е-бюлетин #62
  • Offers

е-бюлетин #62

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690
Февруари 2011
Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Нов плотер за производство на кройки KONA Apparel от MUTOH

Synaps синтетични хартии и Essense UV полиестерни фолиа от AGFA

EskoArtwork с нов акционер в лицето на Danaher

A3 Документен скенер на разумна цена

Цени

Microtek ScanMaker i900 Silver на специалната цена от 995 лв. без ДДС

Само до 15 Март 2011 г. – преносим скенер на Plustek – Mobile Office S400 с 20% намаление

Само до края на месец Март ще имате възможността да купите преносимия скенер на Plustek – OpticSlim M12 на специалната цена

Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

Специално предложение на Mutoh за режещи плотери "Режи повече от останалите"

Нов плотер за производство на кройки KONA Apparel от MUTOH

KONA Apparel - професионално решение за нуждите на шивашката индустрия

Новата серия KONA Apparel e разработена на базата на супер успешния модел KONA за нуждите на шивашката промишленост. Плотерът се предлага в две ширини на рязане - 1365 и 1615мм. Kona Apparel предлага на потребителя висока скорост и прецизност при плотиране и рязане на шаблоните.
Kona Apparel са произведени в Белгия и са специално проектирани да посрещнат и отговорят на нуждите както на начинаещи потребители, така и на утвърдени специалисти в бранша.

Главата за инструменти на Kona Apparel предлага на потребителя гъвкавост. Два различни инструмента - държач с ножче и специална химикалка могат да бъдат заредени едновременно. Превключването между плотиране (чертане) и рязане става автоматично, без нужда от физическа интервенция от страна на оператора. Kona Apparel са оборудвани и със специален нож за отрязване на готовите дизайни след приключване на операциите.

Чувствителният и интуитивен 3.5" LCD чувствителен на натиск дисплей позволява смяна на настройките за секунди. Възможността за запаметяване на до 8 предварително зададени режима за скорост, натиск и други функции на работа e удобство, когато потребителя работи с различни хартии.

Прецизната ос, придвижваща материала гарантира перфектно водене на медиите, дори и при много дълги файлове за плотиране и/или рязане.
Репозиционируемите притискащи ролки с променлив натиск се грижат за акуратно водене на шаблонни хартии с грамажи от 80 до 225гр.

Моделът Kona Apparel 1400 зарежда медии с дебелина до 0.5мм и с ширина до 1640 мм, а Kona Apparel 1650 с ширина до 1890 мм. Минималната ширина на медията и при двата модела е 104мм. Силата на натиск при инструментите е регулируема от 20 до 450гр. през стъпки от 1гр., като по този начин се гарантира оптимална работа с огромен набор от медии. Скоростта на чертане/плотиране достига до 1000мм/с., а максималното ускорение до 2.5 G (24.5 м/с?). Kona Apparel се предлагат на конкурентна цена, с 2 годишна гаранция, стойка, кош за отрязъците и разролваща система за медии с тегло до 30кг. Kona Apparel работят под Windows, MAC и Linux платформи.

Kona Apparel ще отговорят дори и на най-високите изисквания на клиента, когато става дума за производителност, години надеждна работа и бърза възвръщаемост на инвестициите.

Към началото

Synaps синтетични хартии и Essense UV полиестерни фолиа от AGFA

Synaps е ново поколение висококачествена хартия на полиестерна основа с отлично качество на отпечатъците. Synaps комбинира физическите качества на полиестерен филм с блясъка и усещането при допир на луксозна хартия. При офсетовия печат хартията се отличава с превъзходно качество и екстремно бързо съхнене. Synaps e високо ценена и заради екстремната си здравина, драскоустойчивост, издръжливост на външни условия и това, че е 100% рециклируема.
Synaps хартията се предлага в следните серии, в зависимост от типа на печатната технология:

Synaps OM: Синтетична хартия с матов ефект за двустранен офсетов, флексо, сито, дълбок и UV мастило струен печат. Предлага се на листов и ролен формат при грамаж от 110 до 450гр.

Synaps Self-adhesive: Synaps AP и Synaps AR са 230гр. синтетични хартии с лепилен слой. AP серията е с перманентен лепилен слой, а AR с отстраним (за краткосрочни рекламни цели). Synaps AP и Synaps AR са подходящи за офсетов, флексо, сито, дълбок и UV мастило струен печат. Предлагат се на листов формат - 72 х 102см.

Synaps XM: синтетична хартия за двустранен печат, подходяща за електрофотографски печатни системи работещи със сух тонер - дигитални преси, лазерни и копирни системи. Предлага се на листови А4, А3, SRA3 и 364 х 521см. формати при грамаж от 135 до 300гр.

Essense UV e гъвкаво фолио на полиестерна основа за двустранен печат, предлагащо отлично качество на отпечатъците при UV офсет, сито, флексо, дълбок и мастило струен печат. Essense UV има специален антистатичен слой за фиксиране на UV мастилата, който предотвратява появата на статичното електричество. Материала се отличава с гланцов ефект и отлична устойчивост на външни условия, екстремна здравина и драскоустойчивост. Essense UV е 100% рециклируем.
Предлага се в листови и ролни формати при грамаж от 100 до 430 гр.

Към началото

EskoArtwork с нов акционер в лицето на Danaher

EskoArtwork световен доставчик и интегратор на иновативни решения за опаковъчната и рекламна индустрия, съобщи че досегашния акционер – датската инвестиционна група Axcel е подписала споразумение за покупко-продажба в размер на 350 мил. евро със щатската индустриална компания Danaher (NYSE: DHR). Приключването на сделката е предмет на одобрение от съответните органи и се очаква да бъде осъществено през първата половина на 2011г. Купувачът Danaher е гигант, който проектира, произвежда и предлага иновативни стоки и услуги в най-различни бизнес сфери. Бизнес системата на Danaher наброява повече от 47 000 служители, които обслужват клиенти в повече от 125 страни и генерирали оборот за 2009 година 11.2 милиарда долара. Портфолиото на Danaher включва продукти и услуги от премиум търговски марки, които се отличават на конкретния пазар.

Карстен Кнудсен, който е CEO на EskoArtwork сподели: „Това е важна позитивна стъпка в постоянното развитие на фирмата. Аз и целият ръководен екип сме въодушевени да видим стратегическия интерес от Danaher да придобият контролния пакет акции на нашата фирма и да развият EskoArtwork като един автономен бизнес. Ние виждаме в това един вот на доверие в нашата стратегия и увереност в нашите възможности да продължим ръста си и за напред." Консултанти на EskoArtwork по сделката са Bank of America, Merrill Lynch и Monard-D’Hulst.

Към началото

A3 Документен скенер на разумна цена

Вие търсите бърз скенер, който да дигитализира А3 оригинали - отговора на Microtek е FileScan 1600 XL

FileScan 1600XL може да обработва цветни документи с формат A3 при 200 dpi за по-малко от 3 сек., позволява лесно сканиране на големи документи и произведения на изкуството, схеми и чертежи, което значително увеличава производствения капацитет на скенера, при това на една разумна цена.

Окомплектован с подобрен сканиращ софтуер ScanWizard DI, FileScan 1600XL предлага пълна гама инструменти за сканиране и контрол на настройките на изображението. Още повече със своята 800-dpi оптична разделителна способност, FileScan 1600XL осигурява изображения, съдържащи всички фини детайли и цветове, представени в оригинала. С високоскоростния Hi-Speed USB (USB 2.0) интерфейс, FileScan 1600XL предлага лесна "plug-and-play" връзка.
Благодарение на голямата площ на сканиране - 30,48 х 43,18 см, FileScan 1600XL ефективно и лесно конвертира големи по размер документи във файлове.
С новите добавени и усъвършенствани функции се осигурява лесен контрол в процеса на сканиране. ScanWizardDI позволява бързо и прецизно сканиране, което пести вашето време и прави работата ви по-ефикасна.
  • Предефиниране на настройките
Тази функция Ви позволява да запазите текущо сканираната картинка с определени настройки като Preset Setting с дефинирано от Вас име. Когато имате нужда, тези настройки може по-късно да бъдат заредени, с което спестявате време и Ви създава удобство ако работите със специфични формати, сканирате еднотипни изображения или скенера е достъпен за използване от други потребители, които имат техни изображения със запазени настройки.
  • Preset Setting Wizard е другата възможност да създадете свои настройки лесно, без допълнителни и сложни похвати. Ако използвате Preset Setting функцията за първи път се препоръчва използването на Preset Setting Wizard, което ще ви помогне да заредите първите предефинирани настройки.
  • Подобрена Auto-crop функция
Функцията автоматично определя размера на оригинала, отрязва пълната рамка, в която е разположено изображението и премахва нежеланите черни очертания по краищата на листа след сканиране.
  • Подобрена функция за автоматично коригиране на изкривени изображения - Auto-deskew
С новия алгоритъм, функцията автоматично завърта и коригира изкривените изображения в правилното положение след сканиране.
  • Четливост на сканирания документ
Тази функция подобрява четливостта на текста в документа, който включва други елементи като цветове, диаграми и картинки.
  • Автоматично възстановяване на цвета
Тази функция връща на избледнелите цветове блясък, близък до оригиналния.
  • Премахване на цвят
Червените, зелените и сините цветове могат да бъдат отстранени от сканирания документ, спомагайки за лесно и безпроблемно автоматично разчитане на текста.
  • Сканиране директно в PDF
Позволява след сканирането на какъвто и да документ да го запазите директно в Adobe Portable Document Format (PDF) файл с различни нива на компресиране.
  • Функция за незабавно отпечатване на сканиран документ Позволява ви след сканиране на оригинала да го изпратите към принтера, което превръща Вашия скенер и принтер в копирна машина. Независимо дали сте в офиса, в къщи или в училище Вие лесно можете да разпечатате или копирате Вашите ръкописи, записки, документи, фотографии и др.
  • Функция за незабавно разпознаване на текст от сканиран документ (Optical Character Recognition)
С включения софтуер за разпознаване на символи - OCR (Optical Character Recognition) Abbyy FineReader Sprint, можете моментално да преобразувате сканирания документ в текстов формат, който може да бъде редактиран във всяко приложение за обработка на документи.

Към началото

Microtek ScanMaker i900 Silver на специалната цена от 995 лв. без ДДС

Към началото

Само до 15 Март 2011 г. – преносим скенер на Plustek – Mobile Office S400 с 20% намаление

Към началото

Само до края на месец Март ще имате възможността да купите преносимия скенер на Plustek – OpticSlim M12 на специалната цена

Към началото

Специално предложение на Mutoh за Zephyr UV Printer

Към началото

Специално предложение на Mutoh за режещи плотери "Режи повече от останалите"

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail с Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe