Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #33 - Септември 2008

В този брой:

   Продукти:

   • MUTOH Европа представи два нови RIP софтуера : "Grip" и "Grip+"
   • Допълнителен софтуер за потребителите на Wacom
   • MUTOH Европа обогати продуктовата си гама от режещи плотери с новия модел SC-PRO 1400
   • GandiSoft… Конфигуриране на принтера, настройки на задачата и печата никога не са били по-лесни... досега

 
MUTOH Европа представи два нови RIP софтуера : "Grip" и "Grip+"
Европейското представителство на Mutoh - Mutoh Europe NV, базирано в Белгия пуска на пазара две RIP софтуерни решения за потребителите на широко-форматния печат, наречени Grip и Grip+, които допълват гамата от досега предлаганите Mutoh Edition RIP-ове. Grip и Grip+ с версии за PC и MAC потребители са разработени от Mutoh Европа в сътрудничество с световно известната френско-базирана компания за софтуерни решения в областта на дигиталният печат - Caldera Graphics.
Софтуерите са специално разработени за цялата продуктова гама широко-форматни принтери на Mutoh.

Grip RIP:
Grip е с изключително лесен за употреба интерфейс, и притежава всичко нужно за цялостно управление на работния процес.
Вградено е бързо и удобно preview на задачата. Преди печат, потребителя може лесно да извършва операции като изрязване, въртене, оразмеряване и подчертаване на цветовете на задачата. Независимо дали се обработват PostScript, PDF или растерни файлове, Grip предлага безупречно качество, благодарение на ICC rip енджина.
За оптимизиране на "фирата" от медиите в работният процес, Grip включва и функциите step и repeat, както и добре познатата nesting.
В Grip стандартно е включен и CostProof модул, който спомага на клиента да изчисли себестойността на отпечатъка.

Grip+ RIP:
Grip+ е решение за максимално управление на работния процес с включени интуитивни и усъвършенствани модули.
Grip+ предлага освен стандартно включените в Grip операции, drag & drop функция, spot colour matching, real time output simulation, layout tool, tiling и multi-printer spooling.
Grip+ може да управлява и режещите плотери от серията SC-PRO на Mutoh. По този начин клиента получава цялостно управление от проектирането на отпечатъка, през обработката, печат с възможност за поставяне на маркери за контурно рязане и самото изрязване по вече поставените контури.

Grip / Grip+ изисквания към работната станция:
Grip и Grip+ софтуерите се предлагат за потребителите на MAC или предварително конфигурирани Linux операционни системи.

Използвайки отделна работна станция, потребителя може да бъде сигурен в надежността, стабилността, бързината и производителността на софтуера си.

Предварително конфигурираната Linux работна станция се предлага с 3 годишна гаранция от Caldera Graphics.

Mutoh Edition Софтуер
Grip и Grip+ са допълнение към софтуерното портфолио на Mutoh, включващо: Mutoh Editions EasySign (PowerPack & PowerPack Pro Mutoh Editions), Fian (Perfect Print Mutoh Edition), Onyx Graphics (RIP Center ValuePlus Mutoh Edition, PosterSHOP Select Mutoh Edition & Production House Mutoh Edition), SAi (PhotoPrint SE Mutoh (ValueJet) Edition, PhotoPrint DX Mutoh Edition & PhotoPrint Server Mutoh Edition) и SCP (Daylight RIP PS Mutoh Edition & Colorado MX Mutoh Edition).

Grip и Grip+ RIP софтуерите се предлагат от оторизираните дилъри на компанията.
Mutoh Europe ще доставя всеки Grip и Grip+ пакет с библиотека от над 200 ICC цветови профили.

Повече за Mutoh Grip and Grip+ можете да прочетете тук.

Официален дистрибутор за България на Mutoh продуктите е фирма Адком.

Допълнителен софтуер за потребителите на Wacom

От месец октомври приложенията BambooLink и Bamboo Scribe са включени в пакетите на таблети от серията Bamboo. Клиенти, които са закупили Bamboo продукт, но не са открили приложенията в кутията могат да си ги свалят от сайта на компанията производител Wacom като посочат серийния номер на таблета си.
Bamboo инструментите и приложения се предлагат за Windows потребители, а в последствие ще бъдат съвместими и с Mac операционни системи.
MUTOH Европа обогати продуктовата си гама от режещи плотери с новия модел SC-PRO 1400

Mutoh Europe NV, обяви за пускането на нов модел режещ плотер - SC-PRO 1400. Той обогатява гамата на SC-PRO серията с досега предлаганият режещ плотер на 1650мм (SC-PRO 1650). Базиран на легендарната серия на Mutoh SC , новия продукт предлага на клиента редица нововъдения, увеличена продуктивност и леснота за ползване.
Плотерът SC-PRO 1400 поема ролни медии и листа с ширина до 1600мм, а максималната ширина на рязане е 1385мм.. Машината е оборудвана с 4 репозициониращи притискащи ролки, които освен прецизното водене на медията гарантират и безпроблемна работа с най-различни ширини на ролките. Средните притискащи ролки са с редуциран натиск върху медията, с оглед избягване на евентуални следи, които могат да останат върху обработваното приложение на чувствителни на натиск медии. Силата на натиск е регулируема (20 - 450g.), благодарение на което са постижими оптимални резултати върху широк набор медии за рязане. Скоростта на рязане е до 1000мм/с. с максимално ускорение от 2.75g. Ножът в главата на машината може да реже, чертае и прерязва най-различни материали с дебелина до 1мм. Автоматичното прерязване (Аutomatic sheet-off) е функция, която позволява след приключване на задачата, плотерът да прекъсне медията с максимална ширина на прорязването от 1400мм. Тази функция е доста удобна при рязане на задача с повтаряемост (копия). В главата на машината е вграден и лазер за автоматично разпознаване на маркери за рязане по контур, предварително зададени при печат.
Режещият плотер SC-PRO 1400 е оборудван с USB и RS-232 сериен интерфейси. SC-PRO 1400 също е и първият режещ плотер в света, стандартно оборудван с Ethernet мрежова връзка. Вграден е и мулти-езичен дисплей, а подвижната клавиатура е поредното удобство за оператора.
Новият плотер от Mutoh се предлага в комплект със здрава стойка с колелца, система за прикрепяне и разролване на медията, кош за изрязаните приложения и софтуер EasySIGN™ Power Pack Mutoh Edition за конвенционално и контурно рязане.

Автоматично разпознаване на маркери и рязане по контур.
SC-PRO 1400 може да се комбинира чудесно с широко-форматен принтер на ширина до 1600мм.
Софтуерният пакет със приложенията Mutoh Cut Server и EasySIGN™ Power Pack Mutoh edition в комбинация с вградения лазер в главата на плотера за разпознаване на маркери, позволява на клиента рязането на стикери по контур да се превърне в детска игра.
Повече информация за рязането по контур може да намерите тук.

Новият режещ плотер на Mutoh SC-PRO 1400 e разработен, проектиран и се произвежда в европейската централа на компанията Mutoh Europe nv, в Остенде, Белгия.
Продуктът се предлага в дистрибуторската мрежа на Mutoh в Европа, Среден Изток и Африка.

Официален дистрибутор за България на Mutoh продуктите е фирма Адком.

GandiSoft… Конфигуриране на принтера, настройки на задачата и печата никога не са били по-лесни... досега
Новият софтуер повишава производителността и качеството осезаемо!

Онтарио, Канада, 19-ти Септември, 2008 - Gandinnovations, световния лидер в голямо-форматния печат наложи нов стандарт за производителност и прецизност при отпечатъците.
Компанията организира специално демо и семинар на щанда си по време на специализираните изложения - SGIA и GraphExpo, където на клиените ще бъде демонстриран новият RIP в комбинация с дигиталните солвентни и UV голямо-форматни ролни и плоски принтери на Gandinnovations.

SGIA - Atlanta GA. Oct 15-18 at щанд1403
GraphExpo - Chicago IL. Oct 26-29 at щанд 3825

Gandisoft параметри
Цветови параметри:
   o Linearization and ink-limiting
   o Color tuning and editing
   o Global color replacement
   o Auto-spot color replacement
   o Custom Spot color libraries
   o Standard and custom spot color replacement to improve color accuracy and expedite
make-ready
   o Create custom ICC profiles for 4, 6, and 8 color configurations with integrated ColorGPS Profiler

Продуктови параметри:
   o Custom borders and cutmarks
   o Tile, scale, crop, color tune
   o Duplicate, rotate
   o ColorGPS ICC Profiler
   o Multiple printer RIP Queue
   o Level 5 contour cutting for MGE, I-Cut & Zund
   o Hot Folder
   o Automatic image mirroring
   o Automatic seam extension
   o Blazing fast RIP server to process jobs in the background as you prepare the next job

Gandisoft е проектиран така, че да се сработи перфектно с безупречните резултати от качество и скорост, които дават принтерите от серията Jeti на Gandinnovations.

Gandinnovations разработи RIP-a GandiSoft съвместно с ErgoSoft - компания символ на качество и прецизност в разработването на RIP софтуер за широко-форматния и голямо-форматния печат.

ErgoSoft са обединили параметрите на два от най-продаваните им софтуери, за да създадат продукт, които да посрещне и отговори на безкомпромисното качество и високите производствени възможности на принтерите Jeti.

"За печатниците и рекламни студия, които изискват от машините си максимално качество и бързина нужна за обработка и печат само GandiSoft e правилният избор." казва James Gandy, президент на компанията, отговарящ за производственото звено в Канада. "GandiSoft беше създаден от ErgoSoft да работи специално на принтерите Jeti. Това, което клиентите желаят е максимална производителност, видими и забележими отпечатъци, възможно най-точен цвят и ефективен, високо-производителен и лесен за употреба софтуер за обработка. GandiSoft е разработен така, че да може да посрещне и отговори на всички тези критерии."

"През последните години работихме заедно, но скрепихме здраво нашите взаимоотношения на тазгодишното изложение DRUPA" казва Andy Brunner, продуктов мениджър от ErgoSoft AG и ръководител на проекта за GandiSoft. "Gandinnovations реагират светкавично на промените в пазара на дигиталния печат и искаха прецизен софтуер, които да е високо-производителен и същевременно лесен за употреба"

"В GandiSoft стандартно включихме всички допълнителни опции, които предлагаме в нашите RIP-ове като (Hot Folder which automates workflow production; the I-Cut/contour cut module; ColorGPS ICC Profiler; multiple printer RIP queue)" допълва Peter Supry, директор на техническа поддръжка в ErgoSoft U.S.

Ефективно управление на работния процес
GandiSoft's предлага на клиента мощна комбинация от нововъведения. Проектиран е да работи съвместно с Job Client, RIP server и Print Queue модулите. Вече може да извършвате всички тези операции само от един прозорец в софтуера.
"Сърцето" на GandiSoft е усъвършенствания енджин за управление на цвета - отворена система за командване и редактиране на линеаризацията, лимитите на мастило, подръжка на най-различни спектрофотометри, ICC цветови профили, цветови GPS. Съчетанието от всички тези модули осигуряват безпрецедентен контрол върху точното възпроизвеждане на отпечатъка.
Пазара на високия клас широко-форматен и голямо-форматен дигитален печат е бързоразвиваща се индустрия, която се нуждае от гъвкавост и постоянни нововъведения и подобрения не само при хардуера, нои при софтуерните продукти.
В края на работния ден, собствениците на принт студиата искат отговори на въпроси, като изброените по-долу:
  -Колко е времето за подготовка на задачата за печат?
  -Колко е времето, нужно за обработка на цветовете?
  -Колко е времето, нужно за RIP-ване на файла?
  -Колко време отнема на оператора цялостното изпълнение на дадена поръчка за печат?

GandiSoft дава положителен отговор на тези и други въпроси.

Gandinnovations ще участва на следните изложения, където ще бъде направена демонстрация на софтуера:
SGIA - Atlanta GA. Oct 15-18
GraphExpo - Chicago IL. Oct 26-29
VISCOM Paris, France - Sept 24-26
VISCOM Madrid, Spain - Sept 24-26
VISCOM Milan, Italy - Nov 13-15
PrintWorld Toronto, Canada - Nov 22-24
FESPA Bangkok, Thailand - Nov 28-30


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg