Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #5 - Май 2006

В този брой:

  Продукти:
  · PrintFixPro отличен с наградата на TIPA
  · Нова серия плоски принтери Cobra S
  · Нови медии от Hexis
  

  Цени:
   · Специална промоция от Mutoh

  Накратко: 
  · Отзвук от Print&Pack Expo 2006
  ·
Резултати от томболата за Print & Pack Expo

 

Уважаеми клиенти,


В навечерието на FESPA, най-голямото изложение за дигитален и сито печат, един месец след българското Принт&Пак Експо и месец преди Printcom 2006 искам да отворим малко завесата и да споделя с вас новости и тенденции в областта на графичния дизайн, технологиите за предпечат и дигитален печат.


Покупката на Macromedia от Adobe systems вече е факт и резултатите от това могат да се видят. От края на миналата година се появиха няколко нови пакета като комбинация на дизайнерските и издателски възможности: Adobe Creative Suite 2 и видео продуктите на Adobe с интерактивната сила на софтуера на Macromedia - Flash Professional 8 и Macromedia Studio 8. Новите цени са по-атрактивни и съществуват различни възможности за Upgrade до последните версии. За облекчаване на легализирането на вашите продукти до края на юни предоставяме специални цени за най-често използваните продукти на Adobe.


В края на миналата година световния гигант Hewlett-Packard направи две стъпки в областта на широко-форматния печат: закупи израелската фирма Scitexvision и сключи договор с японската Seiko instruments, за разработка на два модела солвентни принтери DJ8000s и DJ9000s. Поради все още нестабилно управление на главите (доработка на Seiko на използваните в един стар модел IP4500, глави, които работят с мастила на маслена основа -Oil-based) от HP се принудиха да отложат за есента модела, който трябваше по първоначални планове да се появи през април 2006. Затова пък другият модел DJ9000s вече е в продажба и за цената от 29000 Евро е една наистина добра и производителна машина. Единствените два съществени проблема са, че за една машина, която е предвидено да бъде производствена цената на мастилото е почти 5 Евро/м2 и никъде не се споменава открито факта, че машината не може да остане в изключено положение без това да бъде проблемно за главите или да донесе на собственика над 4500 Евро/годишно скрити разходи.


На започващото тази седмица в Амстердам специализирано изложение за дигитален и сито-печат, FESPA над 200 фирми ще представят последните модели принтери и най-нови технологии за широкоформатен печат, но подробности, ще мога да ви дам в следващия брой.

Желая ви приятни минути с новото ни издание.
С уважение

Васил Василев

Отзвук от Print&Pack Expo 2006

С голям интерес и внимание към продуктите, предлагани от АДКОМ премина участието на фирмата в изложението PRINT&PACK EXPO 2006.
Голямата посещаемост на щанда (над 400 посетители) беше предизвикана от многото и рзлични експонати и ежедневните демонстрации с тях:
Впечатляващи ярки и наситени цветове на отпечатъците можеха да се видят на еко-солвентния принтер Mutoh-RockHopper II, който бе зареден с последното поколение Eco MAX мастила на английския производител ITL (Ink Technologies Ltd.).
Широкоформатния солвентен принтер Mutoh SpitFire 65 показа скорости на печат 13м2/ч при 720dpi на евтин винил и с новите по обем мастилници, които понижават разхода до 1.8 Евро/м2.
Последната серия режещи плотери FC7000 на японската фирма Graphtec привличаха при рязането по контур със своята висока прецизност (до 0.5 мм максимално отклонение при размери на обекта до 1м).
Особен интерес предизвика първото показване на изложение в България на цифровата производствена преса XEROX DocuColor250. Отличното качество на отпечатъците (до 200 lpi) си съперничи с последните модели офсетови машини и се отличава с ниска себестойност, която позволява да се изпълняват тиражи до 300 бр при същата или по-ниска от офсета цена.
За архитекти, проектанти и потребителите на географски информационни системи интерес предизвика широкоформатния скенер Graphtec CS500 Pro, който позволява сканиране на чертежи и други оригинали с ширина до 1.06 м и с впечатляваща скорост (при 200dpi, А0 се сканира вцвят за 40сек). Мрежовият интерфейс и специализирания софтуер позволяват директно прехвърляне на информацията към мрежов CAD плотер RJ900 (2880 dpi, 1.07m) което ги превръщa във високопроизводителен копир на достъпна цена.
Посетителите имаха възможността да зададат въпросите си и да получат компетентни отговори от специалисти
.

Към началото

Резултати от томболата за Print & Pack Expo

На 8 април в присъствието на Иво Димитров от фирма "България Куверт" и Димитър Димитров от фирма "Лангри" бяха изтеглени и печелившите от томболата, разиграна между клиентите, коректно попълнили анкетни карти:
Станислав Иванов от гр.Бургас спечели цифров фотоапарат UMAX YAMADA PowerCam 7600 - 4Mpix.
Людмил Стоилков от гр. Благоевград спечели таблет WACOM Graphire BlueTooth - A5.

На спечелилите честито!

Към началото

PrintFixPro отличен с наградата на TIPA

Най - добра система за управление на цветовете: ColorVision PrintFIX Pro Suite

С гордост можем да съобщим, че колориметърът на фирма Color Vision - PrintFIX Pro Suite спечели награда за "Най-добра система за управление на цветовете" на тазгодишните награди на TIPA.

Colorvision PrintFIX Pro Suite е пакет за цветово управление предназначен за потребителите използващи Mac и Windows операционни системи. Комбинацията от софтуер и замерващи устройства ви позволява да калибрирате и създавате ICC базирани профили, както на монитори, така и на RGB принтери. Колориметърът Spyder2 създава прецизно настроени профили, посредством замерване на околната засветеност. Спектроколориметъра Datacolor 1005 включва новата LED оптика, както и електроннни компоненти, благодарение на които цветовото замерване става по-бързо и по-прецизно. Напътствията на софтуера ви превеждат през всички необходими стъпки за калибриране, като ви позволяват да постигнете по-плътна консистенция на възпроизвежданите цветове.

TIPA: 15 години активна дейност

Когато Европейските Правителства решиха, че Стария Континент ще бъде превърнат в най-голямия икономически център в развиващия се свят, фотографската индустрия също се наложи да промени своята стратегия.
С тази епохална промяна, дори магазините за фототехника трябваше да преусмислят тяхното бъдеще и тогава от TIPA решиха да добавят своя ентусиазъм за фотографията. Още от 1991 година веднъж годишно се провежда генерално събрание на TIPA членовете, чиято основна цел е: обсъждането на проекти, споделяне на мнения, коментар на индустриалите иновации и тенденции, често посещаване на исторически фотографски места, музеи или търговски предприятия.
В тази тридневна среща, членовете на TIPA също провеждат тайно гласуване за "най-добри продукти за фото и графична обработка" в Европа.

По-долу ще откриете коментари на независими потребители относно наградения продукт. Достоверността на написаното, имате възможност да проверите от дадения линк към съответното мнение.

www.nikondigital.org/dps/dps-v-4-03.htm

" … До този момент процесите по създаването на профили за принтери са били недостъпни и доста скъпи. Професионалните пакети за генериране на профили като "Profilemaker", съчетан с необходимия хардуер може да достигне цена от няколко хиляди долара. По-евтините пакети за генериране на профили посредством скенер не са толкова добри, дори в повечето случаи и от фабричните профили предоставени от "Print maker". Извършването на услугата (генериране на профил) може да е с много добро качество, но се нуждаете от нов профил за всеки принтер в комбинация със съответната медия, което може да отнеме време и средства..... Colorvision промени всичко това със своя продукт PrintFIX PRO..."

" ..Когато сравних профилите създадени с PrintFIX Pro, и тези които генерирах с Gretag ProfileMaker 4.1 и един Eye-One (комбинация струваща няколко пъти повече) резултатите бяха доста близки."

" … Това е съвършено представяне на Printfix Pro, като единствен продукт с цена под $1000, който съм имал възможността да пробвам, и който най-престижно може да се нареди с професионалните пакети " David Cardinal, Editor, DigitalPro Shooter (photo@cardinalphoto.com)…"

www.luminous-landscape.com/reviews/Printfix%20Pro.shtml


"... Моето впечатление е, че PrintFIX Pro е много добър пакет за управление на цветовете, който предлага надеждността и прецизността на спектро-колориметричното поколение ICC профили на по-достъпна цена. Дизайнът на основните инструменти и софтуер е добър"

На този линк ще откриете пълната информация за продукта : http://www.northlight-images.co.uk/article_pages/printfix_pro.html

Към началото

Нова серия плоски принтери Cobra S
Mutoh Cobra S e мастилено струен UV принтер печатащ с отлично качество, както за външна така и за вътрешна реклама.
Принтeрите от тази серия използват 8 печатащи глави Spectra® Nova 256, като предлаганите модели са два: Cobra S65uv (максимална широчина на медията - 1600 мм) и Cobra S100uv (максимална широчина на медията - 2500 мм ).
Благодарение на системата за повдигане на печатащите глави, имате възможност да печатате на плоскости с дебелина до 5 см. За печат на ролки, Cobra S предлага вградената автоматична система за развиване и навиване на медията.

С най-доброто съотношение между цена - качество , Cobra S е идеален за печат на външна и вътрешна реклама, като рекламни и информационни банери и много други.....
Принтерът може да бъде зареден, както със стандартните цветове C, M, Y, K, Lc, Lm, така и с бяло мастило, за да можете да печатате върху цветни повърхности, създавайки си бяла основа.
Съхненето на UV мастилото става посредством 2 UV лампи, които лесно могат да бъдат сменени, дори и от неоторизирано лице.

Натиснете тук за брошурата на Cobra S

Към началото

Нови медии от Hexis

Френската фирма HEXIS, един от големите европейски производители на медии в Европа пусна на пазара новата серия PVC фолиа, произведени по технологията HEX'PRESS®. Синтетичния гръб на медията и подобрения лепилен слой разширяват приложенията на продукта, като позволяват лесно отстраняване на въздушните мехурчета. По този начин нанасянето чрез намокряне не е необходимо и риска от образуване на гънки и въздушни джобове е изключен.
Продукти от тази серия:
HX200WG1 - самозалепващо PVC фолио със сив гръб за солвентен печат.
HX201WG1 - самозалепващо PVC фолио с бял гръб за солвентен печат.

Новото гланцово фолио V400WG1, предназначено за солвентни и екосолвентни принтери е с двуслоен полиетиленов гръб. За разлика от хартиените гърбове на лепилния слой, които се използват от други производители тук коефициентите на разширение на двата слоя са идентични и това позволява печат с много по-високи температури, което от своя страна е предпоставка за по-високо качество при по-високи скорости.

Новата сатенена фотохартия P135 е специално разработена за солвентни и екосолвентни принтери. Предназначена за външни плакати и постери с високо качество на изображението.

V4100WG е бяло гланцово фолио със стандартен хартиен гръб за солвентни и екосолвентни принтери с повишена здравина на лепилния слой. Дебелината му е 100 микрона и се предлага на ширина 1.37м и 1.60м, а цената се очаква да бъде малко над 2 лв/м2.
Вече се предлага нисък клас Oneway vision перфорирано фолио Micro 4, което се очаква да бъде около 15 лв/м2 и позволява качествени отпечатъци за оформяне на рекламни изображения върху прозорци на превозни средства , магазини и др.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg