Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 690
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #25 - Януари 2008

В този брой:

   Накратко:

  •
ESKO Artwork проведе своята традиционна Kick-off среща

   Продукти:

  •
Xerox продължава да разширява портфолиото с най-бързия монохромент печат
  • Старт за Cast фолиото за дигитален печат HXR100WG1
  • Ново мулти-функционално устройство Xerox Phaser 6180MFP

 
ESKO Artwork проведе своята традиционна Kick-off среща

От 10 до 12 януари 2008 ESKO Artwork проведе своята среща на дистрибуторите, с която стартира 2008 г.
От 200 милиона Евро оборот за 2008 г. половината се генерира от продажбата на разработваните от фирмата софтуери. Изтеклата 2007 г. бе ознаменувана от продажбата на 1000-ната CtP машина за флексо клишета. С пазарен дял над 70% в световен мащаб, Esko e основния производител на CDI машини, които покриват пазара на най-производителни и най-висококачествени Computer-to-Plate устройства за нуждите на флексо печата.

След закупуването на Artwork systems новата Esko Artwork наброява над 1700 души високо квалифициран персонал. В портфолиото на фирмата влизат 3 основни продуктови линии:

   • Режещите маси Kongsberg се предлагат в три основни серии: XE, XL и DCM, като само от XL има инсталирани и работещи над 1700 машини. Поради изключителната здравина на конструкцията, режещите глави и инструменти има машини, които са на повече от 30 години и работят безотказно.
Системата Rack and pinion обуславя липсата на ремъци при движещите се части и позволява прецизност в подаването и позиционирането на инструмента в диапазона 50 до 300 микрона. Изключително прецизната изработка, съчетана със здравата конструкция, интелигентно проектираните модул и гъвкавия софтуер позволяват приложение при производството на единични бройки и малки серии:
   o Етикети от PVC
   o Макети от опаковачен картон, микровелпапе (включително и дву- и трислойно)
   o Шаблони за частично лакиране на офсет
   o Гуми за щанци
   o Дисплеи от плексиглас, AluBond, Re-Board, PVC, поликарбонат, MDF, шперплат и др.
   o Макети за подложки за биговане
   o Изрязване по произволен контур на флагове, знаци и др.
   o Частично и пълно прорязване на различни форми за рекламни POS дисплеи
   o Бързо и лесно правене на рекламни щендери от по-дебели и здрави материали с дебелина до 35мм
   o Производство на защитни опаковки от разпенени материали до 86 мм
   o Възможност за биговане, перфориране, приплескване и други операции при производството на различни продукти за Sign и опаковачната индустрии.

   • Софтуерите, разработвани от фирмата позволяват оптимизиране на процесите на предпечат, дизайн, структурно проектиране и дизайн на опаковки, Web-базирани сървъри за едновременна работа по даден проект от единици, до няколко десетки човека с възможност за контрол за различните операции с цел минимизиране на грешки и време. Продуктите Enfocus са еталон за работа с PDF-и, а Artios CAD e най-добрия софтуер за опаковки.

   • CDI (Cyrel Digital flexo plate Imager) революционизират флексо-печатащата индустрия вече повече от 10 години . Доказателство за качеството на продуктите е, че DuPont предлага в своята серия продукти.

ESKO Artwork разполага с R&D звена и производствени мощности в Белгия, САЩ, Норвегия, Германия, Ирландия и Чехия.

Xerox продължава да разширява портфолиото с най-бързия монохромент печат

Докато се подготвя за най - голямото изложение за печатни решения Drupa 2008, Xerox разкри някои детайли около най-бързата система за монохромен печат. Новата високо скоростна система улеснява печата на книги, ръководства и др.
При предварителната информация за изложението Drupa 2008, Xerox даде частична информация за печатащата система 650/1300, която комбинира скорост, леснота за използване и интегриране в производствения процес. Със своята производителност новата машина се превръща в мощно устройство за агенции, печатници и други доставчици на печатни услуги за рекламния бизнес.
Машината на Xerox 650/1300 може да печата до 1232 страници (А4) /минута в режим дуплекс. Системата използва сух тонер, ксерографско пренасяне на изображението и flash технология за фиксиране. Това е уникален процес, при който не се използва нито нагряване, нито натиск или изобщо някакъв допир с хартията, позволявайки на устройството да отпечатва на по-широк кръг от материали и повърхности отколкото конкурентните модели.
Системата Xerox 650/1300 е едно прекрасно решение за издателите на книги или ръководства. Новата високо-скоростна технология и модернизирания работен поток, позволяват висока продуктивност. Компанията Xerox патентова технологията Print Line Management, която подпомага операторите на машините, отговаряйки на всички техни нужди с touch-screen дисплей.
Максималната разделителна способност е 1200 x 600 dpi, и като опция може да се добави специализирания контролер Xerox FreeFlow® DocuSP®.

На изложението Drupa 2008 Xerox ще демонстрира скоростта и възможностите на още една революционно нова система 490/980. Цветната Continuous Feed печатна система е най-бързата цветна машина с тонер. Xerox 490/980 отпечатва с разделителна способност 600 dpi и поддържа най-висока скорост на отпечатване в цветен режим или черно/бяло. Модела достига скорост при печат 69 метра в минута или 450 страници в минута в режим на едностранен печат за А4 формат, и 900 страници в минута в режим duplex.
Тъй като индустрията се адаптира към потребностите на клиентите за по-природощадящи методи на печат, като безспорен лидер в своя иновативен подход за защита на околната среда Xerox дава възможност и на своите клиенти да направят техните "зелени" оферти. На предстоящето световно изложение Drupa, Xerox ще представи новите модели на 3500 м2 щанд, където ще бъдат демонстрирани енерго-спестяващи технологии, повторно-използваеми компоненти природощадящи материали.

Към началото

Старт за Cast фолиото за дигитален печат HXR100WG1
Френският производител на фолиа пуска допълнение към съществуващата HEX PRESS линия от фолиа за дигитален печат.
В началото на януари Hexis обяви своя най-нов продукт HXR 100WG1. Дебелината на новото самозалепващo фолио е 50 микрона Cast PVC и е произведено по технологията HEX PRESS, която позволява лесно да се репозоционира върху апликирания обект и да се избегнат неприятните въздушни мехурчета.

Характеристики:
- висококачествена технология за създаване на самозалепващ винил HEX PRESS
Предимства:
- бързо позоциониране спрямо апликацията, трансфер без риск, изключително добра печатуемост (отлична цветова гама , адхезия на мастилото и запазване на гланца след печат)
- Спестяване на средства с по-ефикасно следване на кривите и коригиране на грешките
- Специалната формула на технологията HEX PRESS позволява по-добро залепване на apоlar (полиетилен, полипропилен) и други трудни повърхности за самозалепване.
Приложения;
- Върху полиетилен, полипропилен повърхности като контейнери, съдържащи химикали, въздушни филтри, машинни части и др.
- Идентификационни знаци, схематични и инструкционни панели за машини
- Алуминиеви повърхности
- Поцинкована стомана
Спесификации:
- Подсилен самозалепващ слой
- Размери: дължина - 45м. и височина -1370 мм. (54инч.)
- Препорачително е използването на 30G2 ламинат

Към началото

Ново мулти-функционално устройство Xerox Phaser 6180MFP

Xerox пусна на пазара новото A4 цветно лазерно мултифункционално устройство Phaser 6180MFP. То е решение за офиси, които търсят едно надеждно устройство, което да поеме целия поток работа с A4 цветни и черно-бели документи - принтиране, копиране, сканиране и факс.
Новото устройство предоставя скорост на печат от 20 страници в минута при цветен режим и 30 стр. в мин. при монохромен, без компромис в качеството на печат. Phaser 6180MFP печата с тонер от типа EAHG (Emulsion Aggregation High Gloss), чиито еднакви малки частички осигуряват висока прецизност на детайлите и контраст, което дава забележително фотографско качество на изображението, превъзхождащо повечето принтери с резолюция 2400 dpi. EAHG е висококачествен тонер, разработен и патентован от Xerox и използван при професионалните дигитални преси на компанията за графичната индустрия. Устройството поддържа резолюция от 600 x 600 x 4 dpi, като осигурява 16 нюанса на цвета в един пиксел.

Наред с това, настройката по скалата на Pantone дава гаранция на потребителите за коректно отпечатани цветове.
Phaser 6180MFP е оборудван с богат софтуер, който прави инсталирането изключително лесно - само с 4 стъпки. Устройството предлага и други интелигентни софтуерни решения, които улесняват управлението на документите в офиса: ABBYY FineReader Pro, CWIS (CentreWare Internet Services), PrintingScout.
Phaser 6180MFP се отличава със своята безшумност по време на печат - 49.1 Db, което е важно при работа в малък офис и инсталиране в близост до работно място. Консумативите за Phaser 6180MFP се отличават с по-голям капацитет и по-ниска стойност на отпечатъка. Смяната им е изключително улеснена, благодарение на достъпа през предния капак на устройството.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg