Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 690
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #22 - Октомври 2007

В този брой:

   Продукти:

   • Hasselblad обявяват своята нова камера H3DII-39MS Multi-shot DSLR
   • Нова версия на PhotoPRINT
   • DocuColor 252 от Xerox
   • Фирма Microtek пусна на пазара първия плосък скенер с функция авто-фокус

   Накратко:

   • Print & Pack Expo 2007 от 31 октомври до 3 ноември в Интер Експо Център - София
   • HP засилва позицията в индустрията на широко-форматните принтери с придобивката на MacDermid ColorSpan Inc

   Цени:

   • 
Специална оферта Print&Cut
   • 
Специална промоция от Mutoh

 
Print & Pack Expo 2007 от 31 октомври до 3 ноември в Интер Експо Център - София

Уважаеми дами и господа,

Каним Ви да посетите нашата експозиция на 7-мото изложение за полиграфия, издателска и рекламна дейност, опаковки и визуални комуникации от 31 октомври до 3 ноември 2007 г. в Интер Експо и Конгресен Център - София, бул. Цариградско шосе 147. Работното време на изложението е от 10 до 19 часа.

Фирма АДКОМ ще представи и демонстрира нови продукти на водещи производители в областта на предпечатната подготовка и рекламата.

Подобаващо внимание е отделено на голямо-форматния принтер на японската фирма MUTOH - ValueJet 1604. Той е четирицветен Eco-Solvent Inkjet принтер, със скорост на печат до 16 m/h в режим 540 х 720 dpi.

Друг модел на фирма MUTOH, който ще бъде представен е RJ900 DrafStation Pro - четирицветна машина, която печата до 37 м²/ч при ширина 1.08м. Посредством Upgrade Kit принтерът се превръща в бърз и евтин вариант за печат на трансферна хартия, флок и други материали за апликация на текстил с дисперсни мастила.

Режещите плотери са представени с Graphtec FC 7000 - 130. Моделът е с вградената E-pos технология, която позволява напълно автоматично позициониране и изрязване по контур.

На щанда ще се запознаете и с новостите, които предлагат водещи в областта производители, на които АДКОМ е официален вносител за България:

• Color Vision - Spyder 3 - най-новият модел колориметри за монитори както и денситометри и софтуер за цветова калибрация.
• Тук са и "старите" познати - високочувствителните (до 1024 нива) на натиск таблети на японскта фирма WACOM с моделите си Graphire 4, INTUOS 3.
• Microtek и Avision - настолни скенери, както за офис и домашни нужди, така и за професионални решения в областта на предпечата и рекламата.
• MacDermid ColorSpan - сериите 54хх UV мултифункционални мастилено-струйни принтери, създадени за да задоволяват малки и средни обеми на производства. Използват последно поколение пиезо-електрически глави изстрелващи различни по големина капки от 9 pl при разделитена способност 1800dpi и достигат производствена сорост при от 36м²/ч. Печатат с UV пигментни мастила, които позволяват печат на различни плоскости и ролни материали.
• Esko Artwork - решения за производство на опаковки и обработка на плоскости и др. твърди материали за рекламни цели.

Продуктовата гама е разделена в три групи:
• Плоски режещи маси Kongsberg за единични мостри и малки серии на опаковки от различни материали с дебелина до 85 мм и размери до 2.2 м х 6 м
• Софтуер за дизайн и обработка на опаковки
• Flexo CtP

XEROX DocuColor 252 - най-новото лазерно graphic art решение.
Забележителното качество на изображението, високата производителност и удобния дизайн позволяват на новата цифрова преса да отговори на изискванията на критично настроени към този вид печат клиенти.
Машината осигурява отличнo цветопредаване, благодарение на възможността за професионална калибрация. Максималния грамаж на медията е 300 г.


ВСЕКИ ДЕН НА НАШИЯ ЩАНД ЩЕ СЕ ПРАВЯТ ДЕМОНСТРАЦИИ НА ИЗЛОЖЕНИТЕ УСТРОЙСТВА!

С уважение: Екип АДКОМ

Hasselblad обявяват своята нова камера H3DII-39MS Multi-shot DSLR
За повече от 5 години фирма Hasselblad има за цел да подпомага фотографите да правят най-добрите снимки със своите продукти. Най-добрия начин да постигнат това е като напълно интегрират системата DSLR.
Напълно интегрираната система позволява заснемането на най-качествени изображения посредством отваряне на нови възможности като "Ultra Focus", "Digital Auto Correction", както и новят дигитален обектив HCD 28мм.
Новата камера H3DII е 4 поколение DSLR на Hasselblad, отговаряща на изискванията на фотографите за: качество, функционалност, надеждност.
Технологията Multi-shot напълно елиминира нуждата от вмъкване на компоненти в изображението. До сега това беше възможно единствено с дигитален гръб Multi-shot.
Новата камера H3DII-39MS комбинира предимствата на дигиталния гръб CF-39MS с технологията Multi-shot чрез интеграцията на H3DII-39 DSLR. Това позволява използването на single- и multi-shot DSLR.
Други предимства освен 39 Mpix матрица, са "Ultra focus" и "Digital Auto Correction". "Ultra focus" компенсира минутите на фокусиране на изображението, а "Digital Auto Correction" е съвкупност технологични инструменти използвани за APO корекции, корекции на дигитално изкривяване и др.

В допълнение от фирмата обявиха спирането от производство на камерите H2
Hasselblad от дълго време е водеща компания в производтсвото на продукти за фотография. Камерата H2 ще бъде заменена от опростения й вариант - дигитална камера H2F.
Камерата H2F не съдържа технологията за високо-качествено дигитално изобразяване, която имаше H2. Тъй като тя не е необходима при снимането с дигитална камера H2F. Това комбинирано с опростения процес на производство се отразява на цената на H2F, която ще бъде поне 20% по-ниска от тази на H2. Камерата H2F има пълна съвместимост с H system HV фото-визьори, HC обективи, но не е съвместима със сериите дигитални обективи HCD или сериите фото-визьори HVD.
Има физическата възможност да прикрепяте дигитален фръб към H2F. Обаче, това хибридно решение се отразява на дигиталната функционалност на H3DII, а също така ще изисква и допълнителни външни кабели и връзки.

Към началото

Нова версия на PhotoPRINT

Нещо повече от RIP! Тъй като технологиите се развиват постоянно, SA International достига нови висини в управлението на цветовете. Прогресиращ заедно с индустрията за широко-форматни принтери, PhotoPRINT 6 е проектиран да спомага продуктивността на клиентите добавяйки нови възможности.
PhotoPRINT 6 е напълно съвместим с операционната система Windows Vista. Потребителския интерфейс е напълно обновен като са добавени някои нови компоненти.

ПО-долу са част от възможностите:
   • Обединяване и/или разделяне на отделни файлове за печат, чрез функцията Dual Roll.
   • Да се разграничи multi-copy, multi-page или multi-tile jobs в индивидуални полета с функцията Break Apart.
   • Да посочите последователността на задачите става автоматично като се препраща без да пре-RIP-вате постоянно с функцията Repeat Job.
Лесно се поправят цветовете с функцията Variations, като използвате посочи-и-кликни, за да поправите цвета.

Color Profiler предлага подобрена последователност на процесите, което спестява време.
Всички настройки на принтерите, драйвери и различните медии са запаметени в новите ICC профили.
Функцията Output Validation използва вградения Eye-One на новите Z серии на принтерите Hewlett-Packard, следи за нивото на мастилото и спира печата ако се промени цвета.
Прибавяне на сканирани оригинали в опашката използвайки TWAIN.
Print Wizard показва стъпките от поставяне на задачата до самото й изпълнение.
Функцията Dynamic PPDs позволява да се създаде или ъпдейтне десктопа на принтера, както и да се добавя нови ICC профили.
PhotoPRINT SE позволява и multiple setups, всяко от които има собствена директория.

Подобрени характеристики:
   • Автоматично или ръчно сваляне на най-новите ъпдейти чрез SAi Downloader.
   • Функцията Error Diffusion 6 предлага подобрено позициониране, скорост и изстрелване на капки с различна големина.
   • Функцията Custom Spot Color Mapping вече е част от основните функции.
   • Presets са преместени извън прозореца Color Managment и са достъпни за всички табове в Job Properties.
   • Могат да се отварят настройките за работа директно от менюто Add Job. Сега могат да се използват тези функции дори и когато е в режим на печат.

Напътствия при печат:
Новите напътствия предлагат опростена система на въпрос и отговор за работния процес. Преминава се през всички процеси, прибавяне на задача, избор на принтер, поставяне на основните параметри и накрая печат. Дори корекцията на цветовете е опростено с поставен линк към функцията Variations.

Съвместимост с Windows Vista
В крак с напредващите технологии PhotoPRINT 6 е напълно съвместим с Windows Vista. Интерфейса е променен следвайки този на Windows Vista.

N-COLOR SUPPORT
Софтуера PhotoPRINT 6 започва нова ера в поддръжката на цветовете като поддържа до 16 канала true cоlor. ICC профили могат да се създават за RGB или OG принтери с новата функция Color Profiler, която поддържа профили версия 4.

DUAL-ROLL SUPPORT
Новата функция за печат върху две ролки позволява да се обузначат две ролки с еднакви размери, за да се използват едновременно, дори принтера да не поддържа технически две ролки.

Директно отпечатване на изображения през Dynamic PPDs
С новото динамично PPD, може да се печатва от всякакви други програми, използвайки предварителните настройки за изображенията от PhotoPRINT 6 както и съответния ICC профил, които лесно може да се прехвърлят като настройки към всеки десктоп принтер.

Към началото

HP засилва позицията в индустрията на широко-форматните принтери с придобивката на MacDermid ColorSpan Inc
Hewlett Packard обяви, че са подписали предварително споразумение за придобиването на MacDermid ColorSpan Inc., лидер в производството на дигитални широко-форматни UV curable принтери.
Базирани в Минесота, MacDermid ColorSpan са водеща компания за поддръжката на UV-curable принтери за печат на проски и ролни материали, изработването на малки или средни по големина знаци, изображения с високо качество и др.
Споразумението разширява позициите на HP на пазара на изработване на знаци. Плановете на HP предвиждат по-ниски цени на UV технологиите за изработването на отпечатъци издръжливи на външни условия както и на такива за промишлени натоварвания.
Сделката разширява портфолиото на HP при дигиталните Graphic Arts преси и широко-форматни принтерии и допълва по-далечната стратегия на HP Print 2.0 за дигитализиране на аналогови отпечатъци като разширява генерирането на цифрово съдържание и допълва издателската платформа.
Придобиването е въпрос в доуточняване, като финансовите параметри на сделката по трансфера, не са приключили все още. С приключването на акта на придобиване, ColorSpan ще бъде интегрирана в Graphic Arts поделенията на фирмата.

Към началото

DocuColor 252 от Xerox
XEROX анонсира новото лазерно graphic art решение - DocuColor 252.
Забележителното качество на изображението, високата производителност и удобния дизайн позволяват на новата цифрова преса да отговори на изискванията на критично настроени към този вид печат клиенти.
DocuColor 252 печата със скорост 50 цв./ 65ч/б стр.мин. и времето за излизане на първо копие е 10,7 сек за цветно и 4,3 сек за черно/бяло. Разделителната способност при печат е 2400х2400 dpi.
Машината осигурява отлични цветопредаване и точност на отпечатъка лице/гръб при двустранен печат, благодарение на възможността за професионална калибрация. Максималния грамаж на медията е 300 г., а размера на печатуемото поле е 317 х 480 мм.
Многообразието от опции, с които разполага цифровата преса дават възможност за добавяне на допълнително финишинг оборудване.
Комбинацията от техническите параметри и ниската себестойност на копие правят машината отлично решение малки тиражи от 1 до няколко стотин копия.

Към началото

Фирма Microtek пусна на пазара първия плосък скенер с функция авто-фокус
Световно известния лидер в производството на скенери Microtek обявяват излизането на новия им продукт Atlas ArtixScan F1, като това е първия плосък скенер с функцията авто-фокус. Комбинацията между 4800 dpi разделителна способност, 48-битов цвят и 4.2D динамична плътност дават сериозно предимство. ArtixScan F1 сканира всякакъв вид прозрачни оригинали в детайли, дори и при много тъмни области.
Новата технология авто-фокус позволява на потребителите да нагласят фокуса върху различни места на сканираните прозрачни оригинали или филми при които в процеса на проявяване и/или експлоатация са се получили неравности или прегъване и това да се отсрани ефективно.Тази технология увеличава прецизността на сканиране на прозрачните оригинали.
Само Microtek поддържа функцията E.D.I.T (Emulsion Direct Imaging Technology) технология за директно сканиране, като светлината минаваща през прозрачния оригинал, не преминава през стъкла или други среди. Точно с една стъпка потребителите могат да върнат оригиналните цветове на повредени снимки или филми с технологията ColoRescue. Скенера ArtifixScan F1 притежава интерфейс USB 2.0, вградена възможност за сканиране на прозрачни оригинали до 20 x 25.4 см и площ на сканиране 216 х 356 мм.

Към началото

Специална оферта Print&Cut
и
официалният дистрибутор ADCOM предлагат
Специални оферти в сила до 9 ноември 2007


ново поколение принтери, използващо вълнообразния метод на печат, патентован от MUTOH и режещи плотери от световния лидер Graphtec, за кобинация печат и рязане по контур.

Режещи плотери със сензор за
рязане по контур
CE5000-60
€ 1290
CE5000-120
€ 2490
FC7000-100
€ 2990
Еко солвентни принтери,
1440 dpi, 3.5 ml капка
     
VJ 1204 – 1,3м - € 14300
€ 13 900
€ 14 300
€ 14 500
VJ 1604 – 1,6м - € 17495
€ 16 900
€ 17 300
€ 17 500

Цените в червено са за комплект от плотер и принтер и не включват ДДС.
В цената получавате: Софтуер за управление PhotoPrint SE и първоначален кит от мастило.

Към началото

Специална промоция от Mutoh
и
официалният дистрибутор ADCOM предлагат
Специални оферти в сила до 28 декември 2007
 
Viper е специализиран принтер за печат върху хартия за трансферен печат.
• Максималната ширина на медията е: 165,3 cm
• Включват се специализирани подаваща и навиваща системи.

До края на промоцията цената е €  24995, при цена по ценова листа € 30590.


Брошура

• Viper TX принтер за директен печат върху памук, коприна, полиестер и др.
• Максималната ширина на медията е: 165,3 cm
• Включват се специализирани подаваща и навиваща системи.

До края на промоцията цената е €  30590, при цена по ценова листа € 35590.


Брошура

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg