Тел. : 02/ 8181 081
           02/ 8181 070
 GSM: 0897 871 857
           0888 831 69
0
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #36 - Декември 2008

В този брой:

Продукти:

  • FC8000 най- прецизният режещ плотер в своя клас
  • Нови материали за апликация върху плат
  • Компактен и с елегантен дизайн - новият скенер на PLUSTEK OpticSlim 550
  • Удобен и бърз дуплексен скенер от Microtek
  • SilverFast + Canon - нов софтуер за сканиране
  • Новият UV Принтер Mutoh Zephyr е вече в сериийно производство

Цени:

   • РАЗПРОДАЖБА НА ШИРОКО-ФОРМАТНИ ПРИНТЕРИ!
   • Специални оферти

 
Уважаеми дами и господа, скъпи колеги и приятели,

Обикновено в този период от годината настроението започва да става приповдигнато. Настъпващите празници ще бъдат един малък отдушник от напрегнатото ни ежедневие и въпреки черните краски за бизнеса, които ни атакуват всеки ден от екрана, ефира, преса и Интернет, надяваме се и ви пожелаваме да се справим максимално бързо и лесно.
Благодарим на всички за доверието и сътрудничеството през отминаващата 2008 г. и разбира се, пожелаваме на всички, това, без което всичко останало е безсмислено: ЗДРАВЕ, много здраве и преди всичко здраве.

Екипа на Адком ви желае
Весели празници и наздраве!

FC8000 най- прецизният режещ плотер в своя клас
Най-голяма сила на натиск
600 гр. натиск, предлагащ рязане на голям избор от материали.
Най-висока скорост на рязане
1485 мм./сек. максимална скорост на рязане, даваща на потребителя повишена продуктивност.
Повишена гарантирана точност на рязане
Подобрено водене на медията. Трите притискащи ролки с регулиране на натиска, заедно с коша за медии и комплекта фланци (опция) дават на потребителя максимален контрол на обработваната медия, осигурявайки гарантирана точност на рязане от 15м дължина.
Богат избор от пет модела
Новата серия режещи плотери на Graphtec FC 8000 се предлага в следните ширини: 24", 30", 42", 54" и 64" улеснявайки потребителя в избора му.Контролен панел с 3 инчов LCD дисплей

Дисплеят е оборудван с функционални бутони и интерактивни икони, предразполагайки плотера към лесно и интуитивно управление

3 притискащи ролки с регулируем натиск


Натиска е с 3 нива, като по този начин потребителя може да предпази от нараняване по-чувствителни медии.
*Регулируемият натиск на притискащите ролки се предлага само при 100, 130 и 160 см. модели от серията.

Прорязване до подложката и през нея


В зависимост от позицията, в която е поставен държача с ножчето, плотерът прорязва цялата медия или само до подложката.
Разнообразие от функции за повишени обеми работа и увеличени възможности на приложения.

Стикери

Рекламно фолио

Фолио за прозорци

Шаблони

Автомобилно фолио

Светлоотразително фолио

Пясъкоструйни медии (sandblast)

 

ARMS 4.0 технология за разпознаване на контурни маркери

*Възможни комбинации от цвят на маркерите, които сензора разпознава.

 

Четири точково разпознаване на контура с двойно подсигурена автоматична корекция на контурното рязане

Прецизно рязане по контур, осигурявайки на потребителя сигурност за завършване на поръчката дори и при отпечатъци, при който вследствие на печата или след ламинирането медията се е свила.

 

Допълнителни (частични) корекционни маркери при четири точково контурно рязане

Допълните маркери спомагат за прецизно изрязване по контур, дори когато медията по един или друг начин е приплъзнала при дълъг (производствен) печат, като по този начин е причинила минимално деформиране на отпечатъка.

 

Множествени контурни маркери

Тази функция е приложима, когато се изисква изключителна прецизност на контурно рязане за къси и уникални серии от дадена продукция, например.Автоматично разпознаване на първия контурен маркер

Плотерът автоматично разпознава дори и първият контурен маркер, елиминирайки нуждата от конвенционалното ръчно настройване за позициониране на сензора над маркера.


Контролен софтуер "Cutting Plotter Controller"

Използвайки Cutting Plotter Controller модула, потребителя може да командва напълно режещия плотер от работната станция.


Cutting Master 2 плъг-ин

С този плъг-ин потребителя може да изрязва всякави видове символи директно от софтуерите Adobe Illustrator (Ver. 8 или по- нова) и/или Corel Draw (Жер 10.2 или по- нова)."Гъвкава" мрежова връзка (опция)

Няколко режещи плотера могат да бъдат управлявани от една работна станция (PC) през Еthernet контролер, както и един режещ плотер може да бъде командван от няколко работни станции.Държач за няколко ролки (опция)

Прикрепя се към стойката на плотера и събира до 3 ролки медии, улеснява подаването на различни медии.


Двустранно зареждане на медията

За оптимално удобство на потребителя , FC 8000 предлага възможност за двустранно зареждане на медията - както от предната част на машината, така и от задната.


2 инструмента: Ножче и писец (опция)

Благодарение на опцията за поставяне на 2-ри държач към главата, можете да управлявате и двата инструмента напълно автоматично, с помощта на софтуераШаблони за облекла

Плотерът FC8000 може да бъде използван и в модната сфера за производство на шаблони за облекла, например.


Светлинна индикация

Лазерния лъч към оптиката (сензора) позволява на потребителя ръчно да позиционира първия контурен маркер, в случай че сметне за необходимо да не използва ARMS функцията.


Автоматично отрязване на медията

Функцията се състои в отрязване на медията по цялата й ширина след приключване на задачата.


Разнообразие от приложения


Усъвършенстван алгоритъм за тангенциален контрол

Когато плотерите FC8000 се използват в режим на тангенциално управление, механичната система управлява прецизно и скоростта и качеството посредством интелигентно завъртане на ножа. Вградения сензор за височина разпознава докосването на върха на ножа до медията и интелигентно и точно настройва завъртането на ножа за следващата операция и всичко това за микросекунди
Разработената от Graphtec технология позволява да се елиминират изкривявания, назъбвания на кривите контури или повдигнати ъгли дори и при най-сложен дизайн на задачата за рязане, независимо от дебелината на медията (0.025 mm (PVC или 1.25 sandblast). Тази иновативна и високо прецизна система позволява изрязване върху PVC на символи с размер 1.58 mm. Заедно с останалите характеристики серията режещи плотери Graphtec FC8000 е единствената на пазара, която предлага тези възможности на отлична цена.


Прецизен контакт на инструмента с медията

Tool Soft Landing Intelligence позволява с помощта на интегриран прецизен сензор да се постига бърз и прецизн, но в същото време и нежен контакт на инструмента с медията. В допълнение на точното и прецизно рязане the Soft Landing удължава живота на ножовете и другите инструменти, като по този начин намалява и себестойността на продукцията

 
Нови материали за апликация върху плат

Скъпи клиенти,

Американската компания STAHLS', на която Адком е дистрибутор за България увеличава продуктовата си гама от материали за апликация върху плат от Новата 2009 година.

От серията CAD-CUT Premium, полиуретанови фолиа за изрязване от режещ плотер, новите цветове, който ще допълват сегашното портфолио ще са:

Напълно новата серия материали CAD-CUT Glitter ще бъде представена от 11 разцветки:

Друга серия материали за изрязване, наречена CAD-CUT Effect с холограмен ефект ще се предлага в 16 цвята:

CAD-COLOR Prime е PVC материал за апликация върху плат и е предназначен за печат със солвентни или еко-солвентни мастила. Готовият продукт може да се пере при температура до 90 ? C. В зависимост от използвания предпазен лист по време на трансфера, може да получите брилянтен цвят с матов или сатенен оттенък.

Компактен и с елегантен дизайн - новият скенер на PLUSTEK OpticSlim 550
Той е тънък, лек и изключително удобен за пренасяне. Какво още - скоростта на сканиране е само 3.4 секунди на А5 оригинал, като при този модел няма допълнително време за подгряване на лампата, както при другите скенери. При натискането на бутона Scan, потребителя може да избере 5 различни режима сканиране, в зависимост от желания резултат. За да бъде работата по ефективна скенера и ма 5 функционални бутона: copy, file, scan, OCR и custom. Максималната площ на сканиране е 216 mm x 150 mm, а разделителната му способност е 600 x 600 dpi. Използва бързия USB 2.0 интерфейс.

Окомплектован е с необходимата документация за ползване, както и софтуер за графична обработкa. Това прави OpticSlim 550 перфектен за по-ефикасната документна обработка с най-добро качество на изображенията. Всички процеси по време на сканиране като запазване или изпращане на файлове на определени места може да стане автоматично. По този начина потребителя има възможността да пести време.
При OpticSlim550 няма ограничения за дебелината на оригинала и това го прави идеален за сканиране паспорти, идентификационни карти (лични карти, шофъорски книжки), кредитни карти, медицински застраховки, банкови чекове, снимки и всякакъв вид малки документи.
Скенера се предлага в комплект със софтуерите:

NewSoft Presto! ImageFolio 4.5ImageFolio, NewSoft Presto! PageManager 7.10, ABBYY FineReader 6.0 Sprint, Adobe Acrobat Reader, Plustek DocAction.

Удобен и бърз дуплексен скенер от Microtek
Новият модел - ArtixScan DI 4020, който Microtek пусна на пазара e удобен и бърз дуплексен скенер, предназначен да повиши вашата производителност

Цветният дуплексен скенер за документи, ArtixScan 4020, е специално проектиран за фирмено или приложение в работни групи. С производителност до 40 страници в минута, ArtixScan 4020 предлага висока скорост на обработка на документи и отлично качество. Той разполага с вградено ADF устройство за автоматично подаване на листата, което има капацитет за зареждане на 100 листа и повишава ефективността.

Препоръчваемото дневно натоварване е до 2000 страници. Този модел е идеален за конвертиране на големи количества документи в цифров формат. Microtek ArtixScanDI 4020 предлага висока оптична разделителна способност от 600-dpi и 48 бита дълбочина на цвета, което подсигурява подробно всички детайли и достоверни цветове както в оригинала. В допълнение високо-скоростния USB 2.0 интерфейс предоставя бързо и безпроблемно "plug-and-play" свързване.

Скенера е с реални 600 dpi оптична разделителна способност и 48-бита дълбочина на цвета. Скоростта на сканиране е 40стр/мин за едностранно сканиране / 66 ipm за двустранно сканиране в черно-бяло и 26ppm/33ipm в цвят. Листоподаващото устройство е с капацитет 100 страници. Има нова подобрена система, предотвратяваща
погрешно подаване или взимане на два листа, високоскоростна USB (USB 2.0) връзка и ISIS/TWAIN съвместимост. ArtxScan DI 4020 поддържа автоматично кадриране и
изправяне на документите и има опция за премахване на цветни фонове за
по-ефективна обработка на формите. Скнера е с 3 програмируеми функционални бутона.

SilverFast + Canon нов софтуер за сканиране

Значително повишаване на качеството и пестене на време за потребителите на Canon скенер продукти, благодарение новият софтуер SilverFast 6.6.0r4, включващ вече iSRD и Kodachrome подръжка.

SilverFast 6.6.0r4 Ви дава повече възможности спрямо стандартния софтуер на Canon, като: iSRD технология за по-бързо сканиране, Multi-Exposure технология за извличане на максимална динамична плътност, както и специално разработения модул Kodachrome-Profiles за перфектно сканиране на диапозитиви на Kodak.

Повече за нововъведенията в Silverfast Canon гледайте клипче тук...

 

SilverFast функцията Multi-Exposure видимо повишава динамичния обхват на Canon скенера, давайки на потребителя максимален брой детайли с минимален шум в сканираното изображение.Get more details with less noise.
Динамичният обхват е най-важният фактор при високо-качествен режим на сканиране.
Всеизвестен факт е, че по-голямия динамичен обхват осигурява значително по-добро сканиране. От друга страна по-доброто сканиране допринася за видимо по-добри детайли в силно осветени зони или сенки.
Multi-Exposure® повишава динамичния обхват на Canon 8600F от 2,89D (с изкл. Multi-Exposure) до 3,62D (с вкл. Multi-Exposure). Чрез това повишение скенерът може да разпознае много повече нива на сивото - от стандартните 776 до изключителните 4169 нива (по ISO 21550 стандарт). (гледайте клипче тук... )

 

Нова iSRD технология за по-бързо сканиране.
Новата технология е подобна на стандартно включената CANON FARE - премахване на прах и драскотини от сканираните изображения. Основното предимство на iSRD спрямо FARE е, че пълният потребителски контрол върху iSRD модула е от решаващо значение за запазване на фини, понякога критични детайли. Това е задача, с която опростенaта FARE технология не винаги се справя.

iSRD технологията успешно премахва евентуална прах или драскотини в сканирани Kodachrome или черно-бели диапозитиви.

Сканираните изображения са с по-ясни детайли и без артефакти. Откакто iSRD използва напълно работоспособността на многоядрените процесори в работната станция (Core 2 Duo, Quad-Core, Multi-Core…), скоростта на сканиране е чувствително по-висока. Това предимство може да удвои производителността на скенера гледайте клипче тук...

 

  • Максимален динамичен обхват
  • IT8 калибриране
  • Премахване на прах и драскотини.
Сканирането на Kodachrome диапозитиви е сложна задача, заради уникалния материал, от който са съставени. Филмите са с показател за плътност 3.8D, което се равнява на 6300 нива на сиво или контраст 1:6,300! Благодарение на Multi-Exposure технологията, потребителят може да бъде сигурен, че всяка една зона на изображението ще бъде адекватно възпроизведена.
гледайте клипче тук...

 

SilverFast 6.6.0r4 софтуера намалява времето за сканиране до 60%. Това се постига, благодарение на оптимизиране на работата на програмата с дву-, четири- и мулти-
ядрени процесорни системи.
Новият UV Принтер Mutoh Zephyr е вече в сериийно производство
Принтерът Mutoh Zephyr покрива нуждите на потрбители, които имат потребност от качествен както ролен, така и печат на плоскости, който е с ниска себестойност, изключителна гъвкавост по отношение на медиите както и висока производствена скорост.
Mutoh Zephyr е професионален UV curable принтер от среден клас който предлага типични производствени скорости 20 до 33 м²/ч при отлично качесто и до 60м²/ч за продукция, която ще се гледа от разстояние. Машината може да зарежда ролни и плоски материали с ширина 1651 mm и да печата до 1625 mm.

Използваните Mutoh UV мастила са изключително гъвкави и позволяват roll-to-roll печат на винил, флекс, PVC, хартия, текстил и др. гъвкави материали. С допълнителните маси за печат на плоскости кръгът на печатуемите медии се разширява с най-различни плоскости с дебелина до 20 мм, като PVC, пенокартон, дърво, метал, поликарбонат, плексиглас и др. Zephyr е идеален за широко-форматни приложения, както за вътрешна, така и за външна употреба за рекламни и фотографски приложения, за оформяне на изложбени площи, прототипи на опаковки, промоционални щендери, дисплеи и др.

В модела Zephyr се използват 4 броя XAAR грейскейл глави OmniDot 760, които разплагат със 784 броя дюзи на глава и изстрелват капки с различен обем започвайки от 8 пиколитъра.
Печат с глави с фиксиран размер на капката
Печат с Xaardot™ глави, които могат да генерират 6 размер на капката и при по-ниска разходна норма на мастило, генерират по-добри нюанси отколкото при използване на Lc и Lm
Здравата механика на UV принтера, последното поколение глави и патентованата от Mutoh технология i ² intelligent interweaving technology се допълват, така че крайният продукт изглежда впечатляващо.
Униклният подход на Mutoh при който освен фиксиращите UV лампи има интегрирани нагреватели, позволява при печат на ролни медии да се избегне "стреса" на медията при фиксирането на мастилото с UV лампите и да се печата както при по-малки така и при по-големи скорости, без PVC-то например, да се набръчква.
Системата е окомплектована с напълно автоматично устройство за подаване и поемане на ролни медии до 100 кг, вградена работна станция, от която може да се управляват и проверяват всички ресурси на принтера със собствен интуитивен и лесен за работа графичен интерфейс, както и Linux базирана работна станция с 3 годишна гаранция и новия RIP - Mutoh's Grip+.
Потребителите на Zephyr както и техните клиенти ще бъдат приятно изненадани от качеството, надеждността и ниската себестойност на продукцията. Разхода на мастило е под 8 мл за един квадратен метър.
РАЗПРОДАЖБА НА ШИРОКО-ФОРМАТНИ ПРИНТЕРИ!
Важи до изчерпване на количествата!

Rockhopper 48 - РАЗПРОДАЖБА!

НОВИ ПРИНТЕРИ !!!

  

 • Rockhopper 48” size - 6 цвята
 • Максимална ширина на медията: 1220 mm (48.03”)
 • Максимална ширина на печат: 1160 mm (45.66”)

 10 налични.

Order nr.: SDMP-46 sell out

Цена: 7.500 €

  >> Цена до изчерпване на количествата: 4.500 €


Rockhopper 62 - РАЗПРОДАЖБА!

НОВИ ПРИНТЕРИ !!!

 • Rockhopper 62” size - 6 цвята
 • Максимална ширина на медията: 1574.8 mm (62.00”)
 • Максимална ширина на печат: 1554.8 mm (61.21”)

 21 налични.

Order nr.: SDMP-62 sell out

Цена: 8.900 €

 >> Цена до изчерпване на количествата: 5.200 €


Viper 65" - Бивш експонат (демо)

Инсталиран:
Септември 2008

  

 • Viper принтер за трансферен печат - 165 cm 
 • 8 глави / 8 канали за цвят 
 • Максимална ширина на медията: 165.3 cm (65.07”)
 • Максимална ширина на печат: 164.3 cm (64.68”) 
 • Включена система за автоматично развиване и навиване на ролки до 100кг

 

Order nr. : DS6K280801

>>Цена: 20.900 € 


Viper TX 65" - Тестов принтер

Инсталиран:
 Май 2007

  

 • Viper принтер за директен печат върху плат - 165 cm
 • 8 глави / 8 канали за цвят 
 • Максимална ширина на медията: 165.3 cm (65.07”)
 • Максимална ширина на печат: 164.3 cm (64.68”)
 • Включена система за автоматично развиване и навиване на ролки до 100кг

  

Order nr. : DX6K261203

>>Цена: 23.800 €


Universal (Spitfire или Rockhopper3) 90 Extreme - Втора употреба

Инсталиран:
 Ноември 2007

  

 • Universal unit – 90"
 • Максимална ширина на медията: 2280 mm (89.76”)
 • Максимална ширина на печат: 2240 mm (88.18”)
 • 4 глави / 8 канали за цвят 

Включена система за автоматично развиване и навиване на ролки до 100кг + първоначален комплект мастила(е

ко солвент или милд солвент)!
Без опаковка.
 

Order nr. : SP2K161102

 >> Цена: 22.900 €


Spitfire 100 Extreme - Втора употреба

Инсталиран:
Септември 2007

  

 • Максимална ширина на медията: 2604 mm (102.52”) 
 • Максимална ширина на печат: 2594 mm (102.13”)
 • 8 глави / 16 канали за цвят 

Включена система за автоматично развиване и навиване на ролки до 100кг + първоначален комплект мастила!
Без опаковка.

  

Order nr. : MS3K170901

>>Цена: 32.950 €


Blizzard 65 - Бивш експонат (демо)

Инсталиран:
Май 2008

  

 • Blizzard 65 printer
 • Максимална ширина на медията: 1651 mm (65.00")
 • Максимална ширина на печат: 1640 mm (64.56")
 • 8 глави / 8 канали за цвят 
 • Включена система за автоматично развиване и навиване на ролки до 100кг

+ първоначален комплект мастила!

  

Order nr.: BT1K180407

>>Цена: 24.800 €

Специални оферти
До 15 Декември 2008 г. можете да закупите таблет от серията Intuos3 на по-ниски цени, които ще видите по – долу (ЦЕНИ БЕЗ ДДС):

Intuos3 A5

566 лв

Intuos3 A5 Wide

635 лв

Intuos3 A4 Reg.

791 лв

Intuos3 A4 Over DTP

1106 лв

Intuos3 A4 Over CAD

971 лв

ValueJet 1304 & Ultima SC-1400D

  • Стандартна цена за комплекта = € 16.980
  • Специална цена за комплекта + Софтуер за печат и рязане = € 13.990
    Спестявате: € 2.990

ValueJet 1304 & SC-PRO 1400

  • Стандартна цена за комплекта = € 17.980
  • Специална цена за комплекта + Софтуер за печат и рязане = € 16.500
    Спестявате: € 1.480

Spitfire / Rockhopper 3 – 65 Extreme
64” Mild-solvent / Eco-solvent Inkjet Printer

  • Spitfire / Rockhopper 3 – 65 Extreme + Tension Winder 30 kg
  • Специална цена: € 18.480
    Спестявате: € 4.310


Spitfire / Rockhopper 3 – 65 Extreme
64” Mild-solvent / Eco-solvent Inkjet Printer

  • Spitfire / Rockhopper 3 – 65 Extreme + Unwinder / Winder 100 kg
  • Специална цена: € 20.980
    Спестявате: € 4.010


Spitfire / Rockhopper 3 – 90 Extreme
88” Mild-solvent / Eco-solvent Inkjet Printer

  • Spitfire / Rockhopper 3 – 90 Extreme (включително Unwinder / Winder 100 kg)
  • Специална цена: € 25.990
    Спестявате : € 7.505


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg