Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #2 - Февруари 2006

  В този брой:

  Технологии:


  Продукти:
  ·
PrintFIX Pro - нов Спектрофотометър от Colorvision
  · XEROX – Дигитални преси iGen3
  ·
WACOM – таблети Cintiq
  ·
Graphtec FC7000
  · MUTOH Phoenix

  Цени:
  ·
Специална оферта от Mutoh до 31 март 2006
  · По-ниски цени от Colorspan

  Накратко:  

 

Уважаеми клиенти,

Съдейки по множеството обаждания, разбирам, че сме успяли да ви поднесем подходящата информация, необходима за оптимизиране на техническите и търговски процеси между страните. Понякога за определен период от време се генерират толкова много новости и информация, която би била интересна за вас, че ни е трудно да я обработим и предоставим в рамките на един брой. За нас вашите обаждания и е-мейли са съществен репер и една необходима обратна връзка, така че, продължавайте да ни се обаждате и да пишете на адрес office@adcom.bg

Приятни минути с брой номер #2...

С уважение
Васил Василев

COLORVISION - PrintFIX Pro
Color Vision - PrintFIX Pro е следващата генерация Спектрофотометър на Datacolor
Продуктът създава спектро-базирани принтерски профили, които поддържат цялата гама RGB, сублимационни, термични, мастилено-струйни и лазерни принтери. Технологията на спектрофотометъра предлага възможността да избирате от широка гама медии, особено от трети производители на художествени хартии, мастила и неограничен обхват на RGB принтери.

Настройвайки отново стандарта, Color Vision PrintFIX Pro създава точни и съвместими профили между принтери, мастила и хартии. Новият спектроколориметър 1005 прецизно измерва референтните цветови таблици и запазва тези данни L*a*b* във формат XML. Използвайки новаторската LED технология, времената за измерване са по-бързи, а резултатите по-точни, отколкото предишните поколения устройства. Софтуера на PrintFIX Pro обработва данните в 16-битови високопрецизни профили, акцентирайки дори върху най-финните елементи на вашата работа. Резултатът: професионални отпечатъци с художествено качество.
PrintFIX Pro ви позволява да поддържате постоянство на цветовете при тяхното управление, свързвайки търговската марка Color Vision с леснота за употреба и достъпност. Ценово позициониран под 500 Евро вместо хиляда, PrintFIX Pro е успешно предложение за ценови пробив предназначен за професионалисти, които искат да създават собствени отпечатъци с фотографско качество.

Софтуерът на PrintFIX Pro ви води през всички критични стъпки, включително и преглед на профилите", с напълно определен и високо-детайлизиран потребителски интерфейс. Подробните файлове за помощ, съдържат лесна за употреба информация, през целия процес, за всички нива на потребители. По-напредналите могат да използват бутони за бърз достъп и усъвършенствани характеристики, докато потребителите на средно и начално ниво имат възможност да минат през всички обучителни и тестови стъпки, за да постигнат оптимални резултати.

Към началото

COLORSPAN - Diplaymaker 72si & 98 si с нови цени
От началото на февруари 2005 г американският производител на широко-форматни принтери Colorspan обяви нови по-ниски цени за солвентните принтери от серията DiplayMaker. Основни предимства на тези модели е високата физическа разделителна способност на главите- 600x600dpi и финния обем на капката 25 pl.

Друга характерна особеност за серията DiplayMaker са вградените CCD камери, с помощта на които може да се правет настройки по сходимостта межу отделните глави и цветове и възможността да разпознават запушени и/или изгоряли дюзи, така че машината може да компенсира до 10 бр неработещи дюзи от всеки цвят. Мастилата SolaChrome имат много висока плътност и в следствие на това дават цветови нюанси както при 6-цветен печат и мого по-ниска разходната норма.
Модела DisplayMaker 72si, който печата със скорости до 60 м2/ч и има ширина 1.8м струва 35995 Евро.

Към началото

XEROX – Дигитални преси iGen3

През последните 5 години обема на дигиталния печат нарастна многократно. По данни на CAP Venturs обема на пазара на къси тиражи през 2004г. е бил $40 милиарда. Това звучи добре, но по-интересното е,че нормата на печалба е с 50% по-висока в сравнение с индустриалната норма. Прогнозите за следващите 5 години са за нарастване на обемите и продължаващ ръст на нормата на печалба. Един от лидерите в производството на дигитални преси за къси тиражи, Xerox обяви наскоро последните подобрения в своя флагман iGen3.

Характеристики:

 • До 6,600 страници на час при цветен печат формат А4 (110 стр./ минута);
 • 600 x 4800 dpi, съчетано с патентованата технология на Xerox относно сухите мастила за отлично качество и много добра цветова гама;
 • Видове растер: полутонов с линеатури 150 lpi, 175 lpi, 200 lpi и стохастичен;
 • 6 тави за зареждане на хартия, като всяка една е разделена на 2 части, които побират по 2500 страници на 80 грама (30 хиляди листа с възможност за допълнителни 50 хиляди, използвайки системата „roll feeder”);
 • Възможност за избор между високопроизводителните контролери: Xerox DocuSP Color Controller, EFI Fiery Color Server и Creo Spire Color Server;
 • Позволява работа с широка гама от медии: с допълнително покритие и без, релефни, гладки и специализирани.
Основни приложения:
 • Възможност за къси тиражи на брошури, книги, флаери, картички, каталози, инструкции за употреба и други;
 • Директен майлинг за проучване на пазара ;
 • Печат на информация с променливи данни;
 • Отпечатване на Web материали ;
 • Печат на изложения и финансови доклади с уникални текстове, изображения и графики.
Предимства:
 • Нови бизнес възможности, по-голям годишен оборот
 • По-големи къси цветни тиражи
 • Бърза възвращаемост
 • Персонализирана и специално изготвена информация
 • Двустранни отпечатъци с високо качество
 • Качество конкуриращо офсет печата
 • Широка гама от медии, грамажи и размери на използваната хартия
 • Печат на различни по вид и грамаж хартии с една настройка на управляващата станция
 • По-бърза възвращаемост на инвестицията
 • Ниска себестойност на отпечатаните копия
 • По-добра ефективност и продуктивност
 • Конкуриращи предимства
 • Ускорена и оптимизирана работа
 • Скорост на печат до 6,600 копия на час при режим „auto duplex”
 • Без необходимо време за съхнене
 • Намалени операционни разходи
 • Елиминиране на складовите разходи и стандартните изисквания за разположение
 • Автоматично колиране с офсет финишинг модули
 • Безвредни отпадъци

Към началото

WACOM – таблети Cintiq

Новият интерактивен дисплей Cintiq е идеалния инструмент за работа с креативни, дигитални приложения.

Благодарение на Cintiq 21UX вече не е необходимо да търсите най-подходящия инструмент за вашата работа, защото с него вие ще можете да работите по-интуитивно, по-продуктивно и по-ефикасно, както никога до сега.
Проектирайте естествено върху дисплея, така както бихте направили с писалка върху хартия. Използвайте интуитивно вашите приложения благодарение на координацията между „ръката и окото” и симулирайте различни традиционни техники на работа с ергономичната писалка „Cintiq Grip Pen” и нейните взаимозаменяеми писци, както и уникалната четка „Cintiq Airbrush
За да се подобри ефективността на вашата работа са създадени новите специални бутони за бърз достъп (Express Keys) и зони за контакт (Touch Strips), които ви позволяват да сведете използването на клавиатурата до минимум, за да се концентрирате в работата си със Cintiq, като основен инструмент. Express keys представляват две 4-бутонни клавиатури, разположени от всяка страна, които са предварително настроени за най-основните функции и чиито бутони имате възможност да донастройвате.

100% Съвместим с Intuos3

Ако вече използвате някой от продуктите на WACOM Intuos 3 можете да оптимизирате разходите си като използвате различните видове писалки от Intuos 3 таблета на Cintiq. Потребителите на Cintiq ще могат да се възползват от бъдещите разработки на Intuos 3 писалките както и всички преимущества на таблетите Intuos 3, като разпознаване на наклона на писалката, реагиране на завъртане около остта си, разпознаване инструмента за работа, както и на скрол бутончето на (Airbrush) четката.

Той е "Penabled"

Патентованата технология на WACOM относно безжичните писалки, които не използват захранване, още познати като (Penabled), представлява високо надежден продукт изискващ минимална поддръжка. Тази технология ви осигурява високо качество на работа, гарантирано ви от световния пазарен лидер в решенията базирани на технологията за писалките накрая, но не последно вие можете да разчитате нависока надеждност, обезпечена с 2 годишна гаранция.

В обобщение: съчетанието между различните видове писалки, бутоните за бърз достъп и зоните за контакт, ви предоставя възможността да намалите използването на клавиатурата, да ускорите работния процес и да повишите ефективността на работа.

Към началото

Graphtec FC7000
Към серията режещи плотери FC7000 на японската фирма Graphtec има нов размер на 1.62м. Всички модели от серията използват Digital Servo Friction подаване и Microgritroll управление и разполагат с оптика за разпознаване на маркери. ARMS (Advanced Registration Mark Sensing System) която ви позволява да режете стикери по произволен контур, отчитайки отместването и завъртането на медията.

Настройваемата сила на натиск за моделите FC7000 е до 600гр, максималният размер на рязане е 1626мм Х 50м, скоростта на рязане е 1485мм/сек, а механичната разделителна способност е 0.005 мм.
Моделите са окомплектовани с plug-in софтуер, който позволява директно рязане от CorelDraw и Illustrator
Израз на качеството на японските продукти са не само отличните параметри, но и 2 годишната гаранция предлагана от фирмата производител.

Към началото

Специална оферта за печат и рязане

До 31 март 2006 г. има възможност за покупка на еко-солвентен принтер, работещ с новото 3-то поколение еко мастила на японската фирма Mutoh и станалите еталон режещи плотери с e-Pos тенология за разпознаване на маркери и рязане по контур. При принтера с ширина 1.57м в рамките на специалната оферта получавате в цената и режещ плотер Ultima 1400D. За повече информация посетете тук...

Към началото

MUTOH Phoenix
След започналата инвазия на производители на голямо-форматни принтери от Китай през последните 2-3 години, японския производител Mutoh заложи на концепцията на високо-производителни и надеждни платформи за широкоформатен печат.

Mutoh PHOENIX е проектирана за големи натоварвания при печат на винил, плат, плоскости и всякакви материали, които днес се използват в печатната реклама.

Концепцията на подаване на медията е съобразена с най-дребните детайли, отчитайки огромното тегло на ролките (до 200 кг), изкривяванията, които могат да се появят в следствие на това и се компенсират от tension bar, вибрациите в машината и главите (позволяващи прецизно позициониране при печат до 1440 dpi и обеми на капката до 5 pl). Каретата за главите е проектирана така, че да поема до 16 глави и 2 UV лампи, което позволява конфигуриране на машината с различни видове глави и съответно различни видове мастила, включително и UV curable. Възможността за повдигане на каретата до 5 см позволява и работа в режим «печат на плоскости»

3.3 метровия принтер Phoenix E/MS е комбиниран с доказаната технология за печат на Mutoh (drop – on demand). Принтерът може да бъде пригоден за работа, както с Eco – Solvent Ultra, така и с Mild Solvent мастила за печат, а версията Phoenix S е със Specrta глави и във вариант със 6 глави постига скорост до 93 м2/ч

Phoenix E/MS е предназначен за потребителите на средно професионално ниво, които търсят най-качествен, широкоформатен печат, съчетан с ниска себестойност на отпечатъните материали, за допълнителен бизнес с максимално оптимизирана инвестиция.

Скоростта и качеството на печат зависят от зареденото мастило. При печат върху самозалепващо PVC без покритие, използвайки мастило Mild Solvent, времето за отпечатване е от 4 до 8 пъти по-бързо в сравнение с печатането чрез Eco – Solvent Ultra. Използвайки мастило Eco – Solvent Ultra е достатъчно само да инсталирате принтера в помещение с нормална вентилация, докато при мастилата Mild Solvent, можете да разчитате на допълнителната пречистваща система на Mutoh, която понижава солвентните изпарения при печат до нива далеч под международните изисквания за безопасност на труда.

Машината е проектирана със захранващ блок позволяваш, употребата на различни видове захранване (еднофазно, трифазно), но то трябва да бъде съобразено с максимална консумация от 7 KW . За сериозността на машината може да се съди и по размерите от 5.8м и теглото над 2 тона.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg