Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #29 - Май 2008

В този брой:

   Накратко:

  • Европейската Асоциация за Дигитален печат (EDP) избра принтер от серията Blizzard на MUTOH за най-добър широкоформатен принтер за 2008 година
  • Прецизен цветен печат благодарение на софтуера SilverFast за калибриране и ICC цветови профили
  • Остават броени дни до началото на Олимпиадата за професионалистите в областта на печата - Drupa 2008

   Продукти:

  • Три нови модела от Gandinnovations 3348 UV GALAXY RTR , 3348 UV JETSTREAM RTR & NanoJet
  • Нов калибратор за телевизори Spyder3TV
  • Gandinnovations показват нови дигитални преси на Drupa

 
Три нови модела от Gandinnovations 3348 UV GALAXY RTR , 3348 UV JETSTREAM RTR & NanoJet

3348 UV GALAXY RTR

Новият Jeti 3348 UV Galaxy RTR, който използва 48 Spectra глави последно поколение и екосъобразни UV мастила е най-високопроизводителния UV ролен широкоформатен принтер на пазара днес. UV лампите в каретата фиксират моментално мастилото, което е специално разработено за изключителна цветова гама, гъвкавост и отлична адхезия върху най-различни медии като: плат, канава, винил, филм, хартия, полиестер както и 100% полиетиленови екосъобразни медии навлизащи на пазара днес. Гъвкавостта от шестцветен печат с разделителна способност до 1200 точки дава на Jeti 3348 UV Galaxy изключително предимство пред останалите принтери в този клас със скорост на печат от 80 кв. м. за час.
o 6-цветен с разделителна способност 1200 dpi адресируеми (2400 dpi видими).
o 48-те Spectra глави правят Jeti 3348 UV Galaxy един от най-бързите 3 метрови принтери с разделителна способност 1200 dpi на пазара днес.

3348 UV JETSTREAM RTR

4 - цветният принтер Jeti 3348 UV Jetstream на Gandinnovations с 48 Spectra глави вече се предлага на пазара. Скоростите на печат при Jeti 3348 UV Jetstream достигат до 232 км. м. в час при режим "Production Billboard Mode".
o 4-цветен с разделителна способност 600 dpi адресируеми (1200 dpi видими).
o 48-те Spectra глави правят Jeti 3348 UV Jetstream най-бързия 3 метров UV принтер на пазара днес.

"Take-up unit"-a, включен към принтерите позволява те да бъде управлявани от един човек, въпреки размерите. Технологичните подобрения по софтуера могат да открият всяка една запушена дюза и тя да бъде компенсирана от съседните дюзи. Софтуерът също така автоматично компенсира насищането на изображението на отпечатъка. Тази технология на Gandinnovations е първа по рода си в голямо-форматния печат. Jeti 3348 UV Galaxy & Jetstream също включват автоматична станция за предпазване на мастилото в главите от съхнене (затваря главите на всеки 15 минути, ако принтера е включен) и вакумна система за задържане на мастилото в главите, което елиминира нуждата от забърсването им. Jeti 3348 UV Galaxy & Jetstream са цялостни решения за печат, които осигуряват рентабилно предимство на клиента.
Принтерите имат опция за инсталиране на "back-lit" камера, която позволява двустранен печат с пълно напасване на изображението, подходящ за приложения със задно засветяване. Машините може да работят 24 часа в денонощието - 7 дни в седмицата, при това само от един оператор. Jeti 3348 UV Jetstream & Galaxy са най-доброто решение за голямо-форматен печат с безкомпромисно качество на отпечатъка и изключителни производствени скорости.

Нов калибратор за телевизори Spyder3TV

Новият калибратор за телевизори Spyder3TV ще се появи на пазара в края месец Май 2008г на цена под 150 Евро
Благодарение на Spyder3TV е възможно да калибрирате перфектно вашият телевизор с прецизността на експерт, в следствие на което да постигнете страхотно качество на изображението. Когато един телевизор е качествено калибриран удовоствието от картината е несравнимо и не само това - като допълнителен бонус получавате удължаване живота на продукта в следствие на добре направената калибрация.
Spyder3TV е разработен така, че да може лесно да се монтира в предната част на телевизора, за да бъде извършена калибрацията. Придружаващият софтуерен пакет, който се инсталира на компютър, напътства потребителя докато се постигне оптимален резултат. Цялостното време необходимо за калибрация със Spyder3TV сумарно е около половин час. Всички направени настройки могат да бъдат разпечатани от софтуера на принтер.

Към началото

Gandinnovations показват нови дигитални преси на Drupa

Световният лидер в голямо-форматния дигитален печат Gandinnovations, ще покаже новите си продукти на изложението DRUPA, което ще се проведе от 28 Май до 11 Юни 2008г. в Германия, Дюселдорф.

Един от новите принтери на Gandinnovations, които ще бъдат показани е NanoJet за печат върху плоскости, който използва 24 от новите високопроизводителни Spectra глави с размер на капката от 15 пиколитра. Те са оборудвани със силиконова подложка на дюзите, в резултат на което се постига перфектно изображение на отпечатъка.
Скоростите на печат достигат до 20.4 кв. м. в час при режим най качествения режим "high-quality" Принтерът е шестцветен с печатаема площ от 1.22 х 2.44 метра, разделителна способнист от 1200 dpi (адресируеми) и използва UV Curable мастила. Подходящ е за печат върху плоскости от стъкло, стомана, акрил, алуминий, дърво, коропласт, пенокартон и други.
Другият продукт е Jeti 3324 Aquajet - принтер за директен печат върху текстил, работещ с дисперсни мастила на водна основа. Машината е шестцветна с разделителна способност от 600 dpi и се използва за печат върху знамена, банери и много други платове. Принтерът печата с със скорост 100 м2/ч и има вградено устройство за фиксиране на мастилото към плата, което прави отпечатаните изображения устойчиви на атмосферни влияния.

Президентът на компанията Gandinnovations Хари Ганди казва: "Jeti 3324 Aquajet постига ясно очертани, ярки и плътни цветове при директен печат върху всички видове текстил, независимо от съдържанието на полиестер. Процесът на фиксиране на мастилото от трансферната хартия върху плата отпада напълно. С Jeti 3324 Aquajet всичко това е сведено до един процес, който улеснява принт-центровете с пестене на време и пари.

Към началото

Европейската Асоциация за Дигитален печат (EDP) избра принтер от серията Blizzard на MUTOH за най-добър широкоформатен принтер за 2008 година

Европейската Асоциация за Дигитален печат (EDP) даде приза
"Най-добър широкоформатен принтер за 2008 година" на принтерите Mutoh от серията Blizzard в категория "Решения за печат до 2,5 метра ширина". Наградата бе присъдена от екип консултанти, инжинери и професионалисти в сферата на индустриалният печат избрани от EDP. Екипът избра принтерите Blizzard заради изключителното качество на отпечатъка, високата скорост на печат и производствените му възможности.

EDP е основана от издатели на водещи европейски списания, посветени на дигиталният печат и всички негови продукти. Тези издатели публикуват в повече от 15 европейски страни, като читателската им аудитория сумарно надхвърля 240,000 души, професионално заети в сферата на дигиталния печат.
Наградите давани от EDP биват връчвани на продукти, които олицетворяват качество, нововъведения и спомагат на потребителя да закупи най-доброто на пазара.
"Възхитени сме от признанието, което получихме за Blizzard и ще увеличим производствената серия." каза Артур Ванхут - изпълнителен директор на Mutoh Europe.
Blizzard осигурява на потребителя безукорно качество на отпечатъка при скорост до 40 m?/h. и призводствена скорост до 80 m?/h. Изключителното качество на печат се дължи на технологията за вълнообразно нанасяне на "пасовете", разработена и внедрена от Mutoh - Intelligent Interweaving или съкратено i?.
Принтерите от серията се предлагат на пазара в две ширини - 165 см и 224см. Медиите върху, които печата са винил, PVC фолиа, хартия и много други. Blizzard са насочени към потребителите с малък и среден бизнес, които имат нужда от гъвкавост за изпълнение на поръчки с големи обеми. Приложенията на отпечатъците от принтера обхващат както външната, така и интериорната реклама.
С технологията Intelligent Interweaving - i? (i squared) мастилото се полага върху медията във вълнообразни форми на "паса", а не в прави линии както е при повечето широкоформатни принтери. В резултат на това драстично намаляват видимите дефекти като хоризонталният бендинг, зацапване, "кървене" на мастилото, както и ефекта от криви или запушени дюзи и не на последно място - разхода на мастило. Новата технология за печат е стандартно включена в повечето широкоформатни принтери на Mutoh.

Mutoh Европа ще представи принтер от серията Blizzard на предстоящото изложение DRUPA в Германия, Дюселдорф - Зала 9 - Щанд B43.

Към началото

Прецизен цветен печат благодарение на софтуера SilverFast за калибриране и ICC цветови профили.

Технологията разработена от софтуерната компания LaserSoft Imaging осигурява прецизни цветове от входния файл до финалния отпечатък

Базираната в Киил, Германия LaserSoft Imaging представи новия си продукт за калибриране и ICC профили, наречен SilverFast. Калибрацията осигурява контролирано и точно цветопредаване през целия процес на печат - от входа до изхода.
От появата на цифровите изображения създаването на точни и прецизни цветови профили е трудно постижимо дори за професионалистите в областта на дигиталния печат. Нормалният подход е с прилагане на сложни и скъпи специални хардуерни устройства за измерване на цветовите шаблони от принтера. Инжинерите от LaserSoft Imaging създадоха мощен и същевременно опростен софтуерен продукт за прецизна калибрация и точни ICC профили, ползвайки само колориметъра на потребителя.
Първо скенерът автоматично се калибрира чрез функцията на SilverFast софтуера "IT8 Calibration"
Втората стъпка е таблицата, генерирана от софтуера е пускане за печат на принтера.
Последната стъпка на процеса представлява сканирането на таблицата с колоритметъра, като SilverFast автоматично генерира ICC цветови профил.
Резултата от генерирането на качествени ICC-профили е печат с най-ниски допустими отклонения в цветовете, използване на пълната цветова гама на принтера и възпроизвеждане на огромен брой тонове.
Продуктът ще бъде от полза всички потребители - от фотографи и професионалисти до начинаещи и полу-професионалисти в сферата на дигиталния печат. Основно предимство на програмата е, че е съвместима с огромен брой медии и мастила. Едно от ограниченичта на традиционните продукти за цветово профилиране е чувствителността към много от алтернативните медии, които все повече потребители започват да използват.
Карл-Хайнц Захорски, президент и изпълнителен директор на компанията LaserSoft Imaging AG казва: "Софтуерът ще помогне на нашите клиенти за възпроизвеждане на висококачествени отпечатъци, без нужда от закупуване на допълнителен хардуер. Потребителите искат точно цветопредаване през целия процес на печат - от входа до изхода. Сега, нашият нов продукт може да им предложи всичко това".
SilverFast на компанията LaserSoft Imaging ще се предлагага като опция към продукта SilverFast Ai Studio на цена от € 99 за Mac и Windows платформи. Потребителите могат да закупят продукта от дистрибуторите на компанията.

Към началото

Остават броени дни до началото на Олимпиадата за професионалистите в областта на печата - Drupa 2008

На 29 май отваря врати най-голямото в света специализирано изложение за печеатни технологии, консумативи и допълнителни машини и оборудване за офсетов, сито, дълбок, дигитален, трансферен и други видове печат. За двете седмици на изложението се очакват да преминат над 400 хиляди посетители, които ще се запознаят на на щандовете на над 2000 изложители както и на различни съпровождащи семинари, с последните технологични постижения, които остават скрити от повечето изложители до последния момент.

За повече информация www.drupa.com

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg