е-бюлетин #191
  • Offers

е-бюлетин 191

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Октомври 2021

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Нова високо производителна B1+ режеща маса от Intec

Още 7 интересни новости в Adobe 2021 Част 2 - Illustrator и InDesign

Integra - За индустриите за опаковки и знаци

Новият TrafficJet™ Xpert от Avery с печатна платформа от Mutoh

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Октомври 2021
Монохромни дигитални преси Xerox PrimeLink B9100
xerox primelink b9100 series

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Октомври 2021

STAHLS Color of the month October main pic

30 години 30 седмици 30 инициативи

Main

30 години 30 седмици 30 инициативи

Banner 30 30 30

По случай юбилея на компанията от месец октомври Адком стартира кампания "30 години - 30 седмици - 30 инициативи".

  • Всяка с от следващите 30 едмици в КАЛЕНДАРА ни ще се отваря една инициатива.
  • Всяка от тях ще бъде с различна продължителност и за продукти, за които сме подготвили наистина различни по-добри условия
  • Накрая ще завършим с любопитни подаръци за които ще ви информираме в следващия брой и за които ще може да участва всеки, закупил продукт по някоя от инициативите!

Ако сте пропуснали някоя от инициативите ни, в тази част на бюлетина ще можете да видите какви са били те:

Iniciativa1 400x336 Iniciativa2 400x336   
 Инициатива 1 - Фолиатор Intec ColorFlare CF350, в комплект с Silhouette Portrait 3 и фолио за полагане на ефекти на 2850 бр. A4 на специална цена  Инициатива 2 – Сувенирен принтер Mutoh XperJet 461UF в специална окомплектовка, която позволява възвръщане на инвестицията след изчерпване на включените материали  

Към началото

Нова високо производителна B1+ режеща маса от Intec

Режете по-бързо и по-голям формат с новата ColorCut FB1175

Intec пуска на пазара нова B1+ режеща маса като част от гамата ColorCut.
Новия модел FB1175 предлага по-голяма сила на рязане и биговане. Той е най-големия и най-бързия модел в цялата серия – и вече може да бъде поръчан!

1

2

ОСНОВНИ ФУНКЦИИ:
• B1+ маса поема SRA1 – или 4 x SRA3.
• Силата на биговане е увеличена до 1.5кг
• Силата на рязане е увеличена до 1.2кг
• Впечатляваща производителност до 1,200 мм/секунда
• Безпрецедентна точност, използваща най – новата серво технология
• Изрязване на смесени задачи чрез QR кодирано автоматично разпознаване на задачите за автоматично извличане на нужния файл
• Реже до 1,000 микрона хартия / картон във всякаква форма
• Перфектно частично прорязване на етикети във всякакъв размер
В повече детайли: С най-голямата режеща площ в тази гама продутки, FB1175 работи с медия до B1+ (800мм x 1100мм), с максимална ефективна площ на рязане до 750мм x 1095мм, е подходяща за рязане на по-големи B1 медии от мастилено-струйни или дигитални принтери.
FB1175 има глава с два инструмента която има 1,500гр. натиск за биговане и 1,200гр. за рязане, което отваря нови възможности чрез своя новаторски дизайн. Разполага с най-новите съвременни високоскоростни серво мотори за точно, бързо и продуктивно рязане.

Режещата маса има подобрена система за четене на регистрационни маркери, което я прави чудесна за рязане на няколко листа. Разполага с Vision3 CCD камера която автоматично намира позицията на всеки лист. Силният 1000W вакуум осигурява максимално закрепване на медията и позволява 4 x SRA3 листа да бъдат разположени удобно.

Вижте страницата на продукта на нашия сайт.

3

4

Вижте видеото за FB1175

Брошура

Към началото

7 интересни новости в Adobe 2021 Част 2 – Illustrator и InDesign

В миналия брой на бюлетина ви разказахме за някои новости в програмите на Adobe 2021 (можете да прочетете първата част тук – 7 интересни новости в Adobe 2021 Част1 - Photoshop). В настоящия бюлетин продължаваме темата като този път ще ви представим част от любопитните новости в останалите две програми от „светата троица“ на Adobe – Illustrator и InDesign.


1. Recolor (Illustrator)
Въпреки че още при стартиране на Illustrator CC 2021 се появява съобщение за новостите във версията, това далеч не е изчерпателен списък с всички нововъведения.
Recolor artwork дава възможност за автоматична смяна на цветовата гама на даден дизайн. В менюто Properties под Quick actions при маркиране на елементи или целия дизайн се появява бутон Recolor, чрез него променяте цветовете лесно, бързо и без никакви усилия като имате избор от предварително подготвени цветови гами или можете да създадете свои собствени. Най-новата функция добавена тук е опцията за избор на гама от вече съществуващ дизайн или изображение. Чрез Color Theme Picker можете да оградите частта от изображението, която да се използва като референтна и автоматично се взима от там дадената гама.

ill2

2. Type precision Align tool (Illustrator)
Както ни информира началният панел на Illustrator 2021 от Adobe са работили усилено в посока подобряване на обработката на текст.
Досега опциите за подравняване на текст не бяха особено гъвкави и често доста несполучливи, заради което дизайнерите трябваше да прибягват към всякакви креативни решения, за да се справят с това. Освен подравняването по линиите на глифовете, което е включено в най-новата версия, от екипът на Adobe са добавили и функция за по-прецизно подравняване по височината на текста, а не по “bounding box”, както до сега. В разширените опции на функцията може да се види и реалната височина на буквата в мерните единици, в които работите, което спестява време и усилия при предпечата, а и при каквато и да било проверка на файла.

3. Free form gradient (Illustrator)
Във версия 2021 на Illustrator можете да откриете дългоочаквана от много дизайнери промяна в градиентите и начинът им на изграждане. Революционният в много отношения Free form gradient e нова опция, която улеснява всички, използващи Illustrator. Преливката вече не трябва да е само линеарна или радиална, а може да бъде в каквато форма пожелаете. Тази функция улеснява изключително работата и вече няма нужда от наслагване на слоеве, прозрачности или каквито и да е допълнителни елементи, за да се получи хубава преливка по дадена форма. Съвсем интуитивно, бързо и лесно можете да разположите нюансите, които искате, както пожелаете, а ефектът и крайният резултат са видими мигновено.

1

4. Rotate view tool (Illustrator)
В Illustrator CC 2021 в подменюто с инструменти на Hand tool се появява нов – Rotate view tool. Той дава възможност за завъртане на артборда и вече можете да огледате дизайна си от всички страни. Интересното е че чрез него се променя само изгледа, но не и посоката на дизайна и разположението му, тоест продължавате да пишете и създавате различни елементи в посоката, в която е създаден артбордът. Също така можете да задавате стойност в градуси на завъртането и в долния ляв ъгъл (точно до процентите за zoom), а ако искате да върнете изгледа в изходна позиция, можете да натиснете бутона Esc.
Ако имате нужда при проектите си да ги гледате от един и същи специфичен ъгъл, няма нужда да го настройвате ръчно всеки път. Можете да запазите даден изглед в менюто View>New view.
Тази нова функция е много подходяща за дизайнерите на опаковки или по-сложни щанци, при които текст или елементи трябва да бъдат поставени в различни посоки.

5. Wrap around object (InDesign)
Въпреки че съществуваха и до сега различни опции за обтичане на текст около изображение в InDesign, те не винаги даваха желаните резултати, особено ако трябва да се текст върху снимка. С новата функция Wrap around object, това вече е възможно, а ефектът е доста впечатляващ.
Досега съществуващата опция Detect edges не би могла да се справи с изображение с шарен и плътен фон. Wrap around object от своя страна (подобно на опцията Select object в Photoshop) открива основния обект в снимката много точно и създава пътечка за обтичане на текста, която е дори манипулируема и можете да я коригирате, ако не сте доволни от резултата. Както и при останалите опции за обтичане, можете да контролирате отстоянието на текста от обекта, както и от коя страна да е извиването на текста (ляво, дясно, най-голямата зона и т.н.). Тази опция дава нови възможности за по-прецизно и бързо оформление в предпечата.

InD

6. HSB colors (InDesign)
InDesign обаче не се използва само и единствено за предпечат и като че ли екипът на Adobe са осъзнали това, тъй като в най-новата версия са добавили и HSB цветово пространство, което не можехме да видим до сега. Ако работите повече за уеб среда или сте свикнали с HSB цветовете, можете вече да видите и стойностите на цветовете по HSB в InDesign.

7. Find/Change color (InDesign)
Направени са и други промени по отношение на цвета в InDesign 2021 – вече съществува и опция за откриване и замяна на определен цвят. В менюто Edit>Find/Change е добавена нова опция Color. Ако сте използвали даден цвят в проекта, независимо дали е текст, обект, рамка и т.н., вече можете да го замените автоматично, спестявайки много време и усилия, особено при работа с по-големи документи с множество страници.

Към началото

Integra - За индустриите за опаковки и знаци

1

ВСИЧКО В ЕДНА МАШИНА
Integra e дигитална система за рязане, създадена за индустриите за опаковки и знаци с цел да се справи с комплексните процеси на рязане в тези области на дейност. Благодарение на инструментите за рязане и биговане и възможността да се постави фрезоващ инструмент с мощност 1 KW Integra може да работи с много твърди материали с голяма дебелина. Има възможност да се поръча и с допълнителна прахосмукачка, за премахване на стърготините от материалите оставени от рутера, така че да поддържате работната площ винаги чиста и едновременно с това да увеличите продуктивността си.

 

2ФРЕЗОВАЩ ИНСТРУМЕНТ
1 kW фреза, която може да бъде поставена на машината и да изпълни процесите на рязане на най-разпространените твърди материали, използвани при производството на знаци, включително rigid PVC foam (твърда PVC пяна), панели облицовани с алуминий или акрил, dibond, forex (по-дебел от 1 мм), плексиглас и всякакви други, които се използват в опаковъчната индустрия (POS и тотем дисплеи, рекламни банери, етикети, кутии).3ДОБАВЕТЕ АВТОМАТИЗАЦИЯ И УВЕЛИЧЕТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА СИ
Двете взаимнозаменяеми глави се възползват от новата система за автоматично регулиране на дълбочината на рязане. В резултат на това Integra е по-бърза, ефективна и показва голяма прецизност в обработката на материали с дебелина до 20 мм. За още по-висока продуктивност може да допринесе и употребата на мощната прахосмукачка (опция), необходима да премахне на стърготините от фрезоващия инструмент като спестява време за ръчно почистване.

4
ЗНАЦИ, ПЕЧАТ, ОПАКОВКИ И МНОГО ПОВЕЧЕ
Integra е идеалното решение за рязане, перфорация, биговане и фрезоване, тъй като е идеалният отговор за рязане, частично прорязване и фрезоване и може да гарантира рязане без щанца. Това позволява да има голямо разнообразие от приложения, както и използването на различни материали, дори предварително отпечатани субстрати чрез използване на софтуер Opticrop и камерата с висока разделителна способност. Оптималното фиксиране на материала е гарантирано от регулируема вакуумна маса която е разделена на зони, както и пневматична система за захващане(тип „пин“).


ФРЕЗОВАНЕ И ГРАВИРАНЕ
Серията Integra се характеризира с висока гъвкавост, тъй като може да обработва широка гама материали и да изрязва до 20 мм (¾ ”) дебелина. Това е режеща маса с вакуумно захващане за щанцоване, идеалната машина която да се комбинира с плоско печатна машина, за да започнете да произвеждате прототипи и макети, или да изпълнявате къси/средни тиражи, както в опаковките, така и в индустрията за табели. По-удобна за ползване от всяка друга машина на пазара, Integra показва дългогодишната история и отдаденост на Valiani в проектирането на високотехнологично оборудване, така че да бъдат полезно за всякакъв вид графична индустрия. Integra демонстрира гъвкавостта и философията на компанията съвпадаща с приложенията в индустрията за офсетов и дигитален печат, опаковки, както и пазари за табели и облекло. Възможностите на този модел е една голяма иновация в портфолиото на машини на Valiani. Оборудвана с широка гама от аксесоари и мощен хардуер, Integra е многофункционална машина, специално предназначена за работа с често срещаните твърди материали.

5

Размери

6Integra 160 

8 Integra 250

 7
Integra 200

 9Integra 300

11
Прахосмукачка за остатъци при фрезоване

ГЛАВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ
Бизнес постери
Гравиране върху плочи по поръчка
3D Елементи
Gadgets and Showcase Objects
Дисплей за продажба и покупка
Рекламни банери
Частично срязване при офсетен и дигитален печат   
Опаковки 
 МАТЕРИАЛИ
Плексиглас
Алуминиев композит / dibond
Акрил
Пластмасови материали
Разпенено PVC
Ламинати
Опаковъчен картон
Велпапе

12

13

Към началото

Новият TrafficJet™ Xpert от Avery с печатна платформа от Mutoh

Picture1

Запознайте се с новия TrafficJet™ Xpert

TrafficJet Xpert е изграден на принтерната платформа Mutoh XpertJet и оптимизиран за пътни знаци и табели, приложения за работни зони и персонализирани графики. Специализираните мастила True Traffic Color ™ и включеният софтуер автоматизират изготвянето на знаци, опростявайки процеса.


Тук можете да видите видео с описания


Накратко:

• По-бърз печат и по-малък разход на мастило с вградена сушилня
• Опростена работа с машината с нов сензорен панел
• Намален разход спрямо касети и увеличен капацитет за мастилото
• Актуализиран външен вид с елегантен черен завършек

Нови функции:

• Бързи скорости на печат с нова вградена сушилня
• Опростена работа с нов сензорен екран
• Печатайте по -дълго и намалете разхода на касети с големи зареждащи мастила
• Лесен контрол на нивата на мастилото с нови индикаторни LED светлини и унифицирани пликове с мастила от едната страна на принтера
Picture2
• Повишена стабилност при подаване на ролки с новите модернизирани фланци за подаване на носители
• Нова навиваща система за 40 кг ролки с непрекъснато поемане и избираеми настройки за висок или нисък въртящ момент
• Увеличен живот на печатащата глава с новата конфигурация на мастило True Color, което също така използва два канала за черно и позволява натоварването на печата да бъде разделен между двата канала


ПОДОБРЕН ОПИТ НА ОПЕРАТОРА
Опитът на оператора е част от това, което отличава TrafficJet Xpert от другите системи за цифров печат. Новите функции, предназначени да опростят работата и да избегнат престой, намаляват главоболието и увеличават производителността.
• Проследяване на печатъците в реално време благодарение на голям прозрачен дизайн на предния панел
• Лесно проверяване на качеството на печат с нов осветен интериор при отваряне на панела
• Минимизирано проникване на прах поради по-строги допуски на предния панел
• Намаляване на износването и потенциално запушване с опростени линии за подаване на мастило и премахване на адаптери
• Лесен достъп до каретата и станцията за поддръжка посредством дизайн на един преден панел
• Намалено е времето на престой следствие сервизна интервенция благодарение на автоматично подравняване на печатащата глава
• Спестяване на мастило с нови индивидуални режими на почистване на печатащата глава
• По-бързо отстраняване на неизправности с повече сменяеми от потребителя части

Picture3
ВГРАДЕНО ПОЧИСТВАНЕ НА ГРАФИТИ
Благодарение на OL-1000 защитен филм

Ненадмината издръжливост от Avery Dennison

Не подменяйте табелите си, почистете ги. Агенциите могат да се възползват от намалените разходи за подмяна също и на пътните знаци, отпечатани със системата за печат на TrafficJet. Разширеното защитно покритие предотвратява проникването на маркировки през повърхността, докато UV инхибиторите удължават живота на знака. Тази технология предлага надеждност и увереност, без конкуренция от други принтери за цифрови табели. Защитата от графити и водещите в индустрията гаранции повдигат летвата за пътните знаци. Avery Dennison е единственият производител на листове, който предлага този стандарт за принтери TrafficJet.

Picture4

Пълна система за печат

Системата за печат на TrafficJet е цялостен процес на производство на пътни знаци. Всяка покупка на TrafficJet Xpert включва професионално инсталиране и обучение на място, както и персонализиран софтуер FlexiPRINT Avery Dennison Edition.

Спецификации

Метод на печат  Drop-on demand, piezo drive method 
 Брой дюзи  (180 × 8 реда) × 2 шахматни глави
 Тип на мастилото  TrafficJet ™ Eco-Solvent спот цветове & Cyan и Magenta
 Променлива капка  Да
 Минимален обем на капката  3.5 пиколитъра
 Режими на печат   1440/720/540/360dpi 10 + режима
 Цветова конфигурация  True Traffic Color™ spot inks
 Брой глави  2
Максимална скорост  94 м2/ч
Максимална разделителна способност 1440 dpi
Типична разделителна способност 720 x 720 dpi
Скорост на печат на пътни знаци  до 15.2 м2/ч
Височина на главите Ниско: 1.5 мм / средно: 2.5 мм / високо: 4.0 мм
Максимална ширина на медиата 162.5 cm
Максимална ширина на печат 161.5 cm
Максимално тегло на ролките 30 кг
Максимален диаметър на ролка / сърцевина 15,24 cm maximum / сърцевина 3” (7,62 cm) или 2" (5,08 cm)
Навиваща система Standard
Автоматично отрязване на медиата Standard
Софтуер FlexiPRINT Avery Dennison Edition
Захранване AC 100V~120V ±10% / AC 200V~240V ±10%
Температура на опериране 22°C – 30°C
Влажност на околната среда 40%–60%
Размери
При затворен капак:
С отворен капак opened:
С инсталирани пликове с мастило:

274,3 × 88,9 × 147,3 cm
274,3 × 88,9 × 152,4 cm
274,3 х 88,9 × 161,3 cm
Тегло  Принтер: 146 кг / стойка: 32 кг

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe