Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #34 - Октомври 2008

В този брой:

Продукти:

   • Високо-качествен професионален скенер за снимки и филми
   • SGIA удостои Джеймс Ганди с наградата DPI Innovator за 2008г
   • 
Специални оферти

 

Уважаеми дами и господа,

С най-голямо удоволствие искам да ви поканя на нашия щанд по време на Print&Imaging Expo. За осми пореден път Адком ще участва в специализираното изложение, което се провежда в Интер Експо Център на Бул. Цариградско шосе № 147, Зала 4, където на щанд А3 ще представим последните новости в областта на дигиталния печат, опаковките, управлението на цвета, широкоформатния печат и външната реклама.

Освен продукти на Mutoh, Gandinnovations, Microtek, Wacom, Datacolor на предстоящето изложение ще има 3 премиери за България.
Безспорната новина ще е свързана с най-новата дигитална преса Xerox DocuColor 700, която ще бъде представена и демонстрирана по време на самото изложение.
Продуктите на американската фирма STAHLS ще заинтригуват всички, които се занимават с апликация на плат, а тези които проектират опаковки и изрязват прототипи и малки серии ще намерят своето решение в софуера ArtiosCAD на ESKO и плоския режещ плотер Graphtec FC2250 който реже различни грамажи опаковачен картон, микровелпапе, гума, поликарбонат и други материали за изработване на различни прототипи.
Всички, които са се интересуват от такъв тип приложения ще могат да се възползват от специалните цени по време на изложението.

В очакване да се видим на изложението ви оставяме с най-добри пожелания

Екипа на Адком

Високо-качествен професионален скенер за снимки и филми.

Скенерът на компанията Microtek - ArtixScan F1 е разработен специално за графични дизайнери, фотографи и издатели, които изискват продуктивност, комбинирана с висока разделителна способност на сканиране - 4800 x 9600 dpi, 48 битов цвят и 4.2 оптична плътност (Dmax). Всички гореизброени характеристики дават поразително ярки и детайлно сканирани изображения. С помощта на технологията "автоматичен фокус" се избягва предела за дълбочина на полето дори и при изображения с неравни зони или снимкови или прозрачни оригинали.

Microtek е единственият производител на плоски скенери , който предлага технологията Emulsion Direct Imaging Technology (E.D.I.T.) за сканиране на филми, която ефикасно елиминира всякакви проблеми породени от конвенционалното сканиране като нютонови пръстени например. Двойноформатната технология интегрира и технологията ColoRescue™ , която възстановява успешно цвета от избледнели картинки. ArtixScan F1 e едно страхотно решение за професионалисти, за възстановяване и възвръщане на дадено изображение към оригиналния му вид. Скенерът е оборудван също и с бърз USB 2.0 интерфейс, вградена 20.3 x 25.4 см зона за сканиране на прозрачни оригинали и активна площ за сканиране на снимков материал 21.6 x 35.6 см.

Комбинацията от технологията E.D.I.T и системата за охлаждане на CCD матрицата позволяват отлични резултати при сканиране на тъмни негативи или диапозитиви и DMax 4.2

Прецизно сканиране, независимо дали обработвате неравномерен, снимков или прозрачен оригинал Технологията Auto Focus компенсира ограниченията на малки разлики в дълбочината на сканиране (DOF - depth of field) . Тя позволява на оператора да променя мястото на фокуса на сканираните материали, като по този начин бързо и лесно могат да се компенсират недостатъци на оригинала.
PictuRescue™ функция за възстановяване на цвета от избледнели изображения ArtixScan F1 е оборудван с уникалната функция на Microtek's PictuRescue за фото реконструкция и възстановяване на изображението. Тя включва бърза и лесна "реконструкция" на изображението, която се базира на технологията DIGITAL ICE Photo. Тези автоматични възможности канализират обработката на изображенията и предоставят безпрецедентана производителност.
Безкомпромисно сканирани изображения при разделителна способност 4800 x 9600 dpi и 4.2 динамична плътност ArtixScan F1 осигурява впечатляващо качество, гъвкавост и продуктивност благодарение на 4800 x 9600 раделителна оптична резолюция, 48-битов цвят и 4.2 оптична плътност
Улеснено сканиране на филми или диапозитиви. Със специално разработените държачи за филми SnapTrans™ Multiformat, скенерът приспособява за сканиране филми или диапозитиви. Държачите захващат филма, и по този начин осигуряват перфектно подравняване, прецизно и удобно сканиране на партиди.
Microtek технология E.D.I.T.™ Разработената от Microtek технология E.D.I.T.™ (Emulsion Direct Imaging Technology) ви позволява да уловите изображението директно от повърхността на страната на филма, на която е емилсията. Липсата на стъкло, което се явява втора среда,през която минава светлината води до избягване на изкривяване в изображението, понижаване пречупването и поглъщането на светлината и елиминиране появата на нютонови пръстени в сканираното изображение.
Удобно сканиране на различни формати филми Скенерът ArtixScan F1 има вградено отделно легло за филми, чрез които може сканирате филми и фолиа с размер до 20 x 25 см. Благодарение на държачите скенерът се пригажда безпроблемно към пристигащите стандартно Snap Trans™ рамки, които са за 35mm диапозитиви, 35mm диапозитиви, средно-форматни филми 4" x 5" и панорами 6 x 17 cm.
SGIA удостои Джеймс Ганди с наградата DPI Innovator за 2008г.

Джеймс Ганди е президент и съосновател на канадската компания Gandinnovations - световен лидер при голямо-форматния дигитален печат.

Атланта, Джорджия - Джеймс Ганди, член на SGIA aсоциацията и президент на Gandinnovations, получи на 18 Октомври наградата DPI Innovator 2008.
Ганди беше награден за цялостния принос за развитието на голямо-форматния печат. Например, производството на AquaJet - принтер за директен печат върху плат, с безкомпромисно качество и скорост..

"Джеймс Ганди показа твърдо решение за развитие на отрасъла и цялостно опростяване на процеса на печат. Той създава принтери, които отговарят на нуждите на постоянно нарастващия дигитален печат" каза председателят на асоциацията Карл Болдуин, връчвайки наградата.
Джеймс Ганди влиза в Imaging индустрията през далечната 1978г., с тогавашната му компания Signtech.

През 2001г., Ганди и неговият брат Хари Ганди основават Gandinnovations в Торонто, Канада. В базираният в Онтарио завод се произвеждат голямо-форматни UV плоски и ролни, голямо-форматни солвентни ролни принтери принтери и принтери за директен печат.

Забелижими моменти в развитието на компанията:
   - през 2003г. Gandinnovations произвеждат първия в света 5 метров шестцветен голямо-форматен принтер.
   - през 2004г. е произведен първият АquaJet - голямо форматен 3.3 метров принтер за директен печат върху плат.
   - през 2008г. компанията представи UV ролен принтер, който разбива представите за скорост при пиезо технологията с умопомрачителните 465 кв.м. в час.

Специални оферти

 

Специални оферти за проектиране и изрязване на опаковки

 

 
FC4210-60 FC2250-60 VC
Работна площ: 86 x 60 см 92 x 60 см
Рязане по контур:
Система за разпознаване на маркери ARMS
Система за разпознаване на маркери ARMS
Операции: Чертане, рязане и биговане Едновременно рязане и биговане или
чертане
Захващане: Лепилно Вакуумно захващане на материала
Скорост: до 40 см/сек до 40 см/сек
Цена: 8990 Евро 11990 Евро
ArtiosCAD DesignLab Bundle with MiniCAD Server: 6095 Евро
Библиотеки, структурен дизайн, проектиране и редактиране на форми за опаковки с допълнителна възможност за генериране на щанци, изхвърлящи инструмени и др.

Цена за комплект
  11900 Евро 14500 Евро

Специална оферта от Mutoh за печат и изрязване по контур

 

ValueJet 1304 & Ultima SC-1400D

  • Стандартна цена за комплекта = € 16.980
  • Специална цена за комплекта + Софтуер за печат и рязане = € 13.990
    Спестявате: € 2.990
ValueJet 1304 & SC-PRO 1400

  • Стандартна цена за комплекта = € 17.980
  • Специална цена за комплекта + Софтуер за печат и рязане = € 16.500
    Спестявате: € 1.480

Специална оферта от Mutoh за бърз и качествен солвентен принтер

Серията Blizzard предлага печат с 80м²/ч и разделителна способност до 1440 с глави с променив размер на капката при ниска себестойност на продукцията

Blizzard 65:
€ 32.990

BIS Професионална рефил система:
за използване на 1 или 5 литрови бутилки с мастило

€ 3.795
RIP PhotoPrint (вкл. Nesting, Tiling, color profiling)
€ 2.390
 
Цена € 39.175
Специална цена до 15 ноември 2008
€ 30.900
   

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg