е-бюлетин #94
  • Offers

е-бюлетин #94

logo Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

октомври 2013

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

 

Xerox добави към портфолиото 2 нови супер-бързи принтера

Esko пуска нова платформа Kongsberg за цифрови довършителни операции

Серия режещи плотери ValueCut

Филм за представяните от Адком продукти на COPIs

NASA купува режеща маса ESKO Kongsberg XN24

 

Цени

Специална оферта за режещи маси

Xerox добави към портфолиото 2 нови супер-бързи принтера

Нов широко-форматен бърз принтер Xerox® IJP 2000

IJP2000-slide1 IJP2000-slide2

  Широко-форматният пазар на принтери расте, защото клиентите искат да направят силно впечатление и те го искат бързо. Сега има сладко решение, където качеството и количеството се срещат и голямо и бързо вече не са проблем.

  Xerox Wide Format IJP 2000 ви позволява да се генерират и изпълняват повече отпечатъци през вашата печатница и да ги предадете в ръцете на доволните клиенти по-бързо.

Скорост До 420 м2/ч или 152 мм / сек
Цифрово управление RIP: Caldera GrandRIP+
Размери на медиите - Максимални Ширина: 1067 мм Дължина: 30 м
Разделителна способност 1600 x 1600 dpi
Интерфейс Ethernet TCP/IP LAN 10/100/1000 Mb/s
Мастило dye-based, водоустойчиво

Проектиран за скорост
  5 фиксирани едновременно печатащи глави изстрелват четири цвята мастило, за да получите живи изображения с едно минаване
  Мощен GrandRIP Caldera+ позволява производителност при номинална скорост
  Двулитрови резервоари с мастило позволяват работа за по-дълго и презареждане без пауза
  Капацитета от четири гнезда за ролки ви позволява да заредите до 600 м медии наведнъж

Бърза възвръщаемост
  Намаляване на разходите чрез консолидиране на множество устройства в една компактна машина. Вече не са необходими няколко принтера, преминаване през множество други устройства, както и няколко дни за изпълнение на изискванията на един отделен клиент.
  Казвайте по-често "да" на по-печеливши поръчки чрез осигуряване по-бързо на качествени отпечатъци на своите клиенти.
  Започнете да печелите бързо - най-малко един час на ден осигурява възвръщаемост на инвестициите си. Другите часове ще генерират вашата печалба. 
  • насладете клиентите си с най-различни високо-стойностни поръчки с искрящо качество на различни медии от мат, сатен, гланц, филми за задно засветяване, банер тъкани и син гръб
  • Мощна композиция от инструменти за управление на цветовете, като дефиниране на чисти цветове, профилиране на медии и др. гарантира професионално качество на продукцията
• Добави снимки и съобщения с възможност за FreeFlow ® VI Design Express софтуер, за да се превърне всеки печат в индивидуална възможност за продажбите на вашия клиент.


 

Нова дигитална печатна преса Xerox iGen 150

Xerox iGen™ 150 е разработена на база на спечелилата много награди платформа iGen Smart Press.

iGen150-slide2

   Цифровата печатница Gilmore Doculink дава положителни оценки след направени тестове на iGen™ 150 – определяйки я като истински полезна придобивка за техния бизнес.
   „На практика, няма разлика между качеството на офсетовия печат и дигиталната продукция на iGen™ 150. Сега можем да предложим къс тираж, който изглежда като партида от 20 000 копия на офсетова машина“, каза Браян Райт, изпълнителен вицепрезидент на Gilmore Doculink. “iGen™ 150 осигурява цветовете, качеството и постоянството, от което имаме нужда“.

Автоматизация и продуктивност за повече поръчки Скоростта на печат е повишена с 25 процента, благодарение на което дигиталната печатна машина произвежда до 150 страници в минута или 3 000 страници формат 36х66 см. за час. Това повишава значително продуктивността и позволява на печатниците да поемат по-голямо количество поръчки. Всяка страница е създадена с прецизна image-on-image технология и матово сухо мастило за дигитални отпечатъци с живи цветове.

Xerox iGen™ 150 свежда до минимум времето и усилията, които са необходими за постигането на постоянно качество на изходящите материали, благодарение на следните функции:

  Нова 2 400 x 2 400 dpi imaging system – най-прецизната резолюция за системата iGen, до момента. Новият линеен растер дава подобрен образ, ясни детайли и качество на текста.
  Система за автоматичен контрол на плътността (Auto Density Control System) - засича и предварително отстранява разминавания в плътността и дефекти в изображението.
  Автоматизирана поддръжка на цвета (Automated Color Maintenance) – заменя ръчните настройки чрез анализ на цветовете и подготвя пресата за производство без операторска намеса. Xerox iGen™ 150 работи с разнообразни и екзотични материали като текстурни хартии, прозрачни медии и тежки картони. Печатниците могат лесно да зададат комбинация от различни задачи за печат, като например изработка на материали за директна поща с печат на картички или сватбени албуми.

Xerox iGen™ 150 Press

Скорост 3,000 листа / час (при 660 mm 4/0)
  4,500 листа / час (при A3 4/0)
  8,250 листа / час (при A4 4/0)
Разделителна способност 2400 x 2400 dpi
Препоръчваем средно-месечен обем 200,000 - 3,750,000 листа на месец
Линеатури 160 lpi, 180 lpi, 210 lpi, 250 lpi
Стандартен капацитет за хартия 30,000 листа
Максимални размери на медията 364 x 660 мм
Тегло на медията Максимално 350 гр/м2
Контролери за управление Xerox FreeFlow™ Print Server Xerox EX Print Server, Powered by Fiery®
Размери L: 721,0 см x W: 182,9 см x h: 243,8 см

 

Към началото

Esko пуска нова платформа Kongsberg за цифрови довършителни операции

Гент (Белгия), 3 окт 2013

ESKO Logo 160x48 Esko (www.esko.com) ще пусне изцяло нова платформа Kongsberg за цифрови довършителни операции, като демонстрира Kongsberg C64 на щанд 1201 по време на SGIA 2013 Expo, което ще се проведе 23-25 октомври в Орландо Флорида. Esko ще покаже и новата си i-cut производствена конзола и софтуер за управление на Kongsberg маси.

Kongsberg C64: ре-проектиран за 21-ви век
SGIA ще бъде място за глобален старт на новата серия Kongsberg C за цифрови довършителни операции. "Това не е просто нова маса Kongsberg - това е напълно репроектирана и с нов дизайн платформа за Kongsberg. Ние я наричаме C-серия след десетилетие на изключително успешните и добре познати Kongsberg X-серии" разказа Стив Бенет, Esko вицепрезидент, Digital Finishing Business.

“Сред многото съвсем нови функции, една от атрактивните ще бъде иновативната композитна траверса, която осигурява по-голяма производителност, заедно с най-високо качество и прецизност при рязане и фрезоване в сравнение с всички други системи от същия размер. Впечатляващия Kongsberg C осигурява най-високата гъвкавост за всички приложения за рекламни знаци, дисплеи и опаковки. Тя прави всичко това, като същевременно е лесна за използване - от новия, улеснен интерфейс до лекотата на смяна на инструменти на масата. Esko са посветени да предлагат най-доброто качество и надеждност, утвърждаващи Kongsberg системите като продуктов лидер в своята категория.

"На SGIA, Esko ще демонстрира модела Kongsberg C64: който ще работи с 3210 mm широки и 3200мм дълги материали, за да поемат съвременните големи размери на печат. Също така на разположение ще е Kongsberg C60 модел за поемане на материали с 3210мм х 1600 мм размери.“

CSeries-webАкцентът на новата платформа е композитна на въглеродна основа траверса, на мястото на традиционната алуминиева конструкция, която позволява на устройството да работи на пълна производствена скорост на много по-големи размери, без да се отразява в точността.

Мениджърът за бизнес развитие в Esko Stuart Fox обясни, че едно от най-големите предизвикателства, с всяка CAD / CAM режеща маса е деформацията на гредата, при фрезоване или биговане на дебели материали с висока скорост.

"Дори в стоманена греда ще видите някои неточности в центъра на гредата спрямо краищата - било то и 0,1 мм - така че производителите са склонни да избягват деформацията чрез намаляване на скоростта", каза Фокс.
"Фактът, че C64 е широка 3.2 метра означава, че ние може би щяхме да загубим около 30-40% от скоростта 100 м/мин, когато се работи на лист с максимален размер, тъй като ние би трябвало да намалим производителността за компенсиране на ограничения на технологията.

"Но, отивайки на материал на траверсата, който е изключително твърд, успяхме да поддържаме скорост и ускорение без да правим компромис с контрола по оста Z, което представлява дълбочината на рязане. Това е хубава стъпка напред в областта на технологиите."

i-cut Production Console: интуитивно управление на режещи маси Kongsberg

Представяната по време на SGIA i-cut Production Console е нов, по-лесен начин за използване контролер за управление на цифрови довършителни системи Kongsberg. i-cut Production Console е предназначена за всички приложения на всички маси Kongsberg и по време на изложението ще бъде демонстрирана на Kongsberg XN 24

Освен новата Kongsberg маса C64, популярната линия режещи маси на Esko ще бъде показана на щанда им, като в състава са включени Kongsberg XN, най-универсалното, цифрово довършително устройство в средния клас с различни доказани възможности, включително рязане регистрация за печатни произведения, вложки за инструменти за разширяване на гъвкавосттта и производителността чрез конвейер, AutoFeeder и Roll-Off модули за подаване на материали.

Kongsberg i-XE 10 ще бъде изложена с напълно автоматизирано подаващо устройство, високоповдигачи и автоматично извеждане на продукцията и отпадните материали. Машината е специализирана за довършителни операции на тесен формат, прототипи, проби и малки тиражи цифрови печатни материали на роли или на листа. Системата с подаващото устройство автоматично зарежда и разполага печатните материали на масата. а автоматизираните високоповдигачи позволяват нон-стоп сортиране и спретнато подреждане на завършените парчета.

Софтуер за автоматизиране на работния процес за дизайн, печат и рязане

Софтуерът играе важна роля в цялостния процес и Esko разполага с широка гама от интегрирани решения за индустрията за рекламни знаци и дисплеи, като i-cut Suite, която обхваща от проектирането, през печата до рязане. В днешния стоково-ориентиран пазар, производителите на рекламни знаци и дисплеи осъзнават, че уникални 3D проекти на дисплей предлагат по-високи маржове. Все повече и повече компании инвестират в интелигентни решения за структурен дизайн като ArtiosCAD, който има обширна библиотека на стандарти за дисплеи и подпомага дизайнерите, така че те не трябва да започнат от нулата при проектиране на нови дисплеи.

На щанда на Esko, сестрината X-Rite Pantone ще покаже как фирмените цветове може да запазват последователността при знаците и дисплеите. Ще бъде демонстрирано създаване на потребителски ICC профили, основаващи се на всеки материал в печатния процес, с помощта на i1Publish Pro 2 ™

Към началото

Серия режещи плотери ValueCut

ValueCut е името на новата серия режещи плотери на Mutoh с широко приложение в различни сфери и предлагат пълната функционалност, която се изисква за професионалната му употреба.
- Традиционно винилно рязане на надписи, векторни графики, лога и пр
- Контурно рязане на отпечатани задачи
- Пълно прорязване за изработване на готови отделни стикери
ValueCut side

Описание

Серията Mutoh ValueCut включва три модела:
ValueCut 600 – 61 см. ширина на рязане
ValueCut 1300 – 132 см. ширина на рязане
ValueCut 1800 – 183 см. ширина на рязане

ValueCut предлага високо качество на рязане и прецизно водене на медиата. Удобното управление прави режещите плотери ValueCut ги прави подходящи не само за опитни професионалисти, но и за домашни и офис потребители без опит.

Основните характеристики отличаващи серията:

• Отлично качество на рязане: висококачествени ножове и иновативен режим за тангенциално рязане Print Cut29763
• Отлично водене на медиата до 10 метра. ValueCut 600 e оборудван с 3 притискателни ролки, ValueCut 1300 с 4, ValueCut 1800 с 6 притискателни ролки, което гарантира прецизно и точно водене на специфични медии за рязане, без досадно набръчкване и повдигане на материалите. Pinchrollers front11001
• Топ характеристики: скорост до 153 см/сек, ускорение до 4.2 G и натиск до 600 гр. ConveyorRolls29763
• Автоматично разпознаване на регистрационни маркери за бързина при проекти за печат и рязане. Print Cut29763

Режещите плотери Mutoh ValueCut могат да работят с широка гама от материалите използвани в рекламната индустрия като винилни, пясъкоструйни, каст фолиа, специализирани филми, банери и пр.материали с максимална дебелина до 0.8мм. Силата на рязане до 600 гр. гарантира оптимални резултати с широката гама материали. Скоростта на рязане се регулира до 1080 мм / сек.при максимално ускорение от 3 G, което дава възможност за скорост на рязане до 1530 мм / сек и ускорение от 4.2 G в диагонална посока.

Мощен вал с функционални притискащи ролкиPinchrollers back11001

Серията ValueCut е оборудвана с удобна комбинация от мощен барабан и притискащи ролки за перфектно водене на медиата. Работата с деликатни медии и отпечатани проекти за рязане изисква прецизност и повишено внимание, тъй като съществува опасност от нараняване на материала или печата. С ValueCut следите от притискащите ролки и нараняване се анулират благодарение на възможността индивидуално да се изключват притискащите ролки.

Перфектно рязане при най-тежки условия

За да се справи с всички материали за рязане, които се използват в графичната индустрия, за серията ValueCut се предлага богата гама висококачествено закалени ножове за перфектно рязане и лесно почистване. Благодарение на включената иновативна технология за симулационно тангенциално рязане, могат да се изрежат миниатюрни букви и знаци, сложни графични форми и перфектно качество при дебели материали.

All-in Solution

Стандартната окомплектовка на ValueCut включва: система за работа с ролни медии, държач и нож, тефлонова подложка и FlexiSTARTER™ 10 софтуер.

In-the-box starter software solution

ValueCut е окомплектован с FlexiSTARTER™. Програмата съчетава инструменти и функции за дизайн с директно управление функциите на режещите плотери от серията. За оптимална ефективност, дизайн и производство, FlexiStarter™ 10 може да се инсталира на две работни станции. Всеки, който е работил с някой от разпространените пакети за графичен дизайн, като Adobe®, CorelDraw, SignLab™ и пр., с лекота ще се справи с FlexiSTARTER™.
Освен това, програмата впечатлява с пълен контрол на работния плот – преподреждане на инструменти, функции, менюта и пр. FlexiSTARTER предлага разнообразни функции и инструменти за дизайн и обработка. Изключителното богатство на файлови формати и множество филтри за импорт и експорт, правят програмата съвместима с всеки принтер-RIP.

Към началото

NASA купува режеща маса ESKO Kongsberg XN24

25 sept 2013

NASA-logo Устройството отива в Космическия център Джонсън в Хюстън , за контрол на всички лунни изстрелвания и мисии на совалки. В известния център има отдел, който е отговорен за всички филми и фотографско съдържание по целия път назад чак до първоначалната мисия на Apollo. В трезора, който се намира под свода на укритието и който е пълен с куфари Halliburton със специални уплътнения са националните филмови архиви. Там се пазят всички оригинални филми. През последните 10 години този отдел е преобразувал всички филми в цифров формат. Наистина има какво да се види като и по филмите, влизащи в трезора!

 Отделът прави от фотографиите всякакви висококачествени крайни продукти, отпечатани с принтер на Durst, върху различни неща, например снимки от космоса, които се съединяват заедно и се правят огромни панорами. Монтират се на различни субстрати, но най-вече 10мм плоскости от разпенено PVC.
До сега те старателно са сглобявали панелите, така че линията на графика да се запази - всичко на ръка с използването банциг и триони.

Те правят също така стотици специфични знаци и други за по-малките мисии. Всяка мисия, сега и съвместните Руско- Американски мисии, има специфични графики и специфични астронавти, които използват невероятно разнообразие от персонализирани знаци – за паркинзи, врати, конферентни зали и т.н.
Нещата с Kongsberg XN24 с i-cut Vision Pro система ще улеснят операциите и ще променят значително възможностите, спестявайки време и материали, разказва търговския менажер Sean Arney, който водеше сделката по продажбата на Kongsberg XN24 с престижния клиент: NASA.

Към началото

Филм за представяните от Адком продукти на COPIs

Интервю с Васил Василев

 

Проверете TYK за специалните оферти по време на COPIs 2013

Към началото

Специалнa офертa за плоски режещи маси за опаковки, покани,...

Към началото

Специални оферти по време на COPIs 2013

 

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe