е-бюлетин #77
  • Offers

е-бюлетин #77

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

Май 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

С новият Xerox ® 770 могат да се правят лесно вълнуващи готови приложения

Direct Jet дигитални принтери за директен печат върху сувенири от Адком

Drupa 2012 - панаир на иновации и инвестиции

С Bamboo Stylus Duo пишете на iPad и на хартия

Цени

Corel X6 на 20% по-ниска цена до 30 юни 2012

Кампания - Пазарувай в сряда

С новият Xerox ® 770 могат да се правят лесно вълнуващи готови приложения

  Когато се развивате и поемате по-високи месечни обеми на печат, включително и на картони с по-тежки грамажи, Xerox ® 770 Digital Color Press може да се движи с вас. Новата производствена машина Xerox ® 770 е предназначена за печат на комерсиални продукти в малки тиражи и/или експресни поръчки, които могат да бъдат изпълнени с качеството на офсетовия печат, но без времето за подготовка и началната цена на печатните пластини. Автоматичния двустранен печат при 300 гр/м2 разширява творчеството ви, без да забавя производителността. Може да създавате повече продукция, при  по-висока скорост на печат с отлично качество на продукцията.
770w.finishers  Обхвата на приложенията  се разширява значително от довършителните опции към Xerox ® 770, които могат да се правят инлайн. Изработване на висококачествени приложения, включително: обрязани и подвързани брошури, каталози, перфорирани документи, сгъвки под прав ъгъл на по-дебели книги и ръководства, трикратно сгънати брошури, персонализирани картички за печат, пряка пощенска реклама, специални фото продукти и др.
При печат се получават живи изображения с плавни преливки и естествени цветове, благодарение на новата технология с "ниско топим" Xerox® ЕА (емулсионно-агрегационен) тонер, който не изисква масло на фиксиращия модул и дава на всички отпечатъци мек матов завършек, подобно  на офсетовия. Еднаквите по размер малки частици се свързват химически и дават отлично качество и  плавни преходи с по-малко тонер. Технологията за управление на цвета Advanced Xerox® color management technology работи в завършен процес и благодарение на интегрирания  спектрофотометър дава възможност за точно и последователно пресъздаване на цветовете.
  Точен цветен печат при всеки следващ отпечатък.
Цветните дигитални преси Xerox ® 770 са признати за изключителното качество на цветовете и са сертифицирани от Fogra, както са и лицензирани от PANTONE ® за цветово съответствие по PANTONE Matching System, PANTONE Goe и PANTONE PLUS..
Печата на тежки материали с лекота.
Автоматичен двустранен печат на материали с тегло 300 гр/м2 означава по-висока производителност и по-голяма гъвкавост, които позволяват да се поемат взискателни задачи, без ръчна намеса. Xerox®  770 печата със същото изключително качество на изображението на тежки хартии, така че можете да сте сигурни, че разпечатките ще изглеждат така, както ги искате.
  "Умен" цвят
В сърцето на Xerox ® 770 и на нашия подобрен инструмент за изображения е инлайн спектрофотометъра. Той е наистина работен кон на Xerox® 770, който повишава силата на ACQS инструмента за управление на цветовете и за подобряване на цветовата стабилност, точност и повторяемост. Със спектрофотометър, поставен стратегически в рамките на пътя на хартията, автоматизираните процеси като цветово калибриране и профилиране на изхода работят безпроблемно за оптимизиране на работния процес, повишаване на производителността и подобряване на крайния резултат.
  Автоматизираното калибриране осигурява постоянен цвят.
Намалява отнемащите време задачи по ръчно обслужване на цветовете и ги прави иницируеми от оператор функции, предоставящи изключително качество на изображението и последователност. Чрез генерирането на цветни полета върху целевата медия и автоматизиране на спектралните замервания, се намалява времето на престой на принтера и се дава постоянен цвят на всяка страница и на всяка заявка. С рационализиране на калибрационните задачи, се подпомага намаляване на непроизводственото време на принтера и се ускорява  навременното изпълнение на поръчките.

  Xerox® 770 разполага с автоматизирана система за контрол на цвета Automated Color Quality Suite (ACQS) с инлайн спектрофотометър, който ви позволява да бъдете по-продуктивни, да подобри качеството и последователността на отпечатъците и да се превърне в незаменим партньор на клиентите ви. Той е проектиран с вградена автоматизация на процесите, за да възпроизвежда точно цветовете и повторяемостта им от поръчка на поръчка, оператор на оператор или между няколко машини бързо и лесно, като същевременно увеличава производителността и свободно време на пресата.

  Профилиране с натискането на един бутон.
Цветни критично важни приложения като снимки, кампании за директна поща и др. може да изискват висока степен на точност на цветовете и детайлите за да се създаде точен и приятен външен вид. Разширената способност на Xerox ® 770 за целево профилиране позволява автоматично да се създаде по-добър, потребителски ICC-профил, за напасване на  изходни RGB и CYMK изображения, до желания а-ла офсет изход. Емулира цветното пространство на източника и възпроизвежда по-точен цвят.
Профилирането на  подобрена дестинация може да пресъздаде цветови стандарти в индустрията, като например Fogra и GRACoL. Какъв е резултатът? По-бързи и лесни клиентски одобрения, които помагат на бързото изпълнение на поръчките.

 770seethru-small w Numbers

  1. Потребителски интерфейс: лесен за използване, предлага по-голяма гъвкавост, като същевременно осигурява повече информация за оператора и контрол върху такива важни въпроси като привеждане в съответствие на пасери и регистрация.
  2. Манипулатор за документи: Поема оригинали до 11 "х 17" (A3) и включва автоматично дуплексно подаващо устройство (DADF) за надеждно автоматично двустранно сканиране на оригинали.
  3. Извънгабаритно подаващо устройство с голям капацитет: За по-големи запаси, изберате една или две здрави производствени тави за хартия, всяка от които с 2000 листа медии със покритие или без покритие.
Надеждна система за подаване на хартията предпазва от неправилно движение.
Този производствен-клас фидер има четири вентилатора, усъвършенствана система от валове и централно ориентирана системата за регистрация (показано).
  4. Регистрация лице-гръб: контактен сензор осигурява корекции, за да предостави ± 1 мм регистрация на предна към задната страна на листа.
  5. Load-While-Run Toner: Осигурява дълги тиражи и по-добра производителност. Два черни тонера в SMart Kit® заменяеми устройства съкращават процеса за зареждане до минимум и производителността на машината до максимум.
Smart Kit заменяеми устройства за тонер, барабани, фиксиращо устройство и бутилка за отпадъчен тонер повишават времето на работа до максимум.
  6. Качество на изображението: 2400 х 2400 точки на инч.
Самопочистващия се модул на коротрона предлага подобрена производителност и качество на изображението.  7. Път на хартията: Правият и прост път на хартията увеличава надеждността.
  8. Три стандартни тави за хартия: Заедно с възможността за подаване на нестандартни материали, могат да поемат 1900 листа хартия.
  9. Модул за изправяне на готовото копие (Smart Decurler Module): Получавате невероятна производителност при довършителното оборудване, защото след фиксиращото устройство този здрав модул изправя готовото копие с две ролки и изпъващи пръти и гарантира листовете да са изправени. "Умната" система за изправяне на готовото копие, вградена в пътя на хартията, взема предвид страната от която е покритието на тонера, както и влажността, и прилага най-подходящо налягане, за да се осигури плоскък изход.
  10. Inline спектрофотометър: Автоматичното калибриране и профилиране е предназначено точно възпроизвеждане на цветовете и повторяемост от тираж на тираж.
  11. Допълнителни довършителни модули: произвеждат повече генериращи приходи приложения, работейки с хромирани хартии и включват набор от избираеми към конфигурацията финишери.
Xerox ® 770-стандартен финишър (Light Production C) с опция за сгъване, Standard Booklet финишър (Light Production C) с допълнителна сгъвачка) с опция за сгъване, SquareFold ® Trim модул, GBC AdvancedPunch за перфорации и Stacker с голям капацитет.
  12. SquareFold ® Модул с обрязване: Прикрепете Standard Booklet финишър (Light Production C Booklet финишър) за по-голяма гъвкавост и повишена мощност. Този опционен модул дава възможност за обрязване и правоъгълно сгъване за по-висококачествени книги и брошури.

Към началото

Direct Jet дигитални принтери за директен печат върху сувенири от Адком

DCS-Logo-web 
Базираната в Кънектикът, САЩ, Direct Color Systems (DCS) е световен лидер в проектирането и производството на малък формат принтери за директен печат върху различни материали. Тези принтери използват най-съвременни технологии за осигуряване на богати, пълноцветни изображения директно върху твърди повърхности като пластмаса, метал, дърво, стъкло, керамични плочки, винил и други.
  Компанията е основана през 1995. Благодарение на дистрибуторска мрежа, в повече от 30 различни страни по света, в момента има в експлоатация хиляди DCS принтери. DCS принтерите предлагат уникални възможности за декориране на значки, табели, надписване на награди, индустриални продукти и може да служат като заместители на оборудване за традиционния сито и тампонен печат.

  Мисията на DirectColorSystems е "Създаване на рентабилност за клиента чрез непрекъснати иновации." Техните принтери за директен дигитален печат върху сувенири от серията Direct Jet, печатат върху плоски и триизмерни обекти с изключително високо качество на отпечатъка. Multisolve™ мастилата, които принтерите DirectJet използват, имат изключително висока плътност и адхезия и основите за печат не се нуждаят от предварително грундиране или покритие преди печат.
На българския пазар Адком ще предлага 3 серии принтери от американски производител:

 • Direct Jet солвентни принтери
Предлагат се в модификации, които се различават по 4-те размера на леглото, като най-големият поема основи за печат с размери до 330мм ширина x 609мм дължина x 152мм дебелина. 
  Функции и характеристики на принтерите Direct Jet:
· Печатат директно върху изделия/основи от дърво, PVC, акрил, алуминий, термопласт, поликарбонат, стъкло, стомана, керамика, кристал и много други с тегло до 4,5кг.
· Последно поколение печатаща глава с допълнително покритие, предназначена за работа със солвентни мастила
· 8-канална конфигурация (YMCKCLCLWW); 180 дюзи на канал
· Бяло мастило и лак (опция при базовата версия на софтуера)
· Прецизен печат на изображенията и регистрация през пасовете с мастило
· Ултра резолюция на печат до 5760 dpi
· Променлив размер на капката мастило от 1.5 до 21 пиколитра
· Висококачествено производство: C-канална подсилена алуминиева рамка, качествени линейни мотори, вградени вентилатори за фиксиране на мастилата, Y- мотор с водещ винт
· Лесно подменяеми компоненти и модулна електроника за бързо диагностициране и лесна поддръжка
· Произведени в САЩ и окомплектовани с базова версия на специализиран RIP софтуер с вградени цветови профилиDCS samples all

 DCS 2-17

  DirectJet 2-17 (CMYKLcLm + Лак)

DCS1309

  DirectJet 1309(CMYK+ Бяло + Лак)

 • Direct Jet UV curable принтери

Моделите Direct Jet 1014UV и 1024UV работещи с UV фиксируеми мастила са уникални производствени решения за качествен директен печат, предлагани на разумна цена на пазара за дигитални UV принтери малък формат. UV моделите печатат перфектно миниатюрен текст и ярки и плътни цветове върху огромен набор от субстрати, а печатът върху цветни плоскости или предмети е обезпечен от бялото мастило.
Функции и характеристики на Direct Jet 1014UV и 1024UV
  · Оптимизирана разделителна способност до 5760 dpi
  · UV LED 6-канална цветова конфигурация, включително лак и бяло
  · Максимална площ на печат 254мм x 610мм при 1024UV и 254мм x 356мм при 1014UV
  · Печат върху субстрати с дебелина до 152мм при 1024UV и 102мм при 1014UV
  · Y- мотора за задвижване на плота е с водещ винт
· Опционален Y- мотор със стъпков модул за печат на материали с тегло до 9,1кг
  · Автоматична настройка за височината на печатащата глава
  · Произведени в САЩ

 DCS-UV2

  DirectJet 1014UV / 1024UV (CMYK+ Бяло + Лак)

 • Flex33 е малък формат екосолвентен принтер с ширина 33 см и изключително добро качество. Подходящ е за печат върху PVC, винил и други гъвкави материали за производство на етикети, стикери, банери, графики за превозни средства, текстилни фолия за апликация на дрехи, калъфки за електроника и други.
Flex33x използва глава с микро-пиезо технология и е настроен за работа с UV-устойчиви, еко-солвентни Multisolve ™ мастила. Принтерът може да се комбинира с режещ плотер с оптика като (като Graphtec Cameo или Craft Robo Pro), за да се получи достъпен комплект за печат и рязане с цена под 5000Евро.
Функции и характеристики на Flex 33
  · Оптимизирана разделителна способност до 5760 DPI
  · 8-канален печатаща глава (Y, M, C, K, LM, LC, LK, Orange) 
  · Регулируем нагревател за сушене на медиите
  · Бърза за подмяна сервизна станция
  · Multisolve™ mild-solvent, UV-устойчиви мастила
  · Печата директно на медии без покритие
  · Максимален размер на печат (317mm x 3048mm)
  · Приема ролки медии до 127мм диаметър и 330мм ширина
  · LAN, Wireless и USB интерфейси
  · Минимален размер на капката - 1.5 picoliters
  · Устойчивост на атмосферни условия - до 2 години, до 5 години с ламиниране

 DCS-Flex33-small

Flex33

Мастила и асортимент
• Multisolve IR2 UV LED Inks UV фиксируеми пигментни мастила с устойчивост на външни условия, за работа с принтери от серията Direct Jet UV
• Multisolve IR4 Dye-Based Solvent Inks багрилни солвентни мастила за работа с принтери от серията Direct Jet
• Multisolve IR7 Pigment-Based Solvent Inks пигментни солвентни мастила с устойчивост на външни условия за работа с принтери от серията Direct Jet
Direct Color Systems допълнително предлага консумативи за поддръжка на машините и аксесоари (лепилни подложки за основите за печат, тави и шаблони за печат върху CD, различни размери и видове топчета, химикалки, метални кутийки и различни готови маркетинг материали) както и резервни части.

Color Byte RIP софтуер
Всички Direct Jet принтери са окомплектовани с версия Lite на софтуера Color Byte 8 software, която предлага базова функционалност и функции за производство. При версия Color Byte Rip Pro 8 потребителите добиват пълна функционалност на RIP-a. 

Към началото

Drupa 2012 - панаир на иновации и инвестиции

 DrupaLogo   Отмина и поредното издание на Drupa 2012 г., което от мнозина бе наречено "InkJet Drupa" и изпрати ключови импулси до световната печатна и медийна индустрии. Най-важният сигнал е: печата има потенциал и сектора инвестира сериозно в бъдещето си. Тази тенденция се видя още по средата на събитието и изложителите съобщаваха за сключване на множество сделки по цял свят. Това желание за инвестиции продължи с неотслабваща сила през втората половина на изложението. Към този факт трябва да се добави, че експертите специално подчертават богатството на иновации и пазарно-ориентирани решения за целия спектър за печат. "Drupa беше огромен успех за сектора. Търговският панаир изпрати ключови импулси. Многобройни бизнес идеи и иновации бяха демонстрирани тук и всички водеха до нови инвестиции. Това, което демонстрираха 1850 изложители, представени тук, през последните две седмици, ще засили потенциала за развитие на печатната и медийна индустрии в дългосрочен план ", казва Бернхард Шрайер, председател на Drupa 2012 г. и Председател на борда на Heidelberger Druckmaschinen AG, обобщавайки резултата от Drupa 2012.

     314,500 експерти от повече от 130 страни дойдоха да на Drupa в Дюселдорф, което е със 75500 по-малко, отколкото през 2008 г. "Този спад не идва като изненада за нас и сектора като цяло. Само в Германия печатната индустрия загуби около 3900 операции с над 61,000 служители между 2000 и 2011. В САЩ през същия период над 7700 печатници бяха затворени ", обясни Вернер Матиас Дорншайд, президент и главен изпълнителен директор на Messe Дюселдорф. "На този фон не е изненадващо, че по-малко посетители са дошли на Drupa 2012. Обаче - и това е ключовият момент - клиентите вече не идват да Drupa като големи делегации или на групови корпоративни пътувания, но за много от топ мениджърите, които пътуват до Дюселдорф, Drupa е търговският панаир за вземащите решения и изложението за бизнеса."

   Това показва как Drupa 2012 защитава позицията си като най-важният и най-големият панаир за B2B търговия в своя сектор в света - факт, който се  илюстрира и от резултатите от проучване сред посетителите, които идват на Drupa с конкретни инвестиционни намерения. Близо 50% от всички посетители поставят конкретни поръчки и по-голямата част от тях по време на самия панаир. Това не е изненадващо, тъй като делът на топ-мениджърите сред посетителите е нараснал значително (50.8% на сегашното изложение в сравнение с 44.4% през 2008 г.).

   С повече от 190,000 чуждестранни посетители международния фокус на Drupa продължава да е много високо ниво. Това, с което поразява тук е големият брой на търговските посетители от Индия, които достигнаха до около 15000, което ги нарежда като втора по броя на посетителите нация след Германия (123,000 посетители). След тях в класацията по страни страната са: Белгия, Франция, Холандия, Великобритания, САЩ, Швейцария и Италия. Вижада се ръст на посетителите от Южна и Централна Америка (8,8% през 2012 г. в сравнение със 7% през 2008 г.) - и по-специално от Бразилия. Пресата на Drupa 2012 също е с подчертано международен характер: прибл. 2400 журналисти от 75 страни.

   Доминиращите теми на Drupa 2012 са автоматизация, опаковки, печат, дигитален печат, хибридни технологии, уеб-приложения за печат и екологосъобразен печат. Така например, 40% от посетителите са заинтересовани от дигитален печат с машини и цифрови печатни системи. Също голямо внимание привлече една от бъдещите теми -печатна електроника, която бе подчертана в различни области: в Drupa иновационен парк, Drupa куб, в Highlight обиколка и на много щандове от изложителите на Drupa.

    На церемония в Drupa на 8 май бяха раздадени наградите на European Digital Press Association на победителите за 2012 г. В различни категории.
С част от наградите в съответните категории са удостоени за:
    Най-добър Wide Format Imaging принтер:                                     Agfa M-Press Leopard
    Най-добъра листова дигитална преса - леко производство:          Xerox DocuColor 8080
    Най-добър ролен принтер :                                                          Xerox CiPress 500
    Най-добро софтуерно решение за широко-форматен печат:          SA International Pixel Blaster
Вече шест години в European Digital Press Association има заглавия от 14 държави, представляващи над 1 милион читатели от цяла Европа. Годишните си награди се номинират от технически комитет, съставен от специалисти в индустрията и цифровия печат, които са журналисти и технически консултанти. Техните препоръки след това се обсъждат и гласуват от Общото събрание на EDP.
Крис Кук, издател и президент на Асоциацията на ППД, заяви: "През 2012 г. наградите са за продукти, започнати в периода от 1 март 2011 г. - 29 февруари 2012 г. и това вероятно е една от основните причини, защо от 26 категории, само 18 има окончателни победители, тъй като много производители  задържаха своите нови продукти, за да съвпадне пускането им с Drupa.

Следващата Drupa ще се проведе от 2 до 15 юни 2016 г.

Към началото

С Bamboo Stylus Duo пишете на iPad и на хартия

   Най-новият инструмент от WACOM - Bamboo Stylus Duo осигурява най-естественото усещане за писалка, независимо какви медии използвате. Най-добрият в класа мек проводящ връх, осигурява плавно и автентично усещане за стилуса върху екрана и тънкия връх на писалката дава по-висока точност в сравнение с другите най-популярни решения на пазара. Писеца с мастило използва стандартни пълнители и по този начин усещането е както при писане с обикновена химикалка.

Stylus  Stylus Box 

Благодарение на това, че Bamboo Stylus Duo има две страни, една с връх от гладка проводяща гума за медийни таблети и една с намастиляване за използване на хартия, можете просто да преминавате от работа върху сензорен екран към традиционна хартия и обратно, като обърнете писалката. Капачката на писалката може да бъде прикрепяна към всеки от двата края, така че страната, която не се използва, остава защитена.

Със своя изчистен дизайн и класна платинена сребърно/черна цветова схема, Bamboo Stylus Duo е резултат на 25 годишния опит на Wacom в проектирането на цифрови таблети с писалка. Това знание се отразява допълнително в изпълнението на капачката на писалката, която защитава върха, който не е в употреба.

Възможността да се заменя проводящата гума на върха (съвместима и с Bamboo Stylus solo) и химикалката със стандартни пълнители прави Bamboo Stylus ценен инструмент за години напред.

Факти и компоненти

Предимства: 
Комбинирана електронна писалка и писалка с мастило без компромиси осигурява най-доброто от двата свята
• Подобрява възможностите при приложения за скициране
• Елегантен платинен сребърно/черен завършек със сатенена текстура на металния корпус
• 25% по-тънък гумен връх в сравнение с други решения на пазара (6 мм в сравнение с 8 mm)
• Теглово-балансиран дизайн
• Меки гумени пръстени за плавно прилягане на капачката на двата върха

Размери на писалката: диаметър 9 mm и дължина 131 mm (с капачка върху мастиления край) или 136 mm (с капачка върху електронния край на писалката)
Тегло: 24 грама
Гумен писец: сменяем гладък мек проводящ връх за най-добро усещане при писане върху екрана (съвместим с Bamboo Stylus solo)
Химикалка: стандартни сменяеми пълнители

Приложения за iOS

За водене на бележки
  Bamboo Paper – За водене на бележки, чертане или драскане. Винаги имате бележниците си с вас.
  Goodreader - чудесен инструмент за управление на файлове, съчетани с възможността да добавяте коментари и да подпишете Вашето име на PDF документи
  iAnnotate – Да добавяте коментарите и оценките си в PDF по прост начин
Персонализиране
  Adobe Ideas - страхотно, ако искате да добавите свои собствени разкрасявания на дадено изображение
Чертане
  Autodesk Sketchbook Pro - чудесно за създаване на художествени скици с голямо разнообразие от настройки на четката
  Doodle Buddy - ако просто търсите подложка за драскане, на която можете да драскате с приятелите си, тогава опитайте това.
Рисуване
  ArtRage - страхотно, ако искате да изразите своята творческа страна
  Inspire Pro - Рисувайте и изживейте вашите вдъхновения на вашия iPAD

Приложения за Android
За водене на бележки
  Bamboo paper - превърнете вашия медиен таблет в средство за комуникация без документи на хартиен носител

Съвместимост
Съвместим с всички таблети, използващи технология с капацитивен сензорен
Tествани устройства:
  • iPAD
  • iPhone4 (s)
  • Samsung Galaxy Tab, 1-во поколение (ограничена съвместимост, подходящ само за навигациoнни цели)

Към началото

Corel X6 на 20% по-ниска цена до 30 юни 2012

Към началото

Кампания - Пазарувай в сряда

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe