Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 690
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #24 - Декември 2007

В този брой:

   Продукти:

  •
Представяме ви : Esko Software Suite 7
  •
Нова серия режещи плотери FC7000Mk2
  • WACOM Bamboo Fun
  • Новия калибратор от DataColor Spyder3 Pro

 

Уважаеми клиенти,
екипа на Ви благодари за доверието, което ни оказвате и Ви пожелава много здраве, дълголетие и бизнес успехи през Новата 2008 г. както и весело изкарване на празниците.

Представяме ви : Esko Software Suite 7

Софтуера на Esko Suite 7 (познат от преди като SCOPE) е най-пълния комплект в света съдържащ различни модули от софтуер за пакетиране. Съдържа широка гама от инструменти за структурен дизайн, графичен дизайн, организиране на производствения процес, управление на цветовете, контрол на изхода и др.
С Esko Configuration Manager, Esko стъпват на една платформа, за да постигнат ефективност на работния процес, чрез използване Esko Software Suite 7 по оптимален начин.

ArtiosCAD е пакет за структурен дизайн и производство, който преставлява най-популярният в света софтуер за разработка и дизайн на опаковки. С включените инструменти, специфично създадени за професионалистите в опаковачната промишленост, занимаващи се със структурен дизайн, разработката на опаковки и виртуалното проектиране на прототипи, ArtiosCAD повишава производителността като цяло..
ArtiosCAD е идеалният продукт за производители на опаковки от картон и велпапе. Artios CAD's Design Modules са най-добрите до момента.
Инструментите за чертане и проектиране в ArtiosCAD включват и функции, от които дизайнерите се нуждаят, за да свършат своята работа бързо и ефикасно.
Възможността за бърза подердба и лесно захващане на инструментите предоставят графична обратна връзка, спомагайки както на потребителите с опит, така и на начинаещите да са по-продуктивни.
Интегрираното визуализиране на обектите в 3D формат позволява бързото създаване на 3D прототипи, които елиминират грешки в предаването на информацията между дизайнерите както и по-висока производителност.

Инструментите за обработка, използвани от програмата ArtiosCAD оптимизират продуктовата екипировка, която се използва от производителите. Интегрираната база данни и инструментите за обратна връзка подобряват комуникацията вътре във фирмата. Пакета предлага специални plug-ins за Adobe® Illustrator® и така създава по-обширна работна площ за структуриращи и графични дизайнери.
Основни подобрения:
   • По-добри инструменти за чертане подобряващи работата на дизайнера
   • Smart Standards спестява време и намалява грешките
   • 3D моделирането и създаване не 3D дизайн повишават времето за създаване на прототип
   • Ефикасни и по-добри инструменти за дизайн и оформление на продукта
   • Базата данни позволява по-гъвкаво търсене и репорт
DeskPack - Професионален софтуер за създаване на опаковки с Adobe Illustrator and Adobe Photoshop
Colortone - Програма за поправяне на цвета
PackEdge - PDF редактор
Visualizer - Създава ултра-реалистични изображения и видео за създаване на дизайн за опаковки/пакетиране
Kaleidoscope - Инструмент за управление на цветовете
FlexRip - Обработва файлове за всеки процес на отпечатване
FlexProof - Подобрява производителността за всякакъв вид коригиране по системата
FlexoPerfection - Bitmap редактор за флексо печат
Digital Flexo Suite - Спестяване на разходи чрез автоматичната система за оптимизация на пластини за флексо печат
BackStage - Smart workflow server
WebCenter - Инструмент за подобряване и управление на процеса за създаване на опаковки/пакетиране
Plato - Създаване на интуитивни форми на заготовките
FastImpose - Професионални операции при сглобяване на документи и форми.

Нова серия режещи плотери FC7000Mk2

Японският производител на режещи плотери пусна нова модификация на популярната серия във високия си клас, която се отличава преди всичко с по-големия си гарантиран размер на рязане.
Петте модела от серията FC7000Mk2 позволяват индивидуално рязане, рязане по контур и перфориране. В допълнение на богатия избор от ширини, силата на натиск при рязане - 600гр, максималната скорост- 148.5 см/сек., японските инженери са разработили нов механизъм на водене на медията, който позволява запазване на точността на рязане при по-дълги задачи, включително до 15 метра.

Advanced Registration Mark Sensing System (ARMS)
Добре познатата състема за автоматично разпознаване на маркери (ARMS) е налична при всичките модели от серията и позволява, освен съобразяване със завъртане, отместване в ляво-дясно и отпред-отзад, също така и да компенсира евентуални нелинейни изкривявания по време на печат.
За по-дълги отпечатъци може да се поставят автоматично маркери за
отделни сегменти, което гарантира точност на рязане по контур до 1 мм, дори и при задачи с размер 2 или повече метра.ARMS вече разпознава автоматично и първия маркер, елиминирайки необходимостта от ръчно преместване на курсора до желаната позиция. Останалите маркери се прочитат също автоматично, като последния се използва за сверяване на направените калкулации.

Дизайна на ARMS главата е така проектиран, че влиянието на околните условия (светлина, отблясъци и др.) се минимизира и по точен начин се избягва погрешно прочитане на необходимата информация. За особени ситуации, при които не са използвани препоръчителните маркери или не е възможно разпознаване поради използване на силно рефлективно фолио или друг подобен материал, е предвиден лазер, с който операциите може да се направят ръчно

Притискащи ролки с променлив натиск
В зависимост от използвания вид медия, FC7000Mk2 позволява на потребителите да избират между 2 позиции на притискащите ролки, така че да постигнат оптимално водене на медията
За истинско удобство и гъвкавост, режещите плотери от FC7000Mk2 може да бъдат зареждани с медия отпред или отзад в зависимост от разположението или предпочитанието на потребителя.


LCD дисплея на FC7000Mk2 е със задно засветяване, което позволява добра видимост, а кавиатурата дава пълно удобство за навигиране по менютата.

Новият навигатор за дължината на ножа позволява на потребителя да контролира и зададе оптималното ниво на показване на острието на ножа за рязане на медии с избрана дебелина. Тази функция елиминира възможността за повреда на ножа.

Новият механизъм за подаване на медията позволява на потребителя лесно и коректно зареждане на медията. Той предотвратява случайно изпадане на ролката от подаващата система по време на рязане.

Plotter Controller
Моделите плотери FC7000Mk2 включват няколко софтуера, които позволяват директен контрол на голям набор от настройки директно от компютъра, включително скоростта на рязане, силата на натиск, ускорението при вдигане/пускане на ножа, навигиране на ARMS системата и др. Възможността за управление на основните функции на машината от софтуера значително увеличава обема на възможните операции и подобрява ефективността на работа.

 

В пакета с режещите плотери има 2 plug-in софтуера за директно рязане от Adobe Illustrator или CorelDraw, които позволяват на потребителя максимална гъвкавост.
Софтуера работи при следните операционни системи/версии на приложния софтуер:

  • Windows, 2000, XP, Vista
  • Mac OS X, 10.2 or later
  • Illustrator for Windows 8, 9, 10, CS, CS2, CS3
  • Illustrator for Mac 10, CS, CS2, CS3
  • Corel DRAW 10, 11, 12, X3

Усъвършенстван алгоритъм за тангенциален контрол
Когато плотерите FC7000Mk2 се използват в режим на тангенциално управление, механичната система управлява прецизно и скоростта и качеството посредством интелигентно завъртане на ножа. Вградения сензор за височина разпознава докосването на върха на ножа до медията и интелигентно и точно настройва завъртането на ножа за следващата операция и всичко това за микросекунди
Разработената от Graphtec технология позволява да се елиминират изкривявания, назъбвания на кривите контури или повдигнати ъгли дори и при най-сложен дизайн на задачата за рязане, независимо от дебелината на медията (0.025 mm (PVC или 1.25 sandblast). Тази иновативна и високо прецизна система позволява изрязване върху PVC на символи с размер 1.58 mm. Заедно с останалите характеристики серията режещи плотери Graphtec FC7000Mk2 е единствената на пазара, която предлага тези възможности на отлична цена.

Tool Soft Landing Intelligence
Tool Soft Landing Intelligence позволява с помощта на интегриран прецизен сензор да се постига бърз и прецизн, но в същото време и нежен контакт на инструмента с медията. В допълнение на точното и прецизно рязане the Soft Landing удължава живота на ножовете и другите инструменти, като по този начин намалява и себестойността на продукцията.

Към началото

WACOM Bamboo Fun
Сега вече има лесен и забавен начин да покажете вашата креативност. Новата серия таблети Bamboo на световния производител ще замести старите Graphire4 и Volito2. Bamboo One е модела, който идва на мястото на Volito2. Освен новия елегантен дизайн, таблета е окомплектован със софтуера за рисуване ArtRage2. Серията Graphire4 се замества с Bamboo Fun, които се предлагат в 2 формата - А6 (small) и А5 (medium). С новите модели Bamboo Fun вие ще можете да рисувате, да обработвате изображения и да се забавлявате, благодарение на включения софтуер ArtRage2. Със стандартния модел Bamboo освен че можете да рисувати имате възможността да работите изключително удобно с офис приложение, благодарение на включения в окомплектовката софтуер Just Write Office.

Към началото

Новия калибратор от DataColor Spyder3 Pro

Професионалните фотографи и дизайнери имат големи изисквания към точността на цветовете: от фотографирането до внасяне на промени в изображения. За тяхно улеснение фирма DataColor обяви новия си продукт Spyder3 Pro. Този колориметър от трето поколение има лесен за използване професионален софтуер. С него се гарантира изключителната прецизност на цвета по време на целия работен процес. Spyder3 Pro предлага по-прецизнен контрол върху яркостта, а новата опция ReCAL скъсява значително прекалибрационния процес.
Предимства:
  • Седем сензорен цветови модул с най - големия светлинен отвор
  • Опцията ReCAL намалява времето за калибрация на половина, като по този начин позволява по-бързо и по-лесно да се извърши ре-калибрацията.
  • Новият интерфейс на софтуера показва стъпка по стъпка как да се извърши калибрацията.
  • Може да се избира от 16 различни комбинации на бялата точка и настройки на гамата, като това спомага да се използват световно признатите стандарти на цветовете.
  • Нова функция SpyderProof, показва резултатите в четри полета в които имаразлични по тип изображения, които дават възможност за мащабиране и максимално прецизен избор.

Системни изисквания:
  • операционна система: Windows 2000, XP 32/64, Vista 32/64
  • Mac OS X (10.3 или по-висока)
  • USB
  • Цветен монитор с резолюция 1024x768 или по-висока
  • 16-bit видео карта (препоръчително 24-bit)
  • 128MB RAM
  • 100MB свободно място на хард диска.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg