение на качеството на крайния продукт.

Освен трансферните хартии за сублимация, с които Qualimage е световен лидер, фирмата се е специализирала в производството както на медии с допълнително покритие за CAD, Graphic Art и фотография, така и на солвентни медии с допълнително покритие за всякакъв вид солвентни мастила.

Към началото

Xerox 4595 Copier/Printer
Новият Xerox 4595 Copier/Printer е базиран на познатия и много успешен модел принтерна система 4110.
Наследил най-добрите качества на фамилията 4110, моделът е лесен за работа, бърз - 95 стр/мин, с добро качество на изображението - 1200dpi, надежден с вградения copy/print сървър. Скоростта на сканиране е 100ipm, а времето за излизане на първо копие е 3 сек. Обема хартия, с който може да бъде заредена машината (8 тави, вкл. HCF) е 8225 стр, което й дава възможност за по-продължителна работа. Има вграден контролер и копи сървър.

Xerox 4595 е насочен към широк кръг клиенти с разностранни потребности. Изключитено подходящ за фирми с голям документооборот, тъй като себестойността на копие е много ниска. Допълнителните финишери правят машината идеално решение за принт центрове, без да се изнасят довършителните дейности на вън. Способността за бърза обработка на различни задания (печат на различни формати и обеми) е определяща за перфектната работа в по-натоварените офиси.

Към началото

АДКОМ в нов офис

От 21 май фирма АДКОМ e на нов адрес:

София 1408
Ул. "Майор Първан Тошев" 18-20 (вход откъм прохода)
Това е 50 метра от входа на бившия офис по посока Първа инвестиционна банка.

Телефоните са нови:
Тел.: 02/ 8181 081 GSM: 0888 831 690
        02/ 8181 070 GSM: 0897 871 857
Факс: 02/ 958 61 35

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg