Тел. 950 35 15,
950 35 16
 
  Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат
 
     
е-бюлетин #9 - Септември 2006

В този брой:

  Продукти:
  · Graphtec CE5000
  ·
Graphtec солвентен принтер

  · Spyder 2 Express
  ·
Qualimage - нова матова хартия с различни грамажи
  ·
XEROX WorkCenter 4118

  Накратко:
  ·
Инсталация на UV curable принтер за плоскости
  Уважаеми клиенти,

За всеобщо съжаление летните отпуски свършиха, децата тръгнаха на училище, а майките и татковците трябва да работят. Надявам се да сте си починали добре и да сте събрали достатъчно енергия за зимата. С информацията за новостите от света на печатната комуникация се надявам да ви дадем повече светлина и ви пожелавам приятна и ползотворна работа.

Васил Василев

Graphtec CE5000
Graphtec анонсира стартирането на новата серия режещи плотери CE 5000.
Новата продуктова линия включва 3 модела с по-добри основни характеристики и широка гама от функции. Основните предимства открояващи серията са:
     1. Високата надеждност, скорост, силата на натиск и прецизното рязане по дължина ви предоставят качество и висока производителност на широк кръг от медии.
По-важните технически параметри за съответните модели са както следва:
          - Скорост на рязане - Скоростта на рязане за моделите CE 5000 - 40 и CE 5000 - 60 е 600 мм/сек., а за модела CE 5000 - 120 тя е 1000 мм/сек.
          - Натиск на рязане - Силата на натиск е регулируема със стойности до 300гр за моделите на 40 и 60 см, а за модела CE 5000 - 120 тя достига до 450гр.
          - Гарантирана точност при рязане по дължина - Гарантираната прецизност е 5 м за моделите на 120 и 60см, а при модела на 40 тя е 2 м, като максималната грешка при отместване за всички модели е до 0,005мм.
     2. По-прецизна A.R.M.S. система - Професионалистиите от Graphtec направиха системата ARMS (Advanced Registration Mark Sensing System) по-прецизна чрез добавяне на нова функция за подравняване на главата. За подобряването на точността на сряза, са направени по четири прочитащи точки на един маркер в двете равнини по Х и по Y. Чрез прочитане на средата на предварително поставените маркери, плотера разпознава ориентацията на заредената медия и компенсира всякакъв вид изкривявания.
     3. Голямо разнообразие от софтуер - Cutting Master 2, Plotter Controller, Robo Master.
     4. Интерфейси за връзка: USB и сериен RS232.
     5. Нов дизайн и стандартно включена стойка при моделите 120 и 60.

Към началото

Graphtec солвентен принтер

На стартиращото тази седмица изложение VISCOM Paris японският производител Graphtec предлага още една новост: принтери базирани на глави XAAR 126-300, които се предлагат с два варианта мастила (солвент и еко-солвент) и на два различни размера.
SIGNJET Pro JS310-25ES - модел на 2.5м и JS310-18ES - модел на 1.8м
Освен достъпната цена на машините (за модела 1.8м - 15490 Евро) Graphtec предлага и комбинирано решение за печат и рязане по контур, при което режещият плотер на 1.3 м излиза безплатно, ако се закупи до края на септември 2006.

Към началото

Инсталация на UV curable принтер за плоскости
През месец август специалистите от Адком инсталираха първия UV curable принтер от Colorspan в България. Фирма PrintaMax Color закупи модела DispalyMaker 72 uvx с цел постигане на високо качество и скорост при оптимална цена на инвестицията. При 600x600 dpi машината позволява производствени скорости на печат между 20 и 40 м2/ч.

Дебелината на материалите, които могат да бъдат зареждани в принтера е до 13 мм, което позволява да се постигне не само по-ниска себестойност при печат и последващо каширане върху плоскостите, но и значително по-малко време, липса на брак поради грешка при каширането и много по-добро качество. Вградените 2 бр. CCD камери позволяват принтера да бъде винаги в отлично състояние чрез възможностите за калибрация между отделните глави и цветове и най-вече възможността за автоматично разпознаване на запушени при печат дюзи, като специализирания Firmware позволява компенсация на до 10 запушени дюзи в цвят.
Мастилото е с много висока степен на елстичност, което предотвратява напукване или обелване при печат на PVC, винил, плат и други гъвкави материали и в същото време при печат на плоскости от пенокартон, микровелпапе, PVC, поликарбонат, плексиглас, метал, дърво и др. Финния размер на капката (25 пиколитъра) дава възможност отпечатъците да бъдат използвани за качествени вътрешни апликации, а от друга страна устойчивостта на мастилата (3 години) позволява дълготрайна употреба на атмосферни условия.

Към началото

Spyder 2 Express

Spyder 2 Express ви предоставя още една неустоима причина да инвестирате в решение за калибрация на монитори, дори ако сте с ограничен бюджет.
Разглеждайки приложения линк, ще откриете подробна информация за предлагания продукт като:
- Сравнение между Spyder 2 Express и другите конкуренти в този клас и с какво той е по-добър;.
- Подробно описание на Hardware и Software;
- Пълна информация за процесите по калибриране на монитори, както и друга полезна информация, която би ви улеснила в избора.

http://dpnow.com/2597.html

Към началото

Qualimage - нова матова хартия с различни грамажи

Qualimage обяви стартирането на новата матова хартия за мастила на водна основа. Новата хартия модел 971 Swiss Matt е достъпна в различни грамажи от 90 до 180гр., за да задоволи пазарните изисквания за Graphic Art и финни CAD хартии.
971 Swiss Matt предлага подобрена белота и гладка повърхност с цел повишаване на нейните качества. Екипът от специалисти на Qualimage подобри характеристиките на хартията, което се отразява на качеството на разпечатките, по-широката цветова гама и едновременно с това елиминира и проблема с разливането.
Подобрената водоустойчивост, моменталната фиксация на мастилата и отстранения ефект от разливане правят 971 Swiss Matt една изключителна и лесна за употреба хартия.
Новата хартия на Qualimage ще замени досега поръчваната HQR 871, като поръчки за старата ще се приемат до края на годината

Към началото

XEROX WorkCenter 4118
XEROX представя на пазара новата си мултифункционална машина WorkCenter 4118, обединяваща всички необходими устройства за един офис в едно. Моделът се предлага в два варианта - WorkCenter 4118Р, с възможности за копиране и печат и WorkCenter 4118Х, с още две допълнителни функции - факс и цветен скенер.И двете конфигурации осигуряват допълнителни възможности за копиране, като опцията ID Card Copy, която позволява двустранно копиране на документи и отпечатването им само върху едната страна на листа, като лични идентификационни документи, шофьорски книжки и др. Технологията позволява намаляване на разхода на хартия.
WorkCenter 4118 копира и принтира до 18 стр./мин, сканира с резолюция до 4800 dpi и разполага със софтуер за управлвние на документи Nuance's PaperPort SE 10.0, който позволява веднага да се видят и организират сканираните документи.
Устройството работи и със софтуера ABBYY FineReader , който дава възможност за оптично разпознаване на символи и записването на документите в удобен електронрн вид (Word, Excel).
Накрая, но не на последно место, той е лесен за експлоатация.

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес office@adcom.bg