е-бюлетин #190
  • Offers

е-бюлетин 190

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Септември 2021

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

MUTOH обяви нов сублимационен принтер с ширина 162 см на изцяло нова платформа и ново поколение глави

7 интересни новости в Adobe 2021ни новости в Adobe 2021

ALLUSSA - Блясък и яркост без еквивалент

Трябва ли да помислим за електронен магазин на печатните си услуги?

KONGSBERG PRECISION CUTTING SYSTEMS придобива MULTICAM 

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Септември 2021
Автоматична цифрова щанца IECHO PK
PK1209 web

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Септември 2021

STAHLS Color of the month September main pic

MUTOH обяви нов сублимационен принтер с ширина 162 см на изцяло нова платформа и ново поколение глави


Наследникът на многократно награждавания ValueJet 1638WX е базиран на новата принтерна платформа на Mutoh XpertJet и XPJ-1642WR разполага с 2 изцяло нови ултра широки пиезо печатащи глави Mutoh AccuFine, които ще предлагат най-добрата в класа точност на полагане на капките. В комбинация с новата патентована технология за интелигентно вплитане на пасовете Mutoh i-screen, новите печатащи глави осигуряват изключително качество на печат при по-високи производствени скорости. Новият принтер освен това включва богат набор от съществуващи и чисто нови базови технологии на Mutoh

XpertJet 1642WR накратко
 • Мастилено-струен печат на водна основа с ширина до 1625 мм
 • Изцяло нова технология за печатаща глава AccuFine. Двойно предимство: скорост и качество!
 • Нова технология за интелигентно вплитане Mutoh i-screen осигурява изключително качество на печат
 • Четири различни височини на печатащата глава
 • Вграден модул за сушене
 • Производствени скорости: 30 - 41 - 52 и 61 m²/h
 • 4 цветна конфигурация
 • Осветено легло за печат за проверка на текущия печат
 • Ненадмината използваемост благодарение на множество нови уникални основни технологии на Mutoh
 • Подобрено подаване и водене на медията
 • Готов за по обемни поръчки: 30, 40 или 100 кг моторизирани системи за навиване на медията
 • Екологичен печат и високо ниво на безопасност за оператора
 • Дегазирани мастила DS3 в 1-литрови пликове позволяват непрекъсната работа в големи обеми с широка цветова гама

Този нов модел преследва ефективността на разходите, като същевременно подобрява качеството на изображението и производителността с двуглава 4-цветна (CMYK) конфигурация, която е на нова платформа, наследявайки характеристиките на серията XpertJet и предлагайки най-доброто качество за с отметка Made in Japan.

XPJ1642WR

XPJ 1642WR е оборудван с две печатащи глави от ново поколение, постигащи висока производителност с удивителна скорост и с най-добрата в класа точност на полагане на капките. Тази изключителна точност балансира производителността и качеството на печат, осигурявайки висококачествен солиден печат с по-малко бендинг дори при високи скорости. Освен това е възможно да се намали отклонението на позицията за полагане на капките поради увеличаването на разстоянието от главата до печатащата повърхност и да се лимитира влошаването на качеството на изображението.

XPJ 1642WR има различни подобрения за постигане на оптимално качество и лекота на използване. Настройката на височината на главата може да бъде избрана от 4 нива. Чрез увеличаване на съвместимостта с медиите можете да намалите риска от контакт с главата.
Уникалният многостепенен механизъм за натиск на MUTOH поддържа различни хартии и подобрява
стабилността на воденето на медията. В допълнение, новата система за разгъване и фланецът на носителя улесняват инсталирането на ролките. Могат да се навиват ролки до 30 кг, 40 кг или 100 кг.

XPJ 1642WR е проектиран/произведен в Япония и е оборудван с ред нови технологии от MUTOH
• за автоматична настройка - Drop Master 2
• За интелигентно полагане на пасовете i-screen
• функция за автоматично коригиране на подаването - Feed Master
• функция за проверка на дюзите и функция за избор на дюзи "Nozzle Area Select", така, че потребителят да може да работи безпроблемно.
• В допълнение, "Media Tracker", която управлява оставащото количество в ролката, също е новост. Тази нова функция отпечатва баркод, който показва количеството оставаща медиа, преди да извадите използваната ролка от принтера. Когато такава ролка се зареди, баркодът се разчита и оставащото количество медиа се задаава автоматично в принтера.

New Technologies

Главите AccuFine използват тънкослоен пиезо кристал като задвижващ механизъм
Точните капчици мастило, които са близо до перфектен кръг, могат да бъдат стабилно изхвърлени към целевото място. Освен това, тъй като е възможно да се правят над 40 000 изстрелвания в секунда с висока скорост, се постига качествен и бърз печат.
Печатните глави с Precision Core технология са снабдени с еднороден тънкослоен пиезо кристал (TFP), който е тънък 1 мм, компактен и има висока плътност (300 npi при 1 ред и 600 npi при 2 реда), но въпреки това реализира мощно изхвърляне на мастило.
Високо прецизна MEMS обработка

MEMS
Прецизните части, които са обработени изключително фино с точност на субмикронно ниво в три измерения, поддържат не само миниатюризация, но и подобряване на точността на полагане на капчиците мастило.
Печатните глави PrecisionCore обработват изпълнителни механизми, канали за мастило и дюзи, използвайки технологията MEMS. Дюзата, която може да се похвали с изключително прецизна концентричност и дължина, постига висока точност на полагане.

Оригинално сублимационно мастило MUTOH DS3 има отлична преносимост към носители и реализира висококонцентрирани цветове, което води до нисък разход на мастило. Освен това, тъй като изсъхва бързо, може да се отпечата върху тънка и лека хартия. Поддържа дълготраен печат с отлично прехвърляне на мастилото и стабилност на цвета.

Applications

XPJ 1642WR отпечатва висококачествени графики за различни продукти, включително изложбени графики, знамена, комби, персонализиран интериор, облекло и спортни екипи.

 
Към началото

7 интересни новости в Adobe 2021
Част 1 - Photoshop

Adobe като едни от титаните в областта на дизайна и предпечата, винаги са се старали да развиват и надграждат програмите си, с цел улеснение и оптимизация на работния процес. С всяка нова версия добавят или подобряват различни функции.
Не бихме могли да обхванем всички новости в Creative Cloud 2021, за това в този брой сме се фокусирали върху Photoshop, а в следващия ще наблегнем на Illustrator.

1. Fantastic Fold
Въпреки, че първата новост, която ще ви представим не е функция в Photoshop, тя е изключително любопитна и би могла да улесни и дори преобърне ежедневието и процеса на работа с Adobe.
1
Проектът Fantastic Fold на Adobe, макар и да бе анонсиран през 2018 г., беше споделен за ползване едва преди няколко месеца. Все още е в „Prerelease“ фаза и beta версия, но изглежда многообещаващо. Това е интерактивна платформа за 3D визуализация на 2D разгъвки на кутии и опаковки.
Чрез Fantastic Fold можете да сгъвате, както цялата кутия, така и отделни елементи от нея, да създадете анимация на процеса, да добавяте растерно оформление (дизайн на кутията) – от вътрешната и от външната страна, както и да променяте материала, от който ще бъде изработена. 2D файлът се качва в SVG формат с предварително зададени линии на биговане и рязане и след това да определяте ъгли на сгъване, както ръчно, така и чрез въвеждане на стойности. Можете да свалите модела на сгънатата опаковка и да го изпратите на клиент за одобрение като 3D файлът, който се генерира, може да бъде разглеждан от всички страни.

box

Платформата е много интуитивна и лесна за използване. Съдържа основните функции за сгъване на 2D разгъвки, а визуализацията на двустранен печат е изключително ценна опция, която дава поле за изява на дизайнерите.
Към момента платформата е безплатна за ползване, единственото което се изисква е Adobe акаунт. Можете да я разгледате тук - Fantastic Fold

2. Neural filters (Photoshop)

Ако сте мислили, че Photoshop не може да предложи нищо ново и не би могъл да ви изненада вече, то предлагаме да разгледате новите филтри, които макар и beta версия издигат обработката на снимки на следващо ниво.
В Photoshop CC 2021 в менюто Filter са добавени Neural filters, които представляват любопитни опции за бърз ретуш и обработка на снимки, доста различни от набора от филтри, с които разполагаше програмата до сега.
Skin smoothing и Artefact removal са полезни филтри за бърз ретуш на зърнеността в една снимка или в частност на кожата на човек. Ефектът им е много добър, премерен и естествен.
Style transfer е филтър ориентиран към по-артистична обработка на снимки, който прилага различни стилове от изкуството към снимките. Резултатите разбира се зависят от избраната снимка и от търсеният ефект, но дори при по-неподходящо избрано изображение, ефектът е добър и доста задоволителен. Филтърът предлага богат избор от произведения на изобразителното изкуство като референтни за стила и е много по-усъвършенстван от досегашните възможности за артистично оформление в Photoshop.
Втората категория в Neural filters съдържа филтри, които все още са beta версия. Въпреки това те са изключително любопитни и отварят огромни възможности.
Smart portrait дава възможност за промяна на изражението на човек – можете да променяте емоциите, които са изписани на лицето му, което филтъра прави изключително естествено, реалистично и напълно автоматично. Има възможност за промяна на видимата възраст на човека (работи и в двете посоки – както за подмладяване, така и за състаряване), посоката на погледа и главата му, от къде идва светлината и дори гъстотата на косата му.
Neural filters
Makeup transfer от своя страна е доста тясно специализиран филтър, който имитира грим от референтна снимка, но няма как да отречем реалистичността му.
Depth aware дава допълнително усещане за пространство в изображението.
А Colorize автоматично оцветява черно-бели снимки и то с впечатляващи резултати. А има и възможност за ръчно определяне и добавяне на различни цветове.
Макар и версии, резултатите от тези филтри са впечатляващи, много по-добри от досегашните филтри и спестяват времеемки и трудни операции в ретуша и обработката на снимки.

3. Sky changes (Photoshop)
В новата версия на Photoshop екипът на Adobe е отредил специална роля на небето. На цели две места срещаме възможности за бърза и автоматична обработка на небе.
В менюто Edit е добавена опция Sky Replacement, която автоматично открива и замества небето в изображението с избрана от вас снимка от богатата библиотека с небеса, с която е разполага новият Photoshop. В същото меню разполагате и с опции за промяна на параметрите на добавеното изображение като температура, размер, яркост и др.
Наред с това и в менюто Select е добавена специфична опция Select > Sky, която трябва да признаем прави доста точна селекция на небето.
sky

4. Pattern preview (Photoshop)
Подобрена функция за създаване на повтарящ се дизайн (pattern). В меню View вече можете да откриете опцията Pattern preview, чрез която можете да видите още към момента на създаване как би изглеждал дизайна. В този режим на преглед можете да коригирате дизайна и да работите по него, виждайки застъпването на повтарящите се елементи, което ви позволява да изградите много по-коректни и точни десени.
Това би направило работата на дизайнерите по-лесна, бърза и ефективна и би предотвратило грешки и забавяния. Особено полезно е за работещите в областта на модната индустрия или текстила и на всички, на които им се налага постоянно да създават повтарящи се дизайни.
6

5. Quick actions (Photoshop)
Както подсказва името, това е един изключително бърз начин да се постигнат ефектни резултати. Quick actions са нови бързи функции за едни от най-разпространените корекции на снимки, например премахване, смяна, замъгляване на фона или обръщането му в черно-бял, докато обектът на преден план остават цветни. Резултатите от тях са впечатляващо добри и вече можете да постигнете едни от най-популярните действия и ефекти при обработката на снимки само с едно натискане на мишката.

6. New shapes (Photoshop)
shapes
В Creative Cloud 2021 наблюдаваме сериозни подобрения във формите, които могат да се създават. Освен очевидното наличие на нова форма – триъгълник, има и цялостна сериозна промяна в създаването на формите. В новата версия са направени много по-интуитивни, а редактирането им е на векторен принцип. Вече от менюто Properties могат да се задават стойности на закръгление на ъглите, а чрез бърз бутон формите могат да се въртят хоризонтално и вертикално.
При Polygon tool е добавена опция за автоматично превръщане на многоъгълниците в звезда, като може да се контролира дебелината и броя на лъчите ѝ, както и дали вътрешната им част да е заоблена или заострена.
Но прилагането но векторния принцип на формите, оказва най-съществено влияние на линията. До сега Line tool създаваше правоъгълник, вместо линия с две точки. Най-сетне линията е много по-лесно манипулируема и формата ѝ може да се променя само чрез издърпване на края ѝ.

7.Size options (Photoshop)
По необясними причини в досегашните версии при задаване на опцията Actual size, Photoshop като че ли не взимаше предвид разделителната способност на екрана и далеч не показваше реалния размер. В новата версия, това вече не е така.
Другата доста приятна и удобна новост свързана с оразмеряването е новата опция за Smart objects – Reset transform. Чрез нея независимо колко промени са направени на даден smart object и кога хронологично са се случвали те, обектът може да се върне в оригиналната си позиция и размер (не важи единствено за местоположението на обекта). Това представлява голямо удобство, когато след редакция на обекта сте направили други промени, които искате да запазите.

Към началото

ALUSSA - Блясък и яркост без еквивалент

Picture1

Да изпъкнеш сред тълпата – много желано постижение. Марките непрестанно търсят начини да се отличат и да подобрят продуктите си, за да накарат клиентите си да се чувстват специални. Истинско изпитание представлява да се предвиди и скоростта, с която се променят модните тенденции. Печатът върху обработена кожа е лесна и проста опция. Но за да се отговори на високите стандарти за качество, има сомо едно решение…
Alussa е най-съвременната технология за мастилено-струен (inkjet) печат, която дава възможност за създаването на зашеметяващи и устойчиви дизайни на кожа за различни индустрии като интериорен дизайн, marking and coding, модна и автомобилна индустрия, опаковки и др. Изненадайте своите клиенти с напечатана кожа с ярки дизайни – от обувки, чанти и кожени изделия до луксозни интериори и декорации. Възможностите са неограничени. Alussa е единственото решение за продукти от истинска кожа, които имат нужда от отлично качество.

Picture2

Когато непреходната кожа срещне най-модерните технологии
Alussa дава възможност на дизайнерите да печатат ярки, цветни дизайни с висока резолюция на истинска кожа. Можете да разчитате на мастиленоструйната технология на Alussa за направата на първокласни кожени изделия с висококачествен печат, който продуктите от кожа заслужават.
Революционната технология на Alussa се интегрира директно в производствения процес. Мастилото се полага между различни слоеве покрития и се слива безпроблемно с най-горното покритие, за да създаде перфектно балансирана преливка. Подобно на правенето на вкусен коктейл.
Чрез интегрирането на Alussa в производствения процес, имате пълен контрол над него, което ви позволява да не се обръщате към трети страни и да запазите и контролирате нивото на качество. Това ви дава възможност да осигурявате на клиентите си първокласна кожа с уникални и детайлни дизайни във всякакъв размер за отрицателно време. От големи дизайни до малки детайли, модерната технология на Alussa позволява на клиентите ви да изразяват себе си.
Picture3
Синергия между кожата и мастилото
През последните 150 години Agfa създават доказани от пазара и ориентирани към бъдещето иновации в изображенията. Agfa са водещият световен снабдител на офсетовата и мастилено-струйната индустрии, който отваря врати за нови пазари за печат. Каква е тяхната цел? Създаване на добавена стойност за клиентите, оказване на подкрепа и помощ да надминават очакванията на крайните потребители отново и отново.

Picture4

Към началото

Трябва ли да помислим за електронен магазин на печатните си услуги?

xerox1

WEB-TO-PRINT
xerox2

Според Technavio, водеща компания за пазарни проучвания, пазара за онлайн печат в Европейския съюз има потенциал да нарасне с 1,71 милиарда щатски долара за периода 2021-2025 г.

Ако мислите вече за Web 2 Print решение, вижте какви възможности Ви дава XMPie StoreFlow.
XMPie StoreFlow е платформа 3 in 1, която включва електронен магазин, печат на променливи данни и автоматизация на предпечата.
Ще бъдете по-ефективни и рентабилни, оптимизирайки процесите за изпълнение на поръчките.

Електронния магазин отворен 24/7, ще Ви позволи да достигнете до повече клиенти, което би увеличило обема на поръчките към Вас;

• Ще можете да предложите:
      • Готови за печат материали
      • Възможност за upload и печат на клиентски файлове
      • Ваши готови динамични дизайни, които клиента може да персонализира или променя елементи от тях и да подава за печат
      • Персонализирани етикети и опаковки с възможност зa 3D визуализация
      • Рекламни сувенири, тениски, шапки и други рекламни продукти с възможност за брандиране

StoreFlow използва Adobe технология, с която сте свикнали да работите за да бъде работата интуитивна и лесна

Наред с електронния магазин отворен 24/7, VDP и оптимизацията на процесите XMPie позволява надграждане с допълнителни функционалности.

Какво ще кажете, ако можете да управлявате цяла рекламна кампания / Print & Digital/ от една платформа?

Искате да научите повече за възможностите на XMPie StoreFlow…
Свържете се с нас!

Към началото

KONGSBERG PRECISION CUTTING SYSTEMS придобива MULTICAM

Придобиването допълнително укрепва водещата позиция на Kongsberg на пазара на цифрови довършителни операции

 Kongsberg Multicam acquisition

Придобиването допълнително укрепва водещата позиция на Kongsberg на пазара на цифрови довършителни операции
Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) с удоволствие обявява придобиването на MultiCam, Inc., американски производител и дистрибутор на машини за рязане с компютърно цифрово управление (CNC) и цифрови довършителни процеси.
Придобиването на MultiCam, включително операциите му в САЩ и офисите за продажби в Канада и Германия, разширява пазарния обхват и клиентската база на Kongsberg PCS в Северна Америка и Европа и създава първия в света доставчик на дигитални довършителни и CNC машини за рязане.

Kongsberg

Стюарт Фокс, президент на Kongsberg PCS, каза: „Това е монументален ден за Kongsberg и MultiCam. Нашият бизнес, който се обединява, за да управлява най-добрите в класа процеси на рязане и довършителни операции, ще осигури огромно предимство за нашата глобална клиентска база. След приключването на сделката сега съм развълнуван да започна да интегрирам нашия бизнес и да проучвам нови пазари."

Новината за придобиването идва само пет месеца след като Kongsberg PCS е създадена като самостоятелен бизнес, след като е придобита от OpenGate Capital. Партньорът на OpenGate Capital Жулиен Лагрез заяви: „Ние осъзнахме значението на дигитализацията за този бизнес и разработихме инвестиционна теза, която включва растежа на PCS на Kongsberg чрез иновации и допълнителни инвестиции. С тази стратегическа комбинация Kongsberg PCS придобива по -голям мащаб и разширява обхвата си до по -широка, глобална клиентска база с нови продукти и услуги. ”

Стюарт Фокс добавя: „От 1965 г. името Kongsberg е синоним на иновация. Нашите системи водеха индустрията в предоставянето на прецизност, надеждност и качество през седем десетилетия и с инвестицията на нашите собственици имаме пътна карта, която несъмнено ще изведе тази здрава компания на ново ниво. MultiCam споделя тази амбиция и точно както Kongsberg, бизнесът има лоялен и ценен екип, който е в компанията от много години и е помогнал за изграждането и оформянето му в това, което е днес.

„В Kongsberg PCS сме развълнувани да развиваме и разширяваме продуктовото портфолио и да създаваме нови възможности за разширяване на нашето предлагане на инструменти и консумативи. В допълнение към засилването на нашето хардуерно предлагане, ние също планираме маршрути за навлизане на нови пазари, в области, за които знаем, че в момента не се обслужват и ще се възползват от нашите водещи на пазара решения. MultiCam има изключителен пазарен обхват с гамата си от фрезери с ЦПУ, лазерни, плазмени, водни струи и машини за рязане и ние сме развълнувани да приветстваме MultiCam в семейството на Kongsberg.

Multicam

Основана през 1989 г., MultiCam предлага иновативни решения за рязане с ЦПУ за множество индустрии и приложения, вариращи от рекламни знаци до цифрови довършителни операции, от космическа индустрия до автомобилостроене, обработка на ламарина до плочи стомана, от дървообработване до изработка на шкафове, обрязване на термоформи до производство на пластмаси.


Коментирайки придобиването, изпълнителният директор на MultiCam, Inc., Дейвид Дж Морс добави: „В MultiCam работихме повече от 30 години, за да изградим усърдно организация от световна класа в фокусираните арени за рязане, изработка и цифрово довършване. Марката MultiCam е синоним на качество, издръжливост и лекота на използване. За нас е удоволствие да обединим усилията си с Kongsberg, който е изградил изключителна световна марка и култура, които са в пряко съответствие с това, което сме изградили в MultiCam.


„Моята цел винаги е била да предоставя необходимия мащаб на MultiCam, за да се превърне наистина в една от водещите световни компании за рязане и в трите категории на рязане с ЦПУ. Комбинирането на 50-годишната изключителна история на Kongsberg в областта на цифровото довършване и над 12 000 инсталирани машини, заедно с 14 000 и повече инсталирани машини на MultiCam, укрепва нашата позиция на световния пазар. Очаквам с нетърпение да работя рамо до рамо с големия лидерски екип в Kongsberg за изграждането на световен доставчик на глобални решения за рязане. Заедно сме по-силни. "

Компанията ще продължи да работи под името MultiCam в рамките на Kongsberg Precision Cutting Systems, като Дейвид Дж Морс се присъединява към висшия мениджърски екип на Kongsberg PCS и продължава да ръководи бизнеса на MultiCam.

Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe