Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #8 - Август 2006

В този брой:

  Технологии:
  ·
Принтери за печат върху джинси, тениски, блузи и др.

  Продукти:

  · ONYX Graphics: Version 7.0 е вече достъпна
  ·
Qualimage: backlit медия за външни условия предназначена за солвентни мастила

  · Нов еко-солвентен принтер - Mutoh ValueJet
 
ONYX Graphics: Version 7.0 е вече достъпна
ONYX Graphics обявиха, че новата версия 7.0 вече е достъпна. В тази версия можете да откриете подобрена ефективност на работния процес, чрез повишаване на продуктивността, задоволявайки изискванията за нови бизнес възможности. ONYX предоставя по-богати възможности на избор за подобрена скорост на работа, цветово управление и икономия в съотношение мастила - медии. Кликвайки на някой от продуктите на ONYX по-долу, можете да откриете кратко представяне на параметрите, както и ориентировъчна таблица за възвръщане на инвестицията на новите елементи в 7.0 като: По-бърза скорост на рипа, New Nesting, New Media Manager, New Layout Tool, New Variable Data Feature, ICC генератор на профили и други. (ONYX RIPCenter , ONYX PosterShop and ONYX ProductionHouse).
Повече информация можете да получите на: www.onyxgfx.com

Към началото

Qualimage: backlit медия за външни условия предназначена за солвентни мастила

904 Scrolljet 175 gsm е създадена специално за солвентни мастила и е идеална за въртящи се и други засветени рекламни панели. Специалистите от Qualimage успешно създадоха хартия с влагоустойчива основа и структура, която повишава твърдостта на медията. С тези характеристики може да постигнете най-оптималната стабилност през времето на показване и завъртане, дори при променливи температури и висока влажност. В допълнение, медията притежава еднородна структура, която има светлопропускливи характеристики. 904 Scrolljet е финализирана с порест слой, за да подсигури проникването на мастилото в основата й за постигане на искрящи цветове в ситуации при предно или задно засветяване. Комбинацията от порестата структура на хартията и оптимизирания контрол на фиксирането на мастилото ви позволяват качествен печат дори при по-бързи скорости. Широкоформатните солвентни принтери са основната целева група за този нов продукт. Въпросната медия се предлага, както в стандартни широчини, така и в нестандартни размери до 310см, за да съвпадне с всички международни стандарти на системите за задно засветяване. Хартията също е съвместима и с UV curable мастила, като едновременно с това предлага една универсалност и гъвкавост при създаването на креативни концепции.
Повече информация: www.qualimage-swiss.com

Към началото

Нов еко-солвентен принтер - Mutoh ValueJet

Принтера Valuejet на Mutoh е един изцяло нов продукт, представен тази година, целево насочен предимно към малки и средни фирми с със средна натовареност, които искат най-доброто, на най-достъпна цена. Това е едно много добро решение в съотношение цена-качество, което би позволило дори на малки фирми да навлезат пробивно в рекламния бизнес. Практически, всичко от което се нуждаете, освен компютър и хартия е включено в окомплектовката на машината. Размерите на печат, скоростта и качеството на изображенията го правят напълно практично устройство, а не новост която би събирала прах.

Новите Eco-Ultra мастила ви позволяват много по-високо качесвто и трайност на изображенията в сравнение с Eco-Solvent Plus, на още по-добра себестойност.С цена от 14,995 Euro, Valuejet наистина оправдава вашите очаквания.

Използваните пиезо глави включват един нов дизайн, позволявайки на потребителите да избират между 10 режима на работа с размер на капката от 5pl. Всяка една от главите е снабдена с 1440 дюзи, благодарение на които можете да създавате разпечатки в режим 360, 540, 720 и 1440 точки.
Качеството е доста високо, особено при работа в четирицветен метод. Печатайки при 1440 Х 1440 ValueJet ви предоставя фотографско качество, дори и при висока разделителна способност от 720 Х 360.

Тук вече наистина ще останете очаровани. Обикновено принтерите с по-ниска себестойност са и значително по-бавни от скъпоструващите си събратя. До голяма степен, това важи и за ValueJet, но уникалното тук, обаче е че принтера припокрива пасовете си.

Скоростта на печат достига до 14 м2/ч при bi-directional режим с 720 точки. Другите възможни опции са 720 Х 720, 540 Х 720, 1440 Х 720 и 1440 Х 1440. Имате възможност да си изберете и режима (bi-directional и uni-directional) за всяка една от разделителните възможности, като най-добрите опечатки се получават при скорост 2,7 м2/ч в bi-directional.
Valuejet използва eco-friendly, солвентни мастила в резултат на което може да печата на редица неспециализирани медии.
Новото поколение Eco-Ultra мастила са създадени с цел да предлагат съответните предимства на eco-friendly с чист солвент. За пример, новата формула има подобрена устойчивост на надраскване. Приложенията използвани за облепване на моторни превозни средства ще имат вече и по-дълга устойчивост, без да са ламинирани. Разпечатките от Valuejet са водо и UV устойчиви до 3 години излагани на външни условия.

Към началото

Принтери за печат върху джинси, тениски, блузи и др.
Последната мода при рисуваните облека, особено джинси и тениски стана масова и достъпна, благодарение на възможността за директен печат на текстил. За целата е достатъчно съответния дизайнер или производител на облекло да разполага със специализиран мастилено-струен принтер, който е така проектира, че позволява разполагането на един чифт (или повече при по-големите модели) дънки, тениски или др. и за броени минути излиза готовото изображение. След термична фиксация на мастилото дрехите могат да бъдат прани и стават устойчиви на UV светлина. За различните от бяло основи на дрехите се предлага версия на моделите, които печатат с бяло мастило и полагат необходимата бяла основа, преди да започне отпечатването на същинското изображение.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg