е-бюлетин #84
  • Offers

е-бюлетин #84

 logo 

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Декември 2012

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Нова серия режещи плотери Graphtec CE6000

ArtiosCAD 12 открива ново измерение към структурния дизайн на опаковката

По-висока производителност и повече възможности с новата преса Xerox iGen 150

Най-новите писалки от Wacom - Bamboo Stylus feel в черно, бяло или карбон

Цени

Специални оферти за широкоформатни принтери ValueJet

Краят на Света се отлага

Добри новини!!!

След стряскащия e-mail:

„Празнувайте тази Коледа, като за последно!“

С обич,
Маите."

...дойде втори, че някой им е хакнал mail сървъра, краят на Света се отлага и да си пазим силите за по-нататъшни празници.

Скъпи колеги и приятели,

Нека използваме настъпващите празници като един необходим отдушник от напрегнатото ни ежедневие и да им се насладим така, както и на многото по-нататъшни празници, които ще имаме през годините напред.

Благодарим на всички за доверието и сътрудничеството през отминаващата 2012 г. и ви пожелаваме в изобилие това, без което всичко останало е безсмислено: ЗДРАВЕ, много здраве и преди всичко здраве.

Екипа на Адком ви желае
Весели празници и наздраве!

Към началото

Нова серия режещи плотери Graphtec CE6000

   Високо oценената от клиентите и най-продавана в цял свят серия СЕ5000 на Graphtec ще бъде наследена от още по-усъвършенствани модели, обединени в серия Graphtec СЕ6000.
CE6000-120   Новата серия запазва основни технически характеристики свързани с качеството, но ще предложи подобрена функционалност и производителност с цел да се увеличи използваемостта и приложението.

  Подобрени основни характеристики и нови възможности за по-лесна употреба и висока продуктивност със СЕ6000

  1. Изпитано качество и производителност
В новите модели е постигната отлична скорост, натиск на рязане и стабилност при продължителна работа. Налице са всички качества и възможности, необходими за работа с винилни фолиа, рекламен печат, офис приложения и пр.
  2. Подобрената система за контурно рязане ARMS, предлага изобилие от функции за повишаване на производителността. 
  • Моделите са оборудвани с подобрена система ARMS за повишаване на ефективността на производството и качеството на Print & Cut на приложения.
  • Снабдени са с нови характеристики за пълно прорязване и автоматично сегментиране на по-големи обекти.
  3. Най-добро управление (лекота на употреба) и удобен дизайн
  • Предлагат с функция за превключване между улеснен и нормален режим на работа, според нивото на умение на клиента.
  • Удобен дизайн за най-добра оперативност с 3.7-инчов графичен LCD дисплей с многоезично меню с икони за лесна употерба.
  4. Нов софтуер с подобрени характеристики и оперативност 
  • Cutting Master 3 : Plug-in софтуер за Adobe Illustrator и CorelDRAW
  • Graphtec Studio : специализиран графичен софтуер
  • Plotter Controller : Модул за бързо управление на настройките. (подобен на контролера при FC8000)
  • Graphtec Studio Pro : Професионалният графичен софтуер се предлага като допълнителна опция (Option)
  6. Подобрена сила на натиск до 450g при CE6000-60 (CE5000-60: 300g)
  7. Подобрена скорост до 900 мм/сек. при CE6000-60 (CE5000-60: 600 мм/сек.)
  8. Подобрена система за контурно рязане ARMS 5.0 за повишаване на продуктивността при Print & Cut задачи.

Нови функции с ARMS 5.0:
  (1) Автоматично засичане на маркери
  (2) Автоматично настройване чувствителността на оптиката
  (3) Увеличена ефективна област на рязане
  (4) Съкратено време за засичане на маркери
  (5) Копиране на обекти с маркери
  (6) Държачи за медията и др..
   • Добавена функция за перфорация при пълно прорязване, изработване на завършен продукт или приключване на задача
   • Добавена функция за автоматично сегментиране. Изключително удобство при задачи с по-големи размери от работната площ на плотера.
   • Добавени два режима на работа (Simple, Normal), според нивото и уменията на клиента. 
  Повече подробности можете да немерите ТУК 

Към началото

ArtiosCAD 12 открива ново измерение към структурния дизайн на опаковката

   С въвеждането на нова основна версия на ArtiosCAD, версия 12, Esko предлага промяна на парадигмата в дизайна на опаковки от 2D в 3D.

 artiosCAD       Осигурявайки инструменти за 3D дизайн, редакция, рендериране и визуализиране, ArtiosCAD 12 уверява, че жизнеспособността на опаковките ще бъде открита по цялата верига за доставки. Пакета също така предоставя нови инструменти за дизайн на опаковки и процеса на интеграция, за да помогне на потребителите да получат производителност и увеличаване на ефективността.
       ArtiosCAD е водещият редактор за структурен дизайн на опаковки от софтуерния пакет на Esko с над 13,000 продадени лиценза. "Всичко започва със структурата. Структурния дизайн определя разположението на графиките. Конвертирането на опаковката се определя от структурата.

   Структура и графика, както и структура и логистика, се събират в едно с използването на ArtiosCAD. Само ArtiosCAD предлага комуникация от край до край за цялата верига за доставки на опаковки", казва Richard Deroo, продуктов мениджър в структорно проектиране в Esko. "Нашият ангажимент за непрекъснато подобряване на решенията ни за нашите клиенти помога, те да отговарят на повишеното търсене, за да прокарат повече продукти на пазара, по-бързо и на най-ниската пазарна цена".

ArtiosCAD 12 се фокусира върху 3D инструменти и комуникации
     В подкрепа за визията на Esko за изместване на дизайна от 2D в 3D, ArtiosCAD 12 привлича нови клиенти с много спестяващи време функции. Най-новата версия интегрира последните стандартни 3D файлови библиотеки за импорт от технологичния партньор на Esko, Spatial. Това предлага подобряване на скоростта с над 50%, което означава, че дизайнерите ще прекарват по-малко време в чакане да импортират 3D модели. Потребителите могат да се възползват от 3D функцията за преглед на импорта, което позволява да изберат отделни части от модела. Така структурния дизайнер по-бързо и автоматично изгражда кутията около импортираните 3D части, които трябва да бъдат опаковани.
     В допълнение, ArtiosCAD помага да се сглобяват съставни дизайни и дисплеи с множество нови, спестяващи време функции. Например, с едно щракване на мишката може да запълни една картонена кутия, кашон или тава с продукта, който трябва да се опакова. Това спестява часове за разработвания съставен дизайн. Поставянето на един проект в рамките на друг вече е по-лесно с новата функция Collision Detection, която дава визуална обратна връзка, когато се пресичат двата дизайна.

 artioscad-software-3d    "Ние питахме преди за някои 3D инструменти, които сега намериха своето място в ArtiosCAD 12", коментира Chuck Pomles, инженер в Premier Packaging Inc. "Голяма част от работата, която вършим е сложна - сглобки от произведени от пяна части за защитни опаковки за електроника. Те може да имат дори по 15 до 25 уникални компонента. Като част от дизайна на нашата работа, ние създаваме производствено-монтажни чертежи (как да се сглобят и запоят топлинно различните парчета) и клиентски инструкции за опаковане (как се използва опаковката за защита на електронните компоненти). Създаването на тези сглобки в ArtiosCAD 3D може да ни отнеме от 45 минути до час и половина. С новата функция на ArtiosCAD 12 за откриване на колизии, с едно кликване, компонентите автоматично се поставят в кутията. С използването на инструмента Collision Detection заедно с инструмента Tab слот, тези възли сега отнемат само 5 до 15 минути. За проектите, които сме изградили досега при използване на ArtiosCAD 12, аз виждам феноменалните 75% икономия на време."

    За точно съответствие на печатните области от графичния дизайн, ArtiosCAD 12 е в състояние да покаже реда на сгъвките на отделните панели. За Re-Board ® и многостенни дисплеи и дизайни, ArtiosCAD 12 може да добавя ъглови ленти за готови изчисления на ъглите и визуализация, както и изграждане на обратни V-канали с частични срязове за точна конверсия на тези материали.
     Една от най-бързо развиващите се тенденции в бранша е Готови на рафта / Готови за клиента опаковки. IGD shopper research съобщават, че над 90% от купувачите са имали трудности да намерят продукти или те са били повредени или недостъпни. Това кара търговците на дребно да търсят и използват готови опаковки за на дребно (RRP) и готови за рафта опаковки (SRP). Според анализа на IGD над 50% от доставчиците са изправени пред увеличено търсене на тези проекти. Следвайки тези тенденции, ArtiosCAD 12 позволява на доставчиците бързо и лесно изграждане на RRP дизайн и автоматично да създават зашеметяващи 3D анимации. Те могат да показват точно дефинирани от потребителя перфорации и дизайни с откъсване, изисквани в RRP дизайни на опаковки, като допълнение към пълния набор от общи перфорации.
Клиенти работили с Бета версия на ArtiosCAD 12 съобщават, спестяване на много време с новите автоматизирани анимации за опаковки с прокъсване и RRP дизайни.

Засилен структурен дизайн за подобряване на комуникацията във веригата за доставки

    Концепцията за Интелигентни линии на щанцоване (Intelligent Dielines) в ArtiosCAD 12 е набор от инструменти за редактиране, които обогатяват ArtiosCAD файловете с подробна панелна информация, като "Copy free", заедно с контейнери за баркодове, хранителни факти и други предварително определени художествени оформления. Собствениците на търговски марки могат да използват Intelligent Dielines да дефинират насоките за техните марки в рамките на техните технически чертежи, което помага за подобряване на комуникациите между структурните и графичните дизайнери.

  artioscad-software-standards 

  "ArtiosCAD 12 е фантастичен. Esko добави всички функции, от които имах нужда, включително и някои инструменти за 3D рендиране, които аз им предложих", възкликва Peggy Underwood, мениджър графичен дизайн в Corrugated Container Corp., компания, която се фокусира върху POP дисплеи за продуктово опаковане. "Аз съм обучен като графичен дизайнер и знаех, че Intelligent Dielines ще бъде много полезна функция, тъй като ние изпращаме структурни проекти до графични дизайнери и рекламни агенции. Преди, за да съм сигурен, че дизайните са оформени правилно, ръчно поставях художественото оформление с помощта на Adobe® Illustrator® и обяснявах, кои панели да бъдат печатани. Сега всичко става с натискането на един бутон. Това съкращава най-вероятно три четвърти от времето, необходимо в миналото."

    "Вече графичните дизайнери няма да се чувстват толкова безпомощни и объркани, когато гледат плоската структура", добавя Ъндърууд. "Някои от нашите проекти, включително и продажбените комплекти с много отделения, са много сложни и е трудно да се види кои от парчетата са видими в окончателното оформление. Сега има стрелки "нагоре" и "надолу", за да се покаже ориентацията в художественото оформление. 3D изгледи със стрелки помагат на проектантите да разберат защо даден панел е в определена посока. И с всички 3D инструменти в ArtiosCAD и Esko Studio, ние сме в състояние да покажем нашето изкуство, без да се налага да правим макети. Новите инструменти за масиви (array) и колизии (collision) правят опаковането на нашите дисплеи много бързо и лесно, спестявайки ни много време."
    В подкрепа надолу по веригата за доставки, ArtiosCAD 12 поддържа двупосочна комуникация между софтуерни пакети за палетизиране на CAPE и TOPS. Това премахва нуждата конструкторите отново да въвеждат данните в двете системи, премахва пропилените стъпки и всяка потенциалена човешка грешка. Освен това натоварването на пълно пале може да се визуализира с ArtiosCAD 3D в презентации и доклади с висока резолюция
Изграждане на печеливш бизнес за рекламни материали и стелажи с ArtiosCAD 12 и 3D дисплеи
     В една индустрия, която става все по-стоково ориентирана, производителите на графични елементи и дисплеи осъзнават, че уникалността на проекти за 3D дисплеи предлага по-високи маржове. Все повече и повече компании инвестират в ArtiosCAD за структурен дизайн. Обширната библиотека ArtiosCAD за различни стандарти на дисплеи помага на дизайнерите, така че те не трябва да се започват проектирането на нови дисплеи от нулата. Инструментът на ArtiosCAD Tab & Slot "сглобява" компонентите на дисплея само с няколко щраквания на мишката. Mate инструментът помага да се изгради и се визуализират свързани гънки и множество части. 
     Потребителите могат да определят областите за лепило и съответните цели за бързо свързване на дизайни или да изпълняват просто сглобяване на дисплеи. Заоблените линии на биговане, които очакват патент, са технология, достъпна само в ArtiosCAD Тя улеснява дизайнерите в работата им с извити гънки и разфасовки и им позволява да визуализират дизайн с извити бигове като част от 3D модула. Поддръжката на дебели материали като Re-board, заедно с правилното проектиране на V-канали и ъглови ленти позволява по-лесно да се визуализират и конвертират дизайни с този материал.

ArtiosCAD Enterprise: споделя структурни проекти в cloud
    ArtiosCAD се предлага в две версии: стандартна версия и ArtiosCAD 12 Enterprise, което позволява глобално споделяне и сътрудничество с WebCenter 12 през "облака". С Enterprise ArtiosCAD 12, всички активи са съсредоточени в корпоративния частен облак, сигурна достъпна през уеб база данни, която позволява динамично онлайн сътрудничество между различни дизайнерски групи, CAD и графични дизайнери, доставчици, собственици на марки и производствени отдели. Едно лесно за използване онлайн табло, осигурява в реално време да се следят състоянието на проекта, списъци със задачи и други параметри. Вграден браузър позволява на потребителите лесно да търсят дизайни на производствени щанци. Поддръжката на файловете и целостта на проекта, пълните и шаблонни проекти, автоматичното номериране и именуване на документи, позволяват на всяка организация да именува уникално своите активи.

   artiosCAD cloud       "Аз съм също гледам напред към увеличените възможностите за търсене в Enterprise ArtiosCAD, независимо дали е интернет или интранет базирана", добавя Pomles "Ние имаме съществуващи проекти в нашата база данни и с използването на ArtiosCAD Enterprise сега имаме много бързо търсене с препратки. Докато аз определено предпочитам да имам заявените дизайни от интернет, това е дори по-времеспестяващо. Ако преди търсенето на съществуващи проекти можеше да отнеме 10-15 минути, сега това става толкова бързо, колкото мога да пиша."   

Към началото

По-висока производителност и повече възможности с новата преса Xerox iGen 150

   Новата дигитална преса Xerox iGen 150 предлага по-висока производителност и повече възможности за разрастване на бизнеса. Всеки бизнес се стреми към бързи приходи. За печатниците това означава лесни настройки на задачите за печат, кратък процес на изработка, както и прецизно и постоянно качество на изображението. Новата преса iGen™ 150 на Xerox отговаря на всички тези изисквания и е една от най-продуктивните дигитални цветни преси с листово подаване.
iGen150-right

    Xerox iGen™ 150 е производствена система за дигитален печат, която беше представена официално на drupa през май 2012. Дигиталната преса е разработена на база на спечелилата много награди платформа iGen Smart Press на Xerox и бе представена официално на изложението drupa 2012. След своя дебют на drupa 2008, пресата iGen4® се използва от повече от 1000 клиента, които произвеждат с нея милиони страници доходоносни приложения всеки месец. В свое проучване от 2011 г. SpencerLab Digital Color Laboratory оцени пресата iGen4 като една от най-продуктивните системи в своя клас, сред останалите независимо тествани устройства (SpencerLab Digital Color Laboratory, Digital Press Benchmarks: Availability & Actual Production, October 2011).

   Цифровата печатница Gilmore Doculink дава положителни оценки след направени тестове на iGen™ 150 - според тях пресата е истински полезна придобивка за техния бизнес.

   „На практика, няма разлика между качеството на офсетовия печат и дигиталната продукция на iGen™ 150. Сега можем да предложим къс тираж, който изглежда като партида от 20 000 копия на офсетова машина“, каза Браян Райт, изпълнителен вицепрезидент на Gilmore Doculink. “iGen™ 150 осигурява цветовете, качеството и постоянството, от което имаме нужда“.

   Автоматизация  и продуктивност за повече поръчки
Скоростта на печат е повишена с 25 процента, благодарение на което пресата произвежда до 150 страници в минута или 3000 страници формат 36х66 см. за час. Това повишава значително продуктивността и позволява на печатниците да поемат по-голямо количество поръчки.

   Всяка страница е създадена с прецизна image-on-image технология и матово сухо мастило за дигитални отпечатъци с живи цветове.

Xerox iGen™ 150 свежда до минимум времето и усилията, които са необходими за постигането на постоянно качество на изходящите материали, благодарение на следните функции:

   • Нова 2400 x 2400 dpi imaging system – най-прецизната резолюция за системата iGen, до момента. Новият линеен растер дава подобрен образ, ясни детайли и качество на текста.
   • Система за автоматичен контрол на плътността (Auto Density Control System) - засича и предварително отстранява разминавания в плътността и дефекти в изображението.
   • Автоматизирана поддръжка на цвета (Automated Color Maintenance) – заменя ръчните настройки чрез анализ на цветовете и подготвя пресата за производство без операторска намеса..

   Xerox iGen™ 150 работи с разнообразни и екзотични материали като текстурни хартии, прозрачни медии и тежки картони. Печатниците могат лесно да зададат комбинация от различни задачи за печат, като например изработка на материали за директна поща с печат на картички или сватбени албуми.
   Корпорация Xerox, оценена на $22.5 милиарда, е водещо в света предприятие за бизнес процеси и управление на документи с екип от 136 000 души, който обслужва клиенти в повече от 160 страни.. Технологиите, експерното мнение и услуги дават възможност на бизнеса - от малки компании до големите световни предприятия, да улесни начина си на работа, за да функционира по-ефективно и да се съсредоточи върху това, което прави най-добре. Централата на Xerox, разположена в Норуолк, Кънектикът, САЩ, предлага аутсорсинг на бизнес процеси и аутсорсинг на IT услуги, включително процеси за обработка на данни, решения за здравеопазването, управление на човешки ресурси, съдействие по финансови въпроси и управление на връзки с потребителите от граждански и правителствени организации от целия свят.
    Компанията също предоставя технологии за управление на документи от най-ново поколение, услуги, софтуерни решения и оригинални Xerox консумативи за графичната индустрия и печатници от всякакъв размер.

Към началото

Най-новите писалки от Wacom - Bamboo Stylus feel в черно, бяло или карбон

Banner all feel

    Независимо дали става дума за бърза бележка, малка скица, чертеж или навигация, Stylus е идеалното средство да запишете вашите идеи и да им помогнете да оживеят. И това е страхотно да имате Stylus, който е толкова практичен, колкото и стилен. Предлаган в черен или бял цвят, Bamboo Stylus feel е точното нещо за вашия Samsung Galaxy Note, както и други устройства с технологията Wacom feel. Специалните връхчета с покритие дават едно изцяло нова усещане при писане. Уют, съчетан с елегантен дизайн допълват вашия изключителен спътник и вашия цифров свят.

    Вие не търсите нищо друго освен най-доброто, когато става въпрос за вашия смартфон или медия-таблет? Най-добрата резолюция, най-добрите приложения и най-добрите аксесоари? Тогава опитайте Bamboo Stylus feel  carbon - луксозното допълнение към Samsung Galaxy или друго устройство с технологията Wacom feel . Тя обединява превъзходния дизайн и лекота на използване в едно устройство. Със своето елегантно карбоново покритие и отличното усещане имате една специална писалка, която ще направи вашия цифров начин на живот по-пълен.

new stylus webStylus feel box

Основните характеристики на писалките са:

 - Предлагани в черно, бяло или с изискана карбонова визия, с алуминиеви акценти и сатенена текстура
 - Сменяеми твърди и меки връхчета (включени) - практични и икономични
 - 5 mm височина на четене над екрана за безкомпромисен комфорт
 - Страничен бутон за подобрена функционалност
 - Подвижна защитна капачка с удобен клипс

Съвместимост:

  - Samsung Galaxy Note
  - Samsung Galaxy Note I и II
  - Samsung Galaxy Note tablet
  - Samsung Ativ
  - Microsoft Surface

Към началото

Специални оферти за Adcobe CS6 и  Wacom Intuos L Touch

Специални оферти за ValueJet принтери

Специални оферти за режещи плотери Graphtec и GCC Expert LX

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe