Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 690
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #27 - Март 2008

В този брой:

   Накратко:


  • 
FESPA digital, Женева, 1-3 април 2008

  • EskoArtwork отвори нова фабрика в Чехия
  • GRAPHTEC скенери получават престижната награда BERTL®

   Продукти:

  • Следващо поколение Premium UV мастила от Gandinnovations
  • Mutoh пусна нов модел режещ плотер за рязане по контур
  • Бърз А4 Duplex скенер

   Цени:

  • ОСТАВАТ БРОЕНИ ДНИ ДО КРАЯ НА СПЕЦИАЛНИТЕ ПРОМОЦИИ

 
Следващо поколение Premium UV мастила от Gandinnovations
 

Фирма Gandinnovations представи новата серия на мастилата Jeti Premium UV-curable

Тези мастила са специално създадени и произвеждани, от компанията Gandinnovations, за серията Jeti принтери печатащи върху плоскости. Новите UV-curable мастила показват отлична гъвкавост и по-добра адхесия с полимерни повърхности като акрилонитрил-бутадин-стирин (ABS), поликарбонат, полистирин, различните видове PVC плоскости, полиестер полиолефин и много др. Тези нови мастила гарантират качествен отпечатък независимо дали е върху ролна медия или плоскости и не се напукват, белят или цепят когато се обработват на щанца или рутер.

Новите Premium UV мастила са уникални. Те са 100% свободни от солвенти и използват максимално сигурни съставки за UV фиксация, при което от мастилата не се отделят замърсители на атмосферата по време на печат. Това ги прави както безопасни за използване и също така не замърсяващи околната среда.

Мастилата Jeti Premium UV-curable се произвеждат използвайки макслимално леки летливи пигменти, като тези използвани в автомобилостроенето, което ги прави много подходящи за изработката на реклами ппиложения, устойчиви на атмосферни влияния като билбордовете, автомобилна графика и др.

Фирма Gandi допълва своето UV портфолио с принтери за печат върху плоскости Jeti 1224, които са с 1.22 м. и 2.44 м. печатаща площ, Jeti 2030 X-2 е с печатаща площ 2 x 3 м., а Jeti 3150 X-2 е с печатаща площ 1.52 x 3.05 м.. Машините печатат с 300, 600, 800 или реални 1200 dpi (2400 apparent) с обем на капката 30pl или 50pl.

FESPA digital, Женева, 1-3 април 2008

Предстоящото издание на FESPA е специализирано за дигитален печат и ще се състои в Женева, Швейцария от 1-ви до 3-ти април. Сред платинените спонсори са и Gandinnovations. На техния щанд B70/B71/B60/B61 могат да бъдат видяни на следните продукти:

  • Jeti 3324 Solvent 6 col Spectra SL Heads (80 pl)
  • Jeti 2030x2 48 heads Spectra SE heads (30 pl)
  • Jeti 1224 Spectra SE Heads (30 pl)
  • Jeti 5024UV Spectra 4col SL Heads (80 pl)
  • Jeti 3348UV Spectra 6col SM Heads (50 pl)
  • Jeti 3324 WBT (Aqua jet) SM Heads (50 pl)

Продуктите на други партньори с които Адком има официални договорни отношения могат да бъдат видяни на следните щандове:

  • 3P inkjet textiles C55
  • HP Colorspan E60
  • Esko Artwork K70
  • Euromedia D115/D90/E95
  • Gandinnovations B70/B71/B60/B61
  • Hexis L100
  • Huntsmann K120
  • Ink Technologies Ltd (ITL) B105
  • Mutoh Europe G60/G70
  • Onyx Graphics H28
  • Qualimage M90
  • SA International B12
  • SignTrade B50

Към началото

Mutoh пусна нов модел режещ плотер за рязане по контур

 

Световния лидер в производството на режещи плотери Mutoh представи своя нов модел SC-PRO 1650 плотер за рязане на надписи, знаци и предварително отпечатани стикери.

Проектиран и произведен от Mutoh Europe, новият SC-PRO с размер на рязане 164 см е универсален и професионален режещ плотер за изрязване на винил, при който е интегрирана технологията на Mutoh EPOS за автоматично изрязване по контур.
Базиран на легендарните SC- серии, в новия SC-PRO 1650 може да се зареди медия с ширина 1850мм.,а максималната ширина на рязане е 1635мм. Плотера е екипиран с 4 препозициониращи се ролки, позволяващи използването на медии с различна ширина. OFF-CUTS до 200мм. Новият SC-PRO 1650 може да изрязва широк кръг от материали за изработването на знаци и основно самозалепващо PVC, с максимална дебелина до 1мм. Системата за воденето на медията гарантира прецизност дори и при дълги файлове. Силата на натиск може да се настройва от 20 - 450 гр., за постигане на оптимални резултати. Скоростта на рязане достига 1 м/сек с максимално ускорение от 2.75 G.

Атрактивната цена от 7990 евро за новият режещ плотер SC-PRO 1650 е формирана като цялостно решение за изрязване на вашите идеи. Комплекта включва режещ плотер с крака и система за подаване на медията, кошница за медията, софтуера EasySIGN Power Pack Mutoh Edition, кабели и аксесоари.


АВТОМАТИЧНО РЯЗАНЕ ПО КОНТУР

В допълнение на възможностите при изрязване на знаци, SC-PRO 1650 може да работи в тандем с всеки широко-форматен принтер до 64'', с възможност за печат върху самозалепващо PVC.

В плотера е интегрирана и технологията MUTOH EPOS за автоматично изрязване по контур на предварително отпечатни стикери и знаци без намесата на оператора на плотера. Изрязването по контур и на много дълги отпечатъци е възможно благодарение на автоматичната мулти-сегментна система за подравняване.

Ръководството на SC-PRO Print & Cut' Application Guide в комплект с плотера позволява на потребителите да го използват максимално ефективността му. Ръководството обяснява:
  • Как да се инсталира софтуера за комуникация
  • Как се използва CutServer
  • Как да се съчетае печатащия и режещия софтуер
  • Практически съвети и трикове
  • Обяснение за функционалността на клавиатурата
  • Подробно обяснение на процедурите свързани с рязане по контур.

Към началото

EskoArtwork отвори нова фабрика в Чехия

Световния лидер EskoArtwork отвари нова фабрика в Бърно, Чехия за производството на режещи маси от серията Kongsberg

Поради нарастващото търсене на серията Kongsberg, машините за изработката на мостри и малки обеми продукция ще се произвеждат и във втората фабрика на фирмата.

Популярната серия режещи маси Kongsberg са най-гъвкавите и многофункционални машини в тази индустрия. Те са с уникални характеристики, които спестяват време и подобряват качеството на продукцията. Потребителите на масите Kongsberg могат да избират от пълен набор от характеристики, които предоставят качествено и точно изрязване на широка гама материали от хартия до тежките и трудни за обработка материали като трипластово велпапе, опаковъчен картон, дърво, акрил, италбонд и др..

Масите Kongsberg са световно признати заради тяхната висока надеждност, гъвкавост и дълъг живот, на които се дължи и нарастващия брой клиенти. Напълно дигитализираният работен процес спестява време и пари, като оставя непокътнато високо-качественото оборудване. В интерес на истината след първия контакт в тази марка, потребителите осъзнават, че възвръщаемостта на инвестициите със серията Kongsberg е много бърза.

До момента всички маси Kongsberg са разработвани и произвеждани от Kongberg, притежание на корпорацията EskoArtwork, в Конгсберг Норвегия. Конгсберг е високо-технологичният център в Норвегия, с голям набор от високо квалифицирани служители. Компанията Kongsberg е много успешен производител на режещи плотери повече от четири деситилетия. През последните 10 години EskoArtwork са инсталирали над 2500 демонстрационни машини в света, като повечето от тях все още се използват. Въпреки, че обхвата от размери на масите Kongsberg е от 800 x 1100 мм до 2210 x 4800 мм, то по - големите маси реализират повече от половината печалби на компанията. Вицепрезидентът на Esko Artwork, Николай Градман коментира : "Нашите режещи маси могат да работят при висока точност и производителност в продължение на 24 часа по 7 дни в седмицата."

Поради нарастването на продажбите през последните се чувства нуждата от разширяване на производството

Поколението маси Kongsberg са разработени специално за пакетиращата индустрия, където основния брой режещи маси носи марката Kongsberg. През последните четири години продажбите на масите Kongsberg нараства с 150%, като компанията EskoArtwork очаква продажбите да нарастнат два пъти през следващите пет години. В дългосрочен план компанията смята да удвои продукцията си, която да задоволява нарастващия интерес, като строи нови заводи.

Към началото

GRAPHTEC скенери получават престижната награда BERTL®

Февруари, 2008г. - Graphtec Inc., световен производител на широкоформатни режещи плотери, цветни принтери и скенери с гордост съобщи за получаването на престижната награда BERTL® Four Star Highly Recommended Ratings за скенерите модел CS500 и CS600
Скенерите Graphtec CS500 и CS600 представляват пълноцветни и монохромни решения за широкоформатното сканиране и копиране. И двата скенера предлагат скорост на сканиране 12 см/сек с Graphtec-ска точност . Pro версиите на тези скенери дават удвояване на скоростта - до 22 см/сек. Плъг-ина Standard Scanning Master 21 и съответния софтуер oсигуряват на всички скенери от IS- и CS сериите да изпълнят множество операции.
BERTL® е независима компания, която не получава парични средства от производители. Всички статии и оценки за дадени продукти, публикувани в BERTL's® са подкрепени със собстветни парични средства. BERTL® е световно позната на своите читатели със обективни и безпристрастни анализи и статии в областта на системите за дигитални изображения.
Над 15 години BERTL® Inc. е основен източник за обективни, независими и сравнителни продуктови доклади в областта на дигиталните устройства. BERTL покрива повече от 5000 продукта, от световно известни производители включващи: копири, принтери, скенери, широкоформатни устройства, факс машини, други цветни устройства. За повече информация посетете: www.bertl.com.

Към началото

Бърз А4 Duplex скенер

Новия скенер на Plustek MobileOffice D28 Corporate, е портативен duplex скенер с висока скорост на сканиране, с компактен дизайн, който може да се използва за офис нужди с не много големи натоварвания. Скенера Plustek MobileOffice D28 Corporate предлага уникален и компактен дизайн за поставяне на оригиналите. Този дизайн позволява да поставите скенера където пожелаете, може да го сложите в ъгъл или във вертикално положение.
С няколко прости стъпки можете да програмирате функционалните бутони според вашите желания. Възможните функции, които можете да ползвате включват OCR/BCR, резолюция, и т.н. След като приключите с програмирането на бутоните, за да сканирате в режим Simplex/Duplex е нужно само да натиснете бутона One-Touch. Със скенера Plustek MobileOffice D28 Corporate може да завършите вашата задача за 2.2 секунди.
Освен стандартния A4 формат, Plustek MobileOffice D28 Corporate може да сканира и 1.2мм пластични карти. Тези карти включват кредитни карти, лични карти, шофьорски книжки и др.
Plustek MobileOffice D28 corporate има много удобен дизайн. Този дизайн позволява много лесна поддръжка. Само с повдигането на горния панел, можете лесно да почистите скенера. Лесната поддръжка се грижи за качеството на сканиране и стабилността на скенера.


Duplex Full Color Scanning
  • Скорост на сканиране (28 IPM*/PPM* / 2.2 сек на страница)
  • Енерго-спестяващ
  • Мултифункционалност с потребителския софтуер
  • Компактен дизайн
  • Scan to Searchable PDF

Какво е Searchable PDF?

Searchable PDF индикира, че документа (сканиран в PDF формат) е сканиран чрез оптично разпознаване на символите (optical character recognition - OCR) и потребителя може да търси в целия файл определена дума или фраза. В ситуация когато милиони документи или файлове са събрани на куп, "Searchable PDF" позволява най - лесния начин да се категоризират всички документи и издирването на нужния файл става много бързо.

Към началото

ОСТАВАТ БРОЕНИ ДНИ ДО КРАЯ НА СПЕЦИАЛНИТЕ ПРОМОЦИИ
и
официалният дистрибутор ADCOM предлагат
Специални оферти в сила до 31 март 2008
 
Плосък режещ плотер FC4210-60, с възможност за биговане и рязане по контур.
Цена 15627лв. 12690лв.
Режещ плотер CЕ5000-40 CRP с ширина на рязане 37см и възможност за рязане по контур.
Цена 1548лв. 1310лв.

Режещ плотер CE5000-60 с ширина на рязане 60см и възможност за рязане по контур.
Цена 2132лв. 1800лв.

Режещ плотер CE5000-120 с ширина на рязане 120 см и възможност за рязане по контур.
Цена 4479лв.  3690лв.

Специални оферти в сила до 27 март 2008
 

 

Принтер ValueJet VJ-1204 нормална цена
11 990 €
 
  Режещ плотер Ultima 1400 нормална цена
7 990 €
 
 
 
  Сумарна цена

19 980

 
  Специална цена за комплект
14 990
 

Специални оферти в сила до 25 март 2008
 
Viper е специализиран принтер за печат върху хартия за трансферен печат.
• Максималната ширина на медията е: 165,3 cm
• Включват се специализирани подаваща и навиваща системи.

До края на промоцията цената е €  24995, при цена по ценова листа € 30590.

• Viper TX принтер за директен печат върху памук, коприна, полиестер и др.
• Максималната ширина на медията е: 165,3 cm
• Включват се специализирани подаваща и навиваща системи.

До края на промоцията цената е €  30590, при цена по ценова листа € 35590.


*Цените са без включен ДДС

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg