е-бюлетин #75
  • Offers

е-бюлетин #75

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

Март 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Intuos5 – най-интуитивния начин да творите

Новият SpyderPRINT™ засилва професионалния имидж на вашия печат

Ново поколение софтуерен RIP - PixelBlaster от SAi

Цени
Едно предложение на което не можеш да устоиш

Кампания - Пазарувай в сряда

Intuos5 – най-интуитивния начин да творите

Потопете се във вашия дигитален свят с новия Intuos5 – най-интуитивния начин да творите.


Intuos5 Family RGBНовият Intuos5 не само впечатлява с елегантния си дизайн, но и дава възможност творчеството Ви да оживее на екрана. За пореден път уникалните таблети на WACOM променят изцяло начина Ви да творите, позволявайки Ви да се фокусирате върху естествения начин да рисувате с писалка.
Intuos-Logo

Intuos5 има 8 функционални бутона – ExpressKeys, които могат да бъдат конфигурирани индивидуално, както и много функционалния Touch Ring, който предлага 4 програмируеми функции за всяко приложение: например превъртане, мащабиране, размер на четката, ротация или избор на слоя. Това води до много по-бърза и резултатна работа.
 
Добавената нова multi-touch функция също значително подобрява работния процес и може да се конфигурира за различни приложения. Сега вече можете да работите естествено с помощта на 3, 4 или 5 пръстта в допълнение към писалката.

Но нещата не спират дотук, тъй като писалката за новия Intuos5 разпознава 2048 нива на чувствителност на натиск, благодарение на което работата Ви е по-прецизна и точна. В комплекта са включени и 4 различни връхчета, които правят истинско усещането за рисуване върху хартия, а новата мека на допир повърхност на таблета допринася допълнително за Вашия комфорт.

Също така, радиалното меню позволява намаляване на времето за ретуш и дизайн чрез структурирания и бърз достъп до директни команди.

Настрана от многото нови технически иновации, Intuos5 предлага още по-голяма свобода и чрез допълнителния безжичен комплект.
Така че, ако търсите по-голяма ефективност, производителност и прецизност, новия Intuos5 e точното и перфектно решение за Вас.
Intuos5 – за най-добрите творци в света.

Основни характеристики
  Нова multi-touch функция, която поддържа дефинирани от потребителя бързи команди и придава естествено усещане за работа
  Интуитивност и ефективност: Осем функционални бутона Express Keys и многофункционален Touch Ring
  Допълнителна свобода с новия безжичен комплект
  Ергономичност: нова мека на допир повърхност, предназначена за максимален комфорт
  Най-висока прецизност на писалката: 2048 нива на чувствителност на натиск и връхчета, които дават усещане за рисуване върху хартия
  Доказаната технология на Intuos – гаранция за максимално качество и продуктивност

Към началото

  Новият SpyderPRINT™ засилва професионалния имидж на вашия печат

SPrint right no bkgnd

SpyderPRINT ™ е пълнофункционално решение, което професионалистите избират за управление на цвета при своя печат. Чрез избирането в софтуера за всяка комбинация от принтер, мастило и медия, SpyderPRINT предоставя пълен набор от инструменти, за да ви позволи да разширите границите на мастиленоструйните принтери и да даде галерийно качество на разпечатките, в цвят и черно-бяло. SpyderPRINT ви дава пълен контрол на изхода на вашия принтер с възможност за създаване на произволен брой потребителски профили в ICC стандарт. Просто инсталирайте софтуера, отпечатайте с вашия принтер избраните като цел еталони и след това използвайте устройството SpyderGuide да ви помогне да преминете през лесен процес на калибриране и генериране на профил.

Изключителната функция SpyderProof™ осигурява серия от изображения, за да оцените детайлите и да ги сравните с вашите снимки. Допълнителни функции в софтуера правят лесни за вас настройките в параметрите на профила, за да получите  най-добра печатна продукция за вашите снимки.Вземете пълен контрол на процеса на печат със SpyderPRINT.

Защо имате нужда от SpyderPRINT ™?
Печата често не съвпада с показваното на екрана:
калибрирането и на двете устройства (дисплей и принтер) е от съществено значение, за да се осигури база за най-добро съответствие на отпечатъка. Това значително намалява загуби на време, хартия и мастило, а понякога и на клиенти.
Цветовете на изображението не са истински като в живота: След калибриране, изображенията могат да се разглеждат и редактират с увереност.
Фотографи, дизайнери и специалисти в обработката на изображения могат да работят по-уверено при правилно калибрирани принтери и могат да поддържат по-добър контрол на цветовата достоверност в своя дигитален процес.
Изображенията могат да бъдат надеждно оценени и коригирани при правилно калибриран дисплей и принтер, което позволява коректно възпроизвеждане на изображения спрямо цветовете от живота.
Как работи SpyderPRINT ™?
Спектроколориметъра в SpyderPRINT ви дава възможността да създавате профили за вашите принтери, мастила и хартии. Просто инсталирайте софтуера, отпечатайте вашия избор на цели и след това използвайте SpyderGuide, за да ви помогне да преминете през лесен процес на калибриране и генериране на профил.
Изключителната функция SpyderProof™ осигурява серия от изображения, за да оцените детайлите и да ги сравните с вашите снимки. Допълнителни функции в софтуера правят лесно за вас да настроите параметрите на профила и да получите най-добра печатна продукция за вашите снимки.

SpyderPRINT ™, функции
Скорост и точност при профилирането
Спектроколориметъра ви дава потребителски профили за минути с EZ шаблони за цвят и черно-бяло.

Устройството SpyderGuide™ осигурява удобство при четене на печатни шаблони, за да ви помогне да създадете профилите лесно и точно.
Интуитивен софтуер за профилиране
Ползваемостта е подобрена с процес "стъпка-по-стъпка“. Програмата прави лесно да се следва калибрирането по шаблоните и ви помага да създадете профил.

SpyderProof ™
Тази функция ви дава серия от внимателно подбрани изображения, за да се оценят подробно детайлите от гледната точка на фотографа. Тази функция е достъпна за всеки уникален профил, който се създава за принтера, предоставяйки ви безценен инструмент за проверка, който е в управлението на вашите печатни ресурси.

Пълен контрол
Включени са разширени функции за управление в цветовите криви за цвят и черно-бяло във вашия редактор на изображения, което ви позволява да прилагате корекции в профила, а не във всяко отделно изображение.

Шаблона на разширения баланс на Сивото ви позволява да добавяте прецизни сиви и близки до сиви данни в профилите и да повишавате качеството на затъмнени и черно-бели разпечатки.

Разширени функции за редактиране
Гъвкави възможности за шаблони и голям брой контролни полета позволяват възпроизвеждане на "качествени разпечатки за галерия" както в цвят, така в черно-бяло. Има възможност за лесен избор между предварително създадени или потребителски настроени разширени настройки за производство на профили със специфични комбинации от светли и тъмни оттенъци, детайлност и неутрални настройки

Моля, имайте предвид: SpyderPRINT генерира RGB ICC профили. Моля, проверете при производителя на вашия лазерен принтер или разработчика на RIP софтуера, за да се определи дали лазерния принтер или RIP-а е съвместим с RGB формат на ICC профилa.

Коментари на потребители
Spyder продуктите се използват и имат одобрението на фотографи и професионалисти в обработката на изображения по цял свят. Това са коментари от скорошно проучване на SpyderPRINT потребители:
• "Чудесен инструмент, помага ми да постигна съвпадение на разпечатките, с това, което виждам на екрана"
• "Предостави ми точност, която толкова дълго време липсваше в моя поток на работа в цвят и черно-бяло!"
• "Отличен продукт, ако искате контрол върху качеството на изображението"
• "Аз видях голямо подобрение в общата картина и последователност на крайния продукт "
• "Добре похарчени пари ... и много спестена скъпа хартия"
• "Отлично обслужване и поддръжка, които получих по един технически проблем, който имах наскоро"

SpyderPrint reading

Какво съдържа
• SpyderPRINT ™ Spectrocolorimeter и основа
• SpyderGuide
• 1.8м USB кабел
• SpyderPRINT ™ Software CD
• Ръководство за бърз старт (на 10 езика)
• 1-годишна гаранция (за страните от ЕС срокът е 2 години)
• Безплатна онлайн поддръжка

Изисквания за инсталация
• Windows XP 32/64, Windows Vista 32/64, Windows 7 32/64
• MacOS X Panther (10.4), Leopard (10.5), Snow Leopard (10.6) и Lion (10.7)
• Цветен монитор с поне 1024x768 резолюция (1024 х 600 нетбук опция)
• 24-битова видео карта
• Powered USB порт

Свързани Продукти
• Spyder4 ™ Elite
• SpyderCUBE ™
• SpyderCHECKR ™
• SpyderLENSCAL ™
Цена 290 € (без ДДС)
Код:
S4SR100
Езици: Английски, Испански, Френски, Немски, Италиански, руски, Традиционен Китайски, Опростен Китайски, Корейски, Японски

Към началото

Ново поколение софтуерен RIP - PixelBlaster  от SAi

По време на Fespa 2012 в Барселона SAi представиха PixelBlaster - софтуер за дигитален широко-форматен печат от ново поколение

 PB-Logo  PixelBlaster е най-новият мултифункционален софтуер на Scanvec Amiable за дигитални широко-форматни студиа, печатници и различни други потребители със специфични нужди за печат на текстил, керамика стъкло и др. PixelBlaster елиминира необходимостта от работа с няколко софтуера, осигурява цялостно управление и улесняване на работните процеси, увеличава рентабилността.
  Софтуерът не е просто RIP, а цял пакет от приложения. PixelBlaster е цялостно решение, което обхваща проверка и подготовка на файловете, управление на цвета, RIP енджин за обработка, модул за контурно рязане, проверка на изходните файлове и отпечатването им. Всеки от модулите – PB Engine, PB Central, PB Profiler или PixelBlaster Q може да бъде инсталиран и ползван на MAC и Windows операционни системи като инсталацията e максимално улеснена.

  PB Engine
Този модул е „сърцето“ на PixelBlaster, но може да работи във фонов режим. Всеки прозорец на този модул представя изходно устройство, което може да е принтер, режещ плотер или TIFF/PDF файл за връзка с отделен RIP софтуер.
  PB Central
От този модул предпечатаря може да укаже кои файлове на кои устройства да бъдат отпечатани, с какви цветови настройки, с какви параметри, с какви довършителни операции и т.н.  PB Central обезпечава работата по подготовка на файловете и свежда до минимум нуждата от работа с Adobe Illustrator, Indesign, Photoshop, Quark и CorelDraw.  Предлага пълен достъп до  PDF файлове. Изключително преимущество е, че коригирани файлове във Photoshop се отразяват веднага и в Central.
  PixelBlaster Q 
Позволява на оператора да размножава файловете, да разполага файловете оптимално по медията и др. В този модул не може да се извършва прерипване на файлове, оразмеряване или управление на цветови настройки.
  PB Profiler
Чрез този модул се създават CMYK профили с поддръжка на чисти цветове. Създава N-Color профили в комбинация с ProfileMaker
PixelBlaster предлага още ред модули и функции за довършителни операции - определяне на бройки и разполагане на маркери за капси, заедно с „раздувка“ на файла, сгъване на отпечатъка

Поставяне на капси 
PB-Grommets

Усъвършенстван инструмент за разделяне на големи файлове
PB-SuperTileTool

Работа с Step&Repeat функция например при създаване на десени
PB-Step&Repeat1 PB-Step&Repeat2

Работа с бяло, лак и специални цветове
PB-Special colors

Печат на текстил: Дефиниране на специални цветове като чисти или съставни
PB-Spot-colors


PixelBlaster e базиран на Клиент-сървър концепция за средни и големи печатници и е насочен към специални текстилни приложения с истински Step & Repeat възможности, поддръжка и генериране на ICC профили за специални цветове. N-Color функцията позволява използването не само на 4, 6 или 8 цвята, а на произволен брой цветове. Предвидена е работа с променливи данни (буквено/цифрени и изображения). Работата е улеснена, благодарение на поддръжката на бяло и специално мастило, различни шаблони за билборди, ролни дисплеи, облепване на автомобили и др., благодарение на drag and drop функции.
 

Към началото

Кампания - Пазарувай в сряда

Първите винаги печелят!

 Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe