е-бюлетин #95
  • Offers

е-бюлетин #95

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

ноември 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Новата версия Onyx 11 предлага 21 новости

Cintiq Companion е новият "PC таблет" таблет от Wacom

Адком предлага продуктите на x-Rite за калибриране и профилиране

Иновативни функции и подобрения в FC8600 за максимална използваемост

Цени

Специална оферта за режещи маси

Новата версия Onyx 11 предлага 21 новости

ONYX 11: Прост. Иновативeн. Доказан.

ONYX-11

Въз основа на доказана платформа на X10 и ONYX Thrive, новата версия на софтуера ONYX 11 може да увеличи производителността на оператора, да намали отпадъците и да предложи инструменти, които ще ви помогнат да получите по-добра представа за печатните ви операции.

Новата версия поддържа стотици модели принтери, режещи плотери и устройства за цветова калибрация

Софтуерът ONYX 11 включва 21 нови функции и подобрения, които опростяват широкоформатния производствен печат и оптимизират качеството на цвета. ONYX 11 е специално разработен, за да направят цветния печат по-предвидим, което ви позволява да отпечатате желания резултат от първия път. Софтуерът ONYX 11 се основава на доказалата се уникална технология на ONYX за управление на цвета, на която се доверява в световен мащаб огромна клиентска база от 1989 г. насам. Новата версия на софтуера е достъпна за цялата линия софтуерни продукти на ONYX, включително софтуера работни потоци - ONYX Thrive ™ и различните нива на ONYX ProductionHouse ™, ONYX PosterShop ® и ONYX RIPCenter ™.

Нови инструменти за продуктивност и подобрения:

• Книги с цветови палитри
• Интегрирано маркиране и следене на задачите за печат
• Цветови контрол на визуализациите за RIP-Queue
• Гнездене с преглед на изображенията
• Разширени възможности за характеристиките на задачите за печат
• Завъртане на задачите веднага при отваряне на файлове
• Завъртане на задачите директно в RIP-Queue
• Търсене по задача или ключова дума
• Несъразмерно мащабиране
• Клиентски маркери за шиене
• Последно поколение в RIP технологиите
• Съвременни технологии за рязане
• Автоматично конфигуриране за инсталация на ONYX Thrive
• Разширена функционалност на Продуктовия мениджър на ONYX Thrive
• Въвеждане на ONYX Connect
Onyx-boxes
Onyx-color Нови цветови иновации:
• Chromaboost™
• Спектрално калибриране и повторно калибриране
• Ограничения за специални и бъркани цветове на мастилото
• Разширена поддръжка на i1 калибратори
• Паузиране и възобновяване на цветови измервания
• Нови ONYX изображения за оценка на качеството

Книги с цветови палитри

Съвпадане на специфични цветове за взискателни клиенти и намаляване на производствените отпадъци С помощта на инструмента Swatch Book, може да се отпечатват разнообразни варианти на определен цвят и бързо да се определи най-доброто съответствие между печатната продукция и желания цвят. Това прави лесно да се намери съответствието на желания цвят от първия път, без ненужни догадки, спестявайки време и материали. * Включени в ONYX PosterShop, ONYX ProductionHouse и ONYX Thrive

Маркиране и следене на задачите за печат (Job ticketing)
Проследяване на информация за определена задача и клиентите в процеса на отпечатване

С Job ticketing, можете да въведете работни ID номера, клиентски данни и потребителски бележки, специфични за тази задача за лесно проследяване на производството. Тези данни могат да бъдат проследени и редактирани в RIP Queue и Job Editor (и Thrive Продуктов мениджър), предоставяйки на целия производствен екип данни за осигуряване задачата да се отпечатва коректно от първия път.

Визуализиране на задачите
Извадете догадките за печата и направете изхода по-предвидим

Софтуерът ONYX 11 ви дава възможност да преглеждате задачите преди да ги изпратите за печат. Визуализацията на индивидуални снимки сега вече е цветово управляема и на разположение също са налични свойства за визуализация на по-големи задачи. Можете също така да прегледате пълния набор от изображения подредени в гнездо, преди да се отпечатат, правейки печата по-предсказуем и повишавайки доверието в крайния изход.

ChromaBoost

ChromaBoost
Вземи по-ярки цветове в условия на ниска гама


Специалистите по цвета в ONYX са разработили иновация, която дава на печатниците по-голям контрол над гама разпределението. Този инструмент може да подобри визуализацията на ярки цветове в условия на ниска гама, увеличавайки наситеността с почти 40%.

QA

 ONYX снимки за оценка на качеството
Нови примерни файлове за както за стандартни, така и за отпечатъци с подсветка


Тези файлове предоставят колекция от вградени изображения, които възпроизвеждат различни CMYK, RGB и сиви цветови пространства. Включено е и подробно описание на целите на всяко изображение заедно със съответната информация за управление на цветовете. Този прост справочник ще даде възможност на операторите лесно да оценяват качеството на изхода и ще съдейства за коригиране на проблеми в качество на цветовете още преди печат.

Onyx-advantage

Обновете днес вашия софтуер с ONYX Advantage

Както се вижда от версия 11 на софтуера, иновативните продукти на ONYX са в процес на непрекъснато развитие, с нови функции, въвеждани всяка година. Програмата за поддръжка ONYX Advantage предоставя ценово ефективен начин да поддържате софтуера за RIP и работен поток актуални с лесен достъп до всички най-нови функции. Можете да получите незабавен достъп до софтуерни надстройки до различни версии, както и наличието на стотици нови и съществуващи драйвери за принтери. Като допълнително предимство, ONYX разработва по заявка видеоклипове, обхващащи продукти за обучение и приложения за поддръжка, които са достъпни само за притежателите ONYX Advantage договор. Съхранявайте вашия софтуер актуален и подсигурете вашата инвестиция Обновете система си до версия 11 ONYX чрез закупуване на ONYX Advantage договор за поддръжка на софтуера.

Към началото

Cintiq Companion е новият "PC таблет" таблет от Wacom

Във Wacom са вдъхновени да създадат инструменти, които помагат творческата общност да разшири границите на своята креативност и това е тази общност, която ги вдъхнови да прокарат тези граници далеч по-напред, знаейки, че творчеството няма граници, а сега има нов мощен спътник.

BkGnd0 sideBYsideBkGnd1 BkGnd2 BkGnd3 BkGnd4 compareSideByside

explore-companion explore-hybrid

Cintiq Companion

13.3" Full HD, Core i-7, 8 GB DDR3, 256 / 512 GB SSD диск, Windows 8, 2048 нива на натиск, 5080 dpi

Cintiq Companion Hybrid

13.3" Full HD, Nvidia Tegra 4, 16 / 32 GB, Android 4.2, 2048 нива на натиск, 5080 dpi

 

Към началото

Адком предлага продуктите на x-Rite за калибриране и профилиране на монитори, принтери, проектори скенери

От ноември 2013 Адком предлага пълната гама продукти на световния лидер x-Rite в областта на контрола, замерването и управлението на цветовете при камери, монитори, проектори, скенери, RGB и CMYK+ принтери и преси. В настоящия бюлетин ще ви представим флагмана i1Publish Pro 2, който е професионално решение за управление на цветовете в предпечата и обработката на изображения и който наследява превърналия се в стандарт в продължение на десетилетие i1 Pro

i1Publish Pro 2 е новият стандарт на съвършенство за обработващи изображения "цветови перфекционисти", които търсят истинско решение за ICC- профилиране на професионално ниво, да организират и управляват техния пълен набор от RGB, CMYK и CMYK + (CMYK плюс 4 допълнителни цвята) цветови работни потоци , заедно с функции за осигуряване на валидиране и проверка на качеството и Device Link възможности.
i1Publish Pro2

X-Rite i1Publish Pro 2 е проектиран за професионалисти по обработката на изображения, работещи в предпечатната подготовка, дигиталния печат, фотография или дизайн, които разчитат на точни цветове в цифровия им работен процес - от камери, монитори, проектори и скенери за RGB и CMYK+ принтери и преси. i1Publish Pro 2 включва:
 • Изключителният нов X-Rite i1Pro 2 спектрофотометър
 • Най-новата версия на i1Profiler Software
 •Скали ColorChecker Camera Calibration и ColorChecker Classic Target [мини]
 • Софтуер PANTONE Color Manager
 • Скала ColorChecker Proof
 • Новите, по-солидни i1 аксесоари: глава за измерване на околната светлина, поставка-държач за монитор, водач с подложна дъска, мека чанта за носене

ФУНКЦИИ

Draw cameraDraw DisplayDraw Display1Draw ProjectorDraw scannerDraw RGB prnDraw CMYK prnDraw prnDraw Pantone

Ефективното гарантиране на безупречна цветова съгласуваност между всички устройства в професионалния работен поток изображения никога не е било по-важно, независимо дали в цифров или конвенционален формат, на едно място или на няколко. С i1Publish Pro 2 можете лесно да създавате персонализирани, висококачествени профили за камери, монитори, проектори, скенери и RGB / CMYK+ принтери. Вие бързо ще увеличите рентабилността си и ще минимизирате загубата на време, мастило и хартия.

X-Rite i1Publish Pro 2 съчетава световно ниво хардуер и софтуер, за да доставят на истинско професионално ниво за управление на цветовете от професионалистите занимаващи се с изображения.
  • Новият X-Rite i1Pro 2 спектрофотометър. Най-точното и напредничаво устройство за профилиране е на разположение днес - поднасяйки ново ниво на точност, надеждност, гъвкавост и лекота на употреба, той осигурява разширен професионален набор от функции, включително най-новите разработки в областта на ISO стандартизацията.
 • X-Rite i1Profiler софтуер за монитори, проектори, скенери и RGB / CMYK+ принтери. Най-новата версия на софтуера i1Profiler предлага основни и разширени режими за професионално калибрирани и профилирани монитори (включително настройки за работни потоци видео продукция), проектори, скенери и двата типа RGB и CMYK+ принтери. Също така включва функции за гарантиране на качеството на принтери, дисплеи и Device Link за CMYK конверсии.
 • ColorChecker софтуер за калибриране на камери и скали за производство на потребителски профили за камери, които работят изключително добре за Row работни потоци, дори и при необичайни източници на изкуствена светлина.
 • PANTONE® Color Manager. Лесно уловя и управлява специални цветове, и поддържа вашите PANTONE библиотеки актуални с този софтуер за създаване на цветови палитри и съответствие с мостри.
i1Publish row

Никога не е имало по-добър момент да се инвестира в i1Publish Pro 2 решение, защото ние преработихме всичко, за да увеличите вашата рентабилност, ефективност и точност. Новият i1Publish Pro 2 е по-лесен за използване, по-гъвкав, точен, надежден и достъпен, отколкото когато и да било, като това го прави задължителен продукт за цветовите перфекционисти.

Вие поискахте съвършенство. Ние го доставяме.

i1PRO 2 УСТРОЙСТВО

i1Publish DeviceНай-точното, гъвкаво и надеждно устройство за профилиране, което е на разположение днес
Изграден на основата на успеха на спектрофотометъра X-Rite i1Pro който фактически бе промишлен стандарт за повече от десетилетие, i1Pro 2 използва следващото поколение на нашата водеща в отрасъла технология, която увеличава точността, предоставя лекота на използване и разширен набор от функции на професионално ниво.

Акценти:
  • Нов дизайн на източника на светлина позволява три стандартни условия за измерване (ISO 13655 M0 : Tungsten ; ISO 13655 M1 : D50 ; ISO 13655 M2 : UV Cut ) плюс компенсация на оптически избелител (OBC), без да се сменят филтри или необходимост от втори уред и гарантира добре инвестициите ви за в бъдеще.
 • Подобрената компенсация на оптически избелител дава възможност за най-точен профил на широк кръг от субстрати. Сега фотографите могат да прогнозират как ще изглеждат цветове отпечатани на оптически избелена хартия в двата случая: при стандартни и специфични светлинни условия, като се използва само едно преносимо устройство. С възможността за M1 измерване, специалистите за обработка на изображения могат да разчитат на съответствие на измерването и визуално съвпадение по новите стандарти в индустрията.
 • Сензор за позициониране осигурява по-стабилно сканиране дори на специални субстрати и принтери с ниска резолюция. Той дава възможност за измерване на по-малки размери на контролните полета (най-малко 7 мм) в ръчен режим, което спестява време и пари за консумативи и осигурява двойно измерване за компенсация на оптически избелител, M1 и M2.
 • Нов Status LED води потребителите през процеса на измерване и осигурява обратна връзка за състоянието на устройството, подобрявайки потребителския опит и спестявайки време.
 • Изцяло нов дизайн на ергономичност позволява по-голяма използваемост, гъвкавост, почистване, защита за съхранение на точността на i1Pro 2 устройството, осигурявайки най-високо ниво на надеждност и производителност.
 • По-добра температурна стабилност и по-високи нива на яркост подобряват емисионното измерване, давайки като резултат най-доброто възможно калибриране и профилиране на монитори и проектори.
 • Изцяло нови методи за диагностика и функции за автокорекция. Вградена технология за калибриране на дължината на вълната дава възможност за самодиагностика на оптичната решетка по отношение на сензора при калибриране на бяло (с автоматична корекция и уведомления) елиминирайки всякакви притеснения за точността на вашето устройство.
 • Поддръжката и защитата на устройството (и инвестицията) са по-лесни от всякога Самопочистващо се защитно стъкло на блендата и защитно покритие на бялата зона за калибриране осигуряват допълнителна вградена защита от прах и мръсотия за да държите устройството работещо с максималните си възможности във всеки един момент.
 • XRGA оборудван i1Pro 2 е оборудван с X-Rite Graphic Arts Standard (XRGA), за да направи по-бързо и по-лесно за компаниите и специалистите, занимаващи се с цифров производствен печат да се придържат към стандартите на ISO и да имат доверие, че данните, изпратени или получени от всички звена във веригата за доставки са надеждни и повторяеми.

Към началото

Иновативни функции и подобрения в FC8600 за максимална използваемост.

На рекламният печатен пазар има постоянна нужда от подобрения и разнообразяване на използваните материали. Особено в частта довършителни операции при работата с отпечатани проекти, претенциозни медии или сложни дълги обекти.
С цел да подкрепи пазарното развитие и желание за разнообразие на продуктите, Graphtec подобри прецизността на оптичната система ARMS 5.0. при режещите плотери FC8600.

Подобренията включват:
• Интелигентен режим на сканиране - ISM (Intelligent Scan Mode)в ARMS 5.0
• sequential mode within Segment Area Compensation
• Поддръжка на EPS формат в Graphtec Studio

NM Интелигентния режим предлага нов алгоритъм на сканиране на регистрационни маркери, който разширява обхвата на възможните за употреба медии и гарантира успешно и точно разпознаване на маркери. Тестваните материали включват цветни, ламинирани и гланцови хартии, при които в нормален режим няма необходимата повторяемост при разчитането на маркерите. В режим ISM оптичната система разчита маркери отпечатани на сребристи и рефлексни материали, невъзможно при конвенционални технологии. SM

Функцията е достъпна с фърмуер версия 2.10 или по-нова.
Режим „Sequential“. В нормалният режим с използване на междинни маркери, системата проследява и междинните маркери в средата, след което обектите се режат последователно като един обект. В Sequential mode – последователен режим, контурното рязане се извършва последователно в сигментираните области. По този начин, движението на медията е лимитирано в определената зона, което осигурява много прецизно подравняване при сложни и дълги проекти.

Режим „Sequential е достъпен с фърмуер v.2.10, при употребата на Graphtec Studio v.2.1.200 или Cutting Master v.2.1.211.

Графичният софтуер, с който са окомплектовани режещите плотери на Graphtec - Graphtec Studio вече поддържа eps формат, което го прави съвместим с популярните Adobe Illustrator and Corel DRAW. Останалите възможни за импортирани формати са показани в таблицата в дясно

GS

File-F

 

Към началото

Специалнa офертa за плоски режещи маси за опаковки, покани,...

Към началото

Есенни концерти 2013 / Композитор: Mutoh / Изпълнител: Адком

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe