е-бюлетин #93
  • Offers

е-бюлетин #93

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Септември 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Agfa Graphics пуска нов текстилен принтер - Ardeco за печат на рекламни приложения

WACOM обновяват портфолиото си с нови графични таблети

Esko придобива CAPE Systems

Graphtec FC8600 с нови разширени функции

Цени

Специална оферта за режещи маси

Agfa Graphics пуска нов текстилен принтер - Ardeco за печат на рекламни приложения

AFGA Logo За да отговори на нарастващото търсене на пазара за директна печатна продукция върху текстил, Agfa Graphics обяви предпремиерно на FESPA 2013 чисто текстилно решение от най-висок клас за печат на рекламни приложения върху текстил.

   Наречен Ardeco, този нов широкоформатен принтер е прецизно проектирано решение, което комбинира разширени възможности за сублимация с много точна система за транспорт на плата. Тя се предлага с възможност за избор на конфигурации от печатащите глави и се отличава с вградена система за рязане на база студени ножове. Това напълно интегрирано цифрово решение за текстил е предназначено за производство на обеми на всякакви текстилни приложения за реклама, включително подсветени дисплеи и знамена на полиестерна основа до максимална ширина на печат 3,2 метра. Ardeco е най-висок клас ролен мастилено-струен принтер за печат на плат, предназначен за производството на висококачествени рекламни продукти от текстил на полиестерна основа и дисплеи за най-взискателни вътрешни и външни приложения.

ardeco noBkGnd small

Текстилен печат за рекламни приложения

 Ardeco е проектиран като производствена машина с вграден каландер за фиксиране на текстилни медии на полиестерна основа. Това е идеалният производствен принтер за производителите на знаци и дисплеи от плат, за печатници или фирми, които искат да произвеждат висококачествени текстилни дисплеи с резолюция до1200 dpi.

 Специализираният принтер за директен печат на плат Ardeco е истинска машина за производство, предвидена за тежки 24/7 натоварвания. Това е принтер, от който ще получите голям формат текстилни дисплеи на полиестерна основа с ширина до 3.2м.

 Качество на печат Използваните глави са Ricoh Gen 4 със 7 пиколитра капка и гарантират отпечатване на перфектни плътни цветове, фини репродукции на текст и изключителни тонални преливки. Сублимационните мастила на Ardeco предоставят богата гама и ярки цветове при много ниска консумация. Освен комбинацията от 8 или 12 печатащи глави Ardeco предлага стабилна и промишлено ориентирана концепция, годна да издържа на високи работни натоварвания. В истински производствен режим машината е в състояние да произвежда най-високо качество продукция със 75 м2/ч.

Печат, фиксиране и рязане
  В непосредствена близост до печатния и фиксиращия модул Ardeco също предлага (по избор) набор от студени режещи ножове налични за онлайн довършителни операции по разрязване на отпечатните медии. Рекламни знаци, дисплеи, знамена, ... Ardeco произвежда отпечатъци, които обслужват голямо разнообразие от цифрови приложения за текстил на полиестерна основа. Това са тъкани, които често са използвани както в магазина като рекламни знаци и дисплеи (също и с подсветка), така и за знамена. Текстилните рекламни приложения бързо се приемат като предпочитаното решение за много фирми, които търсят високо качество на пазара и материали за дисплеи. Използване на рекламни продукти на текстилна основа е потребителски много по-приемливо. Те са леки и не набръчкват. Декорирането на един щанд за изложение, например става много по-рентабилно като материали, а също така и от транспортна гледна точка.

Характеристики

Вграден каландер
Устройството за фиксация на мастилото е вградено в корпуса на Ardeco. Това устройство фиксира цвета в тъканта, докато водата се изпарява. Потребителите на Ardeco няма да имат нужда от допълнителен офлайн модул за фиксация. Това спестява разходи и повишава ефективността и производителността.

8 или 12 високо-качествени печатащи глави
Ardeco идва или с 8 или с 12 печатащи глави в зависимост от вашите нужди. Всички глави са Ricoh Gen 4, които печатат с най-високо качество с обем на капката 7 пиколитъра при резолюция до 1200dpi.

Перфектна система за водене и навиване на плата
Механиката на Ardeco разполага със специализирана транспортна система за плат. Дори и при най-високите производствени скорости на принтера, медията е безупречно транспортирана през принтера. Без изкривяване или „къдрави“ страни. Отпечатния материал излиза от принтера съвършено, готов за използване в довършителните манипулации.

Спецификации
Физически параметри
Размери на машината - (Ш x В x Д) 522,3 см x 162,3 см x 90 см
Тегло: 1450 кг
Максимална ширина на медията: 320 см
Минимална ширина на медията: 61 см
Ширина на печат: 320 см
Минимална дебелина на медията: 0.2 mm
Roll-to-Roll
Максимално тегло на ролката: 150 кг
Максимален диаметър на ролката: 35 см

Изисквания към захранването
380V - 415 V 3-фазен ток (3x 30A*) 50Hz

Печатни глави
Ricoh Gen 4 високо-честотни глави: 384 дюзи/глава с обем на капката 7 пиколитъра
Ardeco 3308 използва 8 глави, а модела 3312 използва 12 глави.

Към началото

WACOM обновяват портфолиото си с нови графични таблети

 След успеха на третото поколение таблети от серията Bamboo и професионалните модели Intuos5, WACOM подмениха изцяло гамата от графични таблети от ниския и високия клас. Моделите, които заместват серията Bamboo се наричат – Intuos, а професионалните таблети са IntuosPro.

Удоволствието да твориш с Intuos!

С новите модели от серията Intuos можете да правите скици, да обработвате снимки, да си направите персонални покани или поздравителни картички и винаги точно толкова естествено, както бихте го направили с писалка, молив или четка върху хартия.

CTH680 WideAngle RGB

   Новият Intuos предлага препоръчани комбинации за всяко приложение, чрез своите четири експресни бутона (ExpressKeys), което улеснява работата Ви в програмите за рисуване и дизайн. А можете и просто да персонализирате тези бутони за желани и най-често използвани от Вас команди. Различните хора имат различен вкус и затова в комплекта на новата серия таблети Intuos има различни по цвят държачи и пръстенчета за писалката. Така Вие можете да ги сменяте според желанието и настроението си.

CTH Details PenHolderRemoval RGB

  НОВО: 4 модела: Intuos Pen, Intuos Pen & Touch Manga, Intuos Pen & Touch Small и Intuos Pen & Touch Medium

  НОВО: професионален софтуер за управление на таблета – Експресните бутони (ExpressKeys) вече могат да бъдат програмирани за всяко приложение, има нови допълнителни функции и Radial Menu

  НОВО: ергономичен и тънък дизайн с лек наклон, цветни пръстени и държачи за писалката, които могат да се сменят

  НОВО: Към всички модели може да се добави безжичния модул (Wireless Kit), но стандартно не е включен в комплекта

 Intuos PRO - най-доброто решение за професионални творци!

Новия Wacom Intuos Pro таблет комбинира отличните възможности за работа с чувствителната на натиск писалка и интуитивната мултитъч функция. Той Ви дава възможността да постигнете професионални резултати по лесен и интуитивен начин. Intuos Pro е проектиран за професионална работа и дава възможност на потребителя да разкрие изцяло творческите си способности.

Intuos Pro family

Intuos Pro special edition

Можете да направите избор от три размера (Small, Medium и Large), както и един модел Special Edition, който е Medium формат.

 Special Edition – За професионални резултати. Предлага се само в среден размер и е с нов, лъскав, сребристо-черен дизайн

 Small (Малък) - много компактен. Размера му го прави удобен и преносим, защото заема малко площ и може да се побере удобно в чанта.  Medium (Среден) - универсален размер, без компромис. Най-популярния размер на таблет – осигурява достатъчно работно място, както и може да се постави в повечето чанти за преносими компютри.  Large (Голям) – Творческото решение. Активната площ е достатъчно голяма за вписване на художествени стилове, които изискват пълна гама от движения. Предназначен е за професионални творци, които работят в големи формати.

  Чувствителната на натиск и наклон писалка Ви позволява да постигнете точност и прецизност, както и с традиционните четки, флумастери и маркери, а мултитъч функциите Ви помагат по-лесно да позиционирате и навигирате своята работа по лесен и интуитивен начин.

  С предварително дефинираните функции на бутоните можете да извлечете максимума от възможностите на приложението, с което работите. Новият софтуер за управление на таблета предлага оптимални селекции на Експресните бутони (ExpressKeys) за различните видове програми. Благодарение на тези програмируеми бутони и Touch Ring бутона вие имате бърз достъп до всички желани от вас команди. А с вградената мулти-тъч функция Вие можете много лесно и бързо да навигирате, мащабирате или завъртате изображението, както и да създадете свои собствени мулти-тъч команди.

  Във всички модели от новата intuosPro серия са включени безжични модули (Wireless Kit), което Ви дава много по-голяма свобода и удобство в процеса на работа.

 

Към началото

Esko придобива CAPE Systems

Ghent (Belgium), September 5, 2013
ESKO Logo 160x48 Esko обяви, че възнамерява да закупи CAPE Systems, доставчик на софтуерни решения за дизайн на опаковки, оптимизация на натоварване на палета и рентабилността на веригата за доставки. CAPE е активна в световен мащаб чрез мрежа от търговци на дребно и е със седалище в Allen, Тексас (САЩ) с офиси в Лондон, Великобритания.

 

  "Esko непрекъснато се развива като доставчик на решения за предпечат и като комплексни решения в света на опаковките. Това е нашата стратегия за подобряване и управление на рентабилността, използване и сигурни и безпроблемни решения за нашите клиенти по целия път от проектирането до мястото на продажба", обяснява Carsten Кнудсен, президент и главен изпълнителен директор на Esko. " CAPE вече са направили сериозен пробив при собствениците на марки и опаковките при търговците на дребно. Добавянето на техните  инструменти за палетизиране в нашето портфолио допълва нашите стратегически цели. С продуктите на CAPE, Esko получава водеща позиция и най-добрите в своя клас инструменти в света. Ние сме решени да засилим ефекта от взаимодействието, който да донесе на нашите съществуващи продукти и услуги, повече устойчиви ползи чрез интегрирането на технологията на Кейп в решенията на Esko, които ще се предоставят на нашите клиенти.

   "Има силно взаимодействие между CAPE и Esko, включително много общи клиенти и на двата пазара, този на проектиране и производство на опаковки и пазара на собствениците на марки. Има тесни връзки между водещия софтуерен пакет за структурен дизайн в световен мащаб ArtiosCAD и CAPE PACK, която използва данни от ArtiosCAD за изчисляване и симулации в софтуера. Освен това, докладите от CAPE вече може да се управляват в рамките на WebCenter - онлайн платформата на Esko за управление на процесите за опаковки.

  "Не можеше да има по-добро бъдеще за CAPE, отколкото да се присъединят към Esko, един от най-динамичните и запознати бизнес-партньори на CAPE ", коментира главният изпълнителен директор на CAPE Systems Брад Леонард. "Технологията и организацията на Esko са ни добре известни. Присъединявайки се към Esko ни се гарантира глобалната и непрекъсната подкрепа нашите потребители, а за развитието и интеграцията ни се открива широка гама от решения за опаковки. "

  Продуктите и служителите на CAPE ще бъдат включени в портфейла и организацията на Esko.
  Условията на сделката не бяха оповестени. Сделката се очаква да приключи края на септември.

Повече за CAPE Systems (www.capesystems.com)

Cape-Esko CAPE Systems е международен доставчик на технологии за управление на веригата за доставки. CAPE Systems предлага широка гама от софтуерни системи и инструменти, от дизайн на опаковките и софтуер за оптимизация на палета през системи за управление на транспорта на предприятието до системи за съвместна оптимизация на веригата за доставки.

Към началото

Graphtec FC8600 с нови разширени функции

  Новата серия режещи плотери на Graphtec FC8600 вече е налична на пазара и предлага множество разширени функции, които помагат за подобряване на ефективността в работата и увеличаване на продуктивността.

  Моделите в серията са 5 и различните им ширини покриват напълно нуждите в различните сектори на приложение.

  Плотерите се предлагат на по-ниски цени от моделите в предната серия FC8000

 Подробно описание на функциите и характеристиките може да намерите тук

fc8600


  Копиране с маркери (Copy with ARMS) Функцията за копиране на задача с поставени маркери за контурно рязане. Предлага удобство при повтарящи се задачи и множество копия без нужда от компютър, което значително увеличава ефективността на работа с Graphtec FC8600.

 Вграден мрежов интерфейс (Built-in network interface) USB 2.0 (Full Speed), RS-232C and Ethernet (10BASE-T/100BASE-TX). Graphtec FC8600 e оборудван с три варианта за комуникация, които предлагат изключително удобство и адаптивност към работната среда, например свързване на няколко компютъра към един плотер и/или обратно.

 Перфорация/пълно прорязване (Perforation Cutting) Пълното прорязване или перфорация се извършва чрез контролиране натиска на рязане, вместо изваждане/прибиране на острието. Освен увеличаването на производителността, функцията дава възможност да се търсят нови приложения и предлагат нови продукти недостъпни за клиенти с малки обеми. Пълното прорязване или перфорацията дава изключително удобство за изготвяне както на мостри преди щанцоване, така и на цели тиражи продукти с неправилна форма, сгъване и пр.

Автоматично разделяне на части (Auto paneling) Удобен инструмент при много-дълги обекти, ограничена медиа и пр. задачи, където има риск от грешка и загуба на материал и време. Функцията автоматично разделя обекта на части, като може да се определя големина, презастъпване, ориентация на обекта. Резултатът е гладък завършен проект без пропуски.

Интуитивно управление (Intuitive operation) Изключително лесен, бърз и удобен достъп до настройките чрез 3-инчов LCD дисплей и контролен панел. 

Независима конфигурация за двама потребители (Dual configuration) Управлението на Graphtec FC8600 позволява конфигуриране на независими настройки за двама потребители. Всеки от тях може да запази 8 различни настройки съответстващи на инструмент и настройки за рязане на определени медии.

ARMS 5.0 Advanced Registration Mark Sensing System
Пета генерация на изпитаната система ARMS за контурно рязане на Graphtec Разработена върху познатата ARMS3.0 от СЕ5000, новата система предлага подобрения в работата със задачи за печат и контурно рязане за по-добро качество и продуктивност.

Към началото

Лятна промоция за графични таблети Wacom

Специалнa офертa за бутиково производство на опаковки, покани,... (хубавите неща продължават)

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe