Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #7 - Юли 2006

В този брой:

  Технологии:
  ·
Подобрено качество на отпечатките за външни условия на принтерите Rockhopper 3 - Spitfire 65/90

  Продукти:

  · Intuos 3 A4 Oversize
  · Qualimage: Нова фото хартия за солвентен печат

 
  Цени:

  · Специална Оферта - Двойно повече количество в първоначалния комплект от мастила за принтерите от серията Osprey!

  Накратко: 
  · Търговския директор на Английския производител на мастила ITL Stephen Woodall посети България
  · Arthur Vanhoutte - изпълнителен директор на Mutoh America


 

Уважаеми клиенти,

Лято е! Всички вече мислят за море, бира, сладолед, жени, мъже и всякакви забавления, които са с цел най-вече да ви разпуснат след напрегнатото ежедневие от първата половина на годината. Всички мислим за една заслужена и необходима почивка, която ще ни помогне да разпуснем за няколко дни преди да настъпи новият сезон, който се очаква да бъде и по-напрегнат, по-силен или най-малкото по-различен с оглед на предстоящото приемане на България в Европейския съюз. За едни желано, за други - не, във всички случаи то ще доведе до нова и по вид, и по величина конкуренция. За разлика от тази с която сме се срещали до сега, новата ще доведе и до по-високи цени и вече ще става въпрос за това кой е по-подготвен. Ще кажете "Васко ни готви за по-високи цени". Да ! До голяма степен е така, защото мого от нас може да не знаят какво вече се случва. Ще ви дам за пример няколко неща.

От 1-ви юли 2006 влязоха няколко нови нормативни актове:
Наредба за изискванията за пускане на пазара на електрическо и електронно оборудване и третиране и транспортиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудване. Наредбата има за цел да транспонира правото на ЕС и по-точно Директивата WEEE в РБългария. С други думи става въпрос за събиране на суми при вноса на устройства в областта на компютри, периферия, комуникационни и захранващи устройства, битова техника и др. разпределени по различни тарифни кодове. На база килограм тегло на тези устройства се събира такса между 0.66 лв/кг и 3.60 лв/кг. Добрата новина е, че по инициатива на БАИТ започна кампания по отлагането във времето на старта на тази наредба и първите резултати са отлагане на влизането в сила до 1-ви септември 2006. Това ще даде възможност на всички вносители и производители да се подготвят.

Отново от 1-ви юли 2006 във всички страни от Европейския съюз (включително и в България и Румъния, които са със статут "присъединяващи се") влезе в сила наредбата за контрол върху устройства използващи вредни и опасни компоненти. RoHS (Restriction of the use of certain Hazardous Substances in electrical and electronic equipment) . Тази наредба важи за всички, произвеждани и внасяни устройства, които съдържат олово, живак, кадмий, хексавалентерн цхром и др. вредни вещества. Поради тази причина може да се наложат забавяния или като цяло невъзможност за доставка на определени видове устройства.
Все пак, за да не ви развалям отпуските, ще спра до тук и след всичко казано до сега, надявам се да имате приятни минути с новия брой.

Приятни минути с новия брой.
Васил Василев

Intuos 3 A4 Oversize
Таблетът Intuos 3 A4 Oversize с размери на активната площ 30 х 30 см (12" х 12") Ви предоставя максимална работна част за всякакъв вид дизайнерски и инженерни потребности.
Ергономичната писалка (Grip Pen) в комбинация с лесно настройваемите бутони за бърз достъп(Express Keys) и зоните за контакт(Touch strips) оптимизират работния процес, ефективността и продуктивността в креативните приложения.
Специалната CAD конфигурация съдържа Intuos 3 Lens Cursor вместо стандартната писалка.
Кратки харектеистики и предимства:
1. Нива на натиск - 1024
2. Чувствителност на завъртане около остта си - Таблета реагира при завъртане около остта на използваните инструменти, в която и да е посока.
3. Разпознаване на инструмента - Благодарение на уникалната система за разпознаване на инструмента, всеки един от тях може да бъде настроен за различни приложения, като тези натсройки се сменят автоматично при смяната на инструмента.
4. Бутони за бърз достъп (Express Keys) - Комплект от бутони намиращи се от двете страни на таблета, които имате възможност да настроите за най-често използваните от вас функции.
5. Зони за контакт - С помоща на двете зони за контакт (разположени от двете страни на активната площ), Вие лесно можете да увеличите и намалите една снимка само с допира на пръста или върха на писалката.
6. Абсолютно позоциониране - Всички таблети на Wacom използват абсолютно позициониране на писалката, което означава, че размера на активната площ съответства на размера на вашия монитор.

Към началото

Подобрено качество на отпечатъците за външни условия на принтерите Rockhopper 3 - Spitfire 65/90

С гордост можем да ви съобщим за новата опция на принтерите Mutoh, която ще позволи на потребителите използващи Rockhopper 3 и Spitfire 65/90 да подобрят качеството на печат за рекламните материали излагани на външни условия в режим от 13 м?/ч (върху самозалепващо се PVC фолио за Spitfire 65/90 или банер винил за Rockhopper 3 ). В най-новaта firmware версия "sp 2.03" за опоменатите принтери е добавена нова опция в менюто наречена "Overlap". Това подобрение ще осигури достъп на потребителите до новата "Stiching" функция, което ще резултира в доста по-добро сливане между пасовете.

Как ще стане това?
При повишаването на скоростта, може да се наблюдава проблем с фиксиране на мастилото фърху медията. В резултат на това се забелязва застъпване на следващите пасове, като по този начин може да се образува проблемна зона причинена от смесването на нефиксирано мастило. Нововъведението на Мutoh решава този проблем като добавя по една тънка линия в горната и долната част на съответните пасовете. В тази линия изразходваното мастило е по-малко и по тази причина лесно се фиксира върху медията. Печатайки следващият пас, горната линия се слива с долната ивица.

Резултатът:
Повишаването на качеството на разпечатките за външния условия е на лице при печата върху самозалепващо PVC фолио, без да е необходимо генериране на нови профили.

Към началото

Специална Оферта - Двойно повече количество в първоначалния комплект от мастила за принтерите от серията Osprey!

За всеки поръчан принтер от 15 Юни 2006г. до 30 Септември 2006г. от моделите Osprey 75", Osprey 102" и Osprey 130" Mutoh ще удвои количеството на мастилото в първоначалният комплект от мастила.
С това количество, през промоционалния период, имате възможност да напечатате повърхност с размери над половин футболно игрище. !!!

Към началото

Търговския директор на Английския производител на мастила ITL Stephen Woodall посети България
В началото на юли на посещение в България бе търговския директор на английския производител на мастилa ITL, Stephen Woodall. По време на визитата бяха дискутирани не само търговски, но и технически аспекти, тъй като г-н Уудал отговаря и за поддръжка на дистрибуторите по технически въпроси.
Освен подготовката на изцяло нов вид мастило, който в момента е в тестов стадии, бяха обявени и нови версии на някои цветове от съществуващите серии EPS, Eco plus и Eco MAX. Например EPS магентата е с по-блиък до малиново червен цвят и с подобрени параметри на повърхностното напрежение и вискозитета.

ITL е основана през 2001 година в Манчестер, Англия, където е централата и производствените помещения. За петте години на пазара фирмата има открити офиси в САЩ, Канада, Австралия и предстои откриване на офис в Хонк Конг а останалата част от света се покрива от мрежа от над 40 дистрибутора. След построяването на разширението в производствените помещения за 2007 се очаква удвояване на капацитета. Освен солвентни мастила за широко-форматни (Mutoh, Roland, Mimaki) и голямо-форматни принтери (Vutek, Scitex, Gandi Innovation, DGI, Mutoh, и други машини със Spectra и Xaar глави) ITL произвеждат мастила на водна база за HP, Epson, Mutoh, Roland и също така мастила за маркиране на опаковки.
Добрата новина е, че се договориха по-ниски цени, които ще позволят при по-големи обеми да се постигнат цени, близки до корейските и дори китайски мастила, но на несравнимо по-добро качество и най-важното безпроблемност по отношение на главите.
От началото на 2006 ITL е сертифицирана по ISO 9001-2000 по отношение на качеството на продуктите, а в момента е в процес на сертифициране по ISO 14000 за съответствие с изискванията за чиста околна среда, както към процесите така и към продуктите.

Към началото

Arthur Vanhoutte - изпълнителен директор на Mutoh America.
Arthur Vanhoutte стана изпълнителен директор на Американският филиал на компанията Mutoh.
Борда на директорите на компанията Mutoh - Япония определи Arthur Vanhoutte като изпълнителен директор на Американският клон, намиращ се в Phoenix Arizona.
Arthur Vanhoutte встъпи в изпълнение на новата си длъжност от 01 Юли 2006г., като ще продължи да изпълнява досегашните си функции като изпълнителен директор на Mutoh Europe и член на борда на директорите. Той ще ръководи дейността на Американския клон от Европейския център в Oostende - Белгия.

Задачата на Vanhoutte има три основни цели: Поддържане на водещата роля на Американския филиал в комерсиализацията на широко-форматните piezo inkjet принтери и професионални чертаещи и режещи плотери; Изследване на нови пазарни ниши на US територията, за иновационните технологии на печат и Развитие на стратегията за продължителното нарастване на реализираните продажби в Северна и Южна Америка и Канада.

Кратка информация за Mutoh - Europe
Европейският клон на Mutoh се намира в Oostende Белгия и е филиал изцяло притежание на компанията. Основан през 1991г., Mutoh - Europe произвежда, доразвива и дистрибутира професионални плотери и широко-форматни full - colour piezo - electric inkjet принтери. Богатата разновидност от печатащи машини включва: Eкo - Солвентни, Mild Солвентни, солвентни и UV принтери с ширини до 3,3 метра. Имащ 300 служители, филиала снабдява с машини на Mutoh цяла Европа, Близкия - Изток и Африка, чрез широката мрежа от оторизирани дилъри.

Към началото

Qualimage: Нова фото хартия за солвентен печат

Новата фото хартия (подходяща за всякакви еко-солвентни и солвентни мастила) е предназначена за пазари, където фотографското качество на отпечатците е от изключително важно значение.

Най-високите стандарти в цветността, остротата на изображенията, перфектната белота и цветова гама, правят 894 Photo Gloss Solvent един добър избор за успешното предаване на пазарните нужди.Тъй като мекото възпроизвеждане е важно за фотографското качество на изображенията, Qualimage използва полиетиленова медия с цел да подсигури плътното й прилепване и съпровждане през процеса на печат.

Подобреното фиксиране на мастилата предоставя добра защита срещу надраскване и подобрява времето за съхнене, за да ви осигури една лесна и безпроблема работа. Добрите възможности за студено и топло ламиниране са също от важно значение, за да бъдат задоволени завишените изисквания към тази пазарна нужда.Медията се предлага в няколко ширини от 91.4см до 155см с цел да се покрият универсалните пазарни нужди.

Повече информация може да получите на адрес: www.qualimage-swiss.com

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg