е-бюлетин #133
  • Offers

е-бюлетин 133

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Януари 2017

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

MUTOH представи нов високоскоростен сублимационен принтер на HEIMTEXTIL 

Видове ножчета за хоби режещи плотерчета Silhouette

Wacom представи новите професионални графични таблети Intuos Pro

Цени

Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни
 
Продукт на месец Декември 2016
Adcom POM December 2016 Cham Paper Transjet small
Cham Paper Transjet швейцарски сублимационни хартии

MUTOH представи нов високоскоростен сублимационен принтер на HEIMTEXTIL

Mutoh Heimtextil 2017

По време на най-голямото текстилно изложение Heimtextil 2017 (10-13.01.2017), което се проведе във Франкфурт, световноизвестния производител MUTOH представи последни новости от богатата си гама широкоформатни мастилено струйни принтери.
Посетителите видяха качествени и утвърдени решения за печат върху тапети и интериорни деко пана, декоративни тъкани, тапицерии, калъфки, платове за чадъри, завеси и много други…
В зала Hall 6, щанд D30 Mutoh бе представен новият високопроизводителен сублимационен принтер ValueJet 1948WX с ширина на печат 1900 мм и скорост на печат над 100 м²/час.
На щанда бяха показани и ValueJet 1938TX, широко-форматен текстилен принтер за директен печат върху плат с ширина 1900 мм и еко-солвентен принтер ValueJet 1638X с ширина 1625 мм (64”) за печат на интериорни деко пана. 
Нов модел високопроизводителен широкоформатен сублимационен принтер ValueJet 1948WX
Valuejet 1948 WX
VJ-1948WX разполага с 4 броя шахматно разположени печатащи глави и вградени нагреватели, позволяващи висока скорост на печат и повишена производителност. Скоростта на печат достига зашеметяващите 117 м²/ч.
Новият модел е идеален за бързо разрастващи се компании, които изискват високо качество на печат при голяма производителност.
ValueJet 1948WX е подходящ за производство на домашен текстил - дамаски, пердета, флагове, банери и транспаранти, покривки, стенни пана, висококачествени деко платове, модна и спортна екипировка и много други.


ValueJet 1938TX широкоформатен принтер за директен печат върху плат
Mutoh ValueJet 1938TX
ValueJet 1938TX с ширина 1910 мм и две шахматно разположени печатащи глави е специализиран за къси тиражи и персонализирано производство на облекло, тапицерия, модни облекла, бански костюми, интериорен текстил, домашен текстил, знамена и др.
ValueJet 1938TX предлага типични производствени скорости с високо качество на печат до 40 м²/ч. Може да работи както с пигментни текстилни мастила, така и с универсални сублимационни мастила за директен печат. Принтерът е оборудван със специализирана система за подаване и водене на плата чрез изпъване, която работи с ролки с тегло до 100 кг.

ValueJet 1638X еко/милд солвентен принтер за интериорни приложения
VJ1638X-with TUP100
ValueJet 1638X с ширина 1625 мм работи с последно поколение Eco-Solvent Ultra VJ-MSI3A и Universal Mild Solvent (UMS) мастила, предназначени за производството на постери, знаци, табели, POS и POP дисплеи, беклит, транспортна реклама и много други. Типичните производствени скорости при режим 720 x 720 dpi / 4 паса са 36 м²/ч.
UMS мастилата тип лек солвент, с които печата ValueJet 1638X са специално формулирани, за да предложат уникална и иновативна комбинация от трайни и висококачествени цветни пигменти, микс от смоли и формула от леки, неагресивни разтворители.
Мастилата са с пан-европейски сертификат за комфортен въздух в затворени помещения Indoor Air Comfort Certificate (IAC) и са изключително подходящи за дигитален печат на тапети, арт деко хартии, канава и др.

Към началото

Видове ножчета за хоби режещи плотерчета Silhouette 


Silhouette blades

Ножчета за хоби режещи плотерчета Silhouette. Кое, кога и защо да изберем?

Това е един от най-често задаваните въпроси от потребителите на Silhouette хоби режещи устройства. Истината е че няма еднозначен отговор на този въпрос. Всичко зависи от типа материал, който ще използвате, вашият дизайн и кой модел режещ плотер на Silhouette имате. За настройките за рязане също се налага предварително тестване до установяване на оптималния режим за рязане.
За ваше улеснение по-надолу ще намерите списък със всички типове ножчета за Silhouette и инструменти, които можете да използвате с вашата машина.

Ножче за рязане на фолиа и хартии
silhouette blade Стандартното ножче за рязане на фолиа и хартии на Silhouette, което идва с плотерчето е универсално за всяко устройство - CAMEO, Portrait и Curio.За да го настройте на желаната степен от 1-10 (10 се използва за дълбоки срезове и дебели материали) използвайте сивия пръстен, който идва с ножа или вграденото гнездо /за тази цел/ във вашия плотер. Просто вкарайте бялата част на ножа в него и завъртете. Когато зареждате ножчето в машината, изпъкналият му маркер трябва да сочи на 6 часа /погледнато от горе/.
С изключение на текстил, ножчето за рязане на фолиа и хартии се използва за рязане на всички типове медии, започвайки от хартия през самозалепващи PVC фолиа до материали за изрязване на шаблони и др. с CAMEO и Portrait. Също можете да го използвате с CURIO за подобните медии. silhouette blade 1

Ножче за рязане на промазан плат

silhouette fabric blade Синьото ножче за рязане на текстил на Silhouette може да се използва за рязане на плат във всяко устройство с марката Silhouette – всички модели CAMEO, Portrait и Curio. Зареждането и настройването става по същия начин, както на ножчето за фолиа и хартии. За да го настроите на желаната степен, използвайте сивия пръстен, който идва с ножа или вграденото гнездо /за тази цел/ във вашия плотер. Просто вкарайте бялата част на ножа в него и завъртете до номера, който искате. Когато зареждате ножчето в машината, изпъкналият му маркер трябва да сочи на 6 часа /погледнато от горе/.
Синьото ножче за рязане на текстил трябва да се ползва само за рязане на плат. То е същото като ножчето за рязане на фолио и хартия с изключение на външният си вид. Оцветено е в синьо за лесно различаване. Съветваме ви да използвате ножчето за текстил само за него, както и ножчето за хартия само за хартия, не ги разменяйте, защото двата типа медии изхабяват различно вашите ножчета и е твърде вероятно ножче с което сте рязали плат да не реже гладко хартии и картони.

Писалки за чертане
Silhouette pens Писалките за плотиране / чертане се предлагат в разнообразни цветове. Те влизат в държача за инструменти на всички модели CAMEO, Portrait и Curio.Писалките, също както ножчетата режат по контур, рисуват по контур. За „оцветяване“ на скицирания дизайн, чрез опцията offset трябва да създадете множество линии влизащи навътре във вашия дизайн по които да чертае плотерчето, така че да се създаде впечатление за запълване.

Държач за писалки, моливи и маркери с 3 адаптера
Silhouette pen holder 1 Алтернативният вариант на писалките за чертане е държачат за маркери, писалки и моливи. С него можете да използвате най-обикновени флумастери, моливи, глитeрни химикали и други, закупени от която и да е книжарница. Химикалът, моливът или флумастерът просто се поставя в белия държач и се отвинтва капачката му отпред, за да се покаже върха на химикала. Фиксира се с един от трите размера пръстени s,m или l, идващи с комплекта. Така сглобеният инструмент се поставя в държача на каретата на вашият плотер -  CAMEO, Portrait и Curio.
Silhouette pen holder

Ножче със закалено 2 мм острие за рязане на дебели медии
silhouette deep cut 3 Ножчето със закалено 2 мм острие за рязане на дебели медии е един от най-новите продукти на Silhouette. Производителя препоръчва да се използва само с Silhouette Curio. Обаче също така може да се поставя в държачите на CAMEO (или Portrait). Ако решите да го използвате в CAMEO (или Portrait) ви съветваме да сте изключително внимателни с настройването и употребата му! Ако повредите вашето CAMEO  или Portrait поради неправилна употреба на това ножче, гаранцията на плотерчето ви отпада, така че бъдете изключително предпазливи при работа с него.
Ножчето със закалено 2 мм острие за рязане на дебели медии има два реда стойности от 1 до 20. Настройва се с завъртане на ръка. Внимавайте на кой ред сте. Ако виждате синята индикация в долната част на ножа, значи сте на реда на сините номера, ако не я виждате, значи сте на червените номера.
silhouette deep cut 2
Това ножче е без маркер за зареждане, така че няма значение в коя посока ще го поставите в каретата на плотерчето ви.

Премиум ножче за хартии и фолиа - до 3 пъти по-издръжливо от обикновенното
Silhouette premium blade Това ножче е едно от най-новите попълнения към инструментите на Silhouette. Може да се използва във всеки един режещ плотер Silhouette - CAMEO, Portrait и Curio. Премиум ножчето е изработено от специализирана закалена стомана, издържаща до 3 пъти повече от стандартното ножче за фолиа и хартии.
За да го настроите на степен от 1 до 10 (10 се използва за най-дебелите материали) завъртете върха му на ръка.
Това ножче също няма маркер за зареждане, така че няма значение в коя посока ще го поставите в държача на плотерчето ви.

Инструмент за гравиране и щриховане с точки

Silhouette stippling tool Прозрачно синият инструмент за гравиране и щриховане с точки е проектиран за използване в Silhouette Curio. Този инструмент не се нуждае от никакво настройване.
Също няма и маркер за зареждане. Просто го поставяте в един от двата държача на Curio и заключвате на място. Използвайте необходимия брой подложки за вашият материал.
Когато сте в режим щриховане с точки, каретата с инструмента се движи нагоре-надолу, създавайки серия от точки. А когато сте в режим на гравиране каретата движи инструмента като обикновено ножче, оставяйки резки върху материала след себе си.
Също както писалките за чертане, инструмента за гравиране и щриховане с точки не „запълва“ дизайна ви, освен ако не сте направили необходимите настройки за това предварително.

Широк инструмент за направа на релеф
Silhouette wide embossing tool Прозрачно черният широк инструмент за направа на релеф е създаден само за употреба от режещото плотерче Silhouette Curio. Степента му на изваждане не трябва и не може да бъде регулирана.
Той също няма маркер за зареждане. Просто го поставяте в един от двата държача и заключвате на място. Използвайте необходимият брой подложки и специалната подложка за направа на релеф.
За да получите по-добър релеф използвайте първо опцията „score“ с ножчето за рязане на фолиа и хартии на степен 0.

Фин инструмент за направа на релеф
 Silhouette fine embossing tool Прозрачно белият фин инструмент за направа на релеф е създаден само за употреба от режещото плотерче Silhouette Curio. Не са необходими никакви настройки по него преди употреба.
Също няма и маркер за зареждане. Поставяте го в един от двата държача и заключвате на място. Не забравяйте да поставите необходимият брой подложки за вашия материал и специалната подложка за направа на релеф на вашето Curio.
За да получите по-добър релеф използвайте първо опцията „score“ с ножчето за рязане на фолиа и хартии на степен 0.
Към началото

Wacom представи новите професионални графични таблети Intuos Pro


Wacom intuos pro overview gallery g13 Wacom представи новата серия на професионалните графични таблети Intuos Pro по време на най-голямото изложение за потребителска електроника CES, което се проведе от 5-ти до 8-ми Януари 2017 в Las Vegas.Новото поколение продукти с марката Wacom поставят още по-високи стандарти за професионалните графични таблети – отличавайки се драстично от всички други широко достъпни устройства. Wacom Intuos Pro ще се предлага в два размера и разновидности, характеризиращи се с изключително тънко тяло, повече компактност и изработка от свръх качествени материали.
Wacom intuos pro overview gallery g10
Заедно с новата писалка Wacom Pro Pen 2, Wacom Intuos Pro осигурява 8192 нива на чувствителност, реакция на наклон на писалката и липса на лаг.

Иновативният модел Wacom Intuos Pro Paper позволява на потребителите да скицират върху хартия и да довършват тяхното изкуство дигитално:
Моделът /Paper Edition/ комбинира таблет Intuos Pro с мобилен Paper Clip и Finetip Pen. Хартията за рисуване просто се защипва към таблета. Докато рисувате върху хартията редактируема версия на изображението се записва и съхранява във вашия таблет. Дори не е необходимо да сте онлайн или да сте свързани към компютър докато скицирате. По този начин имате свобода да работите навсякъде по всяко време.
Wacom intuos pro overview gallery g2
Веднъж свързан към компютър с инсталирано приложение, Wacom Inkspace потребителя може да използва безплатната базова Inkspace функция, за да синхронизира, съхранява и експортира своите рисунки в най-предпочитаните файлови формати от художниците.
Intuos Pro комбиниран с писалката Wacom Pro Pen 2 и творческия софтуер за Mac или PC позволяват на творческите натури фино да обработват и завършват своите творения.

За незабавно споделяне на рисунки с други устройства, Wacom Intuos Pro Paper Edition се свързва със което и да е iOS или Android устройство през Bluetooth LE. Рисунките могат директно да се синхронизират с приложението Wacom Inkspace * към мобилни устройства за преглеждане, експортиране и споделяне на момента.
*Налично за мобилни устройства след февруари 2017
Wacom intuos pro overview gallery g1
Ако сте свикнали да работите изцяло дигитално, стандартния модел Wacom Intuos Pro е за Вас. Освен новите възможности на последните модели Wacom Intuos Pro запазва и функциалността на предходните модели:
• Адаптивни ExpressKeys™ бутони, Touch Ring, радиални менюта и бутони на писалката, предоставящи лесни и бързи шорткъти, които всеки може да си настрои според предпочитанията и начина си на работа.
• Повърхност чувствителна на допир за приближаване, преместване и навигиране ускоряваща работата.
• Свързването чрез Wireless освобождава от досадните кабели. А от този момент нататък Intuos Pro ще идва с вграден wireless Bluetooth адаптер.

Wacom intuos pro overview gallery g6 Wacom intuos pro overview gallery g7 Wacom intuos pro overview gallery g9


Към Intuos Pro могат да се закупят полезни аксесоари като: Ballpoint Pen, Finetip Pen, Pencil (налични от средата на 2017), меки калъфчета, Pen Nibs, Refills.
За моделът Paper Edition ще се предлагат 3 типа текстурирани листове (от гладки до груби) за персонализация на повърхността на таблет

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe