Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #32 - Август 2008

В този брой:

   Накратко:

   • Адком започва партньорство със STAHLS'
   • Световно известната организация PIA/GATF, връчи награда на компанията EskoArtwork "InterTech™ Technology" за продукта им "EskoArtwork Neo"

   Продукти:

   • Калибратор за принтери Spyder3 Print
   • TransJet Sprotsline - трансферна хартия от ново поколение с лепилен слой се предлага вече на българския пазар.

   Цени:

   • Специална лятна промоция от Mutoh

 
Адком започва партньорство със STAHLS'

Американската фирма STAHLS' е основана през далечната 1932 година в Мичиган, САЩ. Още през 1940 г. Започват да разработват решения за апликации на плат, като правят първата щанца за изрязване на букви и цифри от филц и други материали на текстилна основа, които се апликират след това върху различни дрехи и други материали. Ключов момент в развитието на фирмата е започването на производство на собствени топлинни преси за трансфер и фиксиране на материалите към фланелки, шапки, чаши и др. Серията Heatronix™ поставя нови критерии на пазара на тези устройства. Няколкото модела прси се предлагат в различни размери и освен температурата позволяват настройка на силата на натиск, за което има индикация и могат да се задават по няколко времена. След изтичането на посоченото време пресата сама освобождава нагряващите плотове чрез електомагнитния си механизъм.
Материалите, които се предлагат са са в две основни групи:
  • CAD CUT (над 10 вида материали, всеки в множество цветови варианти), които са основно за изрязване и апликиране
  • CAD Color (10 основни материала), които могат да бъдат печатани със солвентни, еко-солвентни или дисперсни мастила, след което да бъдат изрязани по контур и да се апликират върху плата.
Видовете материи на които мже да се трансферира са памук, полиестер, полиамид и почти всички естествени и изкуствени материи. Готовите продукти могат да се перат и повечетео от тях да се гладят. Фолията на полиуретанова основа са 30 до 50 микронни и освен едва усетимото на пипане присъствие върху плата, имат изключително висока еластичност и позвояват разтягания кавито може да поеме и самият плат, без това да повлияе на качеството на отпечатъка.
Продуктите ще бъдат достъпни за поръчки в офиса на Адком след един месец, като в момента разполаме с количества за демонстрация.
Световно известната организация PIA/GATF, връчи награда на компанията EskoArtwork "InterTech™ Technology" за продукта им "EskoArtwork Neo"

Самостоятелният редактор на PDF врсия 1.7 и по-стари, лесно и удобно коригира текст и обекти в многостранични PDF файлове

23 Юли, 2008, Гент (Белгия) Компанията ЕskoArtwork с гордост обяви, че софтуера за преглед и редактиране на PDF файлове EskoArtwork Neo получи престижната награда InterTech™ Technology Award 2008 на американската асоциация (PIA/GATF). Това е третата поредна година, през която продукт на EskoArtwork бива признат: Предишната година 3D софтуера за дизайн на опаковки Esko DeskPack 3-dX получи наградата на InterTech Award, а през 2006г. Esko WebCenter - софтуер за предпечат, получи подобна награда. Спонсор на наградите InterTech Technology Awards е най-голямата в света търговска асоция, в "Graphic Arts" решенията - PIA/GATF.

Журито от InterTech Award смятя, че от тазгодишните кандидатури са представени някои наистина уникални и иновативни технологии, които ще окажат положително влияние върху "Graphic Arts" решенията и свързаните с тях индустии. Журито оценява високо приложението на EskoArtwork Neo, казвайки: "Продуктът дава на клиента безпрецедентно ниво на автономен PDF редактор, елиминирайки всяка една негативна страна на този тип файлов формат. Възможността да редактираш всичко, включително шрифтове без да има нужда от оригиналния документ е изумителна."
"За нас е чест, че продукти на компанията получават тази престижна награда за трета поредна година", отбелязва Carsten Knudsen, президент на EskoArtwork. "Много сме радостни и от факта че, група от независими съдии признава софтуера за ефективен и лесен за употреба. Като компания, чиито усилия са съсредоточени върху рекламната индустрия успоредно с наследството в сферата на опаковъчната промишленост, ние чувстваме, че продукти като Neo, Plate Cell Patterning™ и Certified PDF (предишните носители на награди от Intertech), заедно с Nexus, Odystar, цялото портфолио на Enfocus и останалите ни продукти, даваме на клиентите ни ефикасните и прецизни "инструменти". С нетърпение чакаме да демострираме всички тези решения на специализираното изложение Graph Expo."
EskoArtwork Neo: Резултатен и продуктивен PDF редактор
EskoArtwork Neo е софтуер за преглед и редакция на PDF 1.7, с помощта на който лесно можете да коригирате текст и обекти, съдържащи се в PDF файлове. Neo предлага на клиента цялостно управление и коригиране на предпечата, осигурявайки изключителна скорост и безкомпромисно изпълнение на задачите. Интерфейсът на програмата е изключително интуитивен и лесен за употреба зa авсеки оператор, запознат с типични DTP приложения.
"Imtech Graphics (компания за графични репродукции) се нуждаеше от инструмент за проверка на PDF файловете. Използвахме Neo за проверка на spot цветовете във файла, цялостното покритие и други показатели" споделя Mike Connelly, директор на предпечат в Imtech Graphics. "Можем да кажем спокойно, че цялостно време за качествена проверка на голям файл се редуцира с 20% благодарение на този софтуер. С Neo ние имаме възможността да коригираме, настроим и/или заменим тоновете в PDF файловете бързо, лесно и прецизно."
"Журито се убеди, че Neo е изключителен продукт" коментира Jan Ruysschaert, вицепрезидент на маркетинг и продажби в EskoArtwork. "Все пак, от голямо значение е способността на Neo да рационализира правенето на PDF-и. Съкратените срокове за изпълнение на поръчки , както и пестенето на време, тъй нужни на всяко едно производство в сферата на рекламната индустрия са напълно постижими с Neo"

Накратко за PIA/GATF
PIA/GATF е най-голямата търговска асоциация в областта на графичните изкуства, с повече от 1,000,000 души, заети в нея. Основната й цел е да служи на интересите на членки компании, които надхвърлят 12,000. PIA/GATF и нейните филиали, осигуряват продукти и услуги, които увеличават разрастването, експедитивността и рентабилността на нейните компании-членки, както и на индустрията (чрез бюлетини, научни изследвания, нововъведения и техническа информация).
За повече информация относно наградите 2008 InterTech Technology Awards или предстоящата програма за 2009г., посетете: www.intertechaward.com

Накратко за EskoArtwork
EskoArtwork е световен доставчик и интегратор на иновативни решения за опаковъчната и рекламна индустрия. Продуктите на компанията и постоянната отзивчивост и навременна помощ, оказвана от сервизното звено увеличават производителността, скъсяват времето за производство, намаляват разходите и не на последно място - разширяват бизнеса на клиента.
EskoArtwork е световен лидер в сферата на софтуер за подготовката на производство в опаковъчната промишленост, с който работят дизайнери и производители. Експонаторите на компанията (Esko CDI flexo computer-to-plate) и режещите маси за производство на къси серии (Esko Kongsberg) допълват портфолиото на компанията с решения за опаковъчната индустрия, производството на всякакви етикети, знаци и дисплеи.
EskoArtwork има над 1000 служители по цял свят. Офиси на компанията има в Европа, Южна и Северна Америка, както и в Азия. Партньорска мрежа е изградена в повече от 40 страни.
Компанията EskoArtwork е разположена в Гент, Белгия и има производство в шест европейски страни и САЩ. Годишният доход на компанията за 2007г. се равнява 170 млн. Евро.

Калибратор за принтери Spyder3 Print

Благодарение на калибратора Spyder3 вашият монитор разкри истинските си цветове. Но, как стои въпросът с принтера Ви?

Откривате ли, че цветовете на изображенията разпечатани от принтера Ви не винаги съвпадат напълно с това, което виждате на монитора?


Проблемът се състои в това, че цветността на отпечатъка от принтера е различна дори при два еднакви модела, а също така зависи и от хартията и мастилата, които ползвате. Решението е едно: да създадете цветови профил за принтера Ви - същото, което вече сте сторили и с монитора си.

Разяснение на процеса в четири стъпки:
  • Принтирайте цветовия шаблон на медията, за която искате да направите профил. Изключете уплавлението на цветовете от драйвера на принтера.
  • Прочетете квадратчетата от шаблона с помощта на Spyder3Print устройството. Цялата процедура отнема не повече от 10 минути.
  • След като приключите с прочитането на шаблона софтуерът на Spyder3Print автоматично ще създаде точен цветови профил, съобразен с мастилата и хартията, които ползвате.
  • Използвайте създаденият от Вас ICC профил, когато разпечатвате изображения. По този начин, принтерът ви и софтуера за управление ще могат да възпроизведат точно и безпроблемно цветовете на отпечатъците.

Пълната информация може да се намери на следния линк:
http://download.datacolor.eu/newsletter/2008_06/print/en.html

Към началото

TransJet Sprotsline - трансферна хартия от ново поколение с лепилен слой се предлага вече на българския пазар.
Срещали ли сте проблема с приплъзване на хартията, върху плата при трансфера на отпечатъка посредством преса? При този проблем, характерните белези са неясните очертания на готовия отпечатък, особено видими при малък текст.
1. Свиване на плата
Характерен белег за текстилните медии е, че могат да се свият до 5%, когато бъдат подлагани на термо-преса при 205?С (особено текстила, изграден от силно разтегливи нишки).
Вследствие на свиването, ефектът с неясните /размити очертания (контури) може да се появи дори във всеки един детайл на вече трансферираното изображение. Този дефект е най-забележим във външните краища на картинката, което се дължи на това, че нишките на плата се свиват от краищата на отрязъка към неговата среда.

2. Отделяне на хартията
Когато бъде отворена пресата, след приключване на трансфера, за да бъде изваден готовият отпечатък, хартията може да се отдели съвсем леко от плата и след това отново да падне върху него. По този начин отново може да се получи гореспоменатият проблем, защото хартията е загрята над точката на сублимация 120°С и съществува риск да отдели допълнително мастило. При каландрите също може да се появи този проблем.

Предимства на 100 грамовата хартия TransJet Sportsline 931 на швейцарският производител Qualimage:

  • Продуктът е наследник на най-разпространената серия трансферни хартии на компанията - TransJet Sportsline 831. Подобрението се състои в това, че при трансферирането на отпечатъка хартията залепва за плата.
  • "Слепването" не позволява на плата да се свие през процеса на сублимация.
  • Когато температурата падне под 120°С, може лесно да се отделят хартията и плата, без опасност от размиване на отпечатъка.
Когато използвате трансферната хартия TransJet Sportsline 931 вие получавате:
  • редуциране на разходите (увеличаване на продуктивността и намаляване на фирата/брака, вследстие размиване на отпечатъка)
  • изключително качество (ясен текст и отлични линии в готовия отпечатък)
  • удобство (без нужда от допълнително третиране на медията с цапащи и/или миризливи слепящи вещества)
  • абсолютно еднаква цветност, която сте свикнали да виждате използвайки досегашните продукти на Qualimage.

Специална лятна промоция от Mutoh
Лятна промоция - Summer deals 2008, важи до 31 август 2008

VALUEJET 1204
51" Eco-solvent Inkjet Printer
VJ-1204 + безплатно take-up система и RIP софтуер!
ValueJet 1204 - цена € 9 990
+ Take-Up system - цена € 950
+ PhotoPrint SE Mutoh ValueJet Edition - цена € 495

Спестявате: € 2 640
Цена по лятната промоция: € 8 990

VALUEJET 1304
54" Eco-solvent Inkjet Printer
VJ-1304 + безплатно навиваща система Tension winder 30 kg и RIP софтуер!
ValueJet 1304 - цена € 11 990
+ Tension Winder 30 kg - цена € 2495
+ PhotoPrint SE - цена € 990

Спестявате € 3 980
Цена по лятната промоция: € 11 495

VALUEJET 1614
64" Eco-solvent Inkjet Printer
VJ-1614 + безплатно навиваща система Tension winder 30 kg!
ValueJet 1614 - цена € 15 995
+ Tension Winder 30 kg - цена € 2495
Спестявате: € 3000
Цена по лятната промоция: € 15 490

VALUEJET 1614
64" Eco-solvent Inkjet Printer
VJ-1614 + безплатно навиваща и развиваща системи Unwinder/Winder 100 kg!
ValueJet 1614 - цена € 15 995
+ Unwinder/Winder 100 kg - цена € 4990

Спестявате: € 3490

Цена по лятната промоция: € 17 495

Spitfire/Rockhopper 3 – 65 Extreme + Tension Winder 30 kg
64" Mild-solvent/Eco-solvent Inkjet Printer
+ навиваща система Tension winder 30 kg! - цена € 22 790

Спестявате: € 2800

Цена по лятната промоция: € 19 990

Spitfire/Rockhopper 3 – 65 Extreme + Unwinder/Winder 100 kg
64" Mild-solvent/Eco-solvent Inkjet Printer
+ навиваща и развиваща системи Unwinder/Winder 100 kg! - цена € 24 990

Спестявате: € 2500

Цена по лятната промоция: € 22 490

Osprey 102"
102" Solvent Production Inkjet Printer
Osprey 102" - цена € 79 990

Спестявате: € 10 000

Цена по лятната промоция: € 69 990

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg