е-бюлетин #90
  • Offers

е-бюлетин #90

 

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юни 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

MUTOH обяви наличие на новите UMS мастила

Agfa Graphics показва на FESPA 2013 нови UV curable принтери

Адком предлага ROLLSROLLER плоски апликатори / ламинатори

Нови материали за текстил от Stahls

Нова серия режещи плотери Graphtec FC8600

Цени

Специални оферти за mild-solvent принтери Mutoh Spitfire Extreme

MUTOH обяви наличие на новите UMS мастила

   Mutoh обяви наличието на 4-то поколение меки солвентни мастила, наречени UMS. UMS означава "Universal Mild Solvent". Разработени специално за ролните модели принтери на Mutoh UMS мастилата се предлагат в бутилки от 1 литър и 440 мл касети. Тези нови мастила предлагат съвместимост с инсталираните вече принтери на Mutoh, реботещи с мастила - тип лек солвент, както и сериите Mutoh ValueJet с 4 основни CMYK цвята. Мастилата UMS ще заместят изцяло първото и второто поколение леки солвентни мастила Mutoh MS и MS+.
UMS

   Иновативните по състав мастила са предназначени за дългосрочни външни приложения за рекламни знаци и дисплеи съчетават основни предимства на базата на смоли, еко и меки разтворители.

   Мастилата UMS предлагат UV устойчивост на открито до три години без ламиниране. Те са почти без миризма и не изискват принудителна вентилация. Те предлагат ненадмината цветова гама и запазване на уникалния блясък на медиите. Мастилата покриват на 83% цветовата гама на Pantone C®. Също така те не изискват специална поддръжка на принтерите. Мастилата се фиксират и сушат на стандартни температури и са подходящи както за отпечатъци с високо качество, така и за висока скорост на печат.

  Мастилата Mutoh UMS са специално формулирани за принтерите на Mutoh и предлагат уникална и иновативна комбинация от висококачествени трайни цветни пигменти, нова комбинация от смоли и, не на последно място, нова комбинация от меки и неагресивни разтворители.

  Новите мастила са още един резултат от продължаващия ангажимент Mutoh да развива екологично отговорни решения за мастила, напълно съвместими с най-строгите изисквания за безопасност и здраве, като в същото време напълно отговарят на потребностите на рекламната промишленост за приложения на открито. Мастилата UMS са съвместими с най-новото поколение ValueJet както и с инсталираните Mutoh принтери на база меки разтворители. По този начин, Mutoh предлага възможност на бъдещи потребители да започнат направо, а съществуващите да преминат към по-ново, по-екологично отговорно мастило без да се налага да инвестират в допълнителен хардуер.

   Ключови характеристики на мастила Mutoh UMS:
  • Потенциални приложения и потребители
 - Подходящи за екстериорни и интериорни отпечатъци, които ще бъдат гледани от близко разстояние
  - Подходящи за високо качество, комбинирано с висока скорост на печат
  - Конкретно насочени към типични приложения рекламни знаци и елементи:
     - Плакати, банери, светещи дисплеи, подова графика, ...
     - Тапети, изобразително изкуство, POS дисплеи, ...
 - Печатат на широка гама от неспециализирани и инкджет медии
 - UV устойчивост до 3 години на открито без ламиниране (*)
 - Отлична устойчивост на надраскване: минимални повърхностни повреди по време на апликиране
 - Отлична устойчивост срещу почистващи препарати на алкохолна основа
 - Широка цветова гама, която обхваща 83% от цветовия диапазон на Pantone® C(**)
 - Лесна поддръжка
(*)За тежки приложения, в които участва механично напрежение (подови и графики на коли), ламиниране е задължително. Необходима е стабилизация преди ламиниране.

  • Уникална и иновативна химия на мастилото
  - Най-качествени цветни пигменти са надробени на ниво нано-размери
      - Високото качество на цветните пигменти определя не само цветовата гама, но те са в основата на дългата устойчивост на открито.
      - Цветни пигменти на UMS се настъргват до ниво нано-размери за оптимално изстрелване от дюзите и лесна поддръжка.
  - Нова комбинация от по-меки и неагресивни разтворители
В сравнение с "класическите" - по-агресивни - солвентни мастила, UMS мастила само частично дифузират в медиите. Подбора на разтворителя и количеството му са напълно адаптирани към новите REACH регламенти по отношение PVC химии.

  - Multi-компонентни смоли
Мастилата Mutoh UMS използват комбинация от различни и внимателно подбрани видове смоли. UMS смеската от смоли позволява оптимална адхезия на пигментите към основата и създаване на равномерен и гладък слой мастило. Всеки отделен цвят пигмент освен това е капсулиран (покрит) от смеската смоли, за оптимално справяне с типичните изисквания за отпечатъци на открито: запазване на гланца, устойчивост на надраскване, изтъркване и химически препарати, както и гарантиране на дългосрочната устойчивост на цветните пигменти на открито.

UMS-cross

UMS-capsul

  • Аспекти на безопасността мастилата 
  - UMS не разпространяват никакви вредни VOC (ЛОС - летливи органични съединения) в работната среда и поради това не се нуждаят от принудителна или специална вентилация.
  - Мастилата на разрушават озоновия слой, което означава, че тези мастила не съдържат продукти, които се считат за вредни за защитата на озоновия слой на Земята.
  - Лесна поддръжка - същата лекота на употреба като мастила Mutoh Eco Ultra.

  • Съвместимост:
   Spitfire 65/90/100 (Extreme) серии
   Blizzard 65/90 серии
   Rockhopper II, Rockhopper 3 и Rockhopper 3 Extreme серии
   ValueJet серии

  • Наличности / Цени
  Налични чрез оторизираните дистрибутори на Mutoh
  440 мл касети или 1 литър бутилки, CMYK
Литровите бутилки може да се използват при наличие на рефилна система от Mutoh
    Цена на UMS – бутилка 1 литър : € 99

Среден разход на мастило ± 8 мл / м² @ 720 DPI на PVC без покритие. (*)

(*)Действителната консумация на мастило може да варира, в зависимост от съдържанието на графиката на продукцията, избора на медиа и решенията, взети по време на създаването на изходни профили в RIP софтуера.

   Mutoh Bulk Ink рефилна система (BIS) Системата е разработена за интензивно печатащи и обем-ориентирани потребители, изискващи голям обем на мастило и система за захранване.

BIS

   Всеки резервоар може да осигури по 1.2 литра мастило за касета преди да изисква зареждане. Касетите имат система за поддържане на равномерно ниво на мастилото.
  Системата предлага възможност за печат без надзор, в комбинация с минимална намеса на потребителя, леснота за зареждане, дори и по време на печат.

 

Към началото

Agfa Graphics показва на FESPA 2013 иновативен работен процес и нови UV curable принтери

 (май 2013, Мортсел,  Белгия)
   Заедно с важна серия от нови допълнения към семействата :Anapurna и :Jeti на UV-фиксируеми широкоформатни принтери, FESPA 2013 ще види също Agfa Graphics да анонсира :Asanti PDF работен процес за приложения за производство на рекламна графика и дисплеи. Тези дебюти силно подкрепят продължаването на инвестициите на компанията и ангажимента и към пазара на дигиталния широкоформатен печат.

   „Темата на Agfa Graphics за FESPA 2013 е „Надеждни резултати за предвидими приходи" ни поставя в позицията на нашите клиенти и техните инвестиции", казва Willy Van Dromme, мениджър Маркетинг Sign & Display в Agfa Graphics. "На FESPA 2013 ще демонстрираме :Asanti StoreFront и :Asanti Production, решения за автоматизиран работен процес, които добавят възможности за печат от Интернет, управление на цветовете и автоматичен преглед на продукцията за широкоформатен печат. Този работен поток прави оборудването по-интегрирано към дадена система и по-продуктивно, и всичко това ще бъде демонстрирано на FESPA. "
    Ще бъдат показани две нови попълнения в :Anapurna семейството, първото от които е :Anapurna M3200RTR - професионално изградена, среден клас и на конкурентни цени машина на 3.2 м с UV- фиксируеми мастила. Принтерът е проектиран за печат на ролни медии за ефективно производство на банери и дисплеи с отлично качество, като например банери, дисплеи със задно засветяване и др. Разполагаща с ново поколение печатащи глави, системата предоставя безпрецедентна производителност и качество при инвестиционно ниво недостъпно до този момент на пазара.

ANAPURNA M3200RTR 
 Нова също така е плоската :Anapurna M2500, предлагаща същата гъвкавост като :Anapurna 2050, с шест цвята и бяло с висока плътност на 2.5 м ширина. :Anapurna M2500 поддържа и двата типа материали: гъвкави и твърди , благодарение на уникалната си хибридна опция – хибриден ремък за подаване на ролните материали.
   Серията на Agfa Graphics :Jeti е представена с новия :Jeti Titan X- най-пълния и гъвкав вариант в портфолиото :Jeti Titan. Фиксираната вакуумна маса: Jeti Titan X дава възможност на своите потребители да настройват принтера според конкретните параметри на всяка задача за печат, води до оптимизиране на производителността и съотношението цена / качество. Тази нова платформа осигурява най-добрата гъвкавост в използването на широка гама от твърди и ролни материали. Тя е идеална за доставчиците на услуги за печат, обслужващи рекламната и / или опаковъчната промишленост, както и сито-, офсет- и цифрови печатници, които искат да разширят областта на своите приложения.
   "Agfa Graphics показва най-нови решения на FESPA 2013", продължава Willy Van Dromme. "Това в нашия принос към потребители, които искат да се възползват от гъвкавостта на нашите водещи UV- фиксируеми принтери, съчетани с предимствата на специализирано решение за управление на работни процеси."

    Agfa Graphics ще покаже продуктите по време на FESPA 2013 в Excel London Exhibition Centre, C30S Южна Зала, Лондон от 25 до 29 юни 2013

Към началото

Адком предлага ROLLSROLLER плоски апликатори от Reklamide

   Reklamide е развиваща се шведска компания, която прави в световен мащаб живота по-лесен за фирмите, работещи в рекламната индустрия, свързани с производството на различни знаци, табели и информационни пана. Това става чрез решаването на различни задачи посредством консултации и предлагане на подходящия модел на разработените и патентовани от тях продукти като ROLLSROLLER® апликатори и EZ® системи от профили.

   ROLLSROLLER Flatbed апликатор®
   ROLLSROLLER ® е ламиниращо и апликиращо устройство, което лесно и бързо премахва пречките и трудностите в производствената верига, благодарение на новата технология за производство. Целта на фирмата е да помогне на всеки да намери най-подходящия  ROLLSROLLER® за своите нужди, благодарение  на разработените няколко стандартни модела. Основната разлика между тях е размера на работната площ и аксесоарите. 
    • Premium моделите са оборудвани със странични джобове, държачи за медиите по краищата и осветление.
    •  Basic моделите не разполагат стандартно с тези аксесоари. Въпреки това, можете да си купите необходимите ви аксесоари за тези модели, като допълнителни опции. Единствената функция, която не може да бъде добавена към основните модели е регулиране на височината.  
    • За производството на пътни знаци се предлага ROLLSROLLER ® traffic, модел, разработен за ефективно производство на пътни знаци.
RollsRoller BG

За подходящия избор на ROLLSROLLER ® е необходимо да прецените своите нужди:
  • Кои размери на знаци се произвеждат предимно?
  • Кои ширини медии използвате?
  • Каква широчина може да поеме Вашия плотер или принтер?
  • Какви са очакванията ви за развитие в бъдеще?

  Най-добре е да се започне с ширината на медията и знака и след това да се дефинира дължината. Моделът, който се вписва най-добре в дейността на  производителите на знаци и печатна продукция е ROLLSROLLER ® 540/170.

Към началото

Нови материали за текстил от Stahls

Трансферни хартии за лазерен печат от Stahls

Evo Dark

  Evolution Dark е трансферна хартия за  лазерен печат. Специално разработена за апликация на тъмен текстил

  Специално разработена за тъмен текстил
  Подходящ за апликация върху найлон и полиестер
  Гладка повърхност с матов ефект
   Формат А3
  Подходяща за печат на принтери със и без масло на фиксиращата единица 
 

 

Easy deluxe

Easy Deluxe е ново поколение трансферна хартия  за апликация на текстил

 Специално разработена за светъл текстил и твърди повърхности като дърво, метал, картон
 Подходяща за печат на принтери с и без масло
 Формат А3

  CAD-COLOR® Трансферни фолиа за екосолвентен печат

Premium Print

Premium Print е гладък материал, който може да се реже веднага след разпечатването.

 • Разтеглив полиуретанов материал, не съдържа ПВЦ
  непрозрачност, висока резолюция на отпечатаното и апликирано изображение, живи и плътни цветове. 

 

Sports film

Sportsfilm полиуретанов материал за еко-солвентен печат и рязане по контур 

 • фин и еластичен (88 микрона), подходящ е за апликация върху светли и тъмни материи
 • мек на пипане след апликация, не се разпуква, бели или отлепя при разтегляне/опъване на дрехата.

 

 Към началото

Нова серия режещи плотери Graphtec FC8600

   С тази кратка новина анонсираме обновяването на портфолиото на Японски производител GRAPHTEC с нова серия режещи плотери FC8600. Допълнително ще публикуваме подробна информация за новостите и възможностите като цяло на новата серия.
FC8600 е режещият плотер, който наследява  серията с най-високи показатели в своя клас FC8000 и предлага:
    • Най-добрата производителност
    • Най-високата скорост в своя клас 1485 мм/сек.
    • За най-широк избор на медии за рязане
    • Най-висока сила на рязане с натиск 600гр./м² 
    • Притискащите ролки с три степени на натиск осигуряват по-стабилно водене и при най-проблемните медии.
    • Гарантирано водене и точност до 15м.*
    • Подходящи за най-качествена и завършена продукция 
    • Пето  поколение ARMS 5.0  (Advanced Registration Mark Sensing system) система за прецизно контурно рязане и истинска производителност при задачи за печат и рязане. Системата предлага нови лесни за употреба функции, с които потребителя да извлече максимума от възможностите на плотера при постоянно качество.

    За да отговори на всички изисквания серията включва 5 размера режещи плотери FC8600 - 60/75/100/130/160.
five sizes FC8600

За новия модел Graphtec FC8600 Graphtec можете да намерите информация ТУК или да получите подробна продуктова и търговска информация от фирма Адком - официален дистрибутор и сервиз на Graphtec за България.

Към началото

Специалнa офертa за бутиково производство на опаковки, покани,...

Специални оферти за милд-солвент принтери Mutoh Spitfire Extreme

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe