Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 690
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #23 - Ноември 2007

В този брой:

   Продукти:

   • Двата нови модела Kongsberg i-XE32 и Kongsberg i-XE54 са създадени, за изрязване предимно на дигитални отпечатъци за дисплеи
   • Световния производител на таблети Wacom представи своя нов таблет Cintiq 12WX
   • Spyder3Elite™ Калибрация на монитори за професионалисти

   Накратко:

   • Mutoh печели награда за иновации на Viscom 2007
   • Компанията FUJIFILM Sericol придоби 100% от акциите на Colormy AG

   Цени:

   • 
Специална оферта Rockhopper 3 65 Extreme
   • 
Специална промоция от Mutoh

 
Двата нови модела Kongsberg i-XE32 и Kongsberg i-XE54 са създадени, за изрязване предимно на дигитални отпечатъци за дисплеи

На 24 октомври 2007г. в Гент (Белгия) - компанията EskoArtwork, пазарен лидер в решенията за дизайн и изработване на опаковки, обяви, че серията i-XE на Esкo Kongsberg се предлагат в два нови по-големи модела: Kongsberg i-XE32 с работна площ 1300x1620мм и Kongsberg i-XE54 с 1600x3050мм. Тези два модела се присъединяват към компактния Kongsberg i-XE10. Новите плотери са отлично решение за ценово-ефективно и бързо рязане и и довършителни операции на офсет или цифрово печатни, гъвкави или не дебели листови материали като самозалепващ винил, банер винил, пенокартони, текстили и др. Системата реже лесно също така материали като опаковачен картoн, еднослойно велпапе, поликарбонат и др.

Серия Kongsberg i-XE: плотери за изработване на знаци за дисплеи

Моделите Kongsberg i-XE осигуряват възможно най-висока скорост, ускорение и прецизност в изрязването, което се базира на здравата конструкция и ултра-бърза сервомеханична система от много оси, позволяваща отлично ускорение и максимална скорост без това да се отрази на точността.
При рязане на етикети и други продукти, при които се използват сложни контури, всеки елемент се проверява от системата MGE i-cut Vision pro за всякакъв вид изкривявания на изображението при печат или на повърхността, като тези изкривявания се компенсират веднага. Дори и ако изображението е разпечатано месеци по-рано и дори да се е получило някакво изкривяване при изрязватето и другите операции, като биговане, пробиване и др. стават с максимална прецизност посредством системата MGE i-cut Vision Pro.
Софтуера i-cut vision и интегрираната камера, в главата на плотера, разпознава маркерите, които са стратегически поставени от ai-cut Adobe Illustrator plug-in module, с който за броени секунди се поставят необходимите маркери.
Със софтуера i-script на оператора на плотера не му се налага всеки път да пре-регистрира главата за всеки файл или за материала, който се изрязва.

Уникална система от инструменти

Плотерите на Esko Kongsberg i-XE притежават изцяло нова система за обработване на материалите. Системата работи със светкавична бързина и прецизност на различните видове материали. Системата предлага две програмируеми положения. В допълнение има стойка за камерата и лазерен лъч за определяне на маркерите.
Новата серия плотери i-XE на Kongsberg могат да изрязват частично или да прорязват всякакви материали като винил, поликарбонат, полиестер, картон и др.
Инструмента PressCut се използва за частично или пълно изрязване в рамките на една операция, а VariCut позволява освен частично прорязване също така и прорязване с гарантирана точност на определена дълбочина. Осцилиращият инструмент позволява зареждане на различни остриета с които може да се реже еднослойно велпапе, както и по леки поликарбонати и фибро материали. Инструмента за биговане позволява поставяне на лини за сгъване при опаковачни картони и тънко велпапе.

Mutoh печели награда за иновации на Viscom 2007

Водещия производител на широко-форматни принтери - Mutoh спечели наградата за иновации на Viscom 2007 в Дюселдорф за тяхната серия принтери Spitfire Extreme.
Журито бе сформирано от представители на водещите Германски списания в областта на печата и Асоцияцията за графичната индустрия. Наградата за иновации се дава в пет категории:
- изработване на знаци
- светеща реклама
- дигитален печат
- широко-форматен печат
- текстилен печат

Към началото

Световния производител на таблети Wacom представи своя нов таблет Cintiq 12WX
Компанията Wacom представи своя нов таблет Cintiq 12WX, който е хибрид между добре познатия таблет-дисплей Cintiq и компактната производителност на серията Intuos3.
Предлаган в малки размери (405 x 270 x 17 мм), равняващ се на Intuos3 A5 Wide, Cintiq 12WX е високо качествен 12.1" TFT дисплей, за директно рисуване върху повърхността на дисплея.
Предимството на Cintiq 12WX е не само неговия атрактивен размер и дизайн. Тежи само 2 кг. и е направен от ергономични материали. Дизайна му е много удобен за пренасяне, защото е в слим формат.

Както при Cintiq 21UX, потребителите могат да рисуват върху чувствителен на натиск, високо-качествен дисплей, който предлага WXGA с резолюция 1280 x 800 пиксела с 24-битов цвят и широк ъгъл на видимост от 170°.
Към таблета Cintiq 12WX има и стойка която е интегрирана в самия него, за по-голямо удобство. Стойката е оптимизирана за работа под различен ъгъл на дисплея, 25 градуса от хоризонталата дава 65 градуса ъгъл на гледане. Заради компактния си размер Cintiq 12WX може да се използва за традиционното нахвърляне на идеи от художниците, само че в дигитален формат.
Новия таблет Cintiq 12WX може да се използва и като допълнителен монитор в случаите на използването на десктопа на няколко монитора той може да бъде завъртян в зависимост от необходимата удобна позиция.
Функциалността на Cinitq 21UX и Intuos3 е събрана в Cinitq 12WX, като включва Express Keys и Touch Strips. Бутоните Express Keys са два програмируеми на пислаката, пет бутона на дисплея които могат да се програмират като CTRL, ALT, SHIFT, SPACE. Бутона Touch Strips може да се използва за scroll функцията или Zoom при раглеждане на различни апликации.

Към началото

Компанията FUJIFILM Sericol придоби 100% от акциите на Colormy AG
Ренюмираната компания FUJIFILM Sericol, която е част от FUJIFILM груп, изкупи на 100% акциите на фирма Colormy AG в сила от 31 Октомври 2007г.
За последните 7 години Colormy AG е концетрирана върху пазара на широко-форматните принтери и най-вече предлагането на висококaчествени медии за различни видове мастила. Целта на това сливане е постигането на най-добри продукти и най-ефективна сервизна поддръжка. Всички усилия са насочени към създаване на удобство и сигурност в крайния потребител. Освен предлагането на атрактивните медии Euromedia на Colormy, сега вече FUJIFILM, искат да наблягат и на новите технологии, като трайно се установят на пазара за широко-форматни принтери.
Фирмата Sericol е създадена през 1950г. и е водещ производител на мастила и консумативи за фирмите занимаващи се с предпечат. Закупена е от FUJIFILM през 2005г. Германската фирма ColorMy се наложи през последните няколко години с качествените текстили, фолиа и други материали за широко-форматен печат, които се продават под марката Euromedia.

Към началото

Spyder3Elite™ Калибрация на монитори за професионалисти

Новият Spyder3Elite™ въвежда управлението на цвета в нова ера. Spyder3Elite™ комбинира последно поколение колориметър на datacolor, с лесен за използване професионален софтуер. По този начин се гарантира изключителната прецизност на цвета по време на целия работен процес. Spyder3Elite™ предлага единственият в света седем сензорен цветови модул с най - голямия светлинен отвор. Също така и вграден сензор за oкoлната засветеност.

 
Параметър Spyder2 Spyder3 Подобрение
Размери ( куб. инч.) 29.3 18.4 37% по - малък
Точност (dx и dy) 0.0035 0.0025 29% по - висока точност
Площ на апертурата 165мм2 372мм2 246 % повече
Време за първоначална калибрация      
Време за втора калибрация      
       
       
       

Към началото

Специална оферта Rockhopper 3 65 Extreme
и
официалният дистрибутор ADCOM предлагат
Специални оферти в сила до 21 декември 2007


Rockhopper 3 65 Extreme ново поколение принтери, използващи вълнообразния метод на печат, патентован от MUTOH.

с подаваща и навиваща система до 30 кг.
нормална цена: € 22.790
специална цена: € 19.990

With Unwinder / Winder 100
нормална цена: € 24.990
специална цена: € 22.490

Към началото

Специална промоция от Mutoh
и
официалният дистрибутор ADCOM предлагат
Специални оферти в сила до 28 декември 2007
 
Viper е специализиран принтер за печат върху хартия за трансферен печат.
• Максималната ширина на медията е: 165,3 cm
• Включват се специализирани подаваща и навиваща системи.

До края на промоцията цената е €  24995, при цена по ценова листа € 30590.


Брошура

• Viper TX принтер за директен печат върху памук, коприна, полиестер и др.
• Максималната ширина на медията е: 165,3 cm
• Включват се специализирани подаваща и навиваща системи.

До края на промоцията цената е €  30590, при цена по ценова листа € 35590.


Брошура

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg