Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #28 - Април 2008

В този брой:

   Накратко:


  • 
Накратко от Hasselblad

  • Технологията за отпечатване Интелигентен печат на MUTOH спечели наградата за иновация

   Продукти:

  • 
Машините Blizzard вече с възможност за печат с Eco Ultra мастила
  • Трайни и непрозарачни, GUV бели мастила
  • Компактен цветен принтер от Xerox
  • MUTOH представиха нов UV мастилено-струен принтер на изложението FESPA Digital Europe 2008

 
Машините Blizzard вече с възможност за печат с Eco Ultra мастила

Моделите от серията Blizzard вече могат да се поръчват както с Mild Solvent, така и с Eco-Solvent мастила. Blizzard Eco са насочени към тези потребители, които няма да използват техните Blizzard принтери за обичайните големи дневни натоварвания, но за тези, които изискват мощна машина за големи натоварвания.

Машините Blizzard заредени с Eco мастила и с качеството на i² постигат скорост надминаваща 20 м²/ч!

Профил на Blizzard Eco:

  • Прeдназначена за потребители, които желаят да използват тяхната машина в нормална офис среда без усилена вентилация или почистване на въздуха.
  • За потребители, които няма да използват принтера за нормални днени натоварвания, каквитото се предлагат от Blizzard принтерите с mild solvent мастила.
  • За потребители, които обикновенно нямат определени дневни натоварвания, но които периодично са изправени пред големи обеми за къси срокове коитоизискват качеството, което дава технологията i².
  • За потребители, които искат да преминат на mild solvent мастила когато техните обеми нарастнат

Работа на Blizzard + Eco Ultra

Начина на работа на Eco Blizzard е идентично свързан с характеристиките на мастилата на Mutoh - Eco-Solvent Ultra.

Te имат сами по себе си по-висока степен на разливане, съпоставени с mild solvent мастилата. Бързият режим 360 dpi не се препоръчва за Blizzard с мастила Eco-ultra. Приложението на режима 360 dpi на Eco Ultra Blizzard се оценява по индивидуални показатели. Поддържаните и препоръчвани режими на Blizzard Eco Ultra с пълна функционалност на i² са бърз 720 и бърз 540 режими.

Приложената таблица представя очакваните скорости на Blizzard зареден с Eco-Solvent Ultra мастила (м²/ч).

Режим на печат
i² технология
Blizzard 65
2x4 цвята
Blizzard 90
2x4 цвята
Fast 540 x720 (2P)
да
14.5 - 19
16 - 20.9
Fast 540 x720 (4P)
да
11 - 12.8
11.6 - 13.5
Fast 720 x720 (2P)
да
11 - 15.4
12.3 - 17
Fast 720 x720 (4P)
да
6 - 9.4
6.5 - 9.9

"Универсална" концепция от Blizzard
Сериите принтери на Mutoh Blizzard ще се предлагат като "универсални" принтери. Практически това означава, че щом се прави поръчка за принтера се отбелязва предпочитания стартер кит на мастила.

Трайни и непрозарачни, GUV бели мастила

Световният лидер при широко-форматните дигитални принтери Gandinnovations, представи новите UV бели мастила с висока плътност, които позволяват нанасяне върху всякакви цветни материали както и добър, плътен бял цвят на един пас.

Това ново бяло мастило много добре прилепва към различни повърхности, като пластмаса, PVC, акрил и дори към "по-екзотичните" повърхности като метал, кожа и много други. Също така бялото мастило на GUV (Gandi UV) може да се използва като "чист цвят", за да може да се акцентира върху различни части от повърхността ,върху която се печата.

Новият продукт на Gandinnovations е произведен по специална формула, като не позволява на мастилото да се напуква дори и при огъване на материала на 360?. Това дава възможността да се използва за много приложения. При производството на мастилото са използвани специални бели пигменти, за да може мастилото да издържа на външните атмосферни условия без избледняване и напукване. Също така новото мастило от Gandinnovations е произведено без солвент, за да е безопасно за използване и да не замърсява околната среда.
Мастилото дава отлична адхезия към различните плоски материали и съставките, които са използвани позволяват максимално насищане с пигменти като в същото време остава с размер на частиците в диапазона под един микрон
Фирма Gandinnovations допълва своето UV портфолио с принтери за печат върху плоскости Jeti 1224, които са с 1.22 м. и 2.44 м. печатаща площ, Jeti 2030 X-2 е с печатаща площ 2 x 3 м., а Jeti 3150 X-2 е с печатаща площ 1.52 x 3.05 м.. Машините печатат с 300, 600, 800 или реални 1200 dpi (2400 apparent) с обем на капката 30pl или 50pl. Максималната дебелина на материалите е 5 см, а вакуумните маси могат да поддържат в зависимост от размера до 3 самостоятелни зони.

Към началото

Компактен цветен принтер от Xerox

Серията продукти на компанията Xerox се попълва от компактен и достъпен цветен принтер, който използва технологията за лазерен печат. Това е Phaser 6125N, който замества Phaser 6110 N и е подходящ за малки и средни работни групи.

Устройството се позиционира като принтер за неголемите офиси и предприятия, и съчетава в себе си невисока цена, качествен цветен печат и висока производителност. Идеален е и за индивидуалните потребители, които имат завишени изисквания за скорост и качество на печат.


Скоростта на работа на принтера е до 12 цветни или до 16 монохромни страници/минута.
Процесорът на машината работи на честота 333MHz, а паметта му е 64 MB. Времето за отпечатване на първата страница е 14 сек. в черно-бял режим и 17 в цветен. Месечното натоварване е до 40 000 страници.

Phaser 6125 е еднопасов цветен принтер. Разделителната способност на печат е 600 х 600 dpi x 4 bit (дълбочина на цвета). Цветовете са сертифицирани по Pantone, което гарантира коректно отпечатване и изключително качество на изображението.

Phaser 6125N е оборудван с функцията Printing Scout, която пести време като уведомява потребителя за недостиг на тонер, липса на хартия и други. Свързаването може да става чрез 10/100baseTX Ethernet или чрез USB 2.0 за директна връзка.

Важна особеност в устройството е използването на EAHG тонер (Emulsion Aggregation High Gloss Toner), който се отличава от обикновените тонери по понижения си разход и по създаването на по-качественото изображение.

Phaser 6125 е изключително лесен за използване и инсталиране.
Конструкцията на устройството включва тава за 250 листа. Поддържа се работа с различни носители, включително карти, писма и др.

Phaser 6125 ще се предлага само в една конфигурация - Phaser 6125 N.

Към началото

Накратко от Hasselblad
Нов софтуер за фокус:
Вижте филмчето или тестовете на Демонстрационната

Една подробна презентация на новият софтуер за Фокус, може да се види на сайта на Hasselblad. Тази презентация показва на потребителя основните стъпки в работния процес и някои важни допълнения. Не изпускайте възможността да погледнете новостите в софтуера за обработване на изображения.
Watch the Phocus movie
Също така има и Демонстрационна версия на продукта и за MAC.
Download the Phocus Demonstration version.

 

 

Apple вече поддържа и Hasselblad Raw files
С последният ъпдейд на операционна система Apple Leopard до OS X 10.5.2, Apple вече поддържа и Hasselblad raw files (3FR, FFF and DNG) формати, които се поддържат и създават от дигиталните фотоапарати на Hasselblad.

 

Обявени са победителите в Master Winners 2008

Фирма Hasselblad обяви за 10 път наградите Master Awards 2008. Наградите Master Awards се дават в десет самостоятелни категории за фотография.

To see the Master Winners

Перфектната камера за перфектното качество
Фотографа Кевин Линч, най-добрият фотограф в Лос Анджелис, използва дигиталните решения на Hasselblad, за своя проект наречен "Octagon". Този проект е артистично документиране на популярните Бойни Шампионати. Това атлетично съревнование включва борци, които са специализирани в смесеното военно изкуство, което е комбинация от няколко антични дисциплини като: бокс, борба, Муай Тай, кикбокс и Жиу Джитсу.

To read more

Към началото

MUTOH представиха нов UV мастилено-струен принтер на изложението FESPA Digital Europe 2008

Професионален широкоформатен UV принтер Zephyr

На специализираното изложение FESPA Digital, провело се в началото на Април 2008г. в Женева, Mutoh Europe N.V. представиха своя нов модел широкоформатен мастилено-струен принтер ZEPHYR, работещ с UV Curable мастила. Принтера е проектиран и създаден в белгийския отдел за проучвания и развитие на Мutoh.
Zephyr е четирицветен широкоформатен принтер с ширина 165 cm за печат върху ролни медии (винил, флекс, меш, PVC фолио, и др.). и плоскости с дебелина до 20 mm.

За печат на ролни материали машината разполага с моторизирана система за подаване и навиване на медия с тегло до 100 кг. За печат върху плоскости може да бъде поставена транспортна маса както пред, така и зад машината. Превключването между ролен и плосък печат става за секунди.
Новият принтер Zephyr е оборудван с четири глави последен модел Xaar® 760, с променлив размер на капката и Greyscale подръжка. Главите предлагат висококачествен отпечатък и висока производствена скорост. Най-малкият размер на капката при тези глави е 8 пиколитра, което осигурява перфектно изобразяване на миниатюрни символи. Останалите размери от 16, 24, 32 и 40 пиколитра пък осигуряват изключително насищане на изображението.
Zephyr използва UV мастила на Mutoh, които са специално създадени както за печат върху ролни медии, така и върху плоскости като: пенокартон, поликарбонат, картон, плексиглас и др. Вградената Bulk Ink система за мастилата, предлагаща обем от 3 литра мастило за цвят осигурява безпроблемен пяечат и лесно допълване на даден резервоар с мастило без нужда от прекъсване на работата. UV лампите за фиксиране на мастилото са монтирани в каретата с печатащите глави и при нужда могат бързо и лесно да бъдат подменяни от оператора на машината.
Zephyr осигурява производствени скорости между 10 и 20 m? за час, с безупречно качество на отпечатъка - за изображения гледани от близка дистанция. За приложения гледани от средна дистанция, скоростите варират от 20 до 30 m? за час. За максимален комфорт на работа на оператора, Zephyr разполага със собствена работна станция разположена отпред, осигуряваща лесна насройка на машината, подготовка на задачата за печат и т.н.
Производството на широкоформатните UV принтери Zephyr ще започне през Септември, 2008г. в завода на Mutoh Europe, в Остенде - Белгия.

Към началото

Технологията за отпечатване Интелигентен печат на MUTOH спечели наградата за иновация
Комитет от независими експерти посочени от FESPA награди фирма Mutoh Europe за технологията за печат чрез Интелигентно вплитане на FESPA Digital " Blue - Innovation trail".

"Иновационната пътека" е иниациатива на FESPA, за да се подпомогнат посетителите да разберат кои са иновационните изложители на Fespa Digital Printing Europe в Женева от 1 до 3 Април. Етикета иноватор е даден на 18 комапнии, чиито продукти и услуги практически са поставили ново начало на пазара за дигитален печат. Още 5 компании получха "изключителна класификация".
Mutoh Europe получилха изключителна иновация също и за серята принтери Blizzard, която също изплзва новата система за печат чрез вълнообразен печат и Интелигентно Вплитане.
С технологията Интелигентно Вплитане - i² (произнасящо се ай скуер) - мастилото се полага върху медията вълнообразно вместо в прави линии както повечето модели широко-форматни принтери на пазара. Резултата е драстично намаляване или елиминиране на често срещаните проблеми като разливане на мастилото бендинг, запушени дюзи и др.
Интелигентно вплитане е много повече от това да се печата вълнообразно. Едно от големите предимства на i² е , това че предоставя много добро качество на печат при много по-големи скорости и съкращава цялостност време за печат, тъй като отпада необходимостта от проби и грешките са сведени до минимум.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg