Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #6 - Юни 2006

В този брой:

  Продукти:
  · Новият ScanMaker i800
  · ColorSpan показа нов 98 инчов UV-Curable inkjet принтер на изложението FESPA

  Накратко: 
  · Заповядайте на PrintCom2006


 

Уважаеми клиенти,

Както ви обещах в предишното издание сега ще ви запозная малко по-подробно с изложението FESPA, но първо бих искал да споделя няколко думи за това какво е FESPA?
FESPA е организация основана през 1962 г. под названието "Federation of European Screen Printers Associations". През 1998 г името е променено, като са взети само първите букви от досегашното име, а основната цел е "Да допринесе за развитието на дигиталния и сито печат"
Първоначалните цели на организацията са, да развиват информираността и сътрудничеството между фирмите, работещи в областта на сито печата и доставчиците на оборудване и материали, с цел да развият тези технологии в Европа.
Тези приоритети са се запазили през годините, но към тях се прибавят и нови като вече се набляга на представяне пред участниците на предизвикателствата на дигиталните технологии.
Естествено България също е член на FESPA.Приключилото наскоро в Амстердамския изложбен център RAI изложение FESPA Digital е първото, което е само за дигитални технологии. Участниците в тазгодишното ииздание бяха над 200, а за трите изложбени дни през 3-те зали преминаха над 12000 посетители от над 100 страни. Особен интерес предизвикаха подготвените от организатора специализирани семинари и конференции за дигиталната и ситопечатарската индустрия.

Силно изразената тенденция е едно ново направление в дигиталния печат, UV curable принерите. Това са машини на пръв поглед наподобяващи на солвентните широко-форматни принтери, но използващи специални мастила и UV лампи, които фиксират мастилото към носителя. Интересното тук е, че резултата от отпечатъка е почти еднакъв на най-различни материали. Още по-впечатляващото е, че изборът от материали е огромен. Като се започне от плоскости от PVC, поликарбонат, пенокартон, микровелпапе, премине се през дърво, метал, плексиглас, стъкло и др. и се стигне то традиционните материали за солвентен печат, PVC фолио, винил, плат, хартия и др.
Новите формули мастила са с много по-голяма гъвкавост, което позволява голяма еластичност и липса на опасност от падане или обелване на мастилото.
Поради специфичния начин на фиксиране на мастилото към носителя, UV машините са предлагат основно за плоскости или комбинация за печат на плоски материали и възможност за печат на материали на ролка.

Впечатление правеше, че от над 20 фирми предлагащи UV принтери имаше дори и няколко китайски производители, но дори и при тях цените на машините бяха над 100,000 Евро.
Следващото издание на FESPA ще се проведе от 05 до 09 Юни 2007г. в Берлин по мотото "The power of Imaging".

 

Приятни минути с новия брой.
Васил Василев

Заповядайте на PrintCom2006


Уважаеми клиенти,

Екипът на фирма АДКОМ има удоволствието да Ви покани да посетите нашата експозиция на Изложението PrintCom'2006, което ще се проведе от 06 до 10 юни 2006 г. в Пловдив, Панаирен град, палата 11 щанд М-4.

Всеки ден можете да присъствате на демонстрации на печат с широкоформатните принтери на MUTOH - Spitfire 65 и Rockhopper 38, както и на прецизно рязане по контур с режещ плотер Graphtec FC7000.
Клиентите, интересуващи се от цифров печат могат да се убедят в прецизността и качеството на печат с производствена преса XEROX DocuColor250.

Очакваме Вашето посещение и се надяваме на ползотворни бъдещи контакти.

Работно време на изложението: 6 - 10 юни, от 9.30 до 18.30ч.


Екип АДКОМ

Към началото

Новият ScanMaker i800

Нов скенер с широк обхват на приложение, предназначен за сканиране на снимки и диапозитиви

Microtek с удоволствие представи още едно от иновационните си решения за сканиране в своята продуктова фамилия с модела ScanMaker i800, предназначен за корпоративни клиенти, малкия и среден бизнес и домашни потребители. Моделът ScanMaker i800 предлага най-добро качество на дигиталните изображения благодарение на 48 битов цвят, оптична разделителна способност от 9600 x 4800 точки, FireWire и високоскоростната USB връзка, адаптер за сканиране на прозрачни диапозитиви с максимален размер 8" x 12", рамки за диапозитиви с размери на 35mm, 4" x 5", 120 film и до 6 x 17cm - панорамни. ScanMaker i800 е окомплектован с уникалните системи "PictuRescue" с Kodak Digital ICE и "ColorRescue". С натискането на един бутон, софтуера отстранява гънки, прах и драскотини от стари снимки и диапозитиви. Функцията "ColorRescue" автоматично възтановява цветовата гама на отсканираните оригинали.

Към началото

ColorSpan показа нов 98 инчов UV-Curable inkjet принтер на изложението FESPA

В Амстердам - Холандия на 16 Май 2006г, ColorSpan - лидерът сред производителите на UV-Curable inkjet принтери, показа новия модел плосък UV - inkjet принтер ColorSpan 9840UV. Този производствен клас принтер ще се присъедини към най-успешните модели като DisplayMaker 72UVR, 72UVX и 98UVX, допълвайки продуктовата от висококачествени UV принтери на изключително достъпни цени.

Моделът 9840UV предлага възможност за печат, както върху твърди повърхности, така и върху гъвкави медии с максимална широчина до 2,5 метра (98 инча), и максимална дебелина - 70мм (2,75 инча). Благодарение на уникалната система за подаване на медията и 16-те 600 dpi Micro-Quad piezo-electric глави, принтера предоставя фотографско качество при 600 х 600 dpi със скорост на печат до 75,4м² / час.
Принтерът 9840UV е продължение на линията UV curable принтери, но новто тук е начина на подаване на медиите. Ремък с 15 вакуум зони подсигурява безпроблемното и равномерно подаване на материали с тегло до 28 кг/м². Двете спомагателни маси са естествено удължение на пътя на медията при подаване и излизане на готовия отпечатък. Принтера автоматично настройва височината на главите за материали с дебелина до 70 мм и позвоява печат от край до край.
Нов момент при възможностите за печат е функцията Multi-Sheet N-Up, която позволява едновременното разполагане по ширината на ремъка на 6 плоскости, които може да са и предварително форматирани. В такива случаи се използва система от ограничители, които се закрепват към вакуум системата и позволяват разполагането на същите места на нови комплекти от плоскости.

Допълнителни технически спецификации:

  · Full - size Touch-screen display -Принтерът се управлява от 12 инчов touch - screen дисплей. Динамичния интерфейс е лесен за употреба, като статуса на принтера (ниво на мастилата, ниво на вакуумното засмукване, статус на UV лампите и др. ) е видим на дисплея.
  · Micro-Quad piezo-electric printheads - 16-те печатащи глави на 9840UV са конфигурирани като четири, изполващи 384 дюзи на цвят или общо 1536. Тези 600dpi дюзи позволяват изстрелването на 25 пиколитрова капка.
  · Production-Oriented Speed - принтера може да се похвали с максимална скорост на печат от 75,4м² / час при 600 х 300 dpi и режим "Billboard Quality". Режима "Production Quality" предлага две скорости на печат които предоставят отлично качество - 20,9 м²/ час при 600 х 600 dpi и 40,7 м² / час при 600 х 300 dpi.
  · SolaChrome™-UV inks - Принтера работи с UV - curable, пигментни мастила C,.M,Y,K, като всеки един от тях се предлага в разфасовки от по три литрови туби. Издръжливостта им е от 2-3 години на външни условия, когато са незащитени и до 7 години след ламинация.
  · Advanced Automation Eye - Комбинацията от сензор с висока разделителна способност, колориметричен спектрофотометър и софтуер се използва за автоматизация на калибрацията за постигане и поддържане на високото качество на отпечатъците.
  · AutoSet™ Calibration - анализира позицията на изстреляната капка и автоматично осъществява "head-to-head" и "bi-directional" калибрация, за да компенсира различните скорости на печат, нагласата на височината на печатащите глави и дебелината на медията.
  · AutoJet™ Calibration - елиминира бендинга в отпечатъците и удължава живота на печатащите глави чрез отстраняване на неефективно работещите дюзи, заменяйки ги с други.
  · AutoTune™ Scheduler - създава график за автоматична AutoJet калибрация.
  · Linearization - вградения спектрофотометър поддържа цвета и плътността в софтуера за управление на цветовете, намиращ се във вътрешния RIP на машината. Тогава системата за управлението на цветовете линеаризира цветовите гами, за да осигури добра точност и консистенция на цвета.
  · Color Profiling - Спектрофотометъра автоматично прочита стотици цветови проби, за да може RIP-a и ColorMark + системата за управление на цветовете да генерират ICC и ColorMark профили.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg