е-бюлетин #193
  • Offers

е-бюлетин 193

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Декември 2021

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Mutoh създава ново поколение VerteLith RIP, базирано на технологията Harlequin

FLEXI - Решение за печат, рязане и дизайн в едно

Onyx Graphics обявява пускането на новата версия ONYX 21.1

Фрезери за плексиглас

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Декември 2021
Дигитална преса Versant 280
xerox versant 280 1

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Декември 2021

STAHLS Color of the month December main pic.JPG

30 години 30 седмици 30 инициативи

Main

 

30 години 30 седмици 30 инициативи

Banner 30 30 30

Във връзка с юбилея на компанията, през месец октомври Адком стартира кампания "30 години - 30 седмици - 30 инициативи".

  • Всяка седмица в КАЛЕНДАРА ни се отваря по една инициатива.
  • Всяка от тях е с различна продължителност и за продукти, за които сме подготвили наистина различни по-добри условия

Ако сте пропуснали някоя от инициативите ни, които са се активирали в периода от предишния бюлетин до сега, в тази част на новия брой ще можете да видите какви са били те:

Iniciativa6 400x336 Iniciativa7 400x336   
 Инициатива 6 - Режещи маси FCX4000 и FCX2000
Отлични решения за рязане, с разлечни размери и функционалности. Подходящи за всеки потребител или притежател на дигитална машина. Идеално решение за изработка на къси и/или луксозни серии кутии, покани, стикери, магнитно фолио и др.
 Инициатива 7 – Термотрансферни фолиа Stahls и консумативи Silhouette При покупка на термотрансферни фолиа STAHLS получавате код за отстъпка до края на годината, а при покупка на консумативи Silhouette, получавате код за изтегляне на 100 коледни дизайна.  
 Iniciativa8 400x336  Iniciativa9 400x336  
Инициатива 8 – Калибратори и референтни скали от Datacolor, Calibrite и Pantone
За фотографи, дизайнери, печатари, професионалисти и перфекционисти, които държат на точното възпроизвеждане на всеки тон. Постигнете правилния цвят с калибраторите и референтните скали на Datacolor, Calibrite и Pantone.
Инициатива 9 Термотрансферни фолиа с празнични мотиви Stahls Pattern Winter
За всеки, който иска да пренесе коледното настроение върху текстил, кожа и картон. За всички, които искат тази Коледа да покажат нещо различно и празнично в дизайна си със специалната Коледна серия фолиа на Stahls.
 
Iniciativa10 400x336    

Инициатива 10 – Wacom Week
Седмица отредена на графичните таблети. До 23.12. всеки желаещ ще има възможност да запази час за среща за специална консултация, демонстрация и тестове на всички модели таблети

   

Към началото

Mutoh създава ново поколение VerteLith RIP, базирано на технологията Harlequin

Global Graphics Software лицензира Harlequin Host Renderer на японския производител на широкоформатни мастилено-струйни принтери и режещи плотери - Mutoh. Споразумението включва лицензиране на новите усъвършенствани мастиленоструйни растери Opal на Global Graphics за осигуряване на висококачествени полутонове, специално разработени за мастиленоструен печат.
Harlequin Host Renderer се интегрира в VerteLith™, RIP софтуера на Mutoh и е достъпен за клиентите на Mutoh чрез услуга за изтегляне от трето тримесечие на 2021 г. - първоначално за UV машините VJ-1638UR/UH и XPJ-461/661UF и в последствие за всички продавани модели, включително машините с еко-солвентни мастила. „Чрез широко използване на функциите на Harlequin Host Renderer“, казва г-н Норишиге Какуно, водещ инженер в Mutoh, „VerteLith предоставя разширени функции, които конвенционалните RIP софтуери не предлагат, като избягване на неправилно отпечатване чрез показване на проверка и визуализация на обработеното изображение и изчисляване на цената на мастилото още преди отпечатване.“

Vertelith
Той продължава: „Освен това, докато конвенционалният RIP софтуер е насочен основно към ролкови носители, VerteLith е новият „всичко в едно“ RIP софтуер, който покрива повечето функции, необходими за печата на ролки, както и интегрира инструмент за оформление на приспособление за подобряване на използваемостта за UV плоскопечатни принтери. Спестява много време и усилия, като позволява автоматично позициониране на изображението на печатния материал върху плоската маса или автоматично оформление на страницата на всеки отделен слот в използвания шаблон. Инструментът за оформление на Jig –шаблон е само един пример за новите функции, които се предлагат за подобряване на ефективността на клиентите и за развиване на нови пазари."
Harlequin има страхотна репутация в приложенияta за konwencionalen печат и VerteLith ще включва някои от най-модерните налични функции за obrabotka и управление на файлове.
С Harlequin Host Renderer, Mutoh постигна значително подобрено време за обработка за PDF и PostScript файлове, както и подобрена точност при отпечатване на PDF файлове с прозрачностi и спот цветове. Функции като soft proof са лесни за прилагане при управлението на цветовете в RIP на Harlequin, а лекотата на използване на основната технология съкращава допълнително времето за обработка с новите функции.


MUTOH Clear Tone - Оригинална полутонална технология
По-малко вариации в плътността на цветовете и по-плавни градации
CleanTones


Wide color gamut - CMYK профил от MUTOH
Входен профил ICC "MUTOH CMYK" увеличава максимално покритието на цветовата гама
WideGammut


Прецизна обработка на PDF прозрачности
По-надежден резултат чрез прецизна обработка на PDF прозрачности и хвърлени сенки.
Transparencies

RIP preview
Можете да прегледате "действителните точки за печат" на екрана още преди отпечатване
Preview

Soft proof
Симулиране на "цвета" на изображението на екрана преди отпечатване
SoftProof


Автоматизирана обработка и печат на оформление с многостраничен PDF
Позволява изготвяне на интегрирани PDF файлове за няколко задачи
В допълнение към "Настройки за печат", "Настройки за оформление" могат да бъдат зададени и „горещи“ директории, които са наблюдавани за определени събития
Multiple layer PDF


Функция Jig layout
Можете да задавате информация за оформлението, включително информация за разположението
JigLayout


Опростено производство на джиг с 2.5D печат
Спестете време и пари с функцията ана MUTO за автоматизирано производство на джигове
Jig


Автоматичен многослоен печат с многостраничен PDF
Предварително зададени настройки за многослоен печат, чрез подготвяне на PDF със слоеве, разделени на страници. В допълнение към „Настройки за печат“ и „Настройки за оформление“, „Настройки на слоеве“ могат да бъдат зададени и „горещи“ директории
Multiple layer PDF


Автоматично генериране на спот цветове
Автоматично генериране на спот цветове въз основа на данните от засенчването в изображението
Избор от 6 различни режима
SpotColors

Работна среда

 OS  Windows 10[64bit]Windows 8.1[64bit]
 Процесор   минимум Intel® Core™ i5 3GHz or better
 RAM памет  минимум 8GB 
 Твърд диск  HDD или SSD /SSD при едновременно управление на няколко машини (1)
 Интерфейс   Ethernet (2), USB 2.0 (3)
 Display resolution  1920×1080 pixel (4)

1 Когато използвате функцията за архивиране, осигурете достатъчен капацитет.
2 Препоръчително е да имате мрежов порт, който поддържа Gigabit Ethernet, което е необходимо при свързване към принтер, оборудван с Gigabit Ethernet.
3 Препоръчва се при използване на свързан с USB режещ плотер и/или спектрофотометър.
4 За цветни проби се препоръчва калибриран монитор.


Поддържани принтери
  XPJ-461UF, XPJ-661UF, XPJ-1641SR,
  XPJ-1682SR, VJ-628, VJ-1638UH, VJ-1638UR,
  VJ-426UF, VJ-626UF
Поддържани режещи плотери
  ValueCut II VC2-600, VC2-1300, VC2-1800
  ValueCut VC-600, VC-1300, VC-1800 
Поддържани формати:PDF 1.7/2.0, PostScript, EPS, TIFF, JPEG

Към началото

FLEXI - Решение за печат, рязане и дизайн в едно

SAi whatsnew flexi21
SAi Flexi
е софтуер за дизайн, печат и рязане в едно, специално предназначен за производителите на печатни материали и знаци. Той съчетава специални инструменти за изработката на знаци и RIP софтуер за печат, рязане и директно рязане на винил. В новата версия Flexi 21 са включени множество нови подобрения, инструменти и функции, улесняващи производството, управлението на цветове и рязането по контур. А ето и някои от тях:

Променливи данни
Variable Data Printing е функция за печат на еднакви дизайни или документи, които се различават по даден елемент – изображение или текст. С Flexi можете да направите това много бързо и лесно - като заредите основния файл, след това посочите кой ще бъде променливият елемент и укажете файл /място с информацията, която трябва да бъде замествана. Променливите данни могат и да бъдат зададени (и променяни) в самия RIP Print Dialog в раздела Variable Data.
Освен изображения и обикновен текст, елементи като баркодове и брайлово писмо също могат да се зададат като променливи.
Печат на файловете като слоеве
С Flexi 21 можете да създавате и печатате задачи, изградени от два и повече отделни файла за принтери, които поддържат многослоен печат. Най-често принтери със спот цветове, напр. бяло и лак. Можете и да прегледате отделните слоеве в менюто Job Properties.

Поддръжка на слоеве от Adobe illustrator
Тази нова функция в Production Manager позволява PDF файловете, които са изградени от няколко слоя, да бъдат разделени на няколко страници (всеки слой – отделна страница).
При зареждането на задача от PDF, изграден от няколко слоя, автоматично се включва възможност за „разделяне на задачата на слоеве“. След това се появява меню с отделните слоеве, от което може да се зададе кой слой да бъде отпечатан и съответно дали той е спот цвят, стандартен цвят, бяло, лак и т.н.

Джиг форми
“Jig Layout” е опция за подреждане на задачите за печат на материали със специфична форма и/или предмети на точно определено място. Тя също помага за разполагането на задачите за печат върху субстрат със специфични размери и позиции. Тя също така се справя с монтажа на работните задачи за автоматично „гнездене“ слагайки ги на съответните места, както и подравняването им.

Подобрен печат по време на RIP (Print while RIP)
С подобрената функция Print while RIP не е нужно да чакате заданието да завърши изчисленията, за да започнете да печатате. Print while RIP ще ви позволи по-бързо да обработвате големи задачи, но също и с автоматично „гнездене“ и разделяне на части.

Компенсация на изходния размер
Компенсацията на изходния размер ви позволява да измервате леки вариации в изходния размер и да ги компенсирате. В по-ранните версии на Flexi трябваше да зададете компенсацията на изходния размер отделно за всяко устройство. Във Flexi 21 имате опция да зададете компенсацията на изходния размер поотделно за всеки носител и да я запишете като част от предварително зададената.

Преглед на изходния канал
Преглед на изходния канал ви позволява да прегледате заданието за печат по изходен канал, преди да бъде изпратено на принтера. Задачата дори не трябва да бъде обработена. Това е мощен инструмент за елиминиране на грешки, особено при печат на спот канали като бяло и лак.


УПРАВЛЕНИЕ НА ЦВЕТА
G7 сертификация
Това е нова опция в стъпката Gray Balance на Color Profiler, при генериране на линеаризацията, която е в съответствие със стандарта G7.
Може да се наложи да преминете през множество итерации, за да постигнете по-добри резултати. Цитирано от документацията на ColorLogic:
„G7 е подход за линеаризиране на изхода на система, за да се получи добре дефинирана характеристика на печат. Това е различен метод за канална линеаризация."

DeviceLink Profiler
В нормален работен процес за корекция на цветовете, входните цветове първо се преобразуват в независимо от устройството цветово пространство (като Lab) чрез входни профили, а след това в изходното цветово пространство чрез изходни профили.
Това директно преобразуване улеснява някои специални манипулации, като запазване на чисти цветове. Може да се използва и за симулиране на изхода от един принтер на друг. Те отчитат 2 типа DeviceLink профили, които могат да бъдат създадени с Flexi DeviceLink Profiler като входен към изходен DeviceLink и DeviceLink профил от принтер към принтер.

Персонализирани комплекти мастила (само за сублимационни мастила)
Ето пример за работния процес на персонализирания цветови режим. Да предположим, че клиент е модифицирал принтера и променя неговия набор от мастило (CMYKOrGrW), като заменя оранжевото и зеленото с флуоресцентно жълто и розово и използва тези цветове като технологични цветове.

Коригиране на трансформацията на цветовете с цветови съпоставки
Тази функция позволява на потребителите да определят изходни цветове за определени цветове (подобно на Object Color Control), но вместо да заменят само тези точни цветове, те се прилагат към обекта за корекция на цветовете като „трафо корекция“, като регулират съседните цветове в избрания диапазон.

Задаване на име и цвят на контура за изрязване
В Flexi 21 можете да създадете свои собствени, персонализирани цветове на Cut Contour и да зададете специфични условия за рязане на всеки цвят. Flexi използва определени предварително дефинирани спот цветове за идентифициране на контура за изрязване от EPS и PDF файлове, като CutContour, PerfCutContour и т.н. Пътищата с такива цветове за щрих или запълване ще бъдат обработени като изрязани пътища.
Тази функция разширява функционалността, така че за всяко устройство да може да дефинира набор от спот цветове с персонализирани имена (освен споменатите по-горе), които да се използват за линии на изрязване в EPS и PDF файлове. Освен това ги свързва със специфични изходни опции.

Към началото

Onyx Graphics обявява пускането на новата версия ONYX 21.1

Onyx21.1
Onyx Graphics, Inc., обяви пускането на най-новата версия на софтуера ONYX 21.1 – водещият в индустрията RIP за широкоформатен печат. ONYX 21.1 последва непосредствено ONYX Go – най-новия софтуер на абонаментен принцип, изграден на основата на водещия ONYX 21, с новите инструменти PDF Soft Proof workflow и функционалността Print Label Cut Path. RGB soft proofs могат да се генерират „в движение“ или автоматично чрез ONYX Quick Sets за бързо визуално сравнение на крайния продукт преди печат. Print Label Cut Paths автоматично добавя етикет, с включен контур за изрязване около него, съдържащ информация за задачата, която е изработена и която може да бъде полезна при бъдещ печат.

“ONYX 21.1 е продължение на ONYX 21 като предоставя лесни за употреба инструменти и дава на доставчиците на печатни услуги предимство в днешната конкурентна среда“, каза Мат Кроуфорд, директор на продуктовия маркетинг на Onyx Graphics „Потребителите на ONYX могат да очакват по-чести актуализации като ONYX 21.1, за да могат да отговарят на променящите се нужди на своите клиенти“

ONYX 21.1 разполага и с нови възможности за замерване на околната светлина чрез ONYX Media Manager, персонализируеми вградени ICC опции за измерване на източника на светлина и поддържа множество нови устройства, включително трансмисионно профилиране с X-Rite i1 Pro-3, пълна поддръжка на Fotoba XLA и опция за инсталация на цветово устройство.

Основни предимства на ONYX 21.1:
  • PDF Soft Proofs за намаляване на времето за одобрение от клиента.
  • Показва маркери и обозначения за довършителни операции, капси, шиене, контур за рязане и генерира етикет с информация за задачата още преди печат.
  • Функцията Print Label Cut Paths помагат на доставчиците на печатни услуги като:
  • Добавя лога и други графични елементи на задачите за печат и рязане
  • Осигурява важна информация на клиентите за печата и рязането
  • Media Manager за измерване на околната светлина
  • Персонализируеми вградени ICC опции за измерване на източника на светлина
  • Централизирана “proxy” конфигурация
  • Инсталация на цветово устройство като опция
  • трансмисионно (предварително) профилиране с X-Rite i1 Pro-3
  • Пълна поддръжка на Fotoba XLA

В областта на цветовото възпроизвеждане ONYX 21 разполага с Swatch Books 2.0 за печат, сканиране, повторение и доклад за идеалното съвпадение на цвета, с възможност да се добавят само с един клик дефинирани цветове за печатен режим. Интуитивни PDF схеми за разпределение на задачите, за оптимизиране на работния процес, с възможност за създаване на такива схеми преди, по време и след печат, които могат да бъдат автоматизирани с помощта на ONYX Quick Sets. В допълнение с новите динамични печатни етикети с информация за всяка задача, ONYX 21 предоставя иновативни инструменти за персонализация на печатните материали с добавяне на графични елементи, заедно с вече съществуващите бизнес инструменти.

Основни предимства на ONYX 21:
  • Печат, сканиране, повторение и доклад за идеалното съвпадение на цвета посредством Swatch Books 2.0
  • Добавяне на дефинирани цветове за печатен режим само с един клик
  • Генериране на цветово калибрирани схеми за разположение на елементите, със списък на включените в тях задачи и подробна информация.
  • Автоматично разпределение на елементите чрез Quick Sets 2.0
  • Добавя графични елементи към печатните етикети – картинки и лога за подсилване на фирмената идентичност
  • Можете да завъртате печатните етикети на 180 ° при поставяне на банери
  • Генерира динамични QR кодове с важна информация за задачата
  • Свързва се с вече съществуващите бизнес инструменти, използвайки баркод или QR код
  • Използва най-новата Adobe технология, включително Adobe PDF Converter APC 3.1

За Onyx Graphics, Inc.
Onyx Graphics е водещ производител на софтуери на пазара от 1989 и от началото  се посвещават на целта да помагат на клиентите си да повишат продуктивността си, да намалят разходите и да спечелят предимство с изключителен печат и качество на цветовете. Страстта им към възпроизвеждане на превъзходни цветове ги води до разработване на ONYX Color – софтуер оптимизиран специално за широкоформатен, мастиленоструен печат. Иновативните, продуктивни и доволни клиенти по цял свят, мотивират компанията да развива непрестанно своите водещи технологии. Каналите с дългогодишни партньори от цял свят и доказаните във времето отношения с производителите на принтери, поставят Onyx Graphics на челната позиция на пазара на надеждни широкоформатни софтуери за печат.

Към началото

Фрезери за плексиглас

Kongsberg Precision Cutting Systems пускат най-новата разработка в технологията за фрезоване - набор от нови акрилни фрезери. Тези нови битове са вече детайлно тествани от Kongsberg R&D и клиенти. Битовете, произведени от най-висок европейски клас карбид, са с обичайното най-високо качество, което и сега се асоциира с битове и остриета от Kongsberg PCS.
New Bits


Подобрения
Новата, подобрена геометрия и дизайн позволяват отрязване на прозрачен акрил до 10 мм да бъде направено с едно преминаване и да се постигнат почти полирани резултати. Това е без необходимост от довършителен или полиращ пас.

Ползи
Преминаването към тези нови инструменти ще позволи на клиентите да постигнат чрез фрезоване полиран ръб, който не изисква допълнителна обработка. Предимството за повечето крайни потребители е елиминирането на времето за завършване, необходимо на машината за допълнително минаване или ръчно довършване. За разлика от ръба с лазерно рязане, страните са вертикални, което позволява точно сглобяване и позициониране, ако е необходимо.
Acryllic

Размери
Новите размери в момента се предлагат в 4 мм и 6 мм с опция за рязане на прозрачен акрил с дебелина до 20 мм. Балансирани за шпиндели Kongsberg 40 - 60 000 оборота/мин.

По-долу: Номера и именуване на частите на Kongsberg PCS.

Описание

Кодове

BIT-ACS06-4012-50

42477760

BIT-ACS06-6012-50

424 77778

BIT-ACS06-6022-58

42477786

https://store.kongsbergsystems.com/

Към началото

Каталог '21/'22

Разгледайте обновения ни каталог, с част от новите продукти, които предлага Адком.

catalog 2020

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe